Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-04@02:27:28 GMT

معلمان عامل اصلی تحول در آموزش و پرورش هستند

تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۷۴۸۳۰

معلمان عامل اصلی تحول در آموزش و پرورش هستند

رییس مجلس شورای اسلامی در دیدار با اعضای شورای مرکزی جامعه اسلامی فرهنگیان کشور گفت: معلمان عامل اصلی تحول در آموزش و پرورش هستند.

به گزارش گروه خبر خبرگزاری برنا، نشست محمدباقر قالیباف با اعضای شورای مرکزی جامعه اسلامی فرهنگیان کشور صبح امروز - شنبه - با هدف رفع موانع موجود در حوزه آموزش و پرورش کشور و ارتقای وضعیت فرهنگیان برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قالیباف در ابتدای این نشست با اشاره به اهمیت حوزه آموزش‌وپرورش افزود: بارها درخصوص اهمیت این حوزه صحبت کرده‌ام، چرا که مشکلات آن را با گوشت و استخوان خویش درک کرده‌ام. بنده در مدرسه‌ای تحصیل کرده‌ام که در آن تعداد زیادی از نیروهای انقلابی مشغول به تحصیل بودند و بعد از انقلاب اسلامی ۴۰ نفر از آنها در دوران دفاع مقدس به شهادت رسیدند.

رییس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: تحول حوزه آموزش و پرورش کشور به نحوه فعالیت معلمان برمی‌گردد، کما اینکه تامین امکانات، اعتبارات و محتوای درسی همه از یک طرف دارای اهمیت است اما تحول اساسی حوزه آموزش و پرورش تنها با نقش‌آفرینی معلمان امکانپذیر است، چرا که اگر به خوبی نقش خود را ایفا نکنند، هدررفت امکانات را در پی خواهد داشت.

وی با اشاره به تجربه پنج دهه تمرکز خود بر حوزه آموزش و پرورش یادآور شد: اگر بخواهیم مشکلات حوزه آموزش و پرورش را رفع کنیم، در گام نخست باید به ارتقای منزلت معلمان بیاندیشیم، به گونه‌ای که احترام آنها از خانواده تا مسجد، کلاس و مدرسه حفظ شود، چرا که تامین معیشت و مادیات آنها مقدمه کار است و ارتقای شأن معلمان از همه این موارد بالاتر است.

قالیباف تاکید کرد: تحول حوزه آموزش و پرورش، تعامل قوای مجریه و مقننه را میطلبد، چرا که اگر این مهم محقق شود، رفع تمام مشکلات در این بخش امکانپذیر خواهد بود، ضمن اینکه از این طریق می توان به گونه‌ای برنامه‌ریزی کرد که وزارت آموزش و پرورش در یک دهه آینده در مسیر درستی قرار گیرد که نتیجه آن ایجاد تحول در تمام حوزه‌های اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی کشور خواهد بود.

وی با اشاره به چهار رویکردی که باید در دستور کار آموزش و پرورش قرار گیرد تا بتوان در حوزه آموزشی کشور تحول ایجاد کرد، اظهار کرد: تحول نظام آموزشی کشور از طریق چهار رویکرد کارآمدسازی، مردمی‌سازی، هوشمندسازی و شفاف‌سازی امکانپذیر است که به موازات یکدیگر و به صورت درهم‌تنیده و در قالب برنامه کارشناسانه دقیق پیش رود.

قالیباف با اشاره به اهمیت نقش مدیران آموزش و پرورش در تحول سیستم آموزشی کشور عنوان کرد: اگر مدیران این حوزه قوی و با برنامه مشخص وارد عمل شوند، می‌توان در این حوزه تحمل ایجاد کرد، از سوی دیگر مردمی سازی باید در اولویت برنامه‌های وزارت آموزش و پرورش قرار گیرد.

همچنین ریل‌گذاری صحیح برای این حرکت باید در قوه مقننه صورت گیرد.
رییس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه با خدای خود عهده کرده‌ام که نسبت به حوزه آموزش و پرورش کشور حساس باشم، ضمن یادآوری نشستی که سه هفته قبل با جمعی از جوانان نخبه انقلابی داشته که در حوزه آموزش و پرورش فعالیت داشته‌اند، افزود: اهمیت ارتقای وضعیت دانشگاه فرهنگیان از این جهت است که بتواند نیروهای باانگیزه و با تجربه‌ای را جهت ورود به حوزه آموزش و پرورش کشور تربیت کند، چرا که شاهد این معضل بوده‌ام که تعدادی از نیروهای فعال در حوزه آموزش و پرورش به این شغل به عنوان محلی برای ارتزاق نگاه کرده و ارتقای این بخش را از جمله وظایف خود نمیدانستند و این در حالی است که باید به این نکته توجه کنند که ما فرزندانمان را به آنها می‌سپاریم.

قالیباف در ادامه از فرهنگیانی که در مناطق محروم تنها با انگیزه خدمت به فعالیت مشغول هستند، تقدیر کرد.

وی یادآور شد: بنده، کمیسیون آموزش و تحقیقات، فراکسیون فرهنگیان را به تشکل‌های فرهنگی کشور پیوند می‌دهم تا برنامه ریزی دقیقی با اولویت بندی موضوعات در جهت تحول نظام آموزشی کشور انجام دهند، ضمن اینکه در این مسیر لازم است فارغ از سیاست‌زدگی و سیاست‌بازی از تمام ظرفیتها استفاده شود تا بتوانیم به نقطه قابل قبولی برسیم، ضمن اینکه اگر در این مسیر مردمی‌سازی مورد توجه قرار نگیرد، نتیجه تصمیمات دقیق نخواهد بود.

قالیباف در ادامه تحول در نظام آموزشی را در گرو تقویت چهار رکن اصلی نظام آموزشی یعنی مدرسه، مسجد، منزل و محل زندگی دانست و تاکید کرد که چنانچه هر کدام از اینها از این زنجیره حذف شود نتیجه مطلوبی به همراه نخواهد داشت.

رییس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: نجات بشریت در گرو فعالیت با انگیزه معلمان است و باید به این نکته توجه شود که فرصتها در حال از دست رفتن است. از سوی دیگر ما نیز در مجلس برای ایجاد تحول در نظام آموزشی در اصلاح ساختار بودجه و تصویب برنامه هفتم توسعه ردیف اعتبارات خاصی را برای این بخش در نظر خواهیم گرفت.

رتبه بندی معلمان ثمره تلاش شورای مرکزی جامعه اسلامی فرهنگیان کشور
در ادامه این نشست، علی کریمی فیروزجایی عضو هیات رییسه مجلس نیز با اشاره به تاریخچه فعالیت شورای مرکزی جامعه مرکزی فرهنگیان کشور گفت: جامعه اسلامی فرهنگیان کشور یکی از احزاب همسو با روحانیت مبارز تهران است که از سال ۶۵ تاسیس شده و در عرصه‌های فرهنگی، سیاسی و صنفی حضوری فعالانه و پیشتازانه داشته است.

وی ادامه داد: ثقل فعالیت این مرکز منوط به مباحثی پیرامون آموزش و پرورش بوده و اقدامات خوبی در این حوزه انجام داده که رتبه‌بندی معلمان یکی از آنهاست، ضمن اینکه در سال اخیر ۱۰ جلسه با رئیس سازمان برنامه و بودجه داشتیم که ابلاغیه کنونی مبنی بر تخصیص ۶ و ۵۰۰ میلیارد اعتبارات برای اجرای رتبه‌بندی معلمان ماحصل آن است.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم با اشاره به اینکه سوال وی از وزیر علوم پیرامون اجرای رتبه‌بندی معلمان بوده که قانع نشده است، تاکید کرد: همه تشکل‌های فرهنگیان معتقدند که رتبه‌بندی معلمان باید در قالب لایحه به مجلس ارائه شود تا به نتایج مطلوبی در این حوزه دست یابیم.

ضرورت رفع کمبود معلم در نظام آموزشی کشور
مهدی روشنفکر عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نیز در ادامه با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب بر ضرورت تامین نیروی انسانی در حوزه آموزش و پرورش افزود: ما برای اجرای سند تحول بنیادین ۱۳۰ راهکار عملیاتی داریم که قرار بود از سال ۹۰ اجرا شود، اما متاسفانه بعد از گذشت یک دهه هنوز در ابتدای راه هستیم.
وی یادآور شد: ما در سال تحصیلی کنونی با ۱۹۷ هزار کمبود معلم مواجهیم، ضمن اینکه برآورد نشان می‌دهد در سال ۱۴۰۴ با کمبود بیش از ۶۵۰ هزار معلم روبرو باشیم، بنابراین برای رفع این مشکل باید دانشگاه فرهنگیان ارتقای پیدا کند.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم در پایان بر ضرورت تقویت صندوق ذخیره فرهنگیان تاکید کرد.

همچنین در جریان این دیدار، مسئولان شورای مرکزی جامعه اسلامی فرهنگیان کشور حاضر در این نشست از رییس مجلس شورای اسلامی خواستند تا جهت رفع مشکلات حوزه آموزش وپرورش کشور، اجرای سند تحول بنیادین، ارتقای دانشگاه فرهنگیان، تقویت صندوق ذخیره فرهنگیان به عنوان سرمایه ارزشمند جهت رفع مشکلات معیشتی فرهنگیان، پیوند بین کمیسیون آموزش و تحقیقات، فراکسیون فرهنگیان و شورای مرکزی جامعه اسلامی فرهنگیان کشور، حرکت تشکیلاتی در حوزه آموزشی کشور، ارتقای بیمه درمانی فرهنگیان و تامین معیشت و رفاه آنها، ضرورت مهارت‌آموزی دختران دانش آموز، حمایت از زنان سرپرست خانوار فعال در وزارت آموزش و پرورش، تقویت کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، ایجاد نظام جامع تعلیم و تربیت نیروی انسانی را پیگیری کند، ضمن اینکه آنها از برهم زدن فرمول تامین نیروی انسانی در دانشگاه‌ها و تبدیل آنها به ماشین مهندس‌سازی فاقد مهارت و عدم تحرک مدیران در حوزه آموزش و پرورش و تعیین سقف سنی ۴۵ سال برای مدیران از سوی شورای عالی اداری کشور انتقاد کردند.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: کمیسیون آموزش و تحقیقات حوزه آموزش و پرورش کشور حوزه آموزش و پرورش مجلس شورای اسلامی رتبه بندی معلمان نظام آموزشی آموزشی کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۷۴۸۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تغییر عناوین و حجم دروس مدارس برای اجرای برنامه‌های پرورشی

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه در این دولت مرگ سند ۲۰۳۰ را اجرا کردیم، گفت: دروس و حجم آنها برای اجرای فعالیت‌های ورزشی و پرورشی تغییر می‌کند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، رضا مراد صحرایی با اشاره به اینکه در این دولت مرگ 2030 را اجرا کردیم، اظهار کرد: در بدنه آموزش و پرورش افرادی بودند که همچنان به سند 2030 اعتقاد داشتند و حتی برای اجرای این سند بودجه و دفتر در آموزش و پرورش وجود داشت اما برای سند تحول بنیادین اعتباری نداشتیم.

وی افزود: برخی به اجرای سند 2030 و پایین آوردن سند تحول بنیادین اعتقاد داشتند.

صحرایی در پاسخ به این پرسش که دلایل بد بودن سند 2030 چیست، گفت: سند 2030 از خارج به ما دیکته شده است و همه بخش‌های آن نگران کننده است با این حال ممکن است، موارد خوبی مانند افزایش کیفیت را داشته باشد اما این موضوع در سند تحول بنیادین هم وجود دارد، وقتی سند داخلی داریم چرا باید از خارج سند بیاوریم.در سند 2030 مواردی وجود داشت که بر خلاف فرهنگ ایرانی بود مانند برابری جنسیتی در حالی که ما به عدالت جنسیتی اعتقاد داریم.

سند 2030 از جریان برنامه‌ریزی کشور حذف شد

وزیر آموزش و پرورش درباره دلایل عدم اجرای سند تحول بنیادین گفت: عدم اجرای سند مربوط به سال‌های گذشته است، هم اکنون سند 2030 به طور کامل از جریان برنامه‌ریزی کشور کنار گذاشته شده است و بهار سند تحول بنیادین را رقم زده‌ایم.

وی افزود: سند تحول به دنبال ایجاد حیات طیبه است و نظریه تعلیم و تربیتی کشور است و باید تمام آن را اجرا کنیم اما تا تحقق اجرای کامل آن فاصله داریم، چون سند به نقشه راه نیاز داشت البته نقشه راه سند تحول در سال‌های 93 و 97 تدوین شد اما از داخل اتاق وزرا بیرون نرفته بود که دلایل مختلفی دارد چون تمرکز بر سند تحول نبود و این سند رقیب دیگری داشت.

نقشه راه سند در شورای عالی انقلاب فرهنگی

صحرایی بیان کرد: تمام دستگاه‌ها برای اجرای سند تحول بنیادین وظایفی بر عهده دارند، هم اکنون نقشه راه سند را به شورای عالی انقلاب فرهنگی بردیم تا پس از تصویب به عنوان یک قانون تکلیف شده و تمام دستگاه‌های مسئول موظف به همکاری برای اجرا باشند.

وی ادامه داد: نقشه راه سند تحول بنیادین چند ویژگی دارد از جمله شاخص و برنامه سالانه مبتنی بر وضع موجود، از سال 1403 تا 1412را در قالب برنامه ملی شاخص‌گذاری کردیم، سند تحول بنیادین 6 زیر نظام مصوب و 458 برنامه دارد و یکی از اشکالات اجرایی این است که برای اجرای برنامه‌ها اولویت‌بندی نشده است.

خوشبختی این است که رییس‌جمهور بر اجرای سند تاکید دارد

صحرایی گفت: بنده با تمام وزرایی که بعد از تصویب سند تحول بنیادین در آموزش و پرورش حضور داشتند مشورت و مشاهده کردم که اراده اجرای سند را داشتند اما محیط و شرایط فراهم نبود هم اکنون خوشبختی بنده این است که رئیس جمهور بر سند تحول بنیادین تاکید دارد.

وزیر آموزش و پرورش افزود: شورای پشتیبانی سند تحول بنیادین به ریاست معاون اول رئیس جمهور و حضور رئیس سازمان برنامه و بودجه و سازمان اداری و استخدامی و سایر دستگاه‌ها تشکیل شد و تا کنون دو جلسه آن برگزار شده است، 7 پروژه پیشران ملی را تعریف کردیم که تصویب شد و نخستین آیین‌نامه با عنوان توسعه و تقویت مهارت‌های دانش‌آموزی در هیئت دولت تصویب شد.

2500 هنرستان کد اقتصادی می‌گیرند

 وی ادامه داد: طبق این آیین‌نامه، 2500 هنرستان در کشور تولیدی و کارآفرین می‌شوند هم اکنون هنرستان‌ها آموزشی هستند و کد اقتصادی ندارند.

صحرایی گفت: هم اکنون 39.8 درصد دانش‌آموزان در هنرستان‌ها تحصیل می‌کنند و در برنامه هفتم توسعه ذکر شده است که 50 درصد دانش آموزان باید به هنرستان‌ها بروند، هر دانش‌آموز متوسطه یک مهارت در آیین‌نامه مهارت آموزی در هیئت دولت تصویب شد همچنین آمایش رشته‌های فنی و حرفه‌ای متناسب با نیاز بازار کار انجام خواهد شد و کتاب‌های درسی نیز باید تغییر کند.

آخرین وضعیت تغییرات کتاب‌های درسی

وزیر آموزش و پرورش درباره تغییرات کتاب‌های درسی گفت: هم اکنون چهارچوب شایستگی‌های پایه طراحی شده و راهنمای برنامه درسی بر مبنای آن اصلاح شد و هم اکنون نوبت اصلاح کتاب‌های درسی است، کتاب‌های جدید پایه اول ابتدایی به طور آزمایشی اجرا شد که پس از دریافت بازخورد آن را به صورت گسترده در سطح کشور اجرا خواهیم کرد.

تغییر مواد درسی و حجم آن

وی افزود: تفکر و تعقل، هویت ایرانی و اسلامی، خودباوری، استدلال و یادگیری مهارت‌ها در تغییرات کتاب‌های درسی مد نظر است همچنین جدول دروس و جدول زمان در حال تغییر به نفع فعالیت‌های ورزشی و پرورشی است تا ساعت را برای این برنامه‌ها باز کنیم و برای تحقق آن مواد درسی و حجم آن تغییر می‌کند.

امسال نهضت توانمندی معلمان اجرا می‌شود

صحرایی بیان کرد: موضوع مهمتر از کتاب‌های درسی توانمندی معلمان است و امسال سال نهضت توانمندی معلمان است و برای تمام آنها برنامه‌ریزی می‌شود تا دوره‌هایی را برای ارتقای خود داشته باشند.

وزیر آموزش و پرورش درباره کمبود معلم گفت: ناقوس خطر کمبود معلم در آموزش و پرورش سال 1399 توسط مرکز نیروی انسانی به صدا درآمد و در 20 اردیبهشت سال 1400 اعلام کردند که مهرماه امسال 200 هزار نیروی انسانی کمبود خواهیم داشت.

صحرایی با اشاره به اینکه قانون رتبه‌بندی 31 شهریور 1400 اجرا شد و معلمانی که رتبه خود را گرفتند خود را بازنشسته نکردند تا 31 شهریور 1402که ناگهان 80 هزار معلم بازنشسته شدند و با یک سونامی کمبود نیرو مواجه شدیم، گفت: اکنون دانشگاه فرهنگیان طبق برنامه هفتم توسعه باید سالانه 25 درصد توسعه زیرساخت داشته باشد.

وی ادامه داد: مشکل اصلی دانشگاه فرهنگیان، زیرساخت آموزشی است و به لحاظ فضای آموزشی به اندازه 60 هزار دانشجو ظرفیت دارد و در این دولت یک میلیون متر مربع زیر ساخت دانشگاه فرهنگیان افزایش یافت.

30 ملک در اختیار دانشگاه فرهنگیان قرار گرفت

وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: چند روز قبل نزد رئیس جمهور بودیم و نخستین بار بود که رئیس‌جمهور از معلمان تقدیر کردند، در این برنامه رئیس دانشگاه فرهنگیان مشکل فضای آموزشی را با رئیس جمهور مطرح کردند و ایشان به بنده و رئیس دانشگاه گفتند که به همراه او به نهاد ریاست جمهوری برویم، در آنجا جلسه‌ای با حضور مسئولان مربوطه از جمله معاون حقوقی رئیس جمهور برگزار شد و آقای رئیسی پرسیدند که چرا مشکل فضای دانشگاه فرهنگیان حل نشده است و صحبت‌ها را شنیدند، در نهایت در این جلسه مقرر شد در اول مهر 30 ملک در اختیار دانشگاه فرهنگیان قرار بگیرد و تا 10 روز دیگر هر فضای خالی دیگری که شناسایی کردند باید تعیین تکلیف شود.

تصویب نقشه راه اجرایی‌سازی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش

وی درباره مشکلات پرورشی در مدارس عنوان کرد: در بحث پرورشی مشکل اصلی نیروی انسانی است و سال‌ها به جز جذب از طریق دانشگاه فرهنگیان استخدام مربی پرورشی نداشتیم، امسال 19 هزار مربی پرورشی و تربیت بدنی برای مدارس استخدام می‌شوند همچنین طرح تحول پرورشی در دستور کار شورای عالی انقلاب فرهنگی است و موضوع دیگر جهت گیری است که امسال توجه به آسیب‌های اجتماعی است تا دانش‌آموزان را در برابر آسیب‌ها مصون کنیم و راه آن تبیین است و به همین منظور اردوهای نسل تمدن‌ساز را با حمایت نهادهای دیگر برگزار خواهیم کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مهمترین مأموریت آموزش و پرورش تربیت تمام ساحتی است
  • همایش تجلیل از معلمان برگزیده در بوشهر برگزار شد
  • استخدام ۱۹ هزار نیروی پرورشی در سال جاری
  • قایباف:باید به آموزش و پرورش توجه ویژه شود
  • ۱۹ هزار نیروی پرورشی امسال به استخدام آموزش و پرورش در می‌آیند
  • مسئول یک سوپرمارکت هم این همه تغییر نمی‌کند
  • تغییر عناوین و حجم دروس مدارس برای اجرای برنامه‌های پرورشی
  • امروز پرچمدار و جلودار تحول در کشور، آموزش و پرورش است
  • صحرایی: معلم افسر ارشد تحول در نظام تعلیم و تربیت است
  • زنگ سپاس معلم در مدارس هرمزگان به صدا درآمد