Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-29@05:11:58 GMT

درمان کرونا فقط با ٥ هزار تومان؟

تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۲۶۹۶۸

درمان کرونا فقط با ٥ هزار تومان؟

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، «سرش را می‌چرخاند و با نگاهی شماتت‌آمیز می‌گوید: «توی این گرما چطور ماسک زدی؟ یک راه حل اساسی بهت پیشنهاد ‏می‌کنم، اگر به حرفم گوش بدهی نه خودت و نه خانواده‌ات به کرونا مبتلا نخواهند شد. نیازی به ماسک زدن و ضدعفونی‌کردن و ‏تست دادن هم نیست.»

حسین که در اوایل فروردین ماه، زمان اوج شیوع ویروس کرونا به این بیماری مبتلا شد و سه هفته تمام ‏در خانه قرنطینه بود، حالا قیافه‌ای حق به جانب به خود می‌گیرد و با قاطعیت از پیشگیری و درمان کرونا با داروی گیاهی به نام ‏داروی «امام کاظم» می‌گوید: «هفته اول عید کرونا گرفتم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالم اصلا مساعد نبود. اسهال، بدن درد شدید، تب و لرز و سرفه‌های ‏مکرر امانم را بریده بود. دو روز را با این علامت‌ها طی کردم، اما روز به روز حالم بدتر می‌شد. همان ابتدای شیوع کرونا پدر و ‏مادرم بیمار شدند. فکر می‌کنم من هم از پدرم گرفتم. هر روز که می‌گذشت وضعیتم بدتر و بدتر می‌شد و تصمیم داشتم به ‏بیمارستان بروم، اما با خودم فکر کردم این چه کاری است؟ من که این دارو را به همه توصیه می‌کنم و به واسطه آن، ‏حال پدر و مادر و فرزندم را خوب کرده‌ام، حالا چرا خودم از این دارو استفاده نکنم؟ از همان شب دارو را شروع کردم. هر سه شب ‏یک‌بار آن را خوردم و نتیجه هم دیدم. دو هفته از ابتلای بیماری‌ام می‌گذشت که علامت‌ها فروکش کردند و کم‌کم حالم خوب شد. ‏هیچ چیزی در طب اسلامی بی‌حکمت نیامده، حالا شما برای فرار از کرونا مدام از ماسک استفاده کنید و دست‌هایتان را بشویید. ‏باور کنید این کار‌ها هیچ‌کدام فایده ندارد و به گرد پای داروی امام کاظم (ع) هم نمی‌رسد.»

تبلیغ و ترویج داروی منسوب به امام کاظم (ع) در این روز‌های کرونایی از سوی برخی از طرفداران طب سنتی افزایش یافته و باعث شده عده زیادی آن را ‏معجونی برای درمان و پیشگیری از کرونا بدانند و برای خریدنش به عطاری‌ها مراجعه کنند؛ دارویی که از قدیم در قوطی تمامی ‏عطار‌ها وجود داشته و، اما حالا ادعای تأثیر آن در بهبود کرونا فروشش را بیشتر کرده. ‏

‏ آن‌طور که گفته می‌شود این دارو واکسن طبیعی در مقابل بیماری‌های ‏مختلف است و خواص بسیاری دارد. در پیشگیری و درمان بیماری‌های شایع مانند آنفلوآنزا بسیار موثر است. ترکیبات این دارو در ‏زمستان و تابستان با هم دیگر متفاوت است؛ در تابستان ترکیبات این دارو را هلیله سیاه، رازیانه و شکر سرخ و در زمستان ‏هلیله سیاه، مصطکی و شکر سرخ تشکیل می‌دهد. مخلوط این مواد با یگدیگر و با توصیه برخی از متخصصان طب سنتی، سبب ‏شده تا برخی آن را داروی درد بی‌درمان کرونا بدانند و برای یافتن آن به عطاری‌ها مراجعه کنند. ‏

صاحب یکی از این عطاری‌ها در گفتگو با «شهروند» این موضوع را تأیید می‌کند و می‌گوید در سه ماه گذشته تقاضا برای خرید ‏این دارو نسبت به گذشته افزایش چشمگیری پیدا کرده است؛ چون هم تأثیرگذاری بالایی دارد و هم بسیار ‏ارزان است. برای مثال هر قوطی این دارو را تنها با ٥‌هزار تومان می‌توان تهیه کرد. این عطار معتقد است که استفاده از دارو می‌تواند بیماری کووید- ١٩ را درمان کند: «اثربخشی این دارو را در بیمار‌هایی که مراجعه کرده‌اند و دارو را خریده‌اند، ‏دیده‌ام. در این مدت، تمام بیمارانی که این دارو را مصرف کرده‌اند حال‌شان مساعد شده و از مرگ نجات یافته‌اند.»

این درحالی ‏است که عطار دیگری در گفتگو با «شهروند» معتقد است: «دارو صرفا خواص پیشگیرانه دارد و موجب کاهش علایم ‏بیماری مثل سرفه و تنگی نفس و گلو درد و... می‌شود؛ بنابراین به‌تن‌هایی نمی‌تواند موجب درمان کرونا شود. با این حال، مردم در ‏این مدت رغبت زیادی به خرید این دارو پیدا کرده‌اند. شاید بتوان گفت روزانه ١٥ تا ٢٠نفر برای خرید این دارو به ‏عطاری مراجعه می‌کنند. برای پیشگیری هر ۱۰ روز یک مرتبه یک قاشق مرباخوری به صورت ناشتا باید آن را مصرف کرد. ‏همچنین دوساعت قبل و دو ساعت بعد از آن چیزی (حتی آب) خورده نشود. اما افرادی که در حین بیماری هستند نیز باید سه ‏روز پشت سر هم شب قبل از خواب یک قاشق چای‌خوری و بعد از آن هر سه روز یک بار تا بهبود کامل این دارو را مصرف ‏کنند.» ‏

ردپای علمی وجود ندارد

‏تحقیق و جست‌وجو‌های اینترنتی و مرور پژوهش‌ها و مقالات مختلف در زمینه طب سنتی، بی‌نتیجه است و نمی‌توان ردپایی در ‏تأثیرگذاری این دارو برای درمان کرونا در آن‌ها یافت؛ در حالی که برخی از افراد معتقدند با این دارو توانسته‌اند اعضای ‏خانواده خود را درمان کنند؛ به گونه‌ای که نیازی به بستری آن‌ها در بیمارستان نباشد.

سعید یکی از آن‌ها است. او که حدود سی‌وشش ‏ساله به نظر می‌آید می‌گوید که خودش، فرزند، خواهر و دو برادرش را با استفاده از این دارو درمان کرده؛ بدون این که داروی ‏شیمیایی دیگری استفاده کرده باشند: «اول از همه پسرم به کرونا مبتلا شد. قبلا درباره تأثیرگذاری این دارو از دوستانم ‏زیاد شنیده بودم. آن‌ها مقالات مختلفی که به زبان انگلیسی نوشته شده بود، برایم می‌فرستادند و می‌گفتند در این متون از خواص ‏این دارو گفته شده و خودشان مصرف کرده و به کرونا مبتلا نشده‌اند. این موضوع باعث شد زمانی که فرزندم به بیماری مبتلا ‏شد، برای درمان آن از این دارو استفاده کنم. نتیجه اثربخش بود و پسرم بعد از دو هفته درمان شد. پس از او خودم و ‏خواهرم و دو برادرم هم مبتلا شدیم و همه با مصرف این دارو درمان شدیم. اثربخشی این دارو باعث شد آن را به دوستانم ‏که مبتلا شده‌اند هم معرفی کنم که خوشبختانه آن‌ها هم راضی بودند. الان می‌توانم با قاطعیت بگویم ١٦نفر از دوستان و آشنایم ‏را با این دارو درمان و از رفتن به بیمارستان بی‌نیاز کرده‌ام؛ حتی آن‌هایی که حال وخیم داشته‌اند.» ‏

‏اگر سیستم دفاعی تقویت شود فرد به کرونا مبتلا نمی‌شود

سیر صعودی روند ابتلا به بیماری کووید- ١٩ در کشور از یک طرف و مرگ روزانه بیش از ٢٠٠‌هزار نفر بر اثر این ویروس عجیب ‏و ناشناخته، باعث شده بسیاری از مردم به روش‌های مختلف تمسک جویند و برای رهایی از شر این بیماری راه‌های مختلفی از ‏جمله استفاده از این دارو را امتحان کنند؛ به‌ویژه زمانی که اظهارنظر‌هایی مبنی بر اثربخش بودن این دارو از زبان درمانگران طب ‏سنتی می‌شود.

جعفر شهشهانی، درمانگر طب سنتی در گفتگو با رسانه‌ها دراین‌باره گفته: «گروه‌های مختلفی از قم، مشهد و ‏نقاط دیگر شیوه‌نامه طب سنتی و اثرگذاری این دارو را تهیه کردند. گروه‌های طب اسلامی و سنتی این موضوع را به ‏دانشگاه دفاع ملی نیز ارایه کرده‌اند؛ البته فقط این دارو نیست‎. بنده این شربت را فقط برای بیماران کرونا نمی‌دهم بلکه ٣٠‌سال ‏است استفاده می‌کنم و برای تقویت سیستم دفاعی بدن است.»

این درمانگر طی سنتی گفته است: «اگر سیستم دفاعی تقویت شود ‏فرد به کرونا مبتلا نمی‌شود. بنده خودم به منزل بیماران کرونایی می‌روم و داروی امام کاظم (ع) را به صورت شربت می‌خورم.»

در حالی این درمانگر طب سنتی از تأثیر داروی امام کاظم (ع) بر کرونا می‌گوید که حسین رضایی‌زاده، رئیس دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران و دبیر ستاد طب ایرانی و مکمل کرونا در گفتگو با فارس تأثیربخشی این دارو را رد کرده و گفته است: «این دارو هیچ سند علمی ندارد و مدعیان اثربخشی این دارو هیچ مستنداتی برای آن ارایه نکرده‌اند. ‏این دارو (داروی امام کاظم (ع)) داروی عامی است و لزوما طب اسلامی نیست ‏و در کتاب‌های طب سنتی ما آمده است؛ در یکی از این کتاب‌ها اشاره شده که فرمولاسیون این دارو منتسب به امام کاظم‏‏ (ع) است؛ یعنی سندیت روایی از آن سمت ندارد و در منابع طب سنتی اشاره شده و به همین دلیل به داروی امام کاظم (ع) ‏مشهور شده است‎. ‎‏ بعضا ممکن است فردی برای دریافت مجوز آن مراجعه کرده یا ممکن است مراجعه نکرده باشد؛ اگر به تصویر ‏این دارو نگاه کنید موارد استفاده از دارو را که می‌بینید از ساده‌ترین بیماری‌ها تا پیچیده‌ترین دارو‌هایی را که بشر با آن مواجه ‏است فهرست کرده که این دارو همه آن‌ها را درمان می‌کند‎. ‎‏ واقعیت این است که چه مردم عادی که پزشک نیستند و چه جامعه ‏علمی، نسبت به چنین چیزی حساس می‌شوند؛ یعنی در همان ابتدا یک بار منفی ایجاد می‌کند که مگر می‌شود دارویی همه ‏بیماری‌ها را خوب کند و اگر قرار است بیماری‌ها را درمان کند، مدرکش کجاست؟ روی چه حسابی این دارو می‌تواند این کار را ‏انجام دهد و کسی که ادعا می‌کند باید مدرک و سند برای آن بیاورد‎. ‎‏ در نتیجه یک داروی سنتی اگر خواسته باشد مطرح شود، ‏باید مدرک داشته باشد و بگوییم این دارویی که قبلا مجوز آن را گرفته‌ایم، در کارآزمایی‌های بالینی و یک مطالعه کنترل شده موثر شناخته شده است؛ بنابراین باید یک مدعی در این خصوص وجود داشته باشد؛ این که چرا این دارو مدعی خاصی ‏ندارد دلیلش مشخص است. افرادی در فضای مجازی این موضوع را ادعا کردند و بعد به شکل غیر رسمی آن را تولید کرده و ‏غیر رسمی نیز آن را می‌فروشند؛ یعنی یک بازار دارویی غیر رسمی و از نظر قانونگذاری غیر قانونی ایجاد شده و افرادی ادعا می‌کنند ‏دارو را تولید کرده و می‌فروشند. همه این‌ها در همه جای دنیا غیر قانونی است.»

کرونا یک واژه جدید است و متنی درباره آن نوشته نشده

در همین باره، محمد مظاهری، متخصص طب سنتی ایران، سرپرست گروه طب ایرانی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ‏اصفهان دیدگاهی مشابه دارد؛ آنجا که می‌گوید: «در کتب معتبر طب سنتی اشاره‌ای به داروی امام کاظم (ع) ‏نشده است بلکه در کتابی به نام مخزن‌الادویه که متعلق به حکیم سیدمحمد حسین عقیلی خراسانی است و در قرن یازدهم ‏هجری نوشته شده، در بیان خواص هلیله از کتابی به نام طب‌الائمه پسران نام برده و عنوان شده که کتاب مخزن‌الادویه، کتاب ‏بسیار معتبری است. گفته می‌شود این دارو از ریزش «نوازل»، یعنی مواد موذی که از قسمت‌های فوقانی یا تحتانی بدن ‏ریزش می‌کنند، جلوگیری می‌کند، اما کرونا یک واژه جدید است و متنی درباره آن نوشته نشده که بخواهیم بگوییم ‏طب سنتی به صراحت به آن اشاره کرده باشد و آن را برای درمان کرونا کارآمد بداند. اما می‌توانیم استنباط کنیم شاید این دارو ‏بتواند بیماری کووید- ١٩ را کنترل یا از شدت آن پیشگیری کند. افرادی که این مسأله را مطرح می‌کنند بیشتر در حوزه طب سنتی فعالیت می‌کنند، ولی هنوز مستندات علمی و کارآزمایی‌های بالینی و مطالعات پژوهشی برای این ادعا ارایه نکرده‌اند. البته ‏متخصصان ژنتیک مولکولی مقالاتی درباره اثرات هلیله سیاه‌ها نوشته‌اند، اما به‌طور قطعی نمی‌توان به آن‌ها رسمیت بخشید. ‏بنابراین جا دارد که دانشکده‌های طب سنتی و دانشگاه‌ها در ردیف مطالعات خود، دارو را هم قرار داده و بر آن کارآموزی ‏بالینی انجام دهند.» ‏

به گفته او آن چه درباره کرونا اهمیت دارد این است که ٩٩‌درصد بیماران ممکن است بدون هیچ علامتی بهبود پیدا کنند و ‏برخی یا علامتی ندارند یا دچار علایم خفیف می‌شوند و اصلا نیازی به بستری ندارند. او اشاره می‌کند که بیشتر دارو‌های گیاهی ‏که در این حوزه وجود دارند می‌توانند علامت‌های بیمار مثل تنگی نفس، سرفه، بدن درد، سرگیجه و... را بهبود ببخشند، اما این به ‏این معنا نیست که مانع از مرگ فرد مبتلا شوند: «در حال حاضر داروی گیاهی که با قاطعیت بتوان گفت مانع از مرگ فرد مبتلا ‏می‌شود، وجود ندارد؛ چه این دارو و چه سایر دارو‌های گیاهی دیگر؛ بنابراین نه می‌توان مردم را از مصرف آن نهی کرد و ‏نه می‌توان آن‌ها را به مصرف آن ترغیب کرد. البته برخی از افراد مبتلا صرفا به مصرف این دارو اکتفا می‌کنند و برای ادامه روند ‏درمان به بیمارستان‌ها مراجعه نمی‌کنند. این کار کاملا نابخردانه و خطرناک است؛ چون کسی که حال عمومی خوبی ندارد یا ‏دچار علائم است و نیاز دارد که به بیمارستان مراجعه کند و بستری شود، حتما باید اقدام کند و خدمات رایج را دریافت کند. اما ‏کسی که این حالت‌ها را ندارد و می‌خواهد از دارو‌های معمول استفاده کند، شاید دارو هم بتواند به‌عنوان یک ‏داروی معمولی به این افراد کمک کند.»

بیشتر بخوانید

آب، خاک، چوب، آتش یا فلز؟ عنصر وجودی تان را پیدا کنید

منبع: روزنامه شهروند

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: داروی امام کاظم داروی کرونا درمان کرونا داروی امام کاظم کرونا مبتلا درمان کرونا برای درمان بیماری ها مبتلا شد باعث شد طب سنتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۲۶۹۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزییاتی از بیماری ترانه علیدوستی و علت آن

به گزارش «تابناک»، در ۲ روز اخیر جامعه هنری و علاقمندان به سینما برایشان این پرسش مطرح شده است که بیماری ترانه علیدوستی چیست و او در چه مرحله‌ای از درمان قرار دارد؟

بثورات دارویی همراه با ائوزینوفیلی و علائم سیستمیک یا سندرم DRESS یک واکنش حساسیت شدید به برخی از انواع دارو‌ها به شمار می‌رود. علائم این بیماری شامل تورم پوستی، تب، ناهنجاری‌های خونی و درگیری اندام‌های مختلف است.

متخصصین این آلرژی نادر دارویی را به طور بالقوه تهدید کننده زندگی می‌دانند که به دنبال واکنش بیش از حد سیستم ایمنی بدن به برخی دارو‌ها رخ می‌دهد. علائم ممکن است هفته‌ها پس از شروع داروی مشکل زا توسط فرد تظاهر یابند. درمان اغلب شامل قطع دارو‌های مشکوک و استفاده از دارو‌های تعدیل کننده سیستم ایمنی به منظور کاهش علائم است.

سندرم دِرِس

سندرم DRESS که تحت عنوان سندرم ازدیاد حساسیت القا شده به وسیله دارو (DIHS) یا سندرم حساسیت به دارو نیز شناخته می‌شود، یک واکنش شدید به تعدادی از دارو‌های تجویزی است. متخصصین سندرم DRESS را در قالب یک واکنش ازدیاد حساسیت نوع ۴ طبقه بندی می‌کنند. این واکنش دارویی جدی، پوست و سایر اندام‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد و میزان مرگ و میر آن تا ۱۰ ٪ گزارش شده است.

بر اساس گزارش هیئت آمریکایی استئوپاتیک پوست، بروز کلی سندرم DRESS غیرمعمول است و ریسک ابتلا از ۱ در هر ۱۰۰۰ تا ۱ در هر ۱۰۰۰۰ نفر پس از قرار گرفتن در معرض دارو‌های محرک متغیر است. این بیماری معمولا ظرف ۲ تا ۶ هفته پس از اولین مواجهه فرد با دارو رخ می‌دهد و باعث ایجاد ویژگی‌های مشخص و در عین حال متغیری می‌شود که بر پوست و اندام‌های متعدد تاثیر می‌گذارند.

علل

سندرم DRESS به دلیل واکنش بیش از حد سیستم ایمنی رخ می‌دهد که شامل فعال شدن سلول‌های T سیستم ایمنی و آزاد شدن سیتوکین‌ها است. با استناد به مقاله‌ای که از طریق وب سایت کتابخانه ملی پزشکی آمریکا قابل دسترسی است، دارو‌های رایج مرتبط با این سندرم عبارت اند از:

- دارو‌های ضد تشنج

- دارو‌های ضد ویروس

- آنتی بیوتیک‌ها

- آلوپورینول

- مگزیلتین

- تثبیت کننده‌های خلق و خو و دارو‌های ضد افسردگی

- عوامل بیولوژیک

شواهد همچنین حاکی از آن است که عوامل دیگری نیز در این امر نقش دارند:

- استعداد ژنتیکی برای ابتلا به سندرم DRESS

- ناتوانی کبد در متابولیسم برخی دارو‌ها

فعال شدن مجدد برخی ویروس‌ها مانند ویروس اپشتین-بار (EBV) یا هرپس ویروس انسانی ۶ (HHV۶)

علائم

برخی از افراد ممکن است به سندرم DRESS به عنوان یک واکنش چند سیستمی نگاه کنند. این موضوع بدین واقعیت اشاره دارد که بیماری مذکور می‌تواند علائم مختلفی به همراه داشته باشد. هرچند بیماران ممکن است علائم متفاوتی را تجربه کنند، نام DRESS از مشخصه تعداد ائوزینوفیل‌های بالا، معروف به ائوزینوفیلی، و علائمی که معمولا در بدن ظاهر می‌شوند، گرفته شده است.

علائم معمول سندرم DRESS عبارت اند از:

- تب

- بثورات پوستی یا جوش

- ائوزینوفیلی

- لنفوسیتوز آتیپیک

- تورم غدد لنفاوی

- التهاب اندام‌های داخلی

تشخیص

سندرم DRESS می‌تواند با علائم مختلف تظاهر یابد که آن را مشابه بیماری‌های دیگر از جمله سلولیت، هپاتیت ویروسی و لوپوس اریتماتوز سیستمیک می‌سازد. به همین دلیل این بیماری با احتمال بالا برای تشخیص اشتباه رو به رو است.

به منظور تشخیص سندرم DRESS، فرد باید معیار‌های زیر را داشته باشد:

- سابقه بستری شدن در بیمارستان

- راش حاد

- واکنشی که احتمالا مرتبط با دارو است

علاوه بر این، سه مورد از چهار فاکتور زیر نیز باید وجود داشته باشند:

- تب بالاتر از ۳۸ درجه سانتیگراد

- بزرگ شدن غدد لنفاوی حداقل در دو محل

- درگیری حداقل یک اندام داخلی

- ناهنجاری در شمارش سلول‌های خونی

در این میان محققان ژاپنی نیز مجموعه‌ای از معیار‌ها را پیشنهاد کرده اند که مشابه هستند، اما شامل فاکتور خاص فعال سازی مجدد HHV۶ هم می‌شود.

درمانتشخیص زودهنگام و قطع فوری دارو از مهمترین عوامل در درمان این بیماری به شمار می‌روند. این رویکرد ممکن است برای رفع علائم و هرگونه ناهنجاری خونی و همچنین جلوگیری از پیشرفت بیماری کافی باشد.

پس از این مرحله، درمان عمدتا حمایتی است و شامل مدیریت و تسکین علائم می‌شود. گزینه‌های مطرح می‌توانند متشکل از جایگزینی مایعات، تنظیم دما، تغذیه مناسب، مراقبت از زخم و کنترل عفونت باشند. سایر اقدامات حمایتی هم به اندام‌های آسیب دیده بستگی دارند.

کورتیکواستروئید‌های سیستمیک پرکاربردترین درمان برای این بیماری هستند. با این حال، هنوز هیچ اتفاق نظری در مورد دوز ایده آل، زمان و مسیر تجویز وجود ندارد. یک مطالعه در سال ۲۰۱۴ که از طریق سری مجلات انتشارات جان وایلی و پسران قابل دسترسی است، نشان داد که کورتیکواستروئید‌های سیستمیک می‌توانند به طور موثر در مراحل اولیه بیماری اقدام به مدیریت آن کنند.

علاوه بر این در مطالعه‌ای دیگر از ناشر بریتانیایی بایومد مرکزی در سال ۲۰۱۸ مشخص شد که ترکیبی از پالس تراپی کورتیکواستروئیدی و کورتیکواستروئید‌های خوراکی، یک درمان موثر برای بیماری محسوب می‌شود.

سایر درمان‌های موثر عبارت اند از:

- سرکوب کننده‌های سیستم ایمنی مانند سیکلوسپورین

- کورتیکواستروئید‌های موضعی برای تسکین بثورات پوستی

- ایمونوگلوبولین داخل وریدی

- پلاسمافرزیس

عوارض

حتی پس از بهبودی، برخی از افراد ممکن است از پیامد‌های طولانی مدت سندرم DRESS رنج ببرند، از جمله آسیب دائمی به اندام‌ها و ایجاد اختلالات خودایمنی.

یک نظرسنجی در سال ۲۰۱۵ نشان داد که اکثر افرادی که از سندرم DRESS بهبود یافته اند به بیماری‌های جدیدی مبتلا شده اند. بر اساس پژوهشی دیگر در سال ۲۰۱۷، بیماری‌های تیروئید مانند بیماری هاشیموتو، بیماری گریو، و تیروئیدیت بدون درد از جمله شایع‌ترین عوارض طولانی مدت سندرم DRESS هستند.

آسیب اندام ناشی از سندرم DRESS نیز با عوارض طولانی مدت همراه است. افرادی که آسیب شدید کبدی دارند، ممکن است به پیوند کبد نیاز داشته باشند. علاوه بر این افرادی که بیماری کلیوی زمینه‌ای دارند نیز ممکن است به همودیالیز طولانی مدت نیاز داشته باشند.

بیماری‌های عفونی یکی دیگر از عوارض شایع مرتبط با سندرم DRESS هستند. مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۳ نشان داد افرادی که تحت درمان با کورتیکواستروئید قرار گرفته اند، ممکن است در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های عفونی مانند هرپس و ذات الریه باشند.

تمامی این مطالعات از طریق کتابخانه ملی پزشکی آمریکا در اختیار علاقه‌مندان قرار گرفته اند.

منبع : همشهری

دیگر خبرها

  • تعطیلی مرکز غیرمجاز طب سنتی در قم
  • گیاه جوانی در طب سنتی هند
  • راه‌اندازی سامانه برخط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • راه‌اندازی سامانه بر خط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • چرا شروع فصل بهار برای افراد آلرژی ایجاد می‌کند؟
  • بلای وحشتناکی که یک قرص به ظاهر ساده بر سرتان می‌آورد
  • جزییاتی از بیماری ترانه علیدوستی و علت آن
  • تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت
  • داروی ایرانی بهتر است یا داروی خارجی؟
  • آیا کیفیت داروهای ایرانی با خارجی یکسان است؟/ چرایی مشکلات تهیه داروی خارجی برای برخی از بیماران