Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد مشهدی نوش‌آبادی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در کاشان اظهار کرد: عمارت بلند قاجاری یکی از زیباترین جلوه‌های روستای بارونق بود که جلوه خاصی به منظره روستا و مسیر کاشان-برزک می‌داد و از بالای عمارت نیز چشم‌انداز خوبی به باغات اطراف و مناظر طبیعی منطقه وجود داشت.

این پژوهشگر تاریخ و فرهنگ منطقه کاشان بابیان اینکه بنای عمارت روستای بارونق کاشان از خشت بود و سقف آن با تیرچه چوبی و به شیوه معماری سنتی پوشیده بود، افزود: این عمارت قاجاری شامل تالار، اتاق جانبی، دو ایوان و یک دالان ورودی بود و به چهار جانب اشراف داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: عمارت بارونق بنا بر یادداشت‌های سید ابوالقاسم شیخ‌الاسلام کاشانی (رضوان) از خوشنویسان و شاعران و ادیبان کاشانی، در سال ۱۳۱۹ هجری قمری حدود ۱۲۰ سال قبل به اتمام رسیده است.

 

مشهدی نوش‌آبادی با اشاره به اینکه به این عمارت خاطر شکایت برخی از اهالی مبنی بر احتمال ریزش و ایجاد خطر برای ساکنان، توسط مسؤولان مربوطه تخریب شد، تصریح کرد: به گفته اهالی روستا این تخریب پس از تائید مراجع، توسط نهادهای تابع فرمانداری کاشان صورت گرفته است.

این پژوهشگر تاریخ و فرهنگ منطقه کاشان خاطرنشان کرد: حال باید دید که آیا قبل از تخریب تشریفات قانونی مانند استعلام از میراث فرهنگی صورت گرفته است؟ آیا هیچ راهکاری جز تخریب این اثر تاریخی وجود نداشت؟ و آیا میراث فرهنگی نسبت به شناسایی و ثبت این اثر ارزشمند، اقدامی صورت داده است؟ که این موضوع نیازمند شفاف‌سازی توسط اداره میراث فرهنگی، فرمانداری کاشان و ادارات تابعه است.

عضو هیات علمی دانشگاه کاشان یادآور شد: چند سال مالک عمارت را شناسایی کرده و پیشنهاد دادم تا باقیمتی مناسب این عمارت در اختیار یکی از علاقه‌مندان بومی جهت مرمت قرار گیرد، اما مالک حاضر به فروختن آن به قیمت کارشناسی نبود و مبلغ گزافی را طلب می‌کرد.

وی افزود: در سفرهایم به این منطقه متوجه شدم که دیگر این عمارت از دور خودنمایی نمی‌کند و اصلاً این چشم‌انداز زیبا نامرئی شده است، پس از جستجو متوجه تخریب آن شدم و امروز این اثر تخریب و به‌کلی نابودشده است و مالک تمام آنچه داشته را از دست‌داده است.

مشهدی نوش‌آبادی تصریح کرد: تخریب بناهای باارزش تاریخی در منطقه کاشان به‌ صورت بی‌رویه و روزانه انجام می‌شود و گویا این امر مسأله چندان مهمی برای مسؤولان نیست و به امری عادی تبدیل‌ شده است.

این پژوهشگر تاریخ و فرهنگ منطقه کاشان در پایان خاطرنشان کرد: روستای بارونق در مسیر کاشان - برزک پس از زیارتگاه امام‌زاده یونس قرار دارد و هنوز بخشی از بافت تاریخی آن‌که در ارتباط با مناظر طبیعی پابرجاست، اما امید چندانی به حفظ بخش باقی‌مانده وجود ندارد، مگر اینکه علاقه‌مندان و بارونقی‌ها به حفظ میراث باارزش اجدادی اهتمام جدی ورزند.

انتهای پیام/۶۳۰۱۸/ص۲۰/

منبع: فارس

کلیدواژه: کاشان روستا فرهنگ تخریب منطقه کاشان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۴۲۰۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان پارس آباد صحت ندارد

اولتان قالاسی مجموعه آثاری باستانی شامل ارگ مرکزی، شهر بیرونی و منطقه صنعتگران، گورستان تاریخی، تپه اولتان، خندق و کانال‌های باستانی در جنوب رود ارس و شمال شهر فعلی اولتان است.

اولین کاوش در اولتان قالاسی در سال ۱۳۵۱ انجام شده و این محوطه در سال ۱۳۷۸ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است و دور جدید کاوش‌های باستان‌شناسی در این محوطه در سال‌های ۱۳۸۲ تا ۱۳۸۴ و سال ۱۳۸۷ انجام شده و تعیین عرصه و حریم محوطه نیز در سال ۱۳۹۸ انجام پذیرفته و در شورای حرایم کشور به تصویب رسید و اکنون در حال اجرا است.

به دلیل اهمیت قلعه اولتان برای اداره کل میراث‌ فرهنگی استان اردبیل، در سال ۱۴۰۱ بررسی آرکئوژئوفیزیک این محوطه توسط دانشگاه شهید بهشتی تهران انجام شد و در همین سال و به دنبال آشکار شدن آثار در عملیات راهسازی، بخش جنوبی مجموعه اولتان قالاسی مورد کاوش نجات بخشی قرار گرفت و بخش دیگری از این کاوش نجات‌بخشی نیز از اسفندماه سال ۱۴۰۲ تا اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ انجام شد که آثار قابل توجهی نیز در این کاوش‌ها به دست آمد.

اداره کل میراث‌ فرهنگی استان اردبیل اعلام کرده است: پیش از این پیشنهاد تبدیل اولتان قالاسی به پایگاه ملی میراث‌ فرهنگی را به وزارتخانه متبوع داده و پیگیر اخذ مجوزهای لازم برای این موضوع است و از هر اقدامی که بتواند به حفظ آن کمک کند دریغ نخواهد کرد.

به گفته رئیس گروه باستان‌شناسی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اردبیل، تابوت‌های چوبی دوره اسلامی به دست آمده از گورستان قلعه اولتان پارس‌آباد، آن را نسبت به گورهای ادوار اسلامی متمایز می‌کند و این محوطه ارزش تبدیل به پایگاه ملی میراث فرهنگی را دارد.

محوطه باستانی اولتان قالاسی یا قلعه اولتان در ۱۲ کیلومتری شهرستان پارس‌آباد مغان از توابع استان اردبیل و در حاشیه رود مرزی ارس یا آراز و ۵۰۰ متری غرب روستایی به نام اولتان واقع شده است.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • تفکیک زباله در روستای قلعه بالای بیارجمند آغاز شد
  • بهسازی نهرهای کشاورزی روستای آق قلعه به همت اهالی
  • تکذیب صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان استان اردبیل
  • ثبت ملی روستای «نوسنگی» در درفک رودبار
  • خبر صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان کذب است
  • نوبت مرگ کوره‌های قاجاری رسیده است؟
  • صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان پارس آباد صحت ندارد
  • تپه‌های باستانی قم میراث‌دار گنجینه تاریخ هزاران ساله
  • جاری شدن سیل در روستای «قلعه صفا» فاروج
  • عمارت «شجاع‌السلطنه» بهار در دو قدمی تخریب