Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-29@01:16:40 GMT

پشت‌پرده "بیلبورد تبلیغاتی موهن" در ماه محرم

تاریخ انتشار: ۱۲ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۶۲۰۰۸

تسنیم نوشت: مدتی قبل و در اکران تبلیغات یک شرکت تولید‌کننده محصولات شوینده در سطح شهر و نوع خاص طراحی آن با نمای یک سگ سیاه با بک‌گراند سیاه، حاشیه‌هایی به وجود آمد که موازی شد با انفعال و کم‌کاری شهرداری تهران در سیاه‌پوش کردن شهر به مناسبت ایام ماه محرم.

این امر اعتراض شهروندان تهرانی را هم به همراه داشت؛ به دنبال این حاشیه‌ها مشاور شهردار تهران اعلام کرد که طبق قانون ضوابط تبلیغات شهری از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تعیین شده است و این تابلو با مجوز  ارشاد اکران شده بود و البته دو روز پیش از محرم و با هماهنگی تعویض شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین رابطه با "احد جاودانی" مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران گفت‌وگو کردیم که در ادامه می‌خوانید:

سوال: با توجه به حواشی ایجاد شده برای اکران یک تبلیغ در آستانه ماه محرم، اعلام شد که مجوز اکران این تبلیغات از اداره ارشاد صادر می‌شود.

بر اساس قانون، تمام محتوای تبلیغاتی غیر از تبلیغات تلویزیونی باید به تأیید وزارت ارشاد اسلامی برسد و تبلیغات شهری هم از این موضوع مستثنی نیست؛ تیزرها، نماهنگها، کلیپها و هر محتوای دیگری که در اماکن عمومی مانند فرودگاه‌ها، مترو یا در سطح شهر منتشر و اکران می‌شود باید توسط کانونهایی که از وزارت ارشاد مجوز گرفته‌اند، تأیید شود.

درباره این کانونهایی که از شما مجوز تبلیغات گرفته‌اند، بیشتر توضیح دهید.

ببینید این کانونها برای دریافت مجوز باید از طریق وزارت ارشاد اقدام کنند و در واقع مجوز کارشان را از ما میگیرند و ما برای اعطای مجوز به آنها فرآیند مشخصی را پیش‌بینی کرده‌ایم و بر کار آنها نظارت داریم؛ در نهایت بعد از دریافت مجوز این کانونها اقدام به دریافت آگهی کرده و در سطح شهر این آگهی‌ها را اجرا می‌کنند.

منتها مشکلی که وجود دارد این است که اجرای آگهی همیشه توسط این کانونها صورت نگرفته و در برخی موارد از مجاری دیگری فرآیند تبلیغات صورت می‌پذیرد؛ بیشترین آسیب‌پذیری بخش تبلیغات هم در همین جاست که فرآیند اجرا و اکران آگهی از دریچه‌ای غیر از کانونهای مورد تأیید ما صورت پذیرد.

مشکلی که وجود دارد این است که اجرای آگهی همیشه توسط این کانونها صورت نگرفته و در برخی موارد از مجاری دیگری فرآیند تبلیغات صورت می پذیرد.

چه دلایلی باعث می‌شوند که این روند قانونی طی نشود و اکران از طریق کانونهای دارای مجوز صورت نگیرد؟

نیازی هم نیست به کانونهای مورد تأیید وزارت ارشاد مراجعه کنند!

این موضوع هنوز مورد تأیید وزارت ارشاد نیست و مجوز این کار را صادر نکرده‌ایم و قائلیم که محتوای تبلیغات باید مورد تأیید و نظارت وزارت ارشاد باشد؛ این وظیفه نظارتی وزارت ارشاد هم به استانها تفویض شده است و ادارات ارشاد استانی این وظیفه را بر عهده گرفته‌اند.

با این تفاسیر، تمام تبلیغات سطح شهر که دیده می‌شود مورد تأیید شما نیست و ممکن است برخی تبلیغات به‌صورت مستقیم برای اکران فرستاده شده باشند؟!

بله همینطور است! متأسفانه خیلی از مردم و مسئولان وقتی آگهی در سطح شهر یا مترو و فرودگاه می‌بینند فکر می‌کنند مجوز این تبلیغات را ما صادر کرده‌ایم اما متأسفانه خیلی از تبلیغات شهری از ما مجوز نمی‌گیرند به عنوان مثال تبلیغاتی که در جایگاه‌های سوخت انجام می‌شود و بسیار هم مخاطب دارد از وزارت ارشاد و کانونهای مورد تأیید این وزارتخانه مجوز دریافت نمی‌کنند یا در مترو به ندرت پیش می‌آید که از وزارت ارشاد مجوز دریافت کنند و اغلب به صورت مستقیم تبلیغات انجام می‌شود و فرودگاه‌ها هم همینطور!

تلاش ما روی این موضوع است که مراکز مختلف را برای رعایت این قانون مقید کنیم تا فرآیند تبلیغات از مجاری قانونی آن انجام شود یعنی برای تبلیغات به کانونهایی مراجعه کنند که از وزارت ارشاد مجوز لازم را داشته باشند.

فرآیند تبلیغاتی این شرکت تولید‌کننده محصولات شوینده به چه صورت بوده است؟

در رابطه با تبلیغات این شرکت تولید‌کننده محصولات شوینده که حاشیه‌ساز شد هم باید بگویم مجوز اکران این تبلیغات متعلق به بازه زمانی پیش از ایام محرم بوده است و باید قبل از این ماه، از اکران برداشته می‌شد و بعد تصویری که اکران شد این تصویری نبود که در طرحها کار کرده بودند! متأسفانه آن کانون تبلیغاتی که مجوز اکران این تبلیغات را گرفته بود روی تصویر به‌گونه‌ای دیگر کار کرده بود که ما به کانون تبلیغاتی مورد‌نظر هم تذکر دادیم و فرآیند تذکر و اعتراض کتبا به آنها ابلاغ شد؛ مسئولان این کانون تبلیغاتی هم به اداره ارشاد احضار شدند.

پس تخلف در دو موضوع صورت گرفته است، یک تغییر تصویر مورد تأیید و دیگری در زمان اکران تبلیغ!

بله؛ تخلف دیگر این بود که در زمان دارای مجوز اکران نشده بود؛ این تبلیغات برای اکران محدودیت زمانی دارند و باید در زمانی که مجوز داده شده است اکران تبلیغات داشته باشند و بعد از این زمان اقدام به جمع‌آوری تبلیغات کنند.

عرف هم بر این بوده که در مناسبتهای خاص مانند محرم هم ما تذکرات لازم را برای رعایت شئون تبلیغات می‌دهیم و هم سازمان زیباسازی شهرداری اما این مورد یک مورد خاص بود و ما با کانون متخلف برخورد لازم را داشتیم.

ما در کل معتقدیم باید تبلیغات شهری بیش از این ساماندهی شود و ما الان در مسیر ساماندهی این تبلیغات شهری هستیم البته مقداری هم هماهنگی لازم بین دستگاه‌های اجرایی و دولتی نیست مثلا ما برای رعایت پاسداشت زبان فارسی در تبلیغات پیگیر این موضوع هستیم که برخی عناوین خارجی که توسط شرکتها مورد استفاده قرار می‌گیرد، حذف شوند و سعی در کنترل برندها با عناوین خارجی داریم تا به سمت استفاده از عناوین فارسی پیش برویم اما متأسفانه بسیار پیش می‌آید که با مراجعه به وزارتخانه‌های دیگر اقدام به ثبت این عناوین خارجی می‌کنند که این موضوع کار را برای ما بسیار مشکل می‌کند.

حتی در پاره‌ای از موارد به دلیل اینکه ما اصرار به اجرای مُرِ قانون داریم، محکوم و متهم به سختگیری می‌شویم! تلاش داریم این موارد را هم با هماهنگی دستگاه‌های دیگر و در ستاد پاسداشت زبان فارسی حل و فصل کنیم.

منبع: الف

کلیدواژه: فرآیند تبلیغات وزارت ارشاد تبلیغات شهری مورد تأیید سطح شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۶۲۰۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزارت بهداشت زیر بار صدور مجوز به سیگارهای الکترونیک نمی‌رود

بهزاد ولی‌زاده با بیان اینکه در ارتباط با مضرات مصرف سیگارهای الکترونیک اطلاع‌رسانی کرده‌ایم، افزود: تمام این سیگارها از مسیرهای غیررسمی وارد کشور می‌شوند.

وی با بیان اینکه جلسه‌ای با ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز برگزار کرده‌ایم، گفت: موضوع خطرات سیگارهای الکترونیک، قوانین ممنوعیت فروش و وجود این محصولات در بازار غیررسمی کشور در این جلسه مطرح و مقرر شد ستاد برنامه ریزی لازم را برای برخورد با این کالای قاچاق با همکاری ارگان های ذیربط انجام دهد. 

ولی‌زاده درباره برخورد با متخلفان عرضه محصولات دخانی نوپدید گفت: دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات از طریق مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، به منظور نظارت و بازرسی اماکن فروش دخانیات و برخورد با متخلفانی که سیگارهای الکترونیک را عرضه می‌کنند، بخشنامه‌های لازم را به دانشگاه‌های علوم‌پزشکی سراسر کشور ابلاغ کرده است.

مبارزه با سیگارهای الکترونیک در دستور کار ۲ وزارتخانه

رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت ادامه داد: سیگارهای الکترونیک جزو موارد قاچاق به حساب می‌آیند و به همین دلیل می‌توان از ظرفیت قانونی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز استفاده کرد. موضوع مبارزه با سیگارهای الکترونیک در دستور کار دو وزارتخانه «بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» و «صنعت، معدن و تجارت» قرار گرفته است.

زیر بار صدور مجوز به سیگارهای الکترونیک نمی‌رویم

وی درباره برخی از تقاضاها برای رسمیت بخشیدن عرضه سیگارهای الکترونیک به صورت قانونی گفت: اگرچه تلاش‌ها و اقداماتی برای مبارزه با سیگارهای الکترونیک صورت گرفته اما تقاضاهایی برای اجازه فعالیت در زمینه تولید، عرضه و رسمیت بخشیدن این سیگارها انجام می‌شود. وزارت بهداشت زیر بار صدور مجوز برای تولید، فروش و عرضه سیگارهای الکترونیک نمی‌رود؛ چرا که مضرات این سیگارها شناخته شده است.

ولی‌زاده گفت: وزارت بهداشت نسبت سمی بودن و سرطان‌زا بودن مواد سیگارهای الکترونیک گزارش داده است؛ همچنین مواردی در ارتباط با انفجار در صورت مصرف‌کننده‌ها گزارش شده است. افرادی که با وجود تمام اطلاع‌رسانی‌ها صورت گرفته و هشدارهای داده شده، نسبت به مصرف این سیگارها اقدام می‌کنند، با اراده خود از مواجهه با خطرات این محصولات آسیب‌رسان استقبال می‌کنند.

اعتیاد جوانان؛ هدف صنایع دخانی

رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت با بیان اینکه این یک باور غلط است که سیگارهای الکترونیک دارای آسیب کمتری هستند، افزود: نگاه مردم باید نسبت به محصولاتی که آسیب‌رسان سلامت هستند تغییر کند و در ارتباط با مصرف این کالاها باید تجدید نظر کنند. هدف صنایع دخانی از تولید و ترویج این محصولات به اعتیاد کشاندن نوجوانان و جوانان به نیکوتین و حفظ بازار سمی و مرگبار خود است. این صنایع باید بهای اقدامات خود را بپردازند. 

گزارش تخلف فروش سیگارهای الکترونیک به ۱۹۰

وی با بیان اینکه سیگارهای الکتروینک جزو موارد قاچاق هستند، ادامه داد: مردم از طریق سامانه ۱۹۰ می‌توانند هرگونه تخلف درباره فروش سیگارهای الکترونیک را گزارش کنند

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • تبلیغات دور دوم انتخابات مجلس از ۱۳ اردیبهشت آغاز می‌شود
  • پلمپ ۱۷ باشگاه ورزشی ورامین در دستور کار
  • زنان مجوز فعالیت در ورزش زورخانه‌ای ندارند اما می‌توانند تماشاگر باشند
  • روایتگری عملیات وعده صادق به سبک پرده خوانی
  • نشست خبری مرکز طرح‌های ملی وزارت فرهنگ برگزار می‌شود
  • نشست خبری مرکز طرح‌های ملی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
  • زمانبندی تبلیغات نامزدهای دور دوم انتخابات مجلس
  • جای خالی خلاقیت در صنعت بازی سازی/ از نظر کمی رشد مطلوبی نداشیم
  • لغو پی در پی کنسرت‌ها در ایران/ وقتی وزارت ارشاد نمی‌تواند پای مجوز خودش بایستد (فیلم)
  • وزارت بهداشت زیر بار صدور مجوز به سیگارهای الکترونیک نمی‌رود