Web Analytics Made Easy - Statcounter

مصطفی مصلح زاده، سفیر اسبق ایران در اردن در رابطه با اقدام امارات در عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی با خبرنگار تقریب به گفتگو نشست که ماحصل این گفتگو در ادامه می آید:

برای درک تحولات جاری منطقه باید سیر تاریخی رویدادهایی را که به توافق امارات با رژیم صهیونیستی انجامید، مورد واکاوی قرار داد. پیش از انقلاب اسلامی ایران، بلوک بندی های قدرت در منطقه تحت رهبری امریکا و شوروی بود؛ ژاندارم منطقه از طرف امریکا، ایران و ژاندارم شوروی، مصر بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بعد از انقلاب، تحولات استراتژیکی در منطقه رخ داد و یک بلوک جدید قدرت حول محور جمهوری اسلامی شکل گرفت این مسئله باعث شد بلوک قدرت آمریکا دچار مشکل شود و درصدد بربیاید تا کشور دیگری را جایگزین ایران کند. این کشور میبایستی از منظر اقتصادی، توان نظامی، امنیت داخلی و رابطه با اسرائیل از شرایطی مشابه شرایط ایران برخوردار می بود.  ایران پهلوی یک کشور ایده ال و مهم برای امریکا بود که همه موارد مورد نظر آن را داشت. آمریکا بعد از سقوط این رژیم، به ناچار عربستان را برای این موقعیت برگزید. یعنی کشوری را انتخاب کرد که قدرت نفتی و اقتصادی و موقعیت استراتژیک خوبی داشت اما امکان ارتباط مستقیم با اسرائیل را نداشت. عربستان درحالی به عنوان ژاندارم آمریکا در منطقه انتخاب شد که بعدها با مشکلات عدیده ای در داخل و خارج کشور رو به رو شد. مهمترین مشکل این کشور جنگ یمن بود که برای عربستان به یک باتلاق تبدیل شد و به موقعیت منطقه ای آن ضربه سختی وارد کرد. علاوه بر این در ساختار داخلی هم با مشکلات بسیاری رو به رو شد که در نهایت موقعیت آن را به عنوان ژاندارم زیر سوال برد. بنابراین آمریکا تلاش کرد کشور دیگری را جایگزین عربستان کند.

امارات به دلیل قدرت اقتصادی بالا، موقعیت استراتژیک خوب و پرستیژ بهتر نسبت به عربستان بهترین گزینه برای جایگزینی بود. ضمن اینکه امارات مشکلی برای ارتباط با اسرائیل نداشت. به همین دلیل چنانکه شاهد بودیم در سالهای اخیر سیل سلاح های پیشرفته از طرف امریکا به امارات سرازیر شد. امارات می توانست با اسرائیل رابطه داشته باشد و تلاش ها برای آغاز این ارتباط هم از چند سال قبل شروع شده بود؛ به عنوان مثال شرکت «مستقبل» امارات کانال واردات کالاهای مهم ازکشورها به اسرائیل شد و امارات همچنین با ایفای نقش دلالی، منازل فلسطینی ها را خریداری می کرد و به شهرک های اسرائیلی تحویل می داد. همچنین اسرائیل در نمایشگاه 2020  که در امارات برگزار شد، به طور رسمی شرکت کرد و توافقی هم به امضا رساند. در خلال همین سفر بود که حتی رئیس موساد ملاقات های محرمانه ای با مقام های اماراتی ترتیب داد. دیدارهای مهمی هم میان سفیر امارات در آمریکا با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در واشنگتن صورت گرفت که امارات حتی سعی بر مخفی کردن آن هم نداشت. در خلال سالهای گذشته مقام های سیاسی، دیپلماتیک و امنیتی و نظامی امارات و اسرائیل چندین بار دیدار و گفت وگو کردند. قرارداد امنیتی بین تاسیسات نفت و گاز با اسرائیل بسته شد.  اجلاس محرمانه ای هم اخیرا بین امریکا، اسرائیل و امارات برگزار شد و فرایند توافق صلح را جدی تر کرد. برگزاری مانور نظامی بین دو طرف نشان داد اتحاد میان آنها خیلی جدی است در نهایت امارات در نامه ای اعلام کرد آماده خرید گنبد اهنین اسرائیل است تا قدرت خود را افزایش دهد. نکته تکمیل کننده این فرایند، طرحی بود که اسرائیل به نماینده امریکا در منطقه داد که در حاشیه مجمع سازمان ملل مطرح شود. اسرائیل بر اساس این طرح اعلام کرد که این رژیم چالش میان خود و کشورهای خلیج فارس را کنار می گذارد و برای پیگیری منافع مشترک با این کشورها تلاش می کند.
 
امارات همچنین نقش مهمی در معامله قرن داشت که مهترین پروژه استراتژیک امریکا در منطقه بود. با این فرایندی که طی شد در نهایت امارات تصمیم خود برای انعقاد توافق صلح را اتخاذ کرد و به رغم واکنش هایی که انتظار می رفت روابط خود را با رژیم صهیونیستی عادی کرد.

امارات در حالی اقدام به این کار کرد که بی تردید مشکلات زیادی را پیش روی خود می بیند؛ چون قدرت اقتصادی آن متکی به تجارت خارجی است، کوچکترین ناامنی در منطقه می تواند قدرت اقتصادی این کشور را تحت تاثیر قرار دهد در حقیقت امارات یک قدرت شیشه ای است که اگر این شیشه بشکند خیلی قابل ترمیم نیست به همین دلیل این همان لبه شمشیری است که می تواند امارات را خیلی سریع ضربه فنی کند.

مشکل بزرگ دیگری که امارات در این مسیر با آن رو به رو است، مسئله فلسطین است.  فلسطینی ها تا الان به دو گروه تقسم می شدند؛ گروهی که طرفدار سازش و گروهی که طرفدار مقابله بودند؛ ولی از زمانی که معامله قرن مطرح شد و امارات نقش مهمی ایفا کرد، همه مسلمانان در فلسطین علیه این طرح متحدند شدند که اتفاقی بی سابقه بود. این اتحاد به معنای مقابله مردم فلسطین با امارات است؛ یعنی اگر امارات می خواهد از این به بعد ژاندارم منطقه باشد باید در مقابل کل فلسطین بایستد و این در حالی است که فلسطین در جهان اسلام یک موضوع استراتژیک و مهم برای جهان اسلام است و امارات از این منظر در مقابل بخش زیادی از جهان اسلام قرار گرفته است.

نکته دیگر اینکه عربستان تا الان که ژاندارم منطقه بود، رابطه مستقیمی با اسرائیل نداشت اما اگر امارات این نقش را ادامه دهد حتما عواقب حضور رسمی اسرائیل در منطقه را باید بپردازد.
کافی است اسرائیل علیه منافع ایران اقدامی کند ایران قطعا پاسخ می دهد و این پاسخ حتما برای امارات سهمگین خواهد بود بنابراین دوره ژاندارمی این کشور کوتاه مدت خواهد بود.

انتهای پیام/

گفتگو از:سید مهدی موسوی
 

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۰۷۷۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخست‌وزیر سابق اسرائیل به خانه وزیر خارجه امارات رفت + عکس

به گزارش همشهری‌آنلاین، یک روز پس از سفر وزیر خارجه آمریکا به فلسطین اشغالی و دیدار او با سران اسرائیل، رهبر اپوزیسیون این رژیم به امارات سفر کرد.

دفتر لاپید با انتشار یک بیانیه اعلام کرد که رهبر اپوزیسیون رژیم صهیونیستی در «یک سفر دیپلماتیک» به ابوظبی با وزیر خارجه امارات شیخ عبدالله بن زاید دیدار کرد.

طبق این روایت، دیدار در خانه وزیر خارجه امارات انجام شد و آنها درباره «تلاش‌های جاری برای دستیابی به توافق برای آزادی گروگان‌ها و این موضوع که غزه پس از پایان جنگ چگونه خواهد بود»، بحث کردند.

دفتر نخست‌وزیر سابق اسرائیل در این دیدار بر «نیاز فوری برای آزادی گروگان‌ها» تاکید کرد و به وزیر خارجه امارات گفت که «هر کشوری در منطقه می‌تواند بر این توافق تأثیر بگذارد».
لاپید افزود:« اسرائیل این منفعت را دارد که به همراه امارات متحده عربی و کشورهای عربی میانه رو، همکاری سیاسی و اقتصادی ایجاد کند که بتواند راه‌‎حل‌هایی برای مشکلات جهانی ارائه دهد و با انواع تهدیدات منطقه‌ای مقابله کند».

کد خبر 848898 منبع: فارس برچسب‌ها اسرائیل - امارات خبر ویژه

دیگر خبرها

  • دیدار رهبر مخالفان نتانیاهو با وزیز خارجه امارات
  • امنیت و اقتدار کشور محصول قدرت و سلامت نیروهای مسلح
  • نخست‌وزیر سابق اسرائیل به خانه وزیر خارجه امارات رفت + عکس
  • دیدار رهبر اپوزیسیون اسرائیل با وزیر خارجه امارات
  • ظریف: یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود / اعراب منطقه و اسرائیل به همین دلیل با برجام مخالف بودند؛ نمی‌خواستند شاهد کاهش حضور آمریکا در منطقه باشند / خیال می‌کنیم اگر در روندی شرکت نکنیم شکل نمی‌گیرد / در کاسپین این اشتبا
  • رئیس اپوزیسیون رژیم اسرائیل به امارات می‌رود
  • اسرائیل در گرداب
  • نقش جاده ابریشم ترکیه در معادلات خاورمیانه/ اردوغان پروژه آمریکا را دور زد؟
  • در حمله به اسرائیل، از لایه پدافندی ناتو عبور کردیم 
  • انصاری نیک: «خلیج فارس» هویت ایران و یکی از پایه های قدرت تمدنی کشور است/ غرب نمی خواهد در منطقه امنیت برقرار باشد، زیرا امنیت ضامن توسعه است