Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@14:35:51 GMT

قدردانی کانون وکلا از یک قاضی به خاطر حفظ شان وکلا

تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۳۱۰۵۸

قدردانی کانون وکلا از یک قاضی به خاطر حفظ شان وکلا

قضاوت و وکالت یکی از حساس‌ترین و ارزشمندترین حرفه‌ها در هر جامعه‌ای هستند و در ادبیات حقوقی از قاضی و وکیل به عنوان دو بال فرشته عدالت برای کشف حقیقت و فراهم کردن زمینه دادرسی عادلانه یاد می‌شود.  

 امروزه تقریبا همگان اذعان دارند که یک دادرسی عادلانه بدون حضور وکیل امکانپذیر نیست و این موضوع علاوه بر تایید در دین مبین اسلام و منابع فقهی، در اسناد و ضوابط بین‌المللی نیز مورد تأکید قرار گرفته است به طوری که اگر به وکیلی اجازه دخالت در دادرسی داده نشود یا دادگاه‌ها وکیل معرفی شده از سوی طرفین دعوا را نپذیرند، دادرسی مخدوش شده و حتی طبق قوانین کشور ما، از موجبات نقض حکم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از انتقادهایی که گاهی ممکن است نسبت به قضات محاکم اعم از دادگاه‌ها و دادسرا مطرح شود، رعایت نکردن کرامت انسانی مراجعان و اصحاب دعوا در دادگاه از جمله وکلای دادگستری است؛ وکلایی که طبق قوانین از جمله مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام شانی برابر با قضات دارند.  

با حضور حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی در مسند ریاست قوه قضائیه، مسئله حفظ کرامت و ارزش‌های انسانی در قوه قضاییه بیش از پیش مورد توجه قرار گرفت به طوری که ۲۴ تیر سال ۹۸ یعنی کمتر از پنج ماه از حضور وی در سمت ریاست دستگاه قضا، وی دستورالعمل حفظ کرامت و ارزش‌های انسانی در قوه قضائیه را برای اجرا ابلاغ کرد.  

در دو ماده (مواد ۱۳ و ۱۴) از این بخشنامه ۳۳ ماده‌ای، به صراحت به نحوه برخورد با وکلا در مجتمع‌ای قضایی و دادسرا اشاره شده و آمده است: ماده ۱۳- در راستای حفظ حیثیت و کرامت وکلا، مشاوران حقوقی و کارشناسان به هنگام حضور در مراجع قضایی جهت بازرسی از تجهیزات الکترونیکی استفاده و حتی المقدور از انجام بازرسی بدنی خودداری شود.

ماده ۱۴- دستگاه‌های مشمول دستورالعمل به ویژه مراجع قضایی مکلف‌اند به تناسب امکانات مکانی را برای استقرار و انتظار وکلا و گفتگو و ملاقات آنان با موکلان تدارک ببینند.
در همین راستا، روز گذشته(شنبه) بود که خبری مبنی بر تقدیر کانون وکلای دادگستری استان فارس از خانم زهرا زره‌پوش یکی از قضات دادگستری فسا به خاطر رعایت شان و احترام وکلای دادگستری منتشر شد.  
این قاضی دادگستری که باسابقه‌ترین دادیار دادگستری شهرستان فسا نیز محسوب می‌شود، در این باره به خبرنگار قضایی ایرنا گفت: به عنوان یک قاضی دادگستری فقط و فقط وظیفه خود را انجام داده‌ام، ضمن اینکه معتقدم نه تنها با وکلا بلکه با همه شهرندان اعم متهمان، شکات، شهود و کارشناسان دادگستری که زحمت زیادی را در دعاوی متحمل می شوند احترام را رعایت کرد. شکات انتظار دارند که مرجع قضایی حرفشان را خوب بشنود و از سوی دیگر اصل برائت بر متهمان وارد است و در صورت قوت ادله باید فقط در محدوده‌ی خطایی که انجام داده‌اند و در حدود اختیارات قانونی برخورد شود و نه بیشتر.  

این قاضی زن اضافه کرد: علاوه بر همه اینها خداوند متعال در آیه ۷۰ سوره اسراء می‌فرماید «وَلَقَدْ کَرَّمْنَا بَنِی آدَمَ وَحَمَلْنَاهُمْ فِی الْبَرِّ وَالْبَحْرِ وَرَزَقْنَاهُمْ مِنَ الطَّیِّبَاتِ وَفَضَّلْنَاهُمْ عَلَیٰ کَثِیرٍ مِمَّنْ خَلَقْنَا تَفْضِیلًا» که حاکی از اهمیت حفظ کرامت انسان در نزد خداوند است.  

وی ادامه داد: وکلا یکی از دو بال فرشته عدالت هستند و توجه به این جایگاه برای یک دادرسی عادلانه ضروریست. با حضور حجت الاسلام والمسلمین رئیسی در مسند ریاست قوه قضائیه، مساله حفظ کرامت انسانی مراجعان به دادگستری اعم از شاکی، متهم و وکیل بیش از پیش مورد توجه و اهتمام قرار گرفته است.  

زره‌پوش افزود:همواره سعی کرده‌ام در پرونده‌های مختلف از نگاه و تجربیات وکلای مجرب بهره‌مند شوم و هرگز وکلا را رقیب خود ندانسته‌ام و نمی‌دانم.  

این قاضی دادگستری گفت: حفظ کرامت انسانی مراجعان به دادگستری از جمله وکلا همواره مورد تایید رییس قوه قضاییه بوده و در خصوص وکلا مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام مورخ ۱۱ مهر سال ۱۳۷۰ را نیز داریم که صراحتاَ اعلام می دارد «وکیل در موضع دعوی از احترام و تأمینات شاغلین شغل قضا برخوردار است».

جانشین دادستان شهرستان فسا بیان کرد: بر همین اساس جایگاه خاصی برای وکلای مراجعه کننده در نظر گرفته شده و هیچ گاه وکیل را پشت درب نگه نداشتیم و البته حواس‌مان نیز به این قضیه معطوف بوده که رعایت احترام و شؤون مورد سوءاستفاده عده قلیلی از افراد قرار نگیرد. ضمن اینکه برخورد خوب و شایسته با اصحاب دعوا و وکلا ضمن آنکه سبب بروز رفتار احترام آمیز متقابل می شود یک وظیفه  قضایی است زیرا باید شان خود را به عنوان یک قاضی با رفتار و گفتار مناسب حفظ کنیم.

برچسب‌ها قاضی کانون وکلای دادگستری قوه قضاییه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: قاضی کانون وکلای دادگستری قوه قضاییه قاضی کانون وکلای دادگستری قوه قضاییه وکلای دادگستری حفظ کرامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۳۱۰۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارائه خدمات حقوقی به بیش از ۱۰۰۰ مددجوی زنجانی

مدیرکل کمیته امداد استان زنجان گفت: سال گذشته به ۱۰۱۶ مددجوی زنجانی خدمات حقوقی ارائه شد.

روح‌الله صالحی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در زنجان اظهار کرد: سامان‌دهی خدمات حقوقی مددجویان عزیز تحت حمایت و رسیدگی و رفع مشکلات حقوقی، صیانت از نهاد خانواده و ارائه خدمات مشاوره، مددکاری و حمایت‌های لازم حقوقی و قضائی از افراد و خانواده‌های نیازمند در کنار سایر خدمات توانمندسازی، از رویکردها و اهداف مهم کمیته امداد در حوزه حقوقی است.

وی با اشاره به اینکه خدمات حقوقی به صورت مستمر به جامعه هدف ارائه می‌شود، افزود: در همین راستا سال گذشته یک هزار و ۱۶ نفر از مددجویان کمیته امداد استان زنجان خدمات حقوقی گرفتند.

مدیرکل کمیته امداد استان زنجان با اشاره به استفاده از ظرفیت وکلای نیکوکاری در ارائه این خدمات گفت: این نهاد به منظور حمایت همه‌جانبه از مددجویان، خدمات گسترده‌ای در زمینه مشاوره حقوقی، تنظیم لوایح، دفاع در محاکم قضائی (با همکاری وکلای نیکوکار، کانون وکلای دادگستری و مرکز مشاوران و وکلای قوه قضائیه) و ارائه آموزش‌های لازم به خانواده‌های تحت حمایت ارائه می‌دهد.

صالحی نقش آموزش و آگاهی‌های مشاوره‌ای، حقوقی و برگزاری دوره‌های مرتبط را در زمینه توانمندسازی مددجویان تحت حمایت پیرامون مسائل حقوقی و قضائی برای کاهش آسیب‌های اجتماعی مؤثر دانست و گفت: این نهاد با برگزاری دوره‌های آموزشی و توزیع بروشورهای حقوقی در جهت آگاه‌سازی مددجویان تحت حمایت اقدامات مؤثری انجام داده است.

کد خبر 747764

دیگر خبرها

  • ارائه خدمات حقوقی به هزار مددجوی زنجانی‌
  • جذب نزدیک به ۴۰ قاضی برای تقویت کادر قضایی آذربایجان غربی
  • حل مشکلات حقوقی ۳ هزار مددجوی استان البرز از طریق مشاوره
  • ارائه خدمات حقوقی به بیش از ۱۰۰۰ مددجوی زنجانی
  • ارائه خدمات حقوقی به بیش از هزار مددجوی زنجانی
  • تداوم طرح نور با جدیت
  • بررسی پرونده «صندوق پس انداز کارکنان راه آهن جمهوری اسلامی ایران» با ۷ هزار شاکی
  • طرح نور با جدیت ادامه می‌یابد
  • ۳۰۰ برنامه متنوع در کهگیلویه و بویراحمد برگزار می‌شود
  • استفاده از ظرفیت‌های مردمی در برگزاری برنامه‌های دهه کرامت