Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@15:55:01 GMT

تبدیل خانه‌ای در ابرکوه به حسینیه کودکان

تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۷۳۸۸۰

تبدیل خانه‌ای در ابرکوه به حسینیه کودکان

ایسنا/یزد در ایام شیوع کرونا که عزاداری در حسینیه‌ها و تکایا سلامتی افراد را به خطر می‌اندازد، فرزندان دو خانواده در ابرکوه خانه‌شان را به حسینیه تبدیل کرده و در آن گوشه‌هایی از فرهنگ عاشورا را آموختند.

امسال که به واسطه شیوع ویروس کرونا و تهدیدهای این بیماری خطرناک، ماه محرم و عزاداری سید و سالار شهیدان رنگ و بویی دیگر به خود گرفته بود، محدودیت‌هایی برای شیعیان به وجود آمده بود تا نتوانند همچون سال‌های گذشته، عشق و ارادت خود را به خاندان اهل‌بیت(ع) نشان دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما این عشق آن‌چنان آتشین بود که باعث شد عزاداری دهه اول محرم با راهکارهای مختلف و ابتکارات خلاقانه با شور و معنویت بیشتری در قالب ابتکاراتی برگزار شود که نمونه این ابتکار زیبا اقدامی بود که فرزندان دو خانواده در ابرکوه انجام دادند و خانه خود را به حسینیه تبدیل کردند.

علیرضا، امیرحسین، زهرا و دو فاطمه(عمو زاده‌ها)، فرزندان حسن و محسن افضلی هستند که با شروع ماه محرم دور تا دور خانه را با پارچه‌های مشکی سیاه‌پوش کرده و عزا خانه کوچک و معنوی خود را با بیرق‌های «یا حسین (ع)» و «یا اباالفضل (ع)» مزین کردند.

آنان نام حسینیه خود را به یاد سردار شهید و بزرگ‌مرد ایرانی «حاج قاسم سلیمانی» گذاشته و هر روز صبح در کنار هم، زیارت عاشورا را قرائت می‌کردند.

موکبی کوچک به راه انداخته و با چای، شربت، گلاب و خرما، البته با رعایت پروتکل‌های بهداشتی، استفاده از ماسک و محلول ضدعفونی‌کننده، از میهمان خود پذیرایی می‌کردند.

 عصرها صدای نوحه و روضه‌خوانی در این حسینیه کوچک به راه بود و در هنگام مغرب نیز کودکان برای خواندن نماز اول وقت آماده می‌شدند و از کوچک‌ترین عضو که سه سال و نیم بیشتر ندارد تا بزرگ‌ترین عضو خانواده، به نماز می‌ایستادند تا در حاشیه برگزاری عزاداری برای شهدای کربلا، هدف اصلی قیام امام حسین (ع) را که همان اقامه نماز بود را ترویج کنند.

«مریم فلاح زاده» و «حسن افضلی» که در این روزها خانه‌شان تبدیل به عزا خانه‌ای کوچک و بی‌ریا و ساده شده بود، نه‌تنها در اجرای برنامه‌های فوق برای بچه‌ها محدودیت ایجاد نکرده بودند بلکه خود نیز به هر چه بهتر برگزار شدن برنامه‌های آنان کمک کرده و آنان را همراهی می‌کردند.

این زوج ابرکوهی می‌گویند: درست است که عزاداری به صورت گسترده، دسته‌جمعی و در قالب هیئت‌های عزاداری بسیار باشکوه و نشان دهنده پیروی مردم از اهداف عاشورا و قیام امام حسین (ع) دارد اما گاهی شرایط ایجاب می‌کند که برنامه‌ها به شکل دیگری برگزار شود؛ مانند امسال که ویروس کرونا عزاداری‌ها را تحت‌الشعاع قرار داده است.

آنها اظهار می‌کنند: اقدام خلاقانه بچه‌ها که نشان از علاقه آنان به فرهنگ عاشورا دارد، موجب شد تا ما نیز آنان را در این امر یاری کنیم و از فرصت به دست آمده جهت آشنایی هر چه بیشتر آنان با اهداف قیام عاشورا و به ویژه اقامه نماز، بهره‌برداری کرده و اگر خداوند یاری بگیریم تا این بچه‌ها را در حد درک و فهم کودکانه‌شان با مکتب حسینی آشنا کنیم.

خانواده افضلی می‌گویند: بهترین شیوه برای آشنا کردن کودکان با مبانی دینی و همچنین نهادینه و جاری شدن این مبانی در زندگی روزه‌مره آنان، رفتار کردن به شیوه خودشان و همراهی با آنان در انجام اموری است که دوست دارند آن را مانند بزرگ‌ترها انجام دهند و شاید راه‌اندازی حسینیه در نگاهی گذرا برای آنان یک سرگرمی و برای ما بزرگ‌ترها کاری ساده و بچه‌گانه باشد اما از همین طریق می‌توان بسیاری از مفاهیم را به آنان آموخت و برای همیشه در ذهن و زندگی‌شان ماندگار کرد.

این زوج که در طول سال تلاش می‌کنند ارزش نماز را به فرزندان خود بیاموزند، نه‌ تنها در این عزا خانه کوچک بلکه در ماه رمضان هم که به واسطه شیوع کرونا امکان حضور در مسجد و خواندن نماز جماعت را نداشتند، هر شب نماز اول وقت را به صورت جماعت در خانه برگزار می‌کردند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ابركوه كرونا عزاداری محرم حسينيه هرخانه یک حسینیه استانی فرهنگی و هنری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۷۳۸۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیکر شهید گمنام در حسینیه نخل رفسنجان آرام گرفت

ایسنا/کرمان مردم دیار فاتحان اروند در روز شهادت رئیس مکتب تشیع، امام جعفر صادق (ع) میزبان شایسته‌ای برای شهید گمنام بودند و به یُمن حضور این لاله خونین، عطر یاس در رفسنجان پیچید.

به گزارش خبرنگار ایسنا، متفاوت‌ترین «صادقیه» رفسنجان امروز رقم خورد؛ اقشار مختلف مردم مؤمن و ولایتمدار رفسنجان همگام با همه عاشقان و دوستداران اهل‌ بیت در سالروز شهادت امام صادق (ع) با برپایی دسته‌های عزاداری و سینه‌زنی علاوه بر ابراز ارادت خود به خاندان اهل بیت (علیهم السلام) یک میهمان داشتند، «شهید گمنام».

مردم ولایی و شهیدپرور رفسنجان برای این مهمان خوشنام آسمانی و گمنام زمینی سنگ‌ تمام گذاشتند و میزبان خوبی برای شهید بودند و شاخه‌های گل به پیکر این شهید تازه تفحص‌شده نثار کردند و پرچم‌های سرخ را در شهر به اهتزاز درآوردند.

آیین استقبال از کاروان شهید خوشنام دفاع مقدس به میزبانی اقشار مردم ولایتمدار رفسنجان حال و هوای معنوی را در این شهرستان تازه کرد و مردم با استقبال عاشقانه این آلاله زهرایی را بوسه باران کردند.

نه‌تنها امروز در شهر رفسنجان که از روز گذشته در شهرها و بخش‌ها و مناطق مختلف شهرستان، صحنه‌های زیبایی از پیوند با شهدا و تجدید عهد با شهیدان به نمایش گذاشتند و استقبال پرشکوه مردم همیشه در صحنه شهرستان رفسنجان از شهید گمنام نشان داد، ملت تا آخرین قطره خون خود پای آرمان‌های نظام و انقلاب اسلامی هستند و حضور پرشور مردم توطئه دشمنان را همواره خنثی می‌کند.

پیکر مطهر شهید گمنام پس از حضور در یادواره شهدای انار و مراسم دعای ندبه کوهبنان، عصر روز جمعه، ۱۴ اردیبهشت مورد استقبال مردم رفسنجان قرار گرفت و اولین مکان حضور پیکر مطهر به میزبانی هیأت دانش‌آموزی دختران حاج قاسم در محل حسینیه شهید زینلی رفسنجان بود. یادواره‌های شهدای لطف‌آباد انار و شهر کشکوییه نیز عصر روز گذشته به عطر شهید عطرآگین شد.

تجمع هیأت‌های مذهبی در امامزاده سید غریب رفسنجان به‌مناسبت شهادت امام صادق، یادواره شهدای عیش‌آباد و مراسم عزای امام صادق در روستای داوران نیز جمعه شب میزبان پیکر مطهر شهید گمنام بودند.

صبح امروز، ۱۵ اردیبهشت‌ ماه، مردم شهیدپرور خطه نوق در مسیر کاروان صادقیه و امامزاده سید جلال الدین اشرف پذیرای پیکر مطهر بوده و استقبال باشکوهی از شهید به‌نمایش گذاشتند.

قشرهای مختلف مردم اعم از زن و مرد، پیر و جوان، بزرگ و کوچک و همه مردم ولایی و همیشه در صحنه رفسنجان نیز عصر امروز به میدان آمدند و مانند نخستین روزهای انقلاب اسلامی و دوران دفاع مقدس با غیرت و صلابت حامی نظام مقدس جمهوری اسلامی و شهدای این مسیر مقدس شدند و این شهید گمنام را همچون فرزند شهید خود به آغوش کشیدند.

حضور متفاوت خانواده‌های معظم شهدا با تمثال عکس فرزندان و پدران‌شان در این مراسم جلوه خاصی به مراسم استقبال از شهید گمنام هشت سال دفاع مقدس داده بود.

پیکر مطهر این شهید گمنام عصر امروز با حضور پرشور مردم شهیدپرور رفسنجان از میدان شهید سردار سلیمانی تا میدان ابراهیم تشییع و در بوستانی تازه‌تأسیس جنب حسینیه نخل به خاک سپرده شد.

نکته‌ای که محل دفن این شهید را متمایز می‌کند، این است که حسینیه نخل متعلق به یک مداح رفسنجانی‌ است که با نوحه «شهید گمنام سلام» در کشور شناخته شد. او که هیأت کربلا را در رفسنجان راه انداخت و برنامه‌های این هیأت در این حسینیه، در شبکه‌های سراسری در ایام محرم پخش می‌شود. 

براساس اعلام، این شهید گرانقدر ۱۹ اسفند ۱۳۶۳ در سن ۲۴ سالگی در عملیات بدر و در منطقه شرق دجله به فیض شهادت نائل آمد.

در پایان روضه شهید گمنام که زمزمه رفسنجانی‌ها در پای پیکر این شهید بود:

شهید گمنام سلام خوش اومدی مسافر من، خسته نباشی پهلوان

شهید گمنام سلام

پرستوی مهاجر من صفا دادی به شهرمون

وقتی رسیدی همه جا بوی خوش خدا پیچید تو مگه کجا بودی ...

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نوای زیبای تلبیه در حسینیه امام خمینی(ره)
  • فیلم/ نوای زیبای تلبیه در حسینیه امام خمینی(ره)
  • خانه معلم، مدرسه کودکان کار
  • تماشا خانه سیار کانون به استان فارس رسید
  • (تصاویر) اگر نقاشی کودکان واقعیت داشت جهان چه شکلی می‌شد؟
  • بازپیرایی و مرمت محله تاریخی حسینیه اعظم سمنان
  • کتاب «خانه زیر آب و جوجه لاک پشت ها» منتشر شد
  • حکم نماز و استفاده از غذا در خانه کسی که خمس نمی‌دهد
  • مینی بوس ترمز برید و به حسینیه برخورد کرد!
  • پیکر شهید گمنام در حسینیه نخل رفسنجان آرام گرفت