Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر با بیان اینکه "خورها، مناطق جزر و مدی به عنوان مناطق تالابی محسوب می‌شوند" گفت: اقداماتی برای شناسایی این مناطق جزر و مدی به‌عنوان تالاب در استان بوشهر آغاز شده است.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری برنا؛ فرهاد قلی‌نژاد صبح امروز در نشست  مجازی هم‌اندیشی با مدیران سمن‌های زیست محیطی فعال در حوزه تالاب های استان بوشهر با بیان اینکه "این استان در عرصه زیست محیطی از ظرفیت بالایی برخوردار است"گفت: در این راستا پارک‌های ملی دریایی و ساحلی، رودخانه‌ها و تالاب‌های استان بوشهر هر ساله زیستگاه و پذیرای هزاران پرنده مهاجر از نقاط جهان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با اشاره به اصلاحیه قانون حفاظت، احیا و مدیریت تالابها خاطر نشان کرد: بر اساس این قانون خورها و مناطق جزر و مدی به عنوان مناطق تالابی محسوب می‌شوند و در این راستا اقداماتی برای شناسایی این مناطق جزر و مدی به عنوان تالاب در استان بوشهر آغاز شده است.

 مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر با بیان اینکه "خور بردستان در شهرستان دیر به عنوان یک تالاب در فهرست تالابهای کشور ثبت شده است" گفت: در این زمینه خورهای سلطانی و لشکری در ساحل بوشهر در فهرست تالابهای کشور ثبت می‌شود چراکه مشمول قانون حفاظت، احیا و مدیریت تالابها شده‌اند.

قلی‌نژاد با اشاره به ارائه طرح شکایت از ورود فاضلاب به  منطقه حفاظت شده پارک ملی دریایی نایبند در شهرستان عسلویه تصریح کرد: براساس اصلاحیه قانون تالابهای کشور، به سبب ورود فاضلاب به خور بساتین در منطقه حفاظت شده نایبند در شهرستان عسلویه طرح شکایت شده که نشان می‌دهد این قانون ظرفیت حفاظتی از خورها و تالاب‌های استان افزایش داده است.

او با بیان اینکه متاسفانه در سالهای گذشته، استحصال زمین از تالاب‌ها و خورهای استان بوشهر صورت گرفته است افزود: با استناد به دستور ریاست جمهور در 2 سال اخیر به استانداران ابلاغ شده، از هرگونه استحصال زمین در خور و تالابها ممنوع است و در استان بوشهر با تمام قوا در مقابل این استحصال ایستادگی شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر با بیان اینکه "مناطق تالابی استان در شورای عالی محیط زیست کشور، به مناطق حفاظت شده ارتقا یافته است" گفت: در این زمینه طرح مطالعات گسترده‌ای برای منطقه ساحلی و تالابی میان  2 شهرستان  ساحلی گناوه و دیلم تعیین شده تا منظرگاه دریایی خلیج فارس به همراه پوشش گیاهی و تنوع زیستی بسیارعالی آن در بالاترین سطح حفاظتی قرار گیرد.

قلی‌نژاد با تاکید بر نقش مهم سمن‌های زیست محیطی در حفاظت از مناطق تالابی خاطرنشان کرد: در شرایط کنونی بسیار حائز اهمیت است که سمن‌های زیست محیطی به صورت تخصصی به مباحث تالاب و خوریات استان بوشهر بپردازند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: بوشهر مناطق تالابی استان بوشهر مناطق تالابی زیست محیطی محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۳۶۰۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرغان آتشین مهاجر رقص کنان به تالاب بین المللی هامون بازگشتند

محمدرضا علیمرادی  اظهار کرد: با آبگیری پروژه هامونک در تالاب بین المللی هامون با هدف ایجاد زیستگاه حیات وحش، دسته‌های بزرگ پرندگان فلامینگوی مهاجر مهمان هامون شدند.

وی علت حضور پرندگان مهاجر و عدم وجود گرد وغبار را زیر آب رفتن کانون های گردو غبار با توجه به باد شدید بیان کرد و افزود: با توجه به ورود سیلاب‌ها و روان آب‌های منطقه پرندگان مهاجر به منطقه کشانده شده اند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان عنوان کرد: برخی از این گونه ها به صورت مهاجر عبوری برای برگشت به منطقه سیبری و برخی برای گذراندن فصل تولید مثل به تالاب هامون رسیده اند که این امر موجب ایجاد تنوع زیستی و چشم اندازی متفاوت در این پهنه اکولوژی می‌شود.

وی افزود: مشاهده پرندگان، لانه ها و تخم گذاری آنها در تالاب بین المللی هامون نوید بخش حیات مجدد گونه های جانوری در این تالاب است.

علیمرادی بیان کرد: گونه‌هایی مانند پرستوی دریایی، چوب پا، چنگر، حواصیل، کاکائی، بوتیمار و فلامینگو در هامون هیرمند و در بخش هایی از هامون سابوری به تالاب هامون زیبایی و زندگی بخشیده است.

حفاظت از گونه های پرندگان مهاجر در اولویت است

وی از ایجاد هامونک‌ها در تالاب بین المللی هامون خبر داد و افزود: این هامونک‌ها با هدف ذخیره آب و ایجاد زیستگاه حیات وحش در محیطی امن از تالاب هامون با تعبیه پنج تختک جزیره ای برای زاد و ولد پرندگان مهاجر و بهره مندی ذینفعان تالاب از آب پایدار ایجاد شده است هامونک‌ها به معیشت مردم بومی نیز کمک بسزایی خواهد کرد.

مدیر کل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان با بیان اینکه در روزهای اخیر ده‌ها گونه از پرندگان مهاجر در حاشیه آبگیرها و تالاب هامون فرود آمده اند، خواستار مشارکت مردم و حفاظت شهروندان از پرندگان مهاجر شد.

وی تصریح کرد: از مردم درخواست می‌کنیم با مشاهده افراد سودجو و شکارچی که قصد شکار و صید پرندگان مهاجر در تالاب بین المللی هامون را دارند بلافاصله با محیط زیست سیستان و بلوچستان تماس بگیرند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • مرغان آتشین مهاجر رقص کنان به تالاب بین المللی هامون بازگشتند
  • ثبت نخستین تصاویر از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان + فیلم
  • ثبت نخستین فیلم از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان
  • تالاب کجی نمکزار نهبندان ۸۰ درصد آبگیری شد
  • تلاش برای احیای کامل تالاب نئور
  • ۸۰ درصد تالاب کجی نمکزار نهبندان آبگیری شد
  • رده‌بندی مناطق حفاظتی محیط‌زیست 
  • تاثیر هنر در حفاظت از محیط زیست
  • حفاظت از لاک‌پشت‌های دریایی در بوشهر/برداشت بارناکل غیرقانونی است
  • آبگیری ٩٠ درصد تالاب قره گل بوکان