Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-26@19:59:24 GMT

کرونا تا کی ادامه دارد؟

تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۰۷۸۲۱

بسیاری از دانشگاه های دنیا و ایران پیش بینی می کنند که کرونا تا تابستان سال آینده هم ادامه دارد ناطقان: دومین ترم مجازی دانشگاه های سراسر کشور از این هفته با کمی تاخیر یا تقدم آغاز شده است.

پیش از این سناریوهای مختلفی برای نحوه آغاز سال به صورت حضوری یا غیرحضوری مطرح شد؛ اما در نهایت تصمیم بر مجازی بودن نیم سال تحصیلی جاری گرفته شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



درباره الزامات دومین ترم مجازی کرونایی، دستاوردهای ترم قبل و راه کارهای بهبود وضعیت جاری با سید علی اکبر صفوی رئیس کارگروه تخصصی آموزش های الکترونیکی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به گفت وگو نشسته ایم. وی در این گفت وگو  از پیش بینی ادامه ۸۰ درصد از آموزش ها در دومین ترم مجازی به صورت غیرحضوری صحبت کرد و با توصیف وضعیت ترم قبل، ارزیابی خود را از ترم جدید مطرح کرد.

آنچه در گفت وگو با سید علی اکبر صفوی رئیس کارگروه تخصصی آموزش های الکترونیکی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری می خوانید:

*۸۰ درصد آموزش ها در دومین ترم مجازی، غیرحضوری ادامه خواهد یافت

*پیش بینی ادامه کرونا احتمالا تا تابستان سال آینده

*دومین ترم کرونایی نسبت به ترم اول از ۳ نظر بسیار راحت تر است

*۳ توصیه مهم درباره زیرساخت، محتوا و کلاس عملی به دانشگاه ها برای ترم جدید کرونایی

*۸۰ درصد از نواقص زیرساختی برای آموزش الکترونیکی در ترم قبل رفع شد

*امتحان های نخستین ترم مجازی بهتر از آنچه که پیش بینی می شد، برگزار شد

*بیش از ۸۰ درصد آموزش ها در دومین ترم مجازی، غیرحضوری ادامه خواهد یافت

خبرنگار فارس گفت: با اعلام وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، مبنای دومین ترم کرونایی مجازی است؛ اما قرار است این ترم به صورت تلفیقی از آموزش حضوری و مجازی برگزار شود، اگرچه اجازه برگزاری کلاس حضوری به شرط رعایت پروتکل های بهداشتی و فراهم بودن همه شرایط داده شده است، اما در عمل سهم آموزش حضوری در این ترم هم کمرنگ پیش بینی می شود. برداشت شما درباره سهم آموزش های مجازی و حضوری در دومین ترم کرونایی چیست؟

سید علی اکبر صفوی رئیس کارگروه تخصصی آموزش های الکترونیکی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در پاسخ به این سوال، گفت: بسیاری از دانشگاه های دنیا و ایران پیش بینی می کنند که بحث کرونا تا تابستان سال آینده هم ادامه دارد. وقتی می گوییم که ترم دانشگاه ها مجازی است؛ یعنی مبنای اصلی برگزاری آموزش در ترم جاری، مجازی است و هر چقدر که امکان پذیر بود و شرایط فراهم شد دانشگاه ها می توانند کلاس حضوری هم داشته باشند.

بسیاری از دانشگاه های دنیا و ایران پیش بینی می کنند که کرونا تا تابستان سال آینده هم ادامه دارد

وی توضیح داد: برای مثال اگر در مناطقی و در دانشگاهی امکانی وجود دارد که دانشجویان تحصیلات تکمیلی برای انجام و تکمیل پروژه های عملی خود به صورت حضوری در دانشگاه حاضر شوند یا برخی دانشگاه ها تصمیم بگیرند که برای دانشجویان جدیدالورود زمانی را به صورت حضوری در نظر بگیرند، این امکان فراهم خواهد بود. متناسب با شرایط دانشگاه ها ترکیبی از هر دو روش آموزش مجازی و غیرحضوری را خواهیم داشت. یعنی مبنای اصلی برگزاری آموزش در ترم، مجازی است و هر چقدر که امکان پذیر بود و شرایط فراهم شد دانشگاه ها می توانند بخشی از آموزش ها کلاس حضوری هم داشته باشند. اما پیش بینی خودم این است که آموزش ها در این ترم هم بیش از ۷۰ تا ۸۰ درصد به صورت مجازی ادامه خواهد داشت.

وی ادامه داد: اگر به صحبت های آقای وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و معاون وی هم توجه کرده باشید، گفته اند که ترم آینده مجازی است. با توجه به بحران کرونا، این تصمیم بهترین تصمیم بوده است، زیرا تجربه نشان داد که کمی سهل گیری درباره ویروس کرونا همه استان های کشور را به وضع قرمز از نظر میزان خطر رساند. با این پیشینه توجه کنید که در پاییز که بحران کرونا ادامه دارد، همه دانشجوها و دانشگاه ها می خواستند به کلاس بازگردند.

*تصمیم آغاز زودتر از موعد ترم تحصیلی جدید منطقی است

خبرنگار فارس پرسید: امسال با تصمیم ستاد ملی مدیریت کرونا ترم تحصیلی جدید زودتر از موعد و از ۱۵ شهریور ماه آغاز شد؛ آیا این بهترین تصمیم بوده است با توجه به شرایط تصمیم دیگری هم می شد گرفت؟

رئیس کارگروه تخصصی آموزش های الکترونیکی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به این سوال این طور پاسخ داد: به عنوان یک کارشناس این موضوع، باید بگویم که نمی دانیم ترم آینده ابزارها و شرایط مان از نظر شیوع ویروس کرونا چگونه خواهد بود، از این رو اگر بتوانیم مقداری زودتر ترم آینده را آغاز کنیم، دیرتر وارد مشکلات پاییز می شویم. فصل پاییز با سرما همراه است و در پاییز پیش بینی تشدید شیوع ویروس کرونا شده است و وقتی ترم را زودتر آغاز کرده ایم، با شروع مشکلات پاییز، ما دیگر از مرحله شروع ترم گذشته ایم.

 آغاز زودتر از موعد ترم تحصیلی جدید باعث می شود که دیرتر وارد مشکلات پاییز می شویم. در پاییز تشدید شیوع ویروس کرونا با سرد شدن هوا پیش بینی شده است. وقتی ترم را زودتر آغاز کرده ایم، با شروع مشکلات پاییز، ما از مرحله شروع ترم گذشته ایم

وی تاکید کرد: بنابراین تصمیم برای آغاز زودتر از موعد ترم تحصیلی جدید منطقی است؛ البته این موضوع به درستی در اختیار دانشگاه ها گذاشته شده است و ممکن است یک دانشگاه در منطقه ای سردسیر یا دانشگاه دیگر در منطقه گرمسیر واقع شده باشد و زمان آغاز ترم برای آنها متفاوت باشند.

وی ادامه داد: برای مثال در دانشگاه شیراز همیشه ترم جدید از ۲۰ شهریور ماه آغاز می شد و هیچ وقت سال تحصیلی جدید را از اول مهر شروع نمی کردیم که برای ما ۱۵ شهریور فقط یک هفته زودتر است. بنابراین با این فرض که در شهریور شدت کرونا کاهش پیدا می کند، اگر بخشی از دانشجویان بخواهند حضوری آموزش ببینند، بحران از نظر شیوع ضعیف تر است.

*دومین ترم کرونایی نسبت به ترم اول از ۳ نظر بسیار راحت تر است

خبرنگار فارس پرسید: چه میزان از نیازهای آموزش های الکترونیکی در نخستین ترم کرونایی برطرف شده و چه نیازهایی هنوز باقی مانده است؟ برای مثال در ترم قبل، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت آموزش و پرورش با همکاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، تسهیلاتی را برای اینترنت مورد استفاده دانشجویان و دانش آموزان در نظر گرفتند.

رئیس کارگروه تخصصی آموزش های الکترونیکی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در پاسخ به این سوال، گفت: برای آموزش الکترونیکی از نظر بستر به شرایط زیرساخت فنی در دانشگاه ها نیاز داشتیم که بخشی زیادی از زیرساخت فنی مورد نیاز در دانشگاه ها در ترم قبل ایجاد شد.

وی ادامه داد: همچنین به محتوا نیاز داشتیم که بخش زیادی از محتواهای مورد نیاز هم در ترم قبل ایجاد شد.

بخشی زیادی از زیرساخت فنی مورد نیاز آموزش های الکترونیکی ترم قبل در دانشگاه ها ایجاد شد. همچنین بخش زیادی از محتواهای مورد نیاز هم در ترم قبل ایجاد شد. علاوه بر این، آموزش اساتید و دانشجوها در ترم قبل انجام شد؛ از این رو در ترم جدید نسبت به ترم قبل از این ۳ نظر بسیار راحت تر هستیم

صفری اضافه کرد: همچنین بخش زیادی از آموزش اساتید و دانشجوها در ترم قبل انجام شد؛ از این رو در ترم جدید نسبت به ترم قبل از این ۳ نظر بسیار راحت تر هستیم.

*مقوله مهم کمک برای تامین هزینه اینترنت دانشجویان

رئیس کارگروه تخصصی آموزش های الکترونیکی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: اما بخشی که هنوز دارای مشکل است؛ بحث هزینه های اینترنت است. برای هزینه های اینترنت در ترم قبل وزارت ارتباطات و فناوری و شرکت های اراده دهنده اینترنت با همکاری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و البته با همکاری وزارت آموزش و پرورش اقدامات خوبی را انجام دادند و اگر شرکت های ارائه دهنده اینترنت بتوانند تمهیداتی را برای دانشجویان ببیند کمک بزرگی است؛ زیرا چالش کرونا همچنان ادامه دارد و با توجه به شرایط اقتصادی فشار روی دانشجویان است. اگر وزارت ارتباطات و فناوری و شرکت های اراده دهنده اینترنت بتوانند تسهیلاتی را قائل شوند بسیار خوب است. در حال حاضر پیگیری موضوع مرتبط با اینترنت به بخش فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری محول شده است و به دلایل مشغله های دیگر از بخش کارگروه تخصصی آموزش های الکترونیکی وزارت علوم،  تحقیقات و فناوری به بخش دیگری سپرده شد.

*۳ توصیه مهم به دانشگاه ها برای ترم جدید کرونایی

خبرنگار فارس پرسید: در حال حاضر یک ترم را به دلیل شیوع ویروس کرونا به صورت مجازی به طور کامل به پایان رسانده ایم و وارد دومین ترم مجازی شده ایم. با تجربه اندوخته شده، الزامات دومین ترم مجازی کرونایی چیست؟

درباره برگزاری یک ترم تحصیلی به صورت مجازی ویدئوی زیر را ببنید:

رئیس کارگروه تخصصی آموزش های الکترونیکی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به این سوال این طور پاسخ داد: برای ترم جدید ۲ تا ۳ توصیه کلی داریم. نخست تبادل تجربیات است؛ همچنان که اخیرا تجربیات دانشگاه های سراسر کشور از نخستین ترم مجازی در همایشی به اشتراک گذاشته شد و دانشگاهیان دغدغه ها، مشکلات، نقاط قوت و ضعف و پیشنهادات خود را مطرح کردند و بیان این موضوعات باعث هم افزایی می شود. دانشگاه ها درباره همه موضوعات از ارائه دروس نظری تا عملی و برگزاری امتحان ها تبادل تجربه کردند و بخش های باقی مانده از ترم را هم  در تابستان خود انجام دادند.

*۸۰ درصد از نواقص زیرساختی برای آموزش الکترونیکی در ترم قبل رفع شد

تبادل تجربیات، رفع نواقص زیرساختی آموزش الکترونیکی و چاره اندیشی برای دروس عملی و کارگاهی، ۳ توصیه کلی به دانشگاه ها برای دومین ترم مجازی کرونایی است

صفری ادامه داد: دوم اینکه دانشگاه تلاش کردند که نواقص زیرساختی برای آموزش الکترونیکی در دانشگاه ها را برای این ترم جبران کنند. ۸۰ درصد از نواقص زیرساختی برای آموزش الکترونیکی رفع شده و ۲۰ درصد باید مرتفع می شد. به عنوان پیشنهاد سوم هم دانشگاه ها باید برای دروس عملی و کارگاهی که در ترم گذشته کار زیادی برای آنها نشده بود و در تابستان برای آنها راه کار پیدا کردند، فکری کنند.

وی اضافه کرد: ما هم در کارگروه تخصصی آموزش های الکترونیکی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بخش جدیدی را برای دروس عملی و کارگاهی ایجاد کردیم و سندی را تصویب کردیم که به دانشگاه ها ابلاغ شد. بحث دروس عملی و کارگاهی، بحث مهمی است که باید برای آن فکر کرد. همچنین در حال حاضر بحث پژوهش در فضای مجازی و در بستر مجازی رها شده است و باید مورد توجه دانشگاه ها قرار بگیرد.

*امتحان های نخستین ترم مجازی بهتر از آنچه که پیش بینی می شد، برگزار شد

خبرنگار فارس گفت: امتحان های نخستین ترم کرونایی چگونه برگزار شد؟ از این مرحله، چه تجربه ای برای دومین ترم مجازی به دست آمد؟

رئیس کارگروه تخصصی آموزش های الکترونیکی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در این باره، اظهارداشت: امتحان ها برگزار شد و حتی شاید بهتر از آنچه که فکر می کردند برگزار شد. البته در این باره ارزیابی سراسری ندارم.

در امتحان هایم از حداکثر تکنولوژی استفاده کردم. امتحان را با دوربین فعال دانشجو برگزار کردم که استاد و دانشجو همدیگر را می دیدیم و قطعی هم نداشتیم

وی درباره قطعی اینترنت در زمان امتحان ها، گفت: این قطعی ها هم پیش بینی می شد اما برای آن راه حل دیده شده بود. برای مثال زمانی که یک سخنرانی در کلاس داریم اگر ۵ دقیقه هم قطع شود مشکلی برای دانشجو ایجاد نمی شود، زیرا این صحبت ها ضبط می شود و بعدا دانشجو می تواند فایل را دوباره گوش کند، اما اگر وسط امتحان قطعی ایجاد شود مشکل است؛ با این حال با اینکه از همه ارزیابی سراسری نکرده ایم و اطلاع کلی نداریم اما از اساتید و دانشجوهایی که من کسب اطلاع کردم بیش از ۸۰ تا ۹۰ درصد امتحان ها بدون مشکل و به صورت کامل انجام شده است، حتی اگر ۵ درصد از دانشجویان هم وسط امتحان قطع شده باشند، مشکلی نیست، از این دانشجوها امتحان مجدد گرفته شده است. به طور کلی می گویم که دانشجوها و اساتیدی که سالم عمل می کنند و کار خود را انجام داده اند دغدغه نداشتند، زیرا فرصت دوم در نظر گرفته شده بود.

*چاره کاستی ها، آموزش و تمرین است

اول باید آموزش ببینیم، دوم تمرین کنیم و سپس کار کنیم. در مرحله بعد هم باید پیش بینی کنیم که احتمال قطعی وجود دارد و اگر قطعی ایجاد شد، باید چه کرد

وی تاکید کرد: البته باید زیرساخت های کشور قابل اعتماد شود تا این مشکلات کمتر شود؛ واقعیت این است که اگر این موارد پیش آمد هم جای رفع دارد. خودم هم ۲ امتحان برگزار کردم و هیچ یک مشکلی نداشت. حتی در امتحان هایم از حداکثر تکنولوژی استفاده کردم و امتحان را با دوربین فعال دانشجو گرفتم که استاد و دانشجو همدیگر را می دیدیم و قطعی هم نداشتیم. باید به یاد داشته باشیم که همه ما اساتید و دانشجوها آموزش می بینیم و اشکال کار برطرف می شود. اگر آموزش ندیده وارد شویم و فکر کنیم که همه چیز را خودمان بلد هستیم خطا کرده ایم؛ کمااینکه این اشتباه را در سیاستمداران و تصمیم گیران هم می بینیم. باید اول آموزش ببینیم، تمرین کنیم و سپس کار کنیم. در مرحله بعد هم باید پیش بینی کنیم که احتمال قطعی وجود دارد و اگر قطعی ایجاد شد، باید چه کرد. آموزش این فرآیند واقعا سخت نیست. 
منبع: فارس برچسب ها: کرونا ، ناطقان ، تابستان ، دانشگاه

منبع: ناطقان

کلیدواژه: کرونا ناطقان تابستان دانشگاه تا تابستان سال آینده دروس عملی و کارگاهی تحقیقات و فناوری اساتید و دانشجوها شیوع ویروس کرونا ترم تحصیلی جدید دانشگاه ها دانشگاه ها زودتر از موعد مشکلات پاییز ترم مجازی نسبت به ترم آموزش ها پیش بینی نخستین ترم ترم قبل ۸۰ درصد مورد نیاز امتحان ها برگزار شد برای مثال ترم جدید ایجاد شد ۳ توصیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۰۷۸۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری کنفرانس بین المللی وب پژوهی در دانشگاه علم و فرهنگ

دهمین کنفرانس بین المللی وب پژوهی با حضور مهدی باصولی، رئیس دانشگاه علم و فرهنگ از روز گذشته در دانشگاه علم و فرهنگ آغاز به کار کرد و تا امروز، ۶ اردیبهشت ماه ادامه دارد.

به گزارش ایسنا، محمدجواد شایگان فرد، دانشیار دانشگاه علم و فرهنگ و دبیرکنفرانس بین المللی وب پژوهی با اشاره به اهمیت برگزاری این رویداد بین‌المللی، به شرح گزارش مختصری از دوره‌های قبل پرداخت.

وی در خصوص انتخاب محورهای این کنفرانس خاطرنشان کرد: کمیته علمی کنفرانس بین‌المللی وب پژوهی ۱۵ محور اصلی را برای کنفرانس انتخاب کرد که از جمله آنها می‌توان به یادگیری ماشین، یادگیری عمیق در وب، وب‌کاوی، وب معنایی و تحلیل وب، اینترنت اشیا، بازیابی اطلاعات، شبکه‌های اجتماعی، سکوهای ابری، انبوه و توزیع شده، بلاک‌چین و رمزارز، تعامل انسان و رایانه، کیفیت وب، سکوها و ابزارهای نرم‌افزاری وب، کسب‌وکار و بازاریابی الکترونیکی، امنیت وب، تحلیل رفتار و شخصی‌سازی، پردازش تصویر در وب، رسانه و ارتباط‌شناسی وب، وب و جامعه اشاره کرد.

دبیر کنفرانس بین‌المللی وب پژوهی در ادامه افزود: ما در این کنفرانس به‌ تمامی موضوعاتی که مربوط به حوزه وب می‌شد نیز توجه کردیم و صرفاً به دنبال ابعاد فناوری آن نبوده و نویسندگان حوزه علوم‌انسانی و… را نیز تشویق کردیم تا در این حوزه ورود کنند.تعداد ۱۴۲ مقاله پذیرش شده است که ۴۵ مورد شفاهی است، البته نکته حائز اهمیت این است که هر مقاله دو داور داشته و بعد اعلام نتایج شده است.

وی عنوان کرد: مقالات و پژوهش‌هایی متعددی به زبان‌هایی فارسی و انگلیسی به دبیرخانه کنفرانس ارسال شده است که آثار پذیرفته شده در پایگاه‌هایی معتبر علمی داخلی نظیر SID و ISC و خارجی نظیر IEEE Xplore نمایه شده است. گفتنی است امسال حدود ۷۵ درصد مقالات به زبان انگلیسی بوده است و این نشان از تمایل پژوهشگران به تعاملات بین‌المللی است.

*مسئله اجتماعی، راه حل اجتماعی دارد

همچنین در ادامه این کنفرانس آرش حیدری عضو هیئت علمی گروه مطالعات فرهنگی دانشگاه علم و فرهنگ به عنوان سخنران ویژه درباره شکاف دیجیتال(گفتاری درباره نسبت فضای مجازی و فضای اجتماعی) نکاتی را مطرح کرد.
حیدری گفت: «مسئله اجتماعی، راه حل اجتماعی دارد» این گزارۀ کلیدی محوریتی اساسی در فهم علوم اجتماعی دارد. فقدان مواجهه با این گزاره موجب می‌شود که برای حل مسائل اجتماعی مسیرهایی غیر اجتماعی پیموده شود و این مسیر ضرورتاً با شکست مواجه خواهد شد.

وی افزود:  فهم امر اجتماعی همواره نسبتی با مفهوم فضا دارد. فضای اجتماعی در حدفاصل کنش‌ها، تعامل‌ها و روابط میان افراد شکل می‌بندد و چیزی را خلق می‌کند که «حوزه عمومی» نامیده می‌شود. حوزه عمومی عرصه تعاملات نمادین و معنادار انسان‌ها است و مجموعه وسیعی از الگوهای تعاملی را در بر می‌گیرد.

عضو هیئت علمی گروه مطالعات فرهنگی دانشگاه علم و فرهنگ در ادامه تشریح کرد: این شبکه تودرتو که حاصل کنش و واکنش میان انسان‌هاست ساختاری نظام‌مند به خود می‌گیرد و به سیستمی سیال بدل می‌شود. این سیستمِ سیال واجد کلیتی می‌شود که چیزی بیش از تک تک اجزای آن است. این تبیین بدان معناست که «جامعه جمع جبری تک تک افراد نیست» بلکه نظامی است که در نتیجۀ تعاملات جزئی واجد یک کلیت می‌شود و امور اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و… را در بر می‌گیرد. از این حیث جامعه یک کلیت است، یک فضای خلق شده است که بخش‌ها، اجزا و خرده‌نظام‌هایی دارد.
حیدری عنوان کرد:  با این مقدمه، فضای مجازی را باید زیرمجموعه فضای اجتماعی دانست. خطای رایج در فهم رابطه میان فضای اجتماعی و فضای مجازی آنجاست که گاه این دو را اینهمان فرض می‌کنند و فهم امر اجتماعی و فضای اجتماعی را به فهم فضای مجازی تقلیل می‌دهند. درست در این نقطه است که مفهوم شکاف دیجیتال موضوعیت می‌یابد.

وی همچنین عنوان کرد: جنس و نوع و کیفیت دسترسیِ کاربران به فضای مجازی تابع شرایط اجتماعی آنهاست. نابرابری‌ها، تضادها و تعاملات اجتماعی در فضای مجازی بازتولید می‌شوند. به عبارت دقیق‌تر شکاف‌هایی که در قلمرو اجتماعی در سطوح مختلف (سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی) تولید می‌شوند در قلمرو مجازی تکرار و تثبیت می‌شوند. درست در همین نقطه است که درباره فهمِ نسبت فضای اجتماعی و فضای مجازی نیاز به بازاندیشی اساسی وجود دارد.

عضو هیئت علمی گروه مطالعات فرهنگی دانشگاه علم و فرهنگ خاطرنشان کرد: فروکاست فهم فرایندهای اجتماعی، مسائل اجتماعی، و فضای اجتماعی به فضای مجازی به معنای نادیده گرفتن منطق درونیِ امر اجتماعی است. فضای مجازی مبتنی بر بازنمایی است، اینکه چه کسی در چه جایگاهی توان بازنمایی بیشتری دارد بیش از آنکه به فضای مجازی مرتبط باشد به فرصت‌ها و امکاناتی وابسته است که در فضای اجتماعی کسب شده است. بنابراین بازنمایی فضای مجازی همواره واجد شکافی بنیادینی است با آنچه در فضای اجتماعی در حال رخ دادن است. بنابراین این مبحث برای مفهوم‌پردازیِ نسبت میان این دو فضا و توضیح چگونگی بازتولید روابط نابرابر اجتماعی در فضای مجازی است.

روز اول این مراسم با حضور اساتید و مهمانانی از مرکز تحقیقات مخابرات، وزارت علوم،تحقیقات وفناوری، ایرانداک، جهاددانشگاهی، دانشگاه علم و صنعت، دانشگاه تهران، دانشگاه شهید بهشتی و علامه طباطبایی و….حضور داشتند و در این کنفرانس جایزه پرفسور کامبیز بدیع اهدا خواهد شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در اعتراض به جنگ غزه استعفا داد
  • موافقت سازمان امور دانشجویان با راه‌اندازی و فعالیت مرکز آموزش زبان فارسـی به غیرفارسی زبانان دانشگاه شهرکرد
  • دوره توانمندسازی کنشگران فضای مجازی در قزوین برگزار شد 
  • برگزاری کنفرانس بین المللی وب پژوهی در دانشگاه علم و فرهنگ
  • جذب و به کارگیری پرستاران دوران کرونا
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا
  • دانشگاه محقق اردبیلی میزبان اولین کنفرانس بین المللی موزه
  • هشدار به داوطلبان کنکور؛ شیادان در فضای مجازی در کمین هستند
  • طرح «ایران دیجیتال» در کردستان اجرا می‌شود
  • جذب ۲۱ هزار پرستار بویژه نیروی طرحی دوران کرونا/ تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران