Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا ، شهامت هدایت روز سه‌شنبه به خبرنگاران افزود: جذب اعتبارات برای پروژه‌های آبخیزداری و منابع طبیعی در اولویت است و امسال بیش از ۲۰۰ میلیارد ریال برای پروژه‌های آبخیزداری و منابع طبیعی استان اختصاص یافته است، طوری‌که سال گذشته هم ۴۲۰ میلیارد ریال اعتبار از صندوق توسعه ملی برای پروژه‌های آبخیزداری استان جذب شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او اظهارداشت: برای اجرای پروژه‌های آبخیزداری شهرستان گرمی هم اعتبار ۴۰ میلیارد ریال اختصاص یافته که مبلغ ۲۰ میلیارد ریال آن از سوی بنیاد برکت و ۲۰ میلیارد ریال دیگر از سوی صندوق توسعه ملی جذب شده است.

وی افزود: اولویت این اداره کل جلوگیری از سیل ، جلوگیری از فرسایش خاک ، جمع‌آوری رسوبات ، افزایش ذخیره آب و نفوذپذیری آب به سفره‌های زیرزمینی است و در این زمینه طرح‌های مختلفی اجرایی شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل با اشاره به احیا و توسعه جنگل‌ها افزود: برای توسعه جنگل‌ها و احیای آنها فعالیت‌های گسترده‌ای انجام شده که از جمله آن کاشت نهال و درخت در مکان‌های  مختلف است.

وی بیان کرد: با توجه به مرزی بودن این استان در معرض قاچاق چوپ قرار دارد و در همین راستا پاسگاه‌های استان به صورت شبانه‌روزی برای جلوگیری از قاچاق چوب تلاش می‌کنند.

هدایت با بیان اینکه یگان حفاظت منابع طبیعی هر روز نظارت همه‌جانبه‌ای به جنگل و مراتع دارد، افزود: استقرار نیروهای یگان حفاظت سبب شده تا میزان آتش‌سوزی جنگل کاهش یابد.

هدایت گفت: تثبیت ۳۳۰ هزار هکتار از اراضی ملی استان در دستور کار است که بیش از ۷۰ درصد آن تحقق یافته است.

وی ادامه داد: در بخش تثبیت مالکیت دولت و اخذ سند تا به حال حدود ۷۰۰ هزار هکتار کاداستر اراضی در استان انجام گرفته شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان از طبیعت‌دوستان و مردم خواست در صورت مشاهده هرگونه قاچاق درختان جنگل، تجاوز و دست‌اندازی به عرصه‌های منابع طبیعی،آتش‌سوزی در جنگل‌ها و مراتع استان گزارش‌های خود را به صورت ۲۴ ساعته به شماره تلفن ۱۵۰۴ مرکز فرماندهی یگان حفاظت منابع طبیعی استان اطلاع دهند تا در سریع‌ترین زمان ممکن رسیدگی شود.

برچسب‌ها جنگل اردبیل اعتبار منابع طبیعی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: جنگل اردبیل اعتبار منابع طبیعی جنگل اردبیل اعتبار منابع طبیعی پروژه های آبخیزداری میلیارد ریال منابع طبیعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۶۱۰۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای قطع ۴۰ درخت در نوشهر

به گزارش صدای ایران از ایرنا، موضوع از این قرار است که در روز‌های اخیر متنی کوتاهی با عنوان " قطع درختان پهن پیکر در بخش کجور نوشهر"‌در شبکه‌های اجتماعی غرب مازندران منتشر شده است و در توضیح این اتفاق نیز عنوان شد:‌

این متن با اشاره به قطع ۴۰ اصله درخت در اراضی روستای منجیر بخش کجور توضیح می‌دهد: بیش از ۴۰ اصله درخت پهن پیکر در اراضی روستای منجیر بخش کجور نوشهر توسط افراد ناشناس قلع و قمع شد.

انتشار تیتر این خبر با عنوان" فاجعه‌ای دیگر در البرز مرکزی / نابودی درختان پهن پیکر در کجور " در شبکه‌های اجتماعی برای تمامی دوستداران طبیعت دردآور و سخت و برخورد با عوامل این کار به طور قطع خواسته آنان است، اما جوابیه اداره منابع طبیعی و آبخیزداری منطقه مرهمی برای دوستداران طبیعت شده است چرا که این متن مربوط به سال گذشته بود و اکنون از وقوع چنین حوادث دلخراش طبیعی در حاشیه اراضی و عرصه‌های طبیعی روستا‌های بخش کجور خبری نیست.

رییس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان چالوس روز جمعه در خصوص خبر منتشره " نابودی درختان پهن پیکر در بخش کجور نوشهر " در شبکه‌های اجتماعی غرب مازندران آن را مربوط به سال گذشته ذکر کرد.



عبدالله شمس ادامه داد: محل قطع این درختان در عرصه مستثنیات اشخاص قرار داشته که این درختان در سال گذشته و با مجوز اداره منابع طبیعی قطع شده که در نزدیکی این باغ ساختمان اداره محیط زیست قرار دارد.

وی با تاکید بر حفاظت و حراست از عرصه‌های منابع طبیعی از سوی همگان اظهارداشت: برای حفاظت از جنگل و منابع طبیعی باید هم مردم تلاش کنند.

شمس از اهالی منطقه و همیاران طبیعت خواست در صورت مشاهده هرگونه تخریب منابع طبیعی، از طریق شماره‌های ۱۵۰۴ و ۱۳۹ یگان حفاظت منابع طبیعی را مطلع کنند.



استان مازندران ۲ اداره کل منابع طبیعی دارد که اداره کل منابع طبیعی منطقه نوشهر، بیش از ۶۶۰ هزار هکتار جنگل، مرتع و سواحل معادل ۲۸ درصد از مساحت مازندران را زیر پوشش دارد.

استان مازندران ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مساحت دارد که حدود ۲ میلیون هکتار از این مقدار را منابع طبیعی شامل جنگل‌ها و مراتع تشکیل می‌دهد.

حوزه منابع طبیعی مازندران منطقه ساری هم حدود ۷۰ درصد از اراضی ملی و جنگل‌های استان را زیر پوشش مدیریتی خود دارد.

استان مازندران ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مساحت دارد که حدود ۲ میلیون هکتار از این مقدار را منابع طبیعی شامل جنگل‌ها و مراتع تشکیل می‌دهد.



قدمت جنگل‌های شمال ایران به بیش از ۴۰ میلیون سال قبل بر می‌گردد و دارای ۹۰ گونه درختی و ۲۱۱ گونه درختچه‌ای و هزار و ۵۵۸ گونه علفی و بوته‌ای است. مساحت این عرصه‌های جنگلی در حدود یک درصد جنگل‌های اروپاست ولی تعداد گونه‌های آن ۱۶ درصد گونه‌های موجود در کل قاره اروپاست.

جنگل‌های هیرکانی با گستره حدود ۱.۹ میلیون هکتار از آستارا در شمال استان گیلان آغاز می‌شود و تا گُلی داغی در شرق استان گلستان به طول تقریبی ۸۰۰ کیلومتر و عرض ۲۰ تا ۷۰ کیلومتر پراکنش دارد بخشی کوچکی از جنگل‌های هیرکانی هم معادل ۲۰ هزار هکتار در کشور آذربایجان قرار دارد.

دیگر خبرها

  • دستگیری قاچاقچیان چوب در لفور سوادکوه
  • احداث بند‌های سنگی و خاکی یکی از موثرین راه‌های جذب روان آب‌ها
  • محصولات مرتعی نیشابور، سرمایه‌ای رو به نابودی
  • کاهش ۷۰ درصدی خسارت سیل با اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوانداری
  • ماجرای قطع ۴۰ درخت در نوشهر
  • آبخیزداری در مناطق سیل زده آخر فروردین ۱۴۰۳
  • آبگیری سازه‌های آبخیزداری خراسان جنوبی در پی بارندگی
  • مهار سیلاب‌ با اجرای طرح‌های آبخیزداری در فریدونشهر + فیلم
  • مهار ۸۰ درصد از سیلاب‌ها با اجرای طرح‌های آبخیزداری در فریدونشهر+ فیلم
  • رفع تصرف ۲۰ هکتار از اراضی ملی در شهرستان طارم