Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب گفت:برای پیشگیری از آلزایمر باید تغذیه مناسب داشت که بهترین تغذیه شناخته شده در جهان تغذیه مدیترانه‌ای است.

کریم نیک‌خواه، متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب درخصوص بیماری آلزایمر یا بیماری فراموشی اظهار کرد: بیماری فراموشی که به اختصار بیماری آلزایمر خوانده می‌شود، یک نوع اختلال عملکرد مغزی است که به تدریج توانایی‌های ذهنی بیمار تحلیل می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیماری‌های مغز به چند گروه تقسیم می‌شوند که شامل عفونت‌های مغزی مانند من مننژیت، آنسفالیت، غده‌های مغزی مانند انواع تومورها و عروق رگ مانند سکته‌مغزی و... است.

وی افزود: بیماری آلزایمر بیماری است که علت‌ ایجاد آن نامعلوم، اما مکانیزمی که در آن اتفاق می‌افتد معلوم است. به دلایل‌ نامعلوم به مرور زمان سلول‌های مغز پیرشده ‌و از بین می‌روند و این موضوع سبب ایجاد علائم در فرد می‌شود. مغز جزو سیستمی از بدن است که قابل ترمیم مجدد با علم امروز نبوده و به‌همین دلیل هر چقدر که سلول‌های مغز از بین برود قابل ترمیم نیست.

این متخصص مغر و اعصاب بیان کرد: بیماری آلزایمر  در سنین بالا برای افراد بالای ۶۵ سال اتفاق می‌افتد و  بارزترین نوع این بیماری اختلال در حافظه‌ است. اختلال در حافظه معمولاً به‌تدریج ایجاد شده و پیشرفت می‌کند. در ابتدا اختلال به وقایع و آموخته‌های اخیر محدود می‌شود، اما به‌تدریج به‌ خاطرات قدیمی نیز آسیب می‌زند. بیمار پاسخ سئوالی را که چند لحظه قبل پرسیده‌ فراموش می‌کند و مجدداً همان سؤال را می‌پرسد، وسایل خود را گم می‌کند و نمی‌داند کجا گذاشته‌است. بروز اختلال در حافظه و روند تفکر سبب آسیب عملکردهای اجتماعی و شخصی بیمار شده و در نتیجه ممکن است سبب افسردگی، عصبانیت و پرخاشگری و اختلال در خواب شود.

نیک‌خواه با اشاره به اینکه اگر فردی در سنین زیر ۵۰سال دچار فراموشی شود علت‌های زیادی دارد که باید برای تشخیص به پزشک مراجعه کند، گفت: به‌عنوان مثال فردی ممکن است به دلیل عفونت‌های مغزی دچار فراموشی شود که این نوع از بیماری مغز را فقط دکتر متخصص می‌تواند تشخیص دهد. فردی که به‌دلیل داشتن مشغله‌های فکری زیاد، استرس و اضطراب فراموش می‌کند وسایل خود را کجا می‌گذارد، فقط نیاز دارد که مشغله فکری و استرس خود را کم کند.

وی ادامه داد: آلزایمر بیماری است که به طور کلی در دو گروه مردان و زنان رخ می‌دهد و بیشتر برای کسانی است که متوسط طول عمر آن‌ها افزایش داشته است. در کشورهای سوئیس و سوئد به دلیل اینکه افراد زندگی راحت‌تری دارند و به همان نسبت طول عمر آن‌ها بالا است بیشتر دچار آلزایمر می‌شوند. البته شایان ذکر است که این بیماری تا حدودی جنبه ارثی نیز دارد.

این متخصص مغز و اعصاب در خصوص پیشگیری از آلزایمر، عنوان کرد: برای پیشگیری باید تغذیه مناسب داشت که بهترین تغذیه شناخته شده در جهان تغذیه مدیترانه‌ای است. تغذیه‌ای که همراه با سبزیجات، گوشت سفید و کمترین چربی است. مصرف انواع مغزها به‌شدت توصیه می‌شود. برای پیشگیری از آلزایمر مرتب ورزش کنید، زیرا بدن انسان به حرکت زنده است. ورزش سبب می‌شود که جریان خون به مغز به درستی انجام شود و سلول‌های مغز از آسیب‌دیدگی زودرس در امان بماند. همچنین مطالعه زیاد و انجام کارهای فکری بسیار موثر است. مغز سیستمی دارد که هر چه بیشتر از آن کار بکشید، طول عمر آن بیشتر خواهد شد.

گفتنی است؛ بیماری فراموشی یا آلزایمر  بیماری علاج‌ناپذیری است که اولین بار توسط یک روانپزشک آلمانی به نام آلویز آلزایمر در سال ۱۹۰۶ میلادی معرفی شد. روز ۲۱ سپتامبر یا ۳۰ شهریور را روز جهانی آلزایمر معرفی کرده‌اند. در سال ۲۰۰۸ برای این روز شعاری در نظر گرفته شد.این شعار  (No time to lose) است، به این معنی که زمانی برای تلف کردن نداریم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی آلزايمر پیشگیری از آلزایمر بیماری آلزایمر برای پیشگیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۵۷۲۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشگیری از بیماری های قلبی با سبک زندگی سالم

به گزارش خبرگزاری مهر، منیر ظفرنژاد افزود: سیزدهمین کنگره تخصصی فیزیوتراپی و بازتوانی قلبی که در نهمین کنگره مشترک قلب و عروق ایران برگزار می‌شود همزمان با نوزدهمین سالگرد فعالیت‌های شاخه قلب انجمن فیزیوتراپی ایران است و این کنگره سه روزه که از ۵ الی ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مرکز همایش‌های بیمارستان قلب شهید رجایی با مشارکت ۱۵ انجمن علمی قلبی برپا می‌گردد بزرگ‌ترین کنگره سالانه قلبی در ایران است.

دبیر اجرایی گروه فیزیوتراپی ادامه داد: دلیل اهمیت برگزاری کنگره‌های تخصصی در زمینه قلب نسبت به سایر کنگره‌ها، این است که به بررسی و تبادل نظر در مورد بیماری‌های قلبی به عنوان عامل اصلی مرگ و میر در ایران (۴۶ درصد) می‌پردازد. اهمیت دیگر این کنگره چون همیشه انتقال تجارب و یافته‌های علمی بین رشته‌ای و آشنایی با نقش تخصص‌های مرتبط با قلب در درمان و پیشگیری از بیماری‌های قلبی است.‌

مسئول شاخه قلب انجمن فیزیوتراپی ایران تاکید کرد: امسال برگزاری این کنگره با هفته سلامت نیز همزمان شده و در نتیجه زمان مناسبی برای آگاهی بخشی و اطلاع رسانی در مورد علل، شیوع و پیشگیری از بیماری‌های قلبی در سطح جامعه است. ضمن اینکه، بالا بردن دانش و آگاهی جامعه نسبت به فاکتورهای خطر بیماری‌های قلبی می‌تواند کمک بزرگی در پیشگیری از مشکلات قلبی داشته و بار هزینه‌های بالای درمان را کاهش دهد.

وی افزود: ریسک فاکتورهای قابل کنترل قلبی از مواردی است که برای کاهش ابتلاء به بیماری‌های قلبی باید تبلیغات وسیعی در مورد آنها انجام گیرد.

این فیزیوتراپیست، با عنوان این مطلب که انجمن قلب آمریکا همراه با انستیتو بین المللی سلامت در آخرین گزارش مشترک منتشر شده در سال ۲۰۲۴، ریسک فاکتورهای قلبی را به دو دسته تقسیم کردند، گفت: دسته اول ( Core health behavior ) که شامل پایین بودن فعالیت‌های فیزیکی، تغذیه ناسالم، خواب نامناسب و مصرف سیگار است و دسته دوم(Core health factors) شامل کلسترول، قند و فشارخون بالا، چاقی و استرس است. تغذیه سالم و افزایش فعالیت‌های فیزیکی دو فاکتور مهمی هستند که می‌توانند بر بسیاری از موارد بالا تأثیر گذار باشند.

دبیر اجرایی گروه فیزیوتراپی کنگره افزود: از آنجا که بیماری‌های قلبی عامل اصلی مرگ و میر در جهان و ایران است، توصیه و تشویق شهروندان به داشتن یک سبک زندگی سالم می‌تواند به میزان قابل ملاحظه‌ای از شیوع بیماری‌های قلبی جلوگیری کند.

وی ادامه داد: شاخه قلب انجمن فیزیوتراپی امسال نیز برنامه‌های تخصصی خود را در سه روز برگزار می‌کند. مباحث فیزیوتراپی و بازتوانی قلبی مطرح شده شامل ۶ پانل تخصصی از جمله پانل رویکرد فیزیوتراپی در نارسایی قلبی، پانل رویکرد فیزیوتراپی در هایپرتنشن، پانل رویکرد فیزیوتراپی در ICU قلب، پانل رویکرد فیزیوتراپی در دیابت، پانل مشترک با انجمن نارسایی قلب با عنوان «فعالیت فیزیکی و ورزش در بیماری‌های قلبی عروقی»، و پانل مشترک با انجمن پرستاران قلب با عنوان «چالش‌های بازتوانی قلبی» است.

وی افزود: کارگاه‌های آموزشی نیز شامل فازهای ۱، ۲و همچنین فاز ۳ بازتوانی قلبی، کارگاه احیای قلبی ریوی و کارگاه آموزشی تنفس، توانبخشی و توانمند سازی ساختارهای حیاتی بدن با استفاده از روش‌های توازن ذهن و تنفس دیافراگمی، هستند. به علاوه، مباحث رویکرد فیزیوتراپی در بیماری‌های عروق محیطی، آموزش الکتروکاردیوگرام ویژه فیزیوتراپیست ها، بررسی رادیوگرافی ریه در بخش‌های ویژه و ارائه مقالات منتخب است.

ظفرنژاد در پایان گفت: در کنگره امسال جمعی از اساتید فیزیوتراپی دانشگاه‌های علوم پزشکی ایران، تهران، شهید بهشتی، علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، شیراز، گیلان، جندی شاپور و هرمزگان حضور خواهند داشت که بر غنای علمی کنگره افزوده خواهد شد.

کد خبر 6087575 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • خوزستان عاری از بیماری مالاریا
  • پیش‌بینی یک بیماری ۱۲ سال قبل از بروز علائم
  • حذف انتقال محلی مالاریا در خوزستان در ۱۰ سال اخیر
  • تجلیل از ۱۰۰ فعال حوزه سلامت چهارمحال و بختیاری
  • پیش بینی آلزایمر ۱۲ سال قبل از بروز علائم با آزمایش چشم
  • آزمایش چشم آلزایمر را ۱۲ سال قبل از بروز علائم پیش بینی می کند
  • تجلیل از فعالان عرصه سلامت چهارمحال و بختیاری
  • پیشگیری از بیماری های قلبی با سبک زندگی سالم
  • ایران روی کمربند سنگ کلیه
  • ضرورت توسعه نان فیبردار با هدف کاهش ابتلا به سرطان