Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-29@01:17:01 GMT

نشانه های پیش دیابت چیست؟

تاریخ انتشار: ۹ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۰۲۷۵۵

نشانه های پیش دیابت چیست؟

برای افراد مبتلا به پیش دیابت این امکان وجود دارد تا کنترل امور را به دست گرفته و از ابتلا به دیابت کامل پیشگیری کنند.

زمانی که قند خون ناشتای شما بالاتر از حد عادی قرار دارد، اما نه به اندازه‌ای بالا که به عنوان دیابت تشخیص داده شود، به عنوان فردی مبتلا به پیش دیابت در نظر گرفته می‌شوید.

اما نام پیش دیابت می‌تواند گمراه کننده باشد و این گونه فکر کنید که قند خون من هنوز زیاد بالا نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با هر بار افزایش ناگهانی و سریع قند خون، واکنش عادی انسولین بدن مختل می‌شود. اگر کاری برای اصلاح این شرایط انجام ندهید، در نهایت به دیابت کامل مبتلا خواهید شد و وقوع چنین اتفاقی به مدت زمانی طولانی نیاز ندارد. پس از ابتلا به دیابت، زندگی شما برای همیشه تغییر خواهد کرد و می‌تواند شامل رژیم‌های غذایی محدودکننده، عوارض قلبی، مصرف دارو و تزریق روزانه انسولین شود.

عوامل خطر برای پیش دیابت

پیش دیابت زمانی تشخیص داده می‌شود که سطوح قند خون ناشتا در محدوده ۱۰۰ تا ۱۲۵ میلی گرم در دسی لیتر یا سطوح هموگلوبین A۱C در محدوده ۵.۷ تا ۶.۴ درصد قرار داشته باشد.

شما در معرض خطر بیشتری برای پیش دیابت قرار دارید اگر:

- دارای سابقه خانوادگی دیابت باشید. اگر یکی از والدین یا خواهر و برادر‌های شما به دیابت نوع ۲ مبتلا باشند خطر ابتلای شما به این بیماری نیز افزایش می‌یابد.

- فردی سیاه پوست، اسپانیایی، سرخپوست آمریکایی و یا آسیایی-آمریکایی تبار هستید.

- به فشار خون بالا مبتلا باشید. فشار خون بیش از ۱۴۰ روی ۹۰ میلیمتر جیوه با افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ پیوند خورده است.

- از نظر بدنی فعال نباشید. فعالیت بدنی به کنترل وزن، استفاده از گلوکز به عنوان منبع انرژی و افزایش حساسیت سلول‌ها به انسولین کمک می‌کند.

- به سندرم تخمدان پلی کیستیک مبتلا باشید. برای زنان، ابتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک خطر ابتلا به دیابت را افزایش می‌دهد.

نشانه‌هایی که باید به آن‌ها توجه داشته باشید

اگر پوست بخش‌هایی از بدن مانند پشت گردن، زیربغل، بند انگشتان، و کشاله ران تیره‌تر از قسمت‌های دیگر شده اند، شرایطی که به نام آکانتوزیس نیگریکانس شناخته می‌شود، این نشانه‌ای هشداردهنده از مقاومت به انسولین و پیش دیابت است.

از دیگر نشانه‌های هشداردهنده می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

- تاری دید

- تشنگی بیش از حد

- خستگی بیش از حد

- تکرر ادرار

- مشکلات خواب یا بی خوابی مزمن

تنها روش برای آگاهی از ابتلا به پیش دیابت یا دیابت انجام آزمایش خون است.

آزمایش قند خون ناشتا مشخص می‌کند که پس از ۱۲ ساعت پرهیز از مصرف خوراکی‌ها چه میزان قند در خون شما وجود دارد، در شرایطی که آزمایش هموگلوبین A۱C سطح متوسط قند خون طی چند ماه را نشان می‌دهد.

چه کاری می‌توانید انجام دهید

خبر خوب این است که در صورت ابتلا به پیش دیابت همچنان می‌توانید کنترل خوبی بر این شرایط داشته باشید تا از ابتلا به دیابت پیشگیری شود. همچنین، در صورت ابتلا به دیابت نیز می‌توانید برخی اقدامات را برای مدیریت بیماری خود انجام دهید.

شما قادر به پردازش کارآمدتر انسولین در صورت حفظ وزن سالم هستید. ورزش منظم و پرهیز از سیگار نیز می‌توانند کمک کنند و برای سلامت قلب شما نیز مفید هستند.

دیابت و فشار خون بالا بخشی از سندرم متابولیک هستند. کنترل این سندرم با رژیم غذایی و سبک زندگی به حفظ سطوح قند خون در محدوده عادی کمک خواهد کرد.

برای مقابله با پیش دیابت می‌توانید موارد زیر را مد نظر قرار دهید:

- نوشیدن یک فنجان آب همراه با وعده غذایی و یک فنجان آب بین وعده‌های غذایی. این به احساس پری و سیری برای مدت زمانی طولانی‌تر کمک خواهد کرد.

- مصرف میوه کامل برای دریافت فیبر بیشتر و پرهیز از آبمیوه، نوشابه‌های گازدار، نوشیدنی‌های ورزشی و نوشیدنی‌های انرژی‌زا. افزایش سریع و ناگهانی قند خون می‌تواند مقاومت به انسولین را در پی داشته باشد.

- نوشتن خوراکی‌های مصرفی و دلیل آن. زمانی که گرسنه، عصبانی، تنها هستید یا موارد دیگر. محرک‌هایی که موجب غذا خوردن یا پرخوری شما می‌شوند را شناسایی کنید.

افزایش میزان فیبر در رژیم غذایی برای کمک به کاهش قند خون. فیبر اینولین به عنوان یک سرکوب کننده طبیعی اشتها در نظر گرفته می‌شود که می‌تواند با چربی و دیابت مقابله کند. در یک مطالعه، این فیبر توانایی خود در بهبود کنترل قند خون برای زنان مبتلا به دیابت نوع ۲ را نشان داد و در مطالعه‌ای دیگر، شرکت کنندگانی که اینولین مصرف کرده بودند کاهش ۷.۶ درصدی وزن بدن خود را تجربه کردند، در شرایطی که میزان کاهش وزن برای گروهی که این فیبر را مصرف نمی‌کردند ۴.۹ درصد بود.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: پیش دیابت قند خون انسولین سبک زندگی پارسی خبر ابتلا به دیابت پیش دیابت قند خون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۰۲۷۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرکز جامع پیشگیری ، کنترل و بیماریهای غیر واگیر  در مرکز خدمات جامع سلامت گلها راه اندازی شد

به گزارش جام جم آنلاین از گرگان در پنجمین روز از هفته سلامت،مرکز جامع پیشگیری ، کنترل و بیماریهای غیر واگیر  با محوریت مراقبت و درمان دیابت در مرکز خدمات جامع سلامت گلها راه اندازی شد.

به گفته  دکتر گلفیروزی بیماری دیابت باید جدی گرفته شودو بیماریهای غیر واگیر باعث ۸۰ درصد مرگ و ۵۳ درصد بار بیماری ها در دنیا  و کشور هستند و در این بین ، دیابت شایع ترین بیماری متابولیک در دنیاست.

دکتر گلفیروزی گفت: با توجه به تغییر در سبک زندگی و افزایش عوامل خطر ابتلا به بیماری‌ دیابت خصوصا چاقی و کم تحرکی ، روند ابتلای افراد به دیابت در دنیا رو به افزایش است و تخمین زده میشود تا سال ۲۰۴۵ تعداد بیماران دیابتی به حدود ۶۳۰ میلیون نفر برسد.

وی از هزینه های بالای بیماری دیابت سخن گفت و افزود: حدود ۹ درصد از هزینه های بهداشتی در ایران صرف بیماری دیابت می شود که در راستای کاهش هزینه ها علاوه بر ارتقاء کیفیت خدمات در حوزه بهداشت در راستای  تشخیص به هنگام بیماریهای دیابت و فشار خون ، باید جهت افزایش سواد سلامت مردم  برای پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر برنامه ریزی و افراد را از دوران کودکی آموزش داد و ترغیب کرد تا سبک زندگی سالمی داشته باشند و با مدیریت وزن و فعالیت بدنی سلامت خود را حفظ کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان به اجرای پویش ملی سلامت که با هدف شناسایی بیماران دیابت و فشار خون در کشور اجرا گردید اشاره کرد و گفت :در این پویش بیش از یک میلیون و دویست هزار بیمار دیابتی و فشار خونی شناسایی شد که درمان به موقع این بیماران، گام بسیار مهمی در پیشگیری از عوارض بیماری و کاهش هزینه های  بسیار سنگین آن در حوزه درمان خواهد شد.

دکتر گلفیروزی در زمینه عوارض بیماری دیابت و اثرات آن بر سلامت افراد اظهار داشت: در  بسیاری از بیماران دیابتی حداقل ۵ تا ۱۰ سال پس از ابتلا به بیماری تشخیص داده میشود که در این زمان ممکن است فرد دچار  حداقل یکی از چشمی ،عصبی،قلبی  یا کلیوی شده باشد ،لذا جهت جلوگیری از افزایش عوارض این بیماری، هدف این است که با خدمات تشخیصی و درمانی مناسبی به افراد مبتلا ارائه و از عوارض این بیماری جلوگیری شود.

وی با بیان اینکه راه اندازی کلینیک های دیابت برنامه ای است که می تواند ضمن کنترل این بیماری، خدمات مناسبی به بیماران ارائه نماید افزود :در این مرکز جامع ، علاوه بر خدمات مراقبتی سطح یک که شامل مراقبت پزشک و پرستار آموزش دیده دیابت ،مشاوره روان و تغذیه می باشد ،ویزیت متخصص داخلی به بیماران ارایه خواهد شد.

وی در ادامه خاطرنشان:این مرکز مجهز به دستگاه های ازون تراپی ،پلاسما تراپی ،وکیوم زخم و خدمات درمانی با پانسمان های نوین می باشد که به بیمارانی دچار زخم دیابتی هستند ارایه خواهد شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان در پایان گفت: امیدواریم با مشارکت بیمه ها  و مردم بتوانیم برنامه ریزی مناسبی برای کنترل این بیماری در استان داشته باشیم .

دیگر خبرها

  • تولید نان کامل در ۱۵ واحد نانوایی در استان زنجان
  • درمانگاه تخصصی دیابت، طب کار و رادیولوژی دیجیتال همدان افتتاح شد
  • همایش تجلیل از خیران سلامت فریدونشهری
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • مرکز جامع پیشگیری ، کنترل و بیماریهای غیر واگیر  در مرکز خدمات جامع سلامت گلها راه اندازی شد
  • کاهش ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام در یزد
  • ۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است
  • چهارهزار نفر در اردستان مبتلا به دیابت هستند
  • این ویتامین از ابتلا به کبد چرب جلوگیری می‌کند
  • آستر نازکی که داخل روده قرار می‌گیرد؛ روش جدید برای کاهش وزن و درمان دیابت نوع ۲