Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «تدوین رساله‌های ساسانی در سده‌های نخستین اسلامی» نوشته محمدمهدی جهان‌پرور و مهرناز بهروزی به‌زودی توسط انتشارات شهریار به چاپ دوم می‌رسد. چاپ اول این‌کتاب، پاییز ۹۷ توسط این‌ناشر به بازار نشر عرضه شد.

در این‌کتاب نویسندگان، آشنایی و شناخت فرهنگ هر قوم را نیازمند بررسی حیات اجتماعی، زبان، خط و آثار هر قوم به ویژه ایرانیان دانسته‌اند و فرهنگ ایرانی را در مفهوم گسترده خود شامل اندیشه‌های آئینی و هنر بیان کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زیرا علاوه بر تاثیرگذاری بر فرهنگ ملل مختلف، از منابع فرهنگی سایر تمدن‌ها نیز تاثیر پذیرفته، که این، خود در اخلاق زیستی و سبک زندگی آنان قابل مشاهده است.

مولفان این‌کتاب می‌گویند ایرانیان همواره در مسیر تحولات تاریخی به میراث ملی و اندیشه‌های الهی توجه داشته‌اند و این‌امر از مهمترین دلایل تداوم فرهنگ آنان بوده است. به‌همین‌دلیل برای حفظ فرهنگ و دانش خود، سنت شفاهی و انتقال سینه‌به‌سینه را که در دوره پیش از اسلام برای انتقال علوم دینی و غیر دینی مرسوم بوده، در سده‌های نخستین اسلامی به‌ویژه در سده‌های سوم و چهارم هجری قمری مورد نظر قرار داده‌اند و اقدام به کتابت علوم خود کرده‌اند.

دو نویسنده کتاب پیش‌رو، مطالب خود را در این‌اثر با بیان سیر تعاملات فرهنگی ایرانیان و اعراب و تاثیراتی که فرهنگ هر قوم بر دیگری داشته، به پایان رسانده‌اند.

این‌کتاب ۴ فصل دارد. در فصل اول به پیشینه کتابت در ایران باستان (سلسله‌های هخامنشی، اشکانی و ساسانی)، کتیبه‌ها، ادوات کتابت و اوستای گاهانی پرداخته می‌شود. موضوع فصل دوم هم درباره آثار و رساله‌های دوره ساسانی شامل رساله‌های دینی، فلسفی، عرفانی، اخلاقی، ادبی، سیاسی، تاریخی، جغرافیایی، حقوقی، تربیتی و اخترشناسی است. در فصل سوم مروری بر اوستای متاخر شامل یسنا، ویسپرد، وندیداد، یشتها و خرده اوستا و برخی آراء و نظرات پیرامون آن می‌شود و در نهایت، سیر تحولات زبان و فرهنگ پارسی در تعاملات ایران و اعراب شامل تعریف فرهنگ، فرهنگ عصر ساسانی، سرنوشت کتب ایرانیان پس از هجوم اعراب، نهضت علمی ترجمه و شکل گیری فرهنگ ایرانی - اسلامی در فصل چهارم بررسی می‌شود.

چاپ اول این‌کتاب با ۲۱۹ صفحه و شمارگان هزار نسخه منتشر شد که در نخستین نمایشگاه کتاب حقوق شهروندی با حضور معاون اول وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دستیار ویژه رئیس جمهور به همراه تعداد دیگری از آثار رونمایی شد.

چاپ دوم «تدوین رساله‌های ساسانی در سده‌های نخستین اسلامی» به‌زودی وارد بازار نشر می‌شود.

کد خبر 5000658 صادق وفایی

منبع: مهر

کلیدواژه: ساسانیان تمدن ایران باستان کتاب ترجمه تازه های نشر سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران رایزنی فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان طرح تابستانه کتاب ادبیات جهان ادبیات کودک و نوجوان ادبیات داستانی ویروس کرونا گردشگری نهاد کتابخانه های عمومی کشور کتاب کتابفروشی سده های نخستین اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۹۴۶۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شعار سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران پیام‌های مهمی دربر دارد

غلامرضا منتظری عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در رابطه با شعار امسال نمایشگاه با عنوان «‌بخوانیم و بسازیم»، اظهار کرد: این شعار در عین ایجاز و کوتاهی، مفاهیم عمیقی را منتقل می‌کند. ما از دوران کودکی آموختیم «توانا بُوَد،‌ هر که دانا بُوَد» زمینه توانایی دانایی است و دانایی در گرو مطالعه است.

وی ادامه داد: اگر ارتباط با کتاب برقرار شود، سطح دانش و بینش اجتماعی افزایش پیدا می‌کند و با فرهنگ کتابخوانی شاهد رشد و بالندگی جامعه خواهیم بود که بخشی از آن مرتبط با ساختن جامعه است. شعار نمایشگاه در عین کوتاهی پیام‌های مهمی دارد و نیاز است تا رسانه‌های جمعی این شعار را بیشتر مورد تجزیه و تحلیل قرار دهند.

منتظری که دبیر فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس شورای اسلامی است،‌ نمایشگاه کتاب را فرصت مناسبی در توسعه دیپلماسی فرهنگی کشور دانست و افزود: در درجه اول باید به تولید و نشر آثار مرتبط با حوزه فرهنگ و تمدن اسلامی بیش از گذشته مبادرت داشته باشیم. به اعتقاد من نمایشگاه کتاب تهران مشابه یک سفره معنوی و فرهنگی محسوب می‌شود که نیازهای معنوی جامعه هدف را پاسخ می‌دهد.

وی تأمین نیاز «ایران فرهنگی» با تولیدات فرهنگی را ضروری عنوان کرد و گفت: لازم است نشر کشورمان به تولیدات متناسب با نیاز «ایران فرهنگی» به تعبیر واقعی خودش،‌ مبادرت کند تا بتوانیم ابعاد مختلف فرهنگ و تمدن غنی این سرزمین سربلند را به جهانیان معرفی کنیم.

منتظری ادامه داد: قطعاً نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و نمایشگاه‌هایی که در سایر کشورها برگزار می‌شود، می‌تواند به معرفی فرهنگ و تمدن ایران زمین کمک بسیاری کند. نمایشگاه کتاب در حکم یک پنجره است که به روی ساختمان شخصیت فرهنگی و تمدن ما باز می‌شود. تنها از این طریق یعنی با ارائه کتاب‌های ایرانی است که افراد با فرهنگ و تمدن ما آشنا خواهند شد.

دبیر فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس شورای اسلامی همچنین در مورد تحقق رهنمود مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در مسئله «تمدن نوین اسلامی» گفت: به فعالیت‌های علمی و پژوهشی و نشر آثار تحول آفرین نیاز داریم. پیشنهاد می‌کنم برگزاری نمایشگاه کتاب محدود به نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران نباشد و بیش از گذشته زمینه شرکت در نمایشگاه‌های خارج از کشور را فراهم کنیم که در رونق دیپلماسی فرهنگی ایران بسیار موثر است.

وی همچنین به ضرورت انجام کارهای مشترک میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مجلس شورای اسلامی در توسعه دیپلماسی فرهنگی پرداخت و ادامه داد: برگزاری نشست مشترک کمیسیون فرهنگی مجلس با معاونت فرهنگی وزارت فرهنگی و ارشاد اسلامی به منظور تقدیر و تشکر و ارزیابی برنامه‌های آنها مفید بود؛ انتظارات خود را با آنها در میان گذاشتیم و این نشست را می‌توان با فراکسیون توسعه دیپلماسی فرهنگی نیز برگزار کرد.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلی امام خمینی(ره) به شکل حضوری و در سامانه کتاب به صورت مجازی برگزار می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ادبیات

دیگر خبرها

  • کرج کاندیدای انتخاب پایتخت جهانی کتاب ۲۰۲۶ یونسکو شد
  • کرج نامزد انتخاب پایتخت جهانی کتاب ۲۰۲۶ یونسکو شد
  • ملایر میزبان نخستین جشنواره موسیقی تاک
  • تالیف و تدوین ۲۰۰ کتاب با موضوع ایثار و شهادت در استان
  •  برگزاری ششمین جشنواره انتخاب کتاب سال آذربایجان‌غربی
  • ششمین جشنواره انتخاب کتاب سال آذربایجان‌غربی برگزار می‌شود
  • شعار سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران پیام‌های مهمی دربر دارد
  • ۱۰ رسانه جدید به جمع پایگاه‌های خبری ایلام پیوستند
  • برنامه پیشرفت فرهنگی استان یزد به‌زودی رونمایی می‌شود
  • تعامل فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس و مدیران نمایشگاه کتاب ضروری است