Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- شهرستان‌های پارس‌آباد، اصلاندوز و بیله‌سوار به لحاظ داشتن ظرفیت‌های بسزا در حوزه کشاورزی و دامپروری در سال‌های اخیر مورد توجه دولت قرار گرفته است به طوری که در چند سال گذشته بخش کشاورزی منطقه در سطح کشور بی‌نظیر بوده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از پارس‌آباد، در حال حاضر منطقه مغان که متشکل از شهرستان‌های پارس‌آباد، اصلاندوز و بیله‌سوار مغان است با دارا بودن منابع غنی خاک و آب به قطب کشاورزی کشور به ویژه استان اردبیل شناخته می‌شود و همواره ضمن تامین نیازهای کشور از لحاظ غذایی در تحقق شعار جهش تولید نیز موثر واقع می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهرستان‌های پارس‌آباد، اصلاندوز و بیله‌سوار به لحاظ داشتن ظرفیت‌های بسزا در حوزه کشاورزی و دامپروری در سال‌های اخیر در کانون توجه دستگاه‌های اجرایی و دولت قرار گرفته است به طوری که در چند سال گذشته بخش کشاورزی منطقه در سطح کشور بی‌نظیر بوده است.

از دیرباز پروژه‌های بسیار عظیمی در حوزه کشاوورزی وو دامپروری این منطقه ایجاد شده است به طوری که یکی از مهم‌ترین آنها شرکت‌های کشت، صنعت و دامپروری مغان و پارس بوده است که علاوه‌بر ایجاد اشتغال برای هزاران نفر از جوانان منطقه برای تولید ملی کشور نیز تاثیر ویژه‌ای داشته است.

قائم‌مقام وزیر جهاد کشاورزی: صنایع تبدیلی و تکمیلی منطقه "مغان" اردبیل در ریل توسعه قرار گرفتهمکاری وزارت دفاع با جهاد کشاورزی برای فرآوری زعفرانپای دلالان به بازار آلوچه قرمز مراغه باز شد؛ چانه‌زنی برای کاهش قیمت‌ها و نارضایتی کشاورزان

اما این در حالی است که در چند سال اخیر نیز پروژه‌های ویژه‌ای در بخش کشاورزی این منطقه ازجمله پروژه عظیم آبی و خاکی پایاب سد خداآفرین، طرح احداث شهرک‌های کشاورزی نوین، شهرک کشت محصولات گلخانه‌ای و بسیاری از کارخانجات صنایع تبدئیلی و تکمیلی ایجاد می‌شود اما تکمیل و بهره‌برداری کامل از آن‌ها مستلزم توجه جدی مسئولان امر است.

4500 هزار میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل پرو‌ژه پایاب سد خداآفرین اختصاص می‌یابد

در این رابطه عباس جهانگیرزاده نماینده مردم شمال استان اردبیل در نشست خبری با خبرنگاران اظهار داشت: با ایجاد بارانداز ریلی میان دو کشور ایران و جمهوری آذربایجان محصولات کشاورزی منطقه با با کمترین هزینه از این طریق جا به جا خواهد شد و ضمن حمایت از کشاورزان و تلاشگران این عرصه در کاهش نرخ بیکاری منطقه نیز موثر خواهد بود.

وی از تلاش برای توسعه محورهای مواصلاتی شمال استان اردبیل خبر داد و تصریح کرد: در راستای توسعه حمل و نقل جاده ای استان و رفع مشکلات منطقه در این بخش پروژه چهار بانده جاده پارس آباد-مشگین شهر تا یک ماه آینده اجرایی شده و در سال 1400 تکمیل می‌شود و با تکمیل این پروژه کشاورزی و دامپروری این منطقه باید بیش از پیش رشد کند.

جهانگیرزاده در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ظرفیت های کشاورزی منطقه مغان بیان کرد: منطقه مغان و شهرهای شمالی استان در بخش کشاورزی و دامپروری از ظرفیت های ویژه ای برخوردار هستند که در اقتصاد کشور نیز نقش بسزایی داشته و دارند و باید برای توسعه و شکوفایی از سوی دستگاه‌های اجرایی مربوطه مورد توجه قرار گیرند.

نماینده مردم شمال استان اردبیل با تأکید بر اختصاص اعتبارات و منابع مالی لازم به پروژه های کشاورزی شمال استان اردبیل اظهار کرد: امسال به منظور توسعه کشاورزی منطقی و تکمیل پروژه عظیم ملی پایاب سد خداآفرین 4 هزار و 500 میلیارد ریال اعتبار و منابع مالی اختصاص یافته است و بهره برداری کامل از این پروژه و سایر پروژه های بخش کشاورزی در این منطقه در توسعه و شکوفایی اقتصاد منطقه نقش بسزایی ایفا خواهد کرد.

صادرات محصولات کشاورزی استان اردبیل به کشورهای همسایه تقویت می‌شود

همچنین غلامرضا انصاری معاون دیپلماسی امور اقتصادی وزارت امور خارجه نیز طی روزهای اخیر در سفر به شهرهای مرزی استان اردبیل از تسهیل روند صادرات محصولات کشاورزی خبر داد و گفت: با توجه به اینکه استنان اردبیل با کشور جمهوری آذربایجان مرز مشترک دارد و با توجه به بررسی‌های صورت گرفته این منطقه ظرفیت همکاری برای تقویت صادرات محصولات کشاورزی را دارد.

معاون دیپلماسی امور اقتصادی وزارت امور خارجه با بیان اینکه صادرات محصولات کشاورزی استان اردبیل به کشورهای همسایه تقویت می‌شود ادامه داد: در بحث صادرات محصولات کشاورزی باید از تجربیات کشورهای توسعه یافته استفاده کنیم و محصولاتی که صادرات دایمی و بازار پایدار و همچنین ارز آوری بیشتری برای کشور داشته باشد باید تولید کنیم.

انصاری به برنامه‌ریزی با بانک مرکزی برای حل موانع صادرات اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه در حال حاضر مرجع اصلی حل موانع صادرات وواردات بانک مرکزی است باید صادرکنندگان با هماهنگی بانک مرکزی برای حل نیازهای اساسی خود به ویژه در بخش ارزی و منابع مالی تلاش کنند.

تولید محصولات کشاورزی با تکمیل مجتمع بزرگ گلخانه‌ای کشور در پارس‌آباد افزایش می‌یابد

در ادامه اکبر بهنامجو استاندار اردبیل نیز در جلسه شورای گفت‌وگوی دولت وو بخش خصوصی استان اردبیل بیان کرد: با توجه به اینکه ایجاد بارانداز ریلی در منطقه تازه کند پارس‌آباد مسیر را برای صادرات محصولات کشاورزی به کشورهای همسایه ازجمله جمهوری آذربایجان و روسیه باز می‌کند باید اقدامات و برنامه‌ریزی‌های لازم برای تکمیل آن در دستور کار باشد.

بهنامجو با تاکید بر احداث بزرگ‌ترین شهرک گلخانه‌ای کشور در شمال استان اردبیل تصریح کرد: در حال حاضر بزرگ‌ترین شهرک گلخانه‌ای کشور در شمال استان اردبیل احداث می‌شود به طوری که تولید محصولات کشاورزی با تکمیل مجتمع بزرگ گلخانه‌ای کشور در پارس‌آباد افزایش می‌یابد و زمینه تحقق شعار جهش تولید در منطقه را فراهم خواهد کرد.

وی با اشاره به اینکه قیمت گذاری سیب زمینی به سازمان صمت ارجاع شده است اظهار کرد: استان اردبیل قطب محصولات کشاورزی که یکی از استان های مهم مرزی است باید با هماهنگی دستگاه‌های مرتبط و بررسی های جوانب کار در مورد افزایش صادرات سیب زمینی نیز تلاش کنیم.

گزارش از پویا حاجی‌وند

انتهای پیام/146/ ع

R41374/P/S6,49/CT7 بیشتر بخوانید... ۹۰۰۰ هکتار از اراضی کشت و صنعت مغان به عشایران تحویل داده می‌شود ساماندهی نیروی انسانی و اشتغال فصلی در دامغان؛ طلای سبز فرصتی کم نظیر برای اشتغالزایی استاندار اردبیل: تکمیل پروژه پایاب سد خداآفرین ۳۶ هزار هکتار از اراضی منطقه مغان را به اراضی آبی کشاورزی تبدیل می‌کند قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان بیشتر بخوانید... ۹۰۰۰ هکتار از اراضی کشت و صنعت مغان به عشایران تحویل داده می‌شود ساماندهی نیروی انسانی و اشتغال فصلی در دامغان؛ طلای سبز فرصتی کم نظیر برای اشتغالزایی استاندار اردبیل: تکمیل پروژه پایاب سد خداآفرین ۳۶ هزار هکتار از اراضی منطقه مغان را به اراضی آبی کشاورزی تبدیل می‌کند پربیننده‌ترین اخبار استانها ۱ توضیحات بنیاد مستضعفان درباره اتفاقات روستای ابوالفضل اهواز ۲ گزارش| اعتراض متقاضیان طرح مسکن ملی؛ قیمت‌ها عادلانه نیست ۳ آرین غلامی: پیشنهاد آمریکا را نپذیرفتم/ خاک و پرچم ایران را با هیچ‌چیز عوض نمی‌کنم ۴ تابستانِ بارانی در سیستان و بلوچستان/ احتمال سیلابی‌شدن مسیل‌ها و طغیان رودخانه‌های فصلی وجود دارد ۵ بزرگترین رزمایش کمک‌های مؤمنانه کشور در حسینیه اعظم زنجان هدف‌گذاری شد/ تأمین ۱۱۰هزار بسته معیشتی ۶ اختصاصی| پیگیری دادستان کل کشور از منشا بدهی‌های هپکو/ تامین اجتماعی قول زنده شدن دوباره هپکو را داد ۷ معاون وزیر خارجه: مراودات تجاری ایران با کشورهای همسایه افزایش می‌یابد ۸ درگیری مسلحانه پلیس با قاچاقچیان در سیستان و بلوچستان/ بیش از یک تن مواد مخدر کشف شد مهمترین اخبار استانها خط و نشان پلیس برای اراذل و اوباش کشور، به گونه‌ای برخورد می‌کنیم نتوانید چنگال به دست گیرید + فیلم ۷۶۰۰۰ خانوار مرزنشین سیستان و بلوچستان در انتظار واریز پول سوخت / استاندار: به زودی واریز می‌شود + فیلم آیت‌الله علوی گرگانی: مقابله با اراذل و اوباش و هنجارشکنان مطالبه مردم و مسئولان است؛ پلیس احساس تنهایی نکند نایب رئیس مجلس شورای اسلامی: خانه‌دار شدن برای جوانان تبدیل به رویا شده است مهمترین اخبار تسنیم تقدیر نخست وزیر سوریه از حمایت‌های ایران/ تقویت همکاری تهران و دمشق در بخش‌های زیربنایی و مسکن برگزاری نشست ۳ کشور ضامن روند آستانه ‌و نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه میشل عون: مبارزه برای اصلاحات را ادامه می‌دهیم/ علت انفجار بیروت کاملا روشن می‌شود شمارش معکوس برای آغاز سرنوشت‌ سازترین مرحله جنگ یمن پامپئو: با هرگونه قطعنامه‌ای برای ادامه رفع تحریم‌ها علیه ایران مخالفت می‌کنیم درباره ما ارتباط با ما آرشیو اخبار پیوندها بازار پربیننده‌ترین اخبار قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان ما را دنبال کنید: RSS اینستاگرام توییتر فیسبوک   آپارات   بیسفون   سروش   ویسپی   آی‌گپ
All Content by Tasnim News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

منبع: تسنیم

کلیدواژه: صادرات محصولات کشاورزی کشاورزی و دامپروری پایاب سد خداآفرین شمال استان اردبیل گلخانه ای کشور کشورهای همسایه هکتار از اراضی کشاورزی منطقه بخش کشاورزی ترین اخبار منطقه مغان پارس آباد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۱۳۶۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرزهای جغرافیایی صادرات فرش باید توسعه پیدا کند

در پنل تخصصی کمیسیون فرش، هنر و صنایع دستی اتاق ایران، ضمن تاکید بر لزوم توجه ویژه به فرش که مردمی‌ترین بخش اقتصاد است، توسعه مرزهای جغرافیایی صادرات فرش و ورود به بازارهای جدید برای افزایش صادرات پیشنهاد شد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، کمیسیون‌های تخصصی اتاق ایران در حاشیه نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی (ایران اکسپو 2024)، پنل‌های تخصصی را در بخش‌های مختلف برگزار کردند. طبق برنامه، کمیسیون فرش، هنر و صنایع‌دستی اتاق ایران پنل تخصصی «ارائه ظرفیت‌ها و توانمندی صادراتی فرش دستباف» با حضور سخنرانان بخش خصوصی و بخش دولتی برگزار شد.

استفاده از توانمندی‌های صادراتی فرش با کشف بازارهای جدید

علانور توکلی، نایب‌رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف ایران به عنوان سخنران اول این پنل تخصصی در کمیسیون تخصصی توانمندی‌های فرش دستباف و صنایع‌دستی نمایشگاه ایران‌اکسپو 2024 با انتقاد از چالش‌های فرش دستباف گفت: با اینکه صادرات فرش سال‌هاست در کشور انجام می‌شود، اما در سال‌های اخیر این حوزه با چالش روبه‌رو بوده، به طوری که صادرات میلیارد دلاری ما را به 40 میلیون دلار رسانده، در واقع میزان صادراتی که در گذشته شاید یک تاجر انجام می‌داد اکنون به‌کل صادرات فرش ما تعمیم‌یافته است و اکنون این رقم کل صادرات ما را تشکیل می‌دهد. در صورتی که ظرفیت فرش دستباف کشور همان ظرفیت گذشته است.

وی با بیان اینکه تحریم‌ها، مسائل سیاسی و قوانین خلق‌الساعه در وضعیت فعلی دخیل هستند، به چرایی عقب‌ماندگی فرش در داخل کشور اشاره کرد و گفت: فرش فقط صادرات نیست و از مرحله تولید تا مرحله صادرات همواره با مسائلی روبه‌رو است که باید به آنها پرداخته شود.

در مرحله تولید از سطح جهانی عقب مانده‌ایم چراکه هم‌راستا و به‌موازات جهان از تکنولوژی روز در این حوزه بی‌بهره مانده‌ایم. به‌تازگی با دکوراتورهای داخلی و خارجی نشستی را برگزار کردیم تا بتوانیم قدم به قدم با علم روز دنیا پیش برویم. برای موفقیت در این حوزه باید از سیستم قدیمی خود فاصله بگیریم و فرش را به‌روزرسانی کنیم، از طرفی باید در تفکرات خود در حوزه فرش دستباف تغییر ایجاد کنیم و لازمه تغییر نترسیدن است. امیدوارم بتوانیم با تغییرات در طراحی، رنگرزی، شست‌وشوی فرش و مراحل مختلف موجود، صادرات فرش را از رکود خارج کنیم.

علانور توکلی در ادامه اضافه کرد: روش ارائه فرش در جهان را باید بررسی کنیم، روش‌های قبلی و چیدمان مغازه‌ها را نیز در سطح جهانی تغییر دهیم، در این میان اکثر صادرکنندگان و فروشندگان به فضای مجازی و فروش‌های آنلاین رو آورده‌اند که خود به‌نوعی بازاریابی جدید است و اگر از این بازاریابی جدید عقب بمانیم، مانند گذشته درجا خواهیم زد. کشور ما در بحث صادرات از همان توانمندی قبل برخوردار است و با بازارهای جدید روبه‌رو هستیم.

نایب‌رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف ایران تأکید کرد: هنوز بسیاری از کشورهای جهان هستند که نام فرش ایرانی برایشان ارزشمند است. آن‌ها فرش ایرانی را ندیده‌اند، اما درباره آن تعاریف بسیاری شنیده‌اند. اگر بازارهای جدید پیدا شود، می‌توانیم از توانمندی‌های صادراتی خود استفاده کنیم. هنوز خیلی از کشورها هستند که رنگ فرش صادراتی ایران را به خود ندیده‌اند، باید مرزهای جغرافیایی را تغییر دهیم و از این گستردگی جهانی به نفع صادرات خود استفاده کنیم.

گام‌های حوزه صنایع‌دستی برای تسهیل صادرات

مریم جلالی، معاون صنایع‌دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در بخش بعدی این پنل گفت: توانمندی‌ها و ظرفیت‌های صادراتی فرش بر کسی پوشیده نیست اما شاید ما از شدت ثروتمند بودن است که گاهی غفلت می‌کنیم که چه ظرفیت‌های فوق‌العاده‌ای در این حوزه داریم. بهتر است انسجام بخش خصوصی و دولتی اتفاق بیفتد. ضرغامی همواره سرمایه‌گذاران و بخش خصوصی را سربازان جنگ اقتصادی عنوان می‌کنند، همان‌گونه که درباره سربازان مرزهای خود انقدر غیرت داریم، سرمایه‌گذاران بخش خصوصی هم همین وجاهت را دارند.

وی در ادامه تأکید کرد: من نام صنایع‌دستی را اقتصاد هویت بنیان گذاشته‌ام؛ اقتصادی که مبتنی بر هویتی است که تا مرز روستاها و تا درب خانه‌ها و سفره معیشت مردم رسوخ پیدا می‌کند و انتقال‌دهنده هویت ما نیز است. بهتر است به جای اینکه از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های اقتصاد حرف بزنیم و فقط در تعاریف و توصیفات خلاصه شود، موانع موجود بر سر راه صادرات این حوزه را مرتفع کنیم. گرچه وضعیت صنایع‌دستی بهتر از فرش است، اما فرش داستان غم‌انگیزی دارد.

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اضافه کرد: در برابر ظرفیت‌هایی که به ما داده‌اند، وظیفه داریم. همواره معاصر سازی، کاربردی سازی و مشتری‌مداری در سه حوزه استراتژی محصول، مشتری و سازمان راهگشاست. صادرات کشور در حوزه فرش دستباف و صنایع‌دستی از تک‌محوری بودن و یک‌سونگری‌ها آسیب دیده است و برای پیشبرد اهداف خود به لکوموتیو پیشرانی نیاز داریم که حامل واگن‌های طلایی و قطار صنایع‌دستی ما و فرش دستباف ما است، از طرفی به دانش روز، بازاریابی مدرن، راه‌های نرفته و بازارهای کشف نشده نیاز داریم. در واقع باید به اقیانوس آبی بازاریابی دست پیدا کنیم.

مریم جلالی در ادامه گفت: تمام تلاش من در حوزه صنایع‌دستی تقویت توجه نسبت به صنایع‌دستی بوده است. در برنامه هفتم توسعه موظف شده‌ایم برنامه زیست‌بوم صنایع‌دستی را کامل کنیم که خود امکان فوق‌العاده‌ای است برای اینکه بار دیگر ادبیات حکمرانی و حکمروایی را وارد کنیم. در عین حال برای پیمان‌سپاری ارزی قدم‌های بسیار موثری برداشته شده، ذهن حوزه توسعه تجارت ما به این قضیه معطوف شده است و در حال حاضر در حوزه نمایشگاه‌ها نیازی به پیمان‌سپاری ارزی نداریم و محدودیتی در سطح وزنی و تعداد هم برداشته شده است، این‌ها گام‌هایی بوده که در راستای تسهیل صادرات برداشته شده است.

وی تصریح کرد: سه اصل وجود دارد؛ سطح حاکمیت، فهم حاکمیت و نطق حاکمیت وابسته به نگاه بخش خصوصی است؛ اینکه حاکمیت گوش کند و ببیند موانع کجاست، فهم درست داشته باشد تا بتواند ادبیات درستی هم به کار ببرد و گفت‌وگو کند.

فرش دستباف؛ مردمی‌ترین حوزه اقتصاد

مرتضی حاجی‌آقامیری رئیس کمیسیون صنایع‌دستی و فرش دستباف به‌عنوان سخنران بعدی در این پنل سخنرانی کرد. حاجی‌آقامیری در ابتدا گفت: این حوزه مبنی بر اقتصاد هویت بنیان و فرهنگ‌محور که در عین حال مردمی‌ترین حوزه اقتصاد است و در سال جهش تولید با مشارکت مردم باید به عنوان مردمی‌ترین حوزه اقتصادی توجه ویژه‌ای به آن شود، ظرفیت‌های بسیاری دارد که تقریباً در تمام فضاهای خصوصی و دولتی محروم بوده است.

عضو هیات نمایندگان اتاق ایران، تصریح کرد: در فضای اتاق بازرگانی تلاش کرده‌ایم که با تأسیس و تشکیل حوزه فرش و هنرهای صنایع‌دستی حوزه‌های مختلف هنری را وارد زیست‌بوم اقتصاد کشور کنیم. این در حالی است که کشورهای دیگر به این اهمیت واقف هستند و از حوزه‌های مختلف هنری، هنرهای تجسمی و غیره به‌صورت بهینه استفاده می‌کنند، برای مثال صادرات سریال‌های تلویزیونی که کشورهای همسایه انجام می‌دهند و ارزآوری که از این طریق صورت می‌گیرد، ملاحظه کنید و با وضعیت خودمان مقایسه کنید، در حوزه مد و پوشاک نیز وضع به همین منوال است.

وی اضافه کرد: حوزه فرش و صنایع‌دستی به دلیل ابعاد ملموس‌تر اقتصادی با وجود افتی که در سال اخیر داشته اما باز هم نسبت به دیگر حوزه‌های هنری وضعیت قابل قبولی دارد. سعی کردیم در بخش‌های مختلف موضوعات مرتبط فرش، هنر و صنایع‌دستی به راهکارهای عملی برسیم و از توصیف عبور کنیم. در حوزه سرمایه‌گذاری که مشکل عمده واحدهای کوچک و متوسط ما است به همراه کمیسیون تأمین مالی و سرمایه‌گذاری اتاق ایران در حال رسیدن به مدل‌هایی برای جذب سرمایه‌های خرد مردمی در حوزه صنایع‌دستی هستیم تا مشکل تأمین مالی واحدهای تولیدی حل‌وفصل شود.

در حوزه‌های مرتبط با فرش دستباف در حال رایزنی با نمایشگاه‌های مختلف جهان هستیم، به دلیل اهمیت فرش دستباف ایرانی امتیازاتی را برای حضور فرش دستباف در جهان در نظر گرفته‌ایم. به دلیل تحریم‌ها در برخی موارد حتی پیمانکارهای حمل‌ونقل نمایشگاه‌ها اجازه حمل‌ونقل کالاهای ایرانی را ندارند. متأسفانه مذاکرات و مطالبات ما در شرایط فعلی به جای حرکت به سمت توسعه به سمت رفع این مشکلات می‌رود، در حالی که برای تجار غیر ایرانی این فرآیندها امری بدیهی بوده و موانعی بر سر راهش وجود ندارد. ما به عنوان اتاق بازرگانی و بخش دولتی باید برای حل این مشکلات کوچک وقت و انرژی بگذاریم.

رئیس کمیسیون صنایع‌دستی و فرش دستباف تصریح کرد: در مسائل مربوط به آموزش و توانمندسازی فعالان حوزه‌های مختلف در حال برگزاری رویدادهایی در جهت توانمند کردن آنها هستیم. از ظرفیت سینما و تئاتر برای ترویج درست فرهنگ اقتصادی و حوزه‌های مختلف موجود در اقتصاد از جمله مبارزه با فساد که از مسائل جدی کشور محسوب می‌شود، استفاده خواهیم کرد.

وی با انتقاد از شرایط تحریم گفت: عنوان شده بود که از 100 کشور برای نمایشگاه اکسپو به ایران می‌آیند، اما تنها از 13 کشور به ایران آمده‌اند، مطمئناً به لحاظ قدرت خرید توان خرید صنایع‌دستی ما را ندارند. همه کسانی که به حوزه تجارت مرتبط هستند، باید اولویت نخست‌شان اصلاح روابط بین‌الملل باشد چراکه در شرایط تحریمی توان رقابت با رقبای خارجی را ندارند؛ رقبایی که همین کشورهای منطقه از قبیل ترکیه، امارات و پاکستان هستند. یکی از مواردی که دولت باید برای آن هزینه کند، رفع تحریم‌هاست چراکه در شرایط تحریمی برگزاری رویدادهای بین‌المللی چندان آورده‌ای برای کشور نخواهد داشت.

آرش حیدریان، رئیس انجمن صادرکنندگان صنایع‌دستی ایران در ادامه این نشست به ظرفیت‌های کشور در حوزه صنایع‌دستی پرداخت و گفت: اگر بخواهیم به‌صورت کوتاه‌مدت موضوع صادرات را حل کنیم، به طراحی و دیزاین برمی‌گردد. می‌بینیم که برخی تولیدکننده‌ها در این شرایط بد به تولید موضوعاتی پرداخته‌اند که در حال حاضر در جهان خواهان دارد. پس باید با به‌روزرسانی در این حوزه به صادرات کمک کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حمایت مالی از حضور ۱۲ واحد تولیدی استان اردبیل در نمایشگاه ایران اکسپو
  • اشتغال بیش از ۶ هزار نفر در صنعت زنبورداری استان اردبیل
  • پست برق ۱۳۲ ‌کیلوولت‌ شاهد بهبهان برق‌دار شد
  • استفاده از ظرفیت دانشگاه آزاد در توسعه فناوری شهری
  • استفاده از ظرفیت بی‌نظیر دانشگاه آزاد در زمینه علم و فناوری برای توسعه شهری
  • مرزهای جغرافیایی صادرات فرش باید توسعه پیدا کند
  • وزیر نفت: تولید بنزین از طریق متانول کلید خورد
  • بندر چابهار در آینده نزدیک یک بندر ریل پایه خواهد شد
  • استخراج ۱۸۳ هزار بشکه نفت در بهمئی/ سد آبریز آرزویی بر دل مردم
  • مینی پالایشگاه دهدشت کلنگ‌زنی شد