Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-29@04:32:38 GMT

خشک کردن میوه‌های تابستانی با این ۳ روش

تاریخ انتشار: ۳ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۷۱۸۴۷

خشک کردن میوه‌های تابستانی با این ۳ روش

خشک کردن میوه باعث می‌شود میان وعده‌های خوشمزه و مقوی برای طول سال داشته باشید. در این مطلب می‌خواهیم شما را با سه روش خشک کردن میوه آشنا کنیم.

روش اول: خشک کردن میوه در فر

وسایل لازم برای خشک کردن میوه در فر کاغذ مومی یا لاینر‌های سیلیکونی-سینی فر یا توری‌های گرد مخصوص پیتزا
روش کار بسیار ساده است. فقط کافی است میوه‌ها را در دمای پایین گرم کنید تا آب آن‌ها به‌قدر کافی تبخیر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این کار، احتمال رشد باکتری‌ها به حداقل می‌رسد. مراحل کار از این قرار است:
میوه مدنظرتان را آماده و هسته و ساقه و جا‌های خراب را جدا کنید. سپس پوست میوه‌ها را بگیرید (اختیاری) بعضی میوه‌ها مانند هلو، شلیل و سیب در صورتی که پوست‌شان گرفته شود، بهتر خشک می‌شوند. برای آن‌که میوه‌ها ظاهرشان را حفظ کنند و میزان تغییر رنگ‌شان به حداقل برسد، آن‌ها را در آب‌لیمو و آب بگذارید.

میوه‌ها را ۱۰ دقیقه درون این مخلوط قرار دهید، سپس در آبکش خالی و با یک حوله بدون پرز به آرامی خشک کنید. فر را از قبل در دمای ۵۴ تا ۷۱ درجه سانتی‌گراد گرم کنید. برای میوه‌های برش‌خورده نازک مانند سیب یا هلو از درجه حرارت پایین‌تر استفاده کنید، اما برای توت فرنگی‌ها و سایر توت‌های کامل از دمای بالاتر استفاده کنید.

روی سینی فر را با کاغذ مومی بپوشانید. تکه‌های میوه را طوری بچینید که روی هم قرار نگیرند و کمی فاصله بین‌شان وجود داشته باشد. برای جلوگیری از جمع شدن میوه‌ها هنگام خشک شدن، یک توری گرد مخصوص پیتزا یا یک لاینر سیلیکونی روی آن‌ها قرار دهید. میوه‌ها را درون فر بگذارید و هر دو ساعت یک‌بار، سینی فر را بچرخانید. میوه خشک باید بافتی مانند چرم پیدا کند، اما همچنان تا حدی منعطف باشد. وقتی میوه‌های خشک آماده شدند، آن‌ها را در ظرف مخصوص بگذارید. سر ظرف‌ها باید برای چند روز باز باشد تا رطوبت باقی مانده میوه‌ها تبخیر شود. هر روز، ظرف را تکان دهید تا میوه‌ها کمی جابه‌جا شوند.

روش دوم: خشک کردن میوه در فضای باز

یک روز گرم را انتخاب کنید. درجه حرارت باید حداقل ۳۰ درجه سانتی‌گراد باشد؛ چون خشک کردن میوه در فضای باز چند روز طول می‌کشد باید هوا برای چند روز متوالی صاف و گرم باشد. میوه‌ها را روی سینی توری قرار دهید. سینی را زیر نور آفتاب قرار دهید. سینی میوه را روی بلندی قرار دهید تا از زمین فاصله بگیرد و روی میوه‌ها یک توری آزاد قرار دهید و بگذارید زیر نور مستقیم خورشید بماند.

مهم است که سینی را از زمین مرطوب دور نگه دارید. برای نتیجه گیری بهتر یک ورق آلومینیم در زیر سینی قرار دهید. پوشاندن روی سینی از میوه‌ها در برابر پرندگان و حشرات محافظت خواهد کرد. سینی را شب زیر یک سایبان یا در یک جای سرپوشیده قرار دهید، چون هوای خنک شب می‌تواند میوه را دوباره مرطوب کند. در روز‌هایی که میوه‌ها در حال خشک شدن هستند حتما چندبار به آن‌ها سر بزنید. وقتی میوه‌ها چروکیده و جویدنی شدند، آن‌ها را جمع‌آوری کنید.

روش سوم: خشک کردن میوه با استفاده از دستگاه میوه خشک‌کن

میوه خشک‌کن را روی تنظیمات خشک کردن میوه قرار دهید. اگر خشک کن شما چنین تنظیماتی ندارد، درجه حرارت آن را روی ۵۷ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید. میوه‌ها را در یک لایه تکی درون خشک کن بچینید. مقدار زمان دقیق خشک شدن به میوه و ضخامت آن بستگی دارد، اما معمولا میوه‌ها پس از یک تا ۲ روز آماده هستند.

برای جلوگیری از خشک شدن بیش از حد میوه‌ها، بعد از ۲۴ ساعت اول آن‌ها را مدام بررسی کنید. سپس هر ۶ تا ۸ ساعت یک‌بار دوباره به میوه‌ها سر بزنید. وقتی میوه‌ها خشک و ترد شدند، یعنی آماده هستند و می‌توانید آن‌ها را جمع‌آوری کنید. میوه خشک را به‌آرامی فشار دهید؛ آن‌ها باید نسبتا سفت باشند، چون رطوبت موجود در آن‌ها بیرون کشیده شده است.

منبع: روزنامه خراسان

منبع: پارسینه

کلیدواژه: خشک کردن میوه خانه داری ترفندهای آشپزی سبک زندگی پارسی خبر خشک کردن میوه میوه ها قرار دهید میوه خشک خشک شدن خشک کن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۷۱۸۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنه‌های تار عنکبوتی از آفات نخیلات

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر؛ احمد سبحانی سبحانی افزود: از دلایل بروز آفات کنه‌های تار عنکبوتی خرما می‌توان به گرم شدن تدریجی هوا، کاهش رطوبت نسبی و آغاز فصل وزش باد‌های گرم و خشک در استان بوشهر اشاره کرد.

وی اظهار داشت: تشخیص به‌موقع و مناسب این آفت از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و در صورتی که عملیات سمپاشی به موقع انجام شود می‌تواند از بروز خسارت‌های بیشتر توسط این آفت جلوگری کرد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به اینکه این آفت باعث افت کمی و کیفی محصول خرما می‌شود اظهار داشت: کنه‌های تار عنکبوتی خرما از شیره بافت برگ‌های جوان و به خصوص میوه‌های نارس خرما تغذیه می‌کند.

سبحانی با اشاره به اینکه در اثر آفت تار عنکبوتی اندازه میوه‌های خرمای آسیب دیده کوچک می‌ماند گفت: با خروج مواد قندی و شیره نباتی از میوه خرما، پوست میوه نیز سخت و خشک می‌شود.

وی با اشاره به اینکه کنه‌ها در زیر تار‌ها تخم‌ریزی کرده و فعالیت دارند اظهار داشت: هنگام طغیان آفت خوشه‌های خرما منظره‌ای غبارآلود به خود گرفته و میوه‌ها به رنگ قرمز تیره در آمده و چروکیده و نامرغوب می‌شوند.

کارشناس امور کشاورزی استان بوشهر هم گفت: نخیلات استان بوشهر در معرض تهدید‌های مختلف و متنوعی هستند که باید با اصول مناسب با آنها مقابله کرد.

عبدالرحیم خادمی با بیان اینکه آفت چوب‌خوار یکی از مهمترین آفت‌ها در نخلستان‌های استان بوشهر است اظهار داشت: آفت چوب‌خوار خسارت‌های گسترده‌ای به نخل وارد می‌کند و به تنه، ریشه و تاج درخت می‌رسد.

وی افزود: این خسارت‌ها باعث می‌شود تا میوه خرما از نظر کیفیت و کمیت افت کرده و در بازار خرما، مشتری‌پسندی لازم را نداشته باشد.

خادمی با اشاره به آلوده‌شدن پاجوش‌های نخیلات به آفت چوبخوار خرما اظهار داشت: این آفت موجب بروز برخی بیماری‌های قارچی در تنه نخیلات شده و همین امر خسارت را دوچندان کرده است.

دیگر خبرها

  • رژیم میوه ۳ روزه ؛ بگیریم یا نه؟
  • این میوه را حتما قبل از خواب بخورید
  • قیمت انواع میوه در میادین و بازارهای میوه و تره بار اعلام شد
  • دو ستاره خارجی لیگ برتری در سبد خرید تابستانی پرسپولیس
  • طراحی و ساخت برج‌های تقطیر توسط یک شرکت دانش‌بنیان
  • بارسلونا اولین خرید تابستانی را مشخص کرد
  • اولین خرید تابستانی بارسلونا مشخص شد
  • با مصرف این میوه جوان شوید
  • اینتر برای خرید‌های تابستانی ۱۰۰ میلیون یورو خرج میکند
  • کنه‌های تار عنکبوتی از آفات نخیلات