Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-26@01:05:53 GMT

#کرونا

تاریخ انتشار: ۲۷ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۲۳۶۷۸

#کرونا

افزایش آمار مبتلایان و قربانیان بیماری کرونا باعث شده مسئولان بهداشتی و درمانی کشور نسبت به شیوع موج سوم کرونا هشدار دهند. به خصوص در شهرهایی مانند تهران و قم.

حرف‌های ‏فرمانده ستاد مدیریت بیماری ‎کرونا در تهران و رئیس بخش‌های کرونای بیمارستان‌های مختلف درباره این موج و اینکه سخت تر از دو موج دیگر است مرتب در شبکه‌های اجتماعی بازنشر می‌شود و کاربرانی به خستگی کادر درمان و مبتلایان و قربانیان کرونا در خانواده‌هایشان اشاره و از بعضی رفتارها و بی توجهی‌های مردم به نکات بهداشتی و بعضی بازگشایی‌ها انتقاد می‌کنند: «‏معنی داره اصلاً هی میگن موج دوم کرونا موج سوم کرونا؟ والا کلاً همه‌اش آمار ایران بالاست دیگه موج موج نداره که!»، «‏متأسفانه موج سوم ‎کرونا  درحال شکل‌گیری هست، این بار طیف بیماران بستری اکثراً جوان هستند، حتی نوجوان ۱۳ ساله هم بین بیماران دیده می‌شود، وارد مرحله تازه‌ای شدیم، تخت‌ها بسرعت در حال پر شدن هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نسبت به این بیماری بی تفاوت نباشیم»، «‏عضو شورای عالی پزشکی نسبت به وقوع موج سوم کرونا در تهران هشداد داد و گفت اگر وضع به همین منوال پیش رود عواقب خطرناکی به دنبال خواهد داشت زیرا توان جسمی و  روحی کادر درمان از بین رفته و با توجه به همزمانی آنفلوانزا و بیماری‌های عفونی شرایط بدی را تجربه خواهیم کرد»، «‌‏هشدار برای موج سوم شیوع کرونا رو باور کنیم یا بازگشایی مدرسه و دانشگاه و برگزاری نمازجمعه؟»، «‏از موج‌های کرونا توی ایران میشه برق تولید کرد»، «به موج سوم سلام کردین بچه‌ها؟»، «‏یه جوری میگن موج سوم کرونا تو ایران شروع شده انگار موج اول و دوم قطع شده.»، «‌‎کرونا جان کادر درمان را خانوادگی می‌گیرد»، «‏اگر خیز جدید کرونا در راه است که هست، چرا مدارس باز شدند، چرا دورکاری‌ها برداشته شدند، چرا همه کارها عادی تر از قبل از کرونا در جریان است»، «‏به گفته رئیس علوم پزشکی ‎قم، تاب آوری نظام سلامت قم بشدت کاهش یافته و برای جذب ‎پرستار هیچ متقاضی جدیدی وجود ندارد. موج سوم ‎کرونا در قم باقدرت آغازشده و مردم ‎خسته شده و محدودیت‌ها نیز برداشته شده است. او از وزارت بهداشت خواست مدارس قم را تعطیل کند و آنها را با کودکان کرونایی تنها نگذارد»، «‏کرونا را جدی بگیرید، بیماری هنوز خیلی ناشناخته است و هر دوره به شکلی تظاهر پیدا می‌کند. لطفا پیشگیری کنید. خطر موج سوم با شدت زیاد وجود دارد»، «‏یکی دیگه از کادر درمان پر پر شد و همه هیچ، همه نگاه... نمی‌دونم به چه زبونی بگم رعایت کنید»، «‏یه کم به فکر کادر درمان باشین. عمه‌ام دوباره کرونا گرفت»، «‏باز هم خیزش و افزایش بستری‌ها و فوتی‌های ویروس منحوس کرونا شروع شد بعضی‌ها حالا فکر می‌کنن چون باهاشون برخورد نمی شه هر کاری که دلشون خواست انجام بدن. بابا کادر درمان گناه دارن بخدا دریابید این خط‌شکنان سلامت رو»، «‏خیز کرونا در قم، تهران و استان‌های مرکزی و شمالی زنگ خطر برای ورود کشور به پیک سوم است. پیکی که در پاییز نه تنها با ترس و تعطیلی‌های اسفند همراه نیست که آنفلوانزا ،مدارس حضوری و خستگی کادر درمان را هم در کنار خود می‌بیند. تلفات ما در پیک پاییز وحشتناک خواهد بود.»، «‏فقط در یکی از بیمارستان‌های اصفهان دیروز ۴ نفر بر اثر ‎کرونا فوت شدن که یکیشون جوانی ۳۲ساله بوده.»






 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: موج سوم کرونا کادر درمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۲۳۶۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این دارو‌ها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند

پلاکت خون پایین (ترومبوسیتوپنی) نوعی بیماری است که در آن بدن به دلیل عارضه یا سایر شرایط، پلاکت کافی تولید نمی‌کند. علائم ناشی از آن شامل خونریزی داخلی و خارجی است. تشخیص زودهنگام ترومبوسیتوپنی، نتایج مثبتی در درمان دارد، اما تأخیر در تشخیص می‌تواند منجر به مشکلاتی از حمله قلبی، آسیب به اعضای بدن (به عنوان مثال، طحال، روده، کلیه و حتی آمبولی ریه) شود.

به گزارش خبرآنلاین، ترومبوسیتوپنی به اختلال در پلاکت خون گفته می‌شود و شرایطی است که در آن تعداد پلاکت‌های خون بیمار کاهش یافته و سلول‌های خونی قادر نخواهند بود فعالیت‌های اساسی بدن را انجام دهند.

پلاکت چیست؟

پلاکت به کوچکترین ذرات خونی گفته می‌شود که آنزیم‌های لازم برای انعقاد خون را در خود دارند. پلاکت‌ها بسیار کوچک هستند و با چشم غیرمسلح قابل دیدن نیستند. این اجزای کوچک مسئول بازسازی بافت‌های آسیب‌دیده هستند و نقش مهمی در انعقاد خون دارند. میانگین عمر هر پلاکت ۱۰ روز است و محل تولید آن در مغز استخوان است.

نحوه عملکرد پلاکت خون

کار اصلی پلاکت جلوگیری از خونریزی است. تجمع پلاکت‌ها در محل خونریزی، موجب لخته شدن خون و آغاز روند بهبودی می‌شود. پلاکت‌های فعال حاوی پروتئین چسبنده‌ای به نام فیبرین هستند که این پروتئین‌ها در تشکیل لخته خونی نقش مهمی ایفا می‌کنند.

علت پایین بودن پلاکت خون

پایین بودن پلاکت خون نوعی اختلال خونی است و معمولاً عوارض جدی ندارد، اما در شرایط آسیب‌دیدگی می‌تواند روند انعقاد و لختگی خون را تحت‌تأثیر قرار دهد. تعداد پلاکت خون معمولاً به دلیل بیماری‌های زمینه‌ای و عوارض جانبی مصرف برخی دارو‌ها کاهش می‌یابد که در ادامه به شرح این موارد می‌پردازیم:

۱) دارو‌ها و خوراکی‌هایی که پلاکت خون را کاهش می‌دهند

مصرف الکل، ترکیبات سمی و نیز برخی دارو‌های حاوی کنین که جهت رفع گرفتگی عضلات تجویز می‌شوند اثرات منفی بر پلاکت خون دارند. استفاده از برخی نوشیدنی‌ها مانند آب تونیک (نوشابه گازدار حاوی کنین که برای پیشگیری از مالاریا مصرف می‌شود) می‌تواند در کاهش پلاکت خون مؤثر باشد.

این دارو‌ها خاصیت ضد انعقادی دارند و موجب کاهش پلاکت می‌شوند:

دارو‌های ضد انعقاد یا مهارکننده‌های گلیکوپروتئین مانند آبسیکسیماب (این دارو ضد تجمع پلاکت است و برای پیشگیری از عوارض اسکیمی قلبی تجویز می‌شود)

اپتیفیباتید (این دارو ضد انعقاد خون است و در درمان لخته‌های خونی و حملات قلبی مورد استفاده قرار می‌گیرد)

و تیروفیبان (برای درمان سندرم کرونر حاد)

هپارین، استامینوفن، ایبوپروفن، ناپروکسن، آمیودارون (برای درمان پرکاری تیروئید)، سایمتیدین (برای درمان زخم معده و گاستریت)، پیپراسیلین (نوعی آنتی بیوتیک)، دارو‌های ضد تشنج مانند کاربامازپین، سولفونامید‌ها مانند تری‌متوپریم-سولفامتوکسازول، وانکومایسین (نوعی آنتی بیوتیک).

۲) بیماری‌هایی که موجب پایین بودن پلاکت خون می‌شوند

برخی از بیماری‌ها بر تولید پلاکت خون اثر گذاشته و باعث ترومبوسیتوپنی می‌شوند که عبارتند از: سرطان مغز استخوان، لوسمی، HIV و هپاتیت C، عفونت‌های ویروسی، آنمی، سندرم دیستریس تنفسی حاد (ARDS)، سپسیس (نوعی عارضه عفونی)، بیماری‌های خود ایمنی مانند ITP (نوعی عفونت ویروسی مثل آبله مرغان)، سابقه ارثی و ژنتیکی، زیاده‌روی در مصرف حد الکل، برخورد با ترکیبات سمی، دوران بارداری و ...

کاهش پلاکت خون گاهی می‌تواند سبب بروز برخی اثرات فیزیکی مانند کبودی شود. درمان پایین بودن پلاکت خون شامل تجویز برخی دارو‌ها و تلاش برای رفع مشکلات زمینه‌ای است. در برخی موارد نیز برای درمان، از دارو‌هایی که سیستم ایمنی بدن را سرکوب می‌کنند (مانند کوتیکواستروئیدها) استفاده می‌شود.

دیگر خبرها

  • این دارو‌ها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • دیدار معاون فرهنگی اجتماعی انتظامی استان با رییس بیمارستان خاتم الانبیا (ص) زاهدان
  • دلیل اصلی و علت لق شدن دندان ها در بزرگسالی + درمان آن
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • این دانه خون را تصفیه و سرفه را درمان می کند
  • همه چیز درباره انگ اجتماعی
  • شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا