Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@02:25:31 GMT

کودکان طلاق کاهش هورمون عشق را تجربه می‌کنند

تاریخ انتشار: ۲۲ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۶۵۲۵۹

کودکان طلاق کاهش هورمون عشق را تجربه می‌کنند

ایسنا/خراسان رضوی محققان دریافتند، افرادی که در زمان طلاق والدین، در سنین کودکی هستند، نسبت به دیگران، هورمون عشق کمتری دارند.

به نقل از مدیکال اکسپرس، بر اساس تحقیقات دانشگاه بیلور ایالات‌متحده، افرادی که  هنگام طلاق والدینشان، کودک هستند، نسبت به افرادی که در کنار والدینشان بزرگ شدند، سطح هورمون اکسی‌توسین(هورمون عشق) کمتری دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سطح پایین هورمون می‌تواند در روند رشد نقش داشته باشد.

بررسی‌های گذشته نشان داده است، اکسی‌توسین در مغز ترشح می‌شود و در تجاربی از زندگی مانند زایمان، پرستاری از دیگران، در آغوش گرفتن و مواردی از این قبیل آزاد می‌شود و برای رفتارهای اجتماعی و وابستگی‌های عاطفی اوایل زندگی مهم است. سیستم اکسی توسین همچنین با والدین، دلبستگی و اضطراب در ارتباط است.

ماریا بوچیا، محقق اصلی این تحقیق و استاد مطالعات کودک و خانواده در دانشگاه بیلور، اظهار کرد: از زمانی که میزان طلاق در جامعه افزایش‌یافته است، نگرانی در مورد تاثیرات طلاق بر کودکان نیز بیشتر شده است.

بیشتر تحقیقات بر روی تاثیرات کوتاه‌مدت مانند عملکرد تحصیلی یا نتایج بلندمدت مانند تاثیر بر روابط متمرکزشده‌اند، اما اینکه چگونه طلاق باعث این تاثیرات می‌شود، ناشناخته است.

وی افزود: اکسی‌توسین، هورمون عصبی است که در تنظیم این رفتارها نقش دارد و همچنین به تاثیر وقایع استرس‌زا در اوایل زندگی حساس است و این اولین گام برای درک این موضوع است که چه عملکردی ممکن است در این رابطه نقش داشته باشد.

بوچیا گفت: بررسی‌های گذشته در مورد کودکانی که والدین آنان طلاق گرفته‌اند، نشان داد که این تجربه با اختلالات خلقی و سوءمصرف مواد مخدر همراه بوده و این رفتارها مرتبط با هورمون اکسی‌توسین است.

علاوه به این، چنین تجربه‌هایی در کودکی همچون طلاق یا مرگ والدین با افسردگی و اضطراب در نوجوانی و بزرگسالی، انجام ضعیف نقش والدین در این کودکان، حساسیت و توجه کمتر آنان به کودکانشان و یا والدین افراطی و افزایش تنبیه همراه است.

محققان در این تحقیق  تاثیر تجربه طلاق والدین در دوران کودکی را بر روی سطوح بعدی اکسی توسین بزرگسالان بررسی کردند.

آنان همچنین از شرکت‌کنندگان خواستند، مجموعه‌ای از پرسشنامه‌ها را درباره سبک دلبستگی و سایر اقدامات تکمیل کنند.

محققان دریافتند که اکسی توسین در افرادی که طلاق والدین را تجربه کرده‌اند، در مقایسه با افرادی که این تجربه را نداشتند و والدین آنان در کنار هم زندگی می‌کردند، با پاسخ‌های مرتبط با موارد وابستگی در ارتباط و به‌طور قابل‌توجهی پایین‌تر بود.

این نتایج نشان می‌دهد که سطح اکسی‌توسین، به‌طور ناخواسته، تحت تاثیر طلاق والدین قرار دارد و ممکن است به اثرات دیگری در افرادی که طلاق والدین را تجربه می‌کنند نیز مرتبط باشد.

آزمایش‌های حیوانی نشان می‌دهد که عملکرد موثر در اثرات منفی جدایی زودهنگام والدین، ممکن است عاملی برای سرکوب فعالیت اکسی‌توسین باشد.

در این بررسی، محققان بر روی ۱۲۸ فرد ۱۸ تا ۶۲ ساله آزمایش انجام دادند و ۲۷.۳ درصد اظهار کردند که والدین آنان طلاق گرفته‌اند. میانگین سنی شرکت‌کنندگان در زمان طلاق والدین، ۹ سال بوده است.

به‌محض رسیدن به محل آزمایش، از شرکت‌کنندگان خواسته شد تا مثانه خود را تخلیه کنند و سپس قبل از تکمیل پرسشنامه درباره والدین و همسالان در کودکی و همچنین عملکرد اجتماعی فعالی آنان، یک بطری آب به آنان داده شد و سوالات مرتبط با سبک والدین آنان ازجمله محبت، محافظت، بی‌تفاوتی، کنترل بیش‌ازاندازه، سطح اعتمادبه‌نفس، عدم راحتی در نزدیکی با دیگران تکمیل شد.

پس از تکمیل پرسشنامه توسط شرکت‌کنندگان، نمونه ادرار جمع‌آوری شد و محققان، غلظت اکسی توسین را تجزیه‌وتحلیل کردند. این هورمون در افرادی که طلاق والدین را در کودکی تجربه کرده بودند، به‌طور قابل‌توجهی پایین‌تر بود.

نتایج بررسی‌ها نشان داد که این افراد، والدین خود را ازنظر مراقبت کمتر و بی‌تفاوت ارزیابی می‌کنند. آنان همچنین، پدران خود را بیشتر، بددهن معرفی کردند. افرادی که طلاق والدین را در کودکی تجربه کرده بودند، اعتمادبه‌نفس کمتری داشتند، از نزدیکی با دیگران احساس راحتی نداشتند و نسبت به روابط نیز احساس امنیت نداشتند. سبک مراقبتی آنان نسبت به شرکت‌کننده‌هایی که والدینشان طلاق نگرفته بودند، حساسیت کمتر و احساس نزدیکی کمتری داشت.

نتایج این بررسی در نشریه Comparative Psychology ارائه‌شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی طلاق كودكان شرکت کنندگان والدین آنان اکسی توسین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۶۵۲۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازش ۲۵ درصدی در پرونده‌های طلاق خراسان رضوی

معاون قضایی رئیس دادگستری در امور اجتماعی و پیشگیری از جرم خراسان رضوی از کاهش برخی جرایم در حوزه های قضایی در پی اقدامات پیشگیرانه و حمایتی خبر داد و گفت: شاهد سازش ۲۵ درصدی در پرونده‌های طلاق بودیم که از تشکیل ۴۵۰۰ مورد پرونده، پیشگیری شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، سیدامیر مرتضوی امروز در نشست مدیران حوزه پیشگیری  از جرم در مشهد اظهار داشت: با تلاش مسئولان، قضات و کارمندان مجموعه قضایی خراسان رضوی در سال 1402 و اهتمام بر اجرای محورهای سند تحول قضایی از جمله در زمینه پیشگیری از وقوع جرایم، شاهد اتفاقات خوبی در زمینه کاهش جرایم بودیم.

وی با تشریح برخی اقدامات صورت پذیرفته توسط این حوزه در سال گذشته بیان کرد: طرح ها و برنامه‌های متعدد ومتنوعی با رویکرد اجتماعی و با استفاده از ظرفیت های مردمی، با محوریت این معاونت به مرحله اجرا در آمد که نتیجه آن در نهایت به ارتقاء رضایت‌مندی اقشار مختلف اجتماعی انجامید.

معاون قضایی رئیس دادگستری خراسان رضوی گفت: اقدامات گسترده‌ای توسط دستگاه قضایی با همیاری سایر سازمان‌ها در زمینه صیانت و تحکیم بنیان خانواده به انجام رسید که ماحصل آن کاهش پرونده‌ها در زمینه طلاق و افزایش ایجاد سازش در این‌گونه پرونده‌ها و سایر پرونده‌های مرتبط  از جمله حضانت و ملاقات طفل بود، به نحوی که با اقدامات جمعی پیشگیرانه و حمایتی، شاهد سازش 25 درصدی در پرونده‌های طلاق بودیم که از تشکیل 4500 مورد پرونده، پیشگیری شد.

مرتضوی افزود: در پی اقدامات مؤثر پیشگیرانه در زمینه پرونده های حضانت و ملاقات طفل نیز بیش از 50 درصد سازش داشتیم. از جمله اقدامات دیگر، اجرای طرح قاضی مدرسه در تعداد زیادی از مدارس بود که جلسات متعددی با رویکرد ارتقای آگاهی‌های حقوقی برای دانش آموزان، والدین و مربیان در مناطق مختلف شهری توسط قضات برگزار شد.

وی عنوان کرد: از دیگر برنامه‌های موفق این معاونت در سال گذشته، راهبری قرارگاه اجتماعی زندان بود که با محوریت مجموعه قضایی و همیاری و همکاری سازمان‌ها و دستگاه‌های مختلف شکل گرفت و سیاست‌های اصولی دستگاه قضایی در زمینه کاهش جمعیت کیفری، توانمند سازی مددجویان، باز اجتماعی کردن آنها و حمایت از خانواده‌ها و مراقبت پس از خروج زندانیان به نحو مطلوب دنبال شد که علاوه بر آزادی تعداد قابل توجی از مددجویان، زمینه‌های اشتغال تعدادی از این افراد نیز فراهم شد به صورتی که در بهار امسال بیش از 3600 نمادهای شهری و فلاور باکس برای تزئین شهر توسط این افراد ساخته و در معرض دید شهروندان قرار گرفت.

مرتضوی گفت: در پاسخ به مطالبات عمومی، اقدامات منسجمی نیز در زمینه برخورد با جرایم مربوط به سرقت صورت گرفت که در نتیجه این اقدامات، شاهد کاهش جرایم مربوطه در 15 حوزه قضایی بودیم.

انتهای پیام/282/

دیگر خبرها

  • آموزش مهارت زندگی به زوجین برای کاهش طلاق
  • فناوری هشدار دهنده بلعیده شدن باتری ابداع شد
  • برگزاری بیش از ۱۵ هزار ملاقات بین فرزندان طلاق و والدین در سال ۱۴۰۲
  • برگزاری ۱۵هزار ملاقات بین فرزندان طلاق و والدین در سال ۱۴۰۲
  • چرا کودکان فرانسوی به خوش رفتار و مؤدب بودن مشهورند؟
  • سازش ۲۵ درصدی در پرونده‌های طلاق خراسان رضوی
  • راهکارهای جایگزین تنبیه بدنی در کودکان
  • والدین صبور در برخورد با کودک 4 تا 6 ساله موفقتر هستند
  • درخواست مکرون برای افزایش نظارت بر کودکان در شبکه‌های اجتماعی
  • مکرون خواستار نظارت والدین بر کودکان در شبکه‌های اجتماعی شد