Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-26@08:34:51 GMT

کرج؛ ایران کوچکی که فقر المان شهری در آن بیداد می کند

تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۷۱۹۴۶

کرج؛ ایران کوچکی که فقر المان شهری در آن بیداد می کند

با توجه به اینکه شهر کرج در موقعیت خاصی قرار دارد، جمعیت زیادی به آن سرازیر شده اند و به واسطه نزدیکی آن با پایتخت، لازم است طراحی مناسبی برای ورودی ها و خروجی های این شهر در نظر گرفته شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از" تیتریک "؛ اگر به شهر کرج آمده باشید خواهید دید که این شهر زیبا خالی از نماد ها و المان های شهری است و کمتر به چشم می خورند چیزهایی که با نام المان بشود از آنها یاد کرد؛ المان هایی که چشمگیر بوده و در ذهن ماندگار شوند، ما می توانیم به سادگی و با طراحی های جذاب و خلاقانه از فرم ها و شکل ها ی پر معنی و مفهوم این فقر المان را جبران کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به اینکه شهر کرج دارای قدمت و شهری تاریخی است و جاذبه های فراوانی را داراست جاذبه های طبیعی از قبیل: دشت لاله ها ، جاده چالوس با رود خروشانش ، تالاب نظر آباد و.... می باشد و جاذبه های گردشگری دیگری همچون : کاخ مروارید ، غار یخ مراد ،سد امیر کبیر و ... می باشد. شهری که ایران کوچک از آن یاد می شود وفرهنگ ها و قومیت های مختلف و متنوعی را در خود جای داده است .   المان های شهری همان نماد هایی در شهر هستند که دارای ویژگی هایی می باشند ؛اشکال و احجامی که می توانند تزئینی یا ساختمانی باشند و ترکیبی از فرم و شکل و اجزای سازه  ای و هندسی که بیننده را مجذوب خود می نمایند و سمبلی برای شهر که از آن یاد شود به طوری که هرگاه از شهری نام برده می شود نمادی را که در آن دیده ایم در ذهنمان نقش ببندد. المان ها علاوه بر اینکه جنبه نمادین برای یک شهر می توانند داشته باشند ، فضایی زیبا و هنری را ایجاد کرده و حس تکراری بودن را از آن دور می کند .از گذشته تا به امروز استفاده از مجسمه ها و نماد های شهری در سراسر دنیا به چشم می خورد و این کار با مصالح و مواد مختلفی از قبیل : گچ ،سیمان ،چوب وفلزات و ... امکان پذیر و میسر بوده است .
 
برای المان ها باید طراحی فکر در کار باشد و نه اینگونه که مجسمه ای را در وسط میدانی بگذاریم و از آن با عنوان المان یاد کنیم .المان ها دارای حرف و نشان دهنده عملکرد و چیزی هستند که نیاز به توجه و کمی دقت دارد و شهروند را جذب هنر و معماری و زیبایی خود می کند و اگر درست و به جا استفاده شوند به اثری ماندگار در شهر تبدیل خواهند شد. نماد های شهری در انسان فکر و تامل به همراه  دارد و نه چیزی که با یک نظر می بینیم و از آن رد می شویم و همین تامل و به فکر واداشتن است که باعث ماندگاری می شود.   حال در این موضوع کمی دقیق تر می شویم؛ برای فرار ذهنمان از این زندگی پر دغدغه و شلوغی جاده ها و شهرها گاهی دیدن یک نماد و المان باعث بهتر شدن حالمان می شود و ما را کمی از این زندگی پر هیاهو دور می کند .
 
با ورود به دنیای هنر و معماری منظره چشم نوازی در چشم و ذهنمان شکل می گیرد که این منظره برای توریست ها و مسافران و به خصوص توریست های خارجی قابل توجه تر و جالب تر به نظر خواهد آمد .   المان ها می توانند معرف مکانی تاریخی یا فقط برای زیبایی یک محیط انتخاب شوند یا اینکه برای جذب توریست تعریف و طراحی شده و به کار روند ؛پس از این نظر دارای کاربردهای متنوع و متفاوتی هستند .   درست است که ما می خواهیم بیننده یا همان شهروند تامل و تفکر به کار گیرد ولی این نباید باعث شود که از نظر یک فرد عادی بی معنی و ناخوانا باشد و نتواند با آن ارتباط برقرار کند و نماد شهری باید به تمامی افرادی که آن را می بینند  پیام خود را برساند .     موضوع مهمی که در بحث المان های شهری باید مد نظر قرار گرفته شوند مطابقت داشتن این المان ها با فرهنگ و هنر شهرها و هماهنگی و همگونی آن با محیط اطرافش است نه اینکه در تضاد و تقابل باشد و آن را به گونه ای نادرست جلوه دهد. نماد های شهری با ایجاد فضای مناسب برای افراد محیطی امن و دور از شلوغی را برای آنها فراهم کرده و این نمادها که گویی طرز تفکر و اندیشه های مردم آن شهر را باز گو می کنند.
با توجه به این مطلب که شهر کرج در موقعیت خاصی قرار دارد و جمعیت زیادی به آن سرازیر شده اند و نزدیکی آن با پایتخت، لازم است طراحی مناسبی برای ورودی ها و خروجی های این شهر در نظر گرفته شود و آن را به زیبایی بیاراییم و دربهتر شدن و ایجاد هویت برای شهرمان کوشا باشیم .       انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: المان ها شهر کرج نماد ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۷۱۹۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این پروژه نماد همبستگی، تقویت دوستی و مایه افتخار دولت ایران و سریلانکا است

رئیس جمهور با بیان اینکه کشورهای غربی تلاش می‌کنند به ما القا کنند که دانش و فناوری فقط در اختیار آنهاست، اظهار داشت: امروز جمهوری اسلامی ایران با اتکا به توانمندی‌های فنی و مهندسی بومی در حال اجرای طرح‌های بزرگ آب و برق در بیش از 20 کشور جهان است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، سید ابراهیم رئیسی ظهر امروز چهارشنبه به وقت محلی، در مراسم افتتاح و بهره‌برداری از ابرپروژه چند منظوره «اومااویا» در سریلانکا، به عنوان یکی از بزرگترین طرح‌های صدور خدمات فنی- مهندسی ایرانی، بهره‌برداری از این پروژه را نماد همبستگی، پیوند، تقویت دوستی و مایه افتخار دو ملت دانست.

رئیس جمهور نمایش همبستگی، همدلی و همراهی دو کشور و دو ملت آسیایی را از ویژگی‌های مهم این پروژه دانست و تصریح کرد: بهره‌برداری از این سد، نیروگاه و تونل انتقال آب نماد، تحقق اراده دو کشور و دو ملتی است که می‌خواهند با اتکا به توان بومی، رفاه و آسایش خود را فراهم کنند.

آیت‌الله رئیسی با اشاره به تامین مالی این طرح از سوی سریلانکا و تامین و انتقال خدمات فنی و مهندسی از سوی ایران، تامین آب شرب و آب کشاورزی برای ۵ هزار هکتار اراضی جدید و آغاز به کار یک نیروگاه ۱۲۰ مگاواتی را از دستاوردهای این پروژه برای مردم سریلانکا دانست و افزود: امروز جمهوری اسلامی ایران با اتکا به توانمندی‌های فنی و مهندسی بومی در حال اجرای طرح‌های بزرگ آب و برق در بیش از ۲۰ کشور جهان است.

رئیس جمهور با بیان اینکه کشورهای غربی تلاش می‌کنند به ما القا کنند که دانش و فناوری فقط در اختیار آنهاست، اظهار داشت: انقلاب اسلامی، امام راحل، رهبر معظم انقلاب اسلامی و شهدای عالی‌قدر ما از جمله شهید سلیمانی «ما می‌توانیم» را به ملت ما آموختند. دشمن نمی‌خواست ما پیشرفت کنیم اما ملت ایران اراده کرد که پیشرفته باشد؛ خواست و اراده ملت بزرگ ایران تحقق یافت و دشمن ناکام ماند.

آیت‌الله رئیسی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران آماده است در پیشرفت سریلانکا شریک شده و تمام تجربیات خویش را که نتیجه ۴۵ سال مجاهدت و تلاش مردان و زنان ایرانی است با شما به اشتراک بگذارد و با صدور خدمات فنی و مهندسی در پیشرفت سریلانکا مشارکت داشته باشد.

رئیس جمهور با اشاره به سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران در عرصه دیپلماسی برای توسعه روابط با کشورهای آسیایی، همسایه و کشورهای مستقل خاطرنشان کرد: تقویت ارتباط بین ما و شما و دیگر کشورهای همسو و مستقل می‌تواند آینده‌ای درخشان برای دو کشور و دو ملت رقم بزند. بدانید با توکل بر خدا و اعتماد به داشته‌های بسیار خودمان می‌توانیم مسیر پیشرفت را به سرعت طی کنیم.

آیت‌الله رئیسی گفت: برخی کشورهای و نظام سلطه موافق تقویت روابط ما با یکدیگر نیستند و می‌خواهند به ما القا کنند که نمی‌توانیم با تکیه بر توان داخلی پیشرفت کنیم، اما ما در عمل این نظر و القای نظام سلطه را باطل کرده‌ایم.

رئیس جمهور در پایان از همه دست‌اندرکاران اجرای این پروژه عظیم در سریلانکا، تشکر کرد.

پیش از آیت‌الله رئیسی «رانیل ویکرمسینگه» رئیس جمهور سریلانکا نیز در سخنانی با قدردانی از همکاری و تلاش پیمانکاران و همکاری دولت ایران در اجرای این پروژه اظهار داشت: بدون تکنولوژی و فناوری ایرانی، اجرای این پروژه برای ما ممکن نبود؛ شما توانستید برای آینده سریلانکا کار بزرگی انجام دهید.

رئیس جمهور سریلانکا با بیان اینکه مهارت‌های فناورانه ایرانی امروز در دنیای مدرن شناخته شده است، تصریح کرد: شما نمونه کشوری هستید که با خوداتکایی توانستید به پیشرفت در حوزه‌های مختلف برسید. امروز کشورهای ما به‌عنوان کشورهای جنوب، به دنبال اثبات هویت‌های خودشان هستند و چنین پروژه‌های هویت و توانایی‌های ما را به جهانیان اثبات می‌کند.

کد خبر 747513

دیگر خبرها

  • حمایت ویژه مدیریت شهری از تشکل‌های مردم‌نهاد
  • اجرای برنامه ملی بازآفرینی/ مردم مشارکت کنند
  • بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران/ لوگوی نود سالگی دانشگاه تهران منتشر شد
  • کمبود آمبولانس در خرمشهر بیداد می‌کند
  • لوگوی نود سالگی دانشگاه تهران منتشر شد
  • لوگوی ۹۰ سالگی دانشگاه تهران منتشر شد
  • پروژه «اومااویا» سریلانکا، نماد توان صادرات خدمات فنی - مهندسی ایران
  • لوگوی نود سالگی دانشگاه تهران منتشر شد /بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران
  • این پروژه نماد همبستگی، تقویت دوستی و مایه افتخار دولت ایران و سریلانکا است
  • بورس سبزپوش شد؛ رشد مناسب بازار در هفته اول اردیبهشت