Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، هدایت الله جمالی پور روز پنجشنبه در بازدید از مرکز تحقیقات انگور شهرستان تاکستان، افزود: این مرکز یک ظرفیت بزرگ برای استان است و باید زمینه استفاده کشاورزان و باغداران استان و کشور را از دستاوردهای آن فراهم ساخت.

وی اضافه کرد: این مرکز باید بر روی ارقام و کیفیت انگور کار کند و نتایج تحقیقات خود را برای بهره برداری کشاورزان استان در اختیار آنها قرار دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین نیز در این بازدید گفت: یکی از دلایل بازدید از طرح دولتی ایستگاه تحقیقاتی انگور تاکستان، توجه به کاستی‌ها و نواقص آن بوده که به تهدیدی برای این مرکز تبدیل شده است.

فاطمه خمسه گفت:این ایستگاه در ۲ سال اخیر دستاوردهای زیادی داشته است و بعد از این می‌توانیم ارقام این ایستگاه را در اختیار کشاورزان قرار دهیم.

وی با اشاره به یکی از مشکلات این ایستگاه، گفت: کمبود آب در این ایستگاه موجب شده است که آسیب زیادی به بوته‌های انگور وارد شود و حتی فشار زیادی از سوی وزارتخانه برای جابه جایی آن به مرکز تحقیقاتی اسماعیل آباد صورت گیرد.

خمسه گفت: امیدواریم با حمایت استاندار و فرماندار تاکستان برنامه ریزی لازم برای رفع مشکل کم آبی این مرکز انجام شود.

نماینده مردم تاکستان در مجلس شورای اسلامی نیز در این بازدید گفت: دیگر روش‌های سنتی باغداری جوابگو نیست و باید برای ایجاد تحول در کشاورزی استان و شهرستان اقدام کرد.

رجب رحمانی افزود: می‌توان طرح‌هایی را در این شهرستان برای باغداری نوین اجرا کرد که در صورت موفقیت به سراسر کشور سرایت کند و برای اشتغال و تولید کشور و استان موثر باشد.

استاندار قزوین در ادامه از یک واحد سردخانه بالای صفر و زیر صفر واقع در روستای رحمت آباد بزرگ در شهرستان تاکستان بازدید کرد.

این سردخانه با ظرفیت اسمی ۱۲ هزار تن  توانایی جذب مواد خام کشاورزی به میزان ۱۲ هزار تن را در سال دارد.

برای احداث و راه اندازی این واحد تولیدی افزون بر ۱۸۰ میلیارد ریال از محل آورده شخصی و ۱۱۰ میلیارد ریال تسهیلات هزینه شده و با راه اندازی آن، زمینه اشتغال برای ۳۲ نفر در منطقه فراهم شده است.

جمالی پور استاندار قزوین در ادامه از شرکت زرین تاک آریا با ظرفیت اسمی پنج هزار تن در سال در زمینه تصفیه و بسته بندی کشمش بازدید کرد.

میزان جذب مواد خام کشاورزی در این واحد ۲۲ هزار و ۵۰۰ تن در سال است و ۳۵ نفر در آن مشغول به کار هستند.

این واحد با کمک سیستم بانکی در سال ۹۷ موفق به اخذ پنج میلیارد تومان تسهیلات شده است.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی تاکستان استان قزوین هدایت الله جمالی پور

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی تاکستان استان قزوین وزارت جهاد کشاورزی تاکستان استان قزوین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۸۱۱۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگ درخت انگور سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی

ایسنا/خراسان رضوی مدیر جهاد کشاورزی خلیل‌آباد گفت: برگ درخت انگور سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی است و برای سلامت قلب و بسیاری از دستگاه‌های بدن مفید است.

محمود شبان در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه با فرا رسیدن فصل بهار، برداشت برگ انگور از تاکستان‌های خلیل‌آباد آغاز شد، اظهار کرد: هرساله از ابتدای اردیبهشت‌ماه برگ‌های انگور چیده شده و بعد از بسته‌بندی به سایر استان‌ها به خصوص تهران برای تهیه دلمه و سایر صنایع مانند کنسرو برگ و استفاده دارویی ارسال می‌شود.

وی با بیان اینکه همزمان با فرا رسیدن فصل بهار، برداشت برگ انگور از تاکستان‌های خلیل‌آباد آغاز می‌شود، تصریح کرد: به دلیل ارزش دارویی، غذایی برگ مو و افزایش متقاضی آن در بازارهای داخلی هر سال میزان برداشت آن بیشتر می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خلیل‌آباد خاطرنشان کرد: در این راستا چندین مرکز جمع‌آوری دایر شده است که همه روزه ۲۰ کامیون به میزان ۲۰ تن از شهرستان بارگیری می‌شود که این امر منجر به ایجاد اشتغال در روستاها به مدت ۵۰ روز و در هر روز ۸۰۰ نفر شده است.

وی ادامه داد: چیدن برگ درخت انگور باعث توزیع صحیح و منظم مواد غذایی در اندام‌های بوته مو و به منظور تهویه بیشتر و جلوگیری از فعالیت سفیدک و پوسیدگی خوشه می‌شود.

وی در ادامه با بیان اینکه ۸۵ درصد مردم شهرستان خلیل‌آباد، کشاورز هستند، اظهار کرد: خلیل‌آباد دارای ۵۷۲۷ هکتار تاکستان‌های انگور است و ۸۵ درصد باغات خلیل‌آباد زیر کشت انگور قرار دارد.

مدیر جهاد کشاورزی خلیل‌آباد از این شهرستان به عنوان مهمترین قطب تولید انگور نام برد و گفت: ۸۰ درصد انگور تولید شده شهرستان به کشمش تبدیل شده و باقی برای تازه خوری به کشورهای همسایه و سایر استان‌های کشور صادر می‌شود.

وی افزود: باغات انگور این منطقه دارای شرایط ویژه‌ای از نظر کمی و کیفی هستند به نحوی که انگور تولید شده دارای لطافت خاصی بوده و درآمد اصلی مردم از تولید انگور و کشمش است.

شبان افزود: برداشت انگور شهرستان از دهم تیرماه از سطح باغات شروع می‌شود، در خلیل‌آباد بیش از ۳۰ رقم انگور شناسایی شده است که مهمترین ارقام آن شامل پیکامی و عسکری معمولی است.

مدیر جهاد کشاورزی خلیل‌آباد از ترکمن ۴، لعل، ریش بابا، صاحبی، رزقی، یاقوتی، فخری، مسکه، طرقی، خلیلی و ارقام تجاری جدید که برای تازه خوری و تهیه مویز و تیفی استفاده می‌شود نام برد و گفت: سطح زیر کشت انگور در خراسان رضوی نزدیک به ۲۲ هزار هکتار با میانگین تولید ۲۱ تن در هکتار بوده که بیشتر سطح زیر کشت آن مربوط به خلیل‌آباد است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کارگاه آموزش حقوقی برای مشاوران املاک در کردستان برگزار شد
  • بازدید سرزده فرماندار مهاباد از کارگاههای فنی و حرفه‌ای
  • کاشت ۵۲ هزار نهال در بخش کدکن
  • برگ درخت انگور سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی
  • گچساران ایستگاه اصلی تولید بذر در منطقه گرمسیری و نیمه گرمسیری
  • استان فارس تولیدکننده ۳۰ درصد هسته‌های اولیه بذر غلات کشور
  • دوره‌ی آموزش خبرنگاری در دبیرستان شاهد سردار شهید قاجاریان نیشابور
  • فارس رتبه نخست کشور در تولید هسته‌های اولیه بذری کشور
  • دوره آموزشی استانی طرح ملی طوبی برگزار می‌شود
  • ۳ مصدوم در حادثه رانندگی در محور  تاکستان - همدان