Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-03@00:20:44 GMT

سایه ترامپ بر سر نسل آینده آمریکا

تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۶۰۴۳۱

سایه ترامپ بر سر نسل آینده آمریکا

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از همشهری،  درگذشت روث بیدر گینزبرگ، قاضی ارشد دیوان عالی آمریکا در آستانه انتخابات آمریکا بدترین کابوس دمکرات‌ها را به واقعیت تبدیل کرده و به دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور این کشور فرصتی تاریخی داده تا ترکیب دیوان عالی را دست‌کم برای یک نسل به نفع جمهوریخواهان تغییر دهد.

به گزارش بی‌بی‌سی، گینزبرگ، یکی از نخستین زنانی که در رشته حقوق در هاروارد فارغ‌التحصیل شده بود، جمعه بعد از سال‌ها مبارزه با سرطان در منزل خود در واشنگتن درگذشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او که از دهه90 درگیر سرطان بوده و 5بار به همین‌خاطر مورد معالجه قرار گرفته بود، ماه‌ها پیش اعلام کرده بود که دوباره به‌خاطر بازگشت تومورهای سرطانی تحت درمان قرار می‌گیرد.

گینزبرگ 87ساله که فمینیستی پیشرو به شمار می‌رفت، در یک دهه اخیر به شناخته‌شده‌ترین چهره دفاع از حقوق مدنی جامعه آمریکایی تبدیل شده و چنان در میان نسل جوانان آمریکایی محبوب بود که بعد از اعلام خبر درگذشتش، مردم در مقابل دیوان عالی آمریکا به یادش شمع روشن کردند. او دومین زنی بود که به عضویت دیوان عالی آمریکا انتخاب می‌شد. بیل کلینتون، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا در سال1993 او را به‌عنوان قاضی دیوان منصوب کرده بود.

از ماه‌ها پیش گمانه‌زنی‌ها درباره مرگ او مطرح شده و احتمال خالی شدن صندلی او در دوران ریاست‌جمهوری ترامپ‌، به کابوس جبران‌ناپذیر برای دمکرات‌ها تبدیل شده بود. براساس قانون، جای خالی او را رئیس‌جمهور انتخاب خواهد کرد و گزینه پیشنهادی او باید در سنا تصویب شود. قضات دیوان عالی عزل‌شدنی نیستند و انتصاب یک قاضی محافظه‌کار دیگر از سوی ترامپ، دست‌کم برای یک نسل ترکیب 9نفره دیوان عالی را به نفع محافظه‌کاران تغییر خواهد داد. همین حالا در بیشتر پرونده‌ها، محافظه‌کاران 5به 4نسبت به لیبرال‌ها برتری دارند و اضافه شدن یک محافظه‌کار دیگر، شرایط را برای اعمال عقاید لیبرال در دیوان عالی سخت‌تر خواهد کرد.

علاوه بر روسای پیشین آمریکا مانند جیمی کارتر و باراک اوباما، ترامپ هم در بیانیه‌ای از درگذشت او ابراز تأسف کرد و او را «ذهنی درخشان» که الهام‌بخش تمام آمریکایی‌ها بوده توصیف کرد.

با وجود این ابراز تأسف، سی‌ان‌ان گزارش داده که کاخ سفید حتی پیش از مرگ او به فکر نامزد کردن جانشین احتمالی او بوده است. این در حالی است که رسانه‌های آمریکایی گزارش داده‌اند خود گینزبرگ در آخرین وصیت‌هایش به نوه‌اش گفته بود که جانشین او باید بعد از انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا و توسط رئیس‌جمهور بعدی انتخاب شود.

با وجود این میچ مک‌کانل، رهبر اکثریت جمهوریخواه سنا گفته است که سنا به محض اعلام نامزد از سوی ترامپ، کار بررسی او را شروع خواهد کرد. این در حالی است که جو بایدن رقیب ترامپ در انتخابات پاییز پیش رو صراحتا گفته که انتصاب قاضی جدید در دیوان عالی، باید بعد از انتخابات و توسط برنده انتخابات انجام شود؛ «هیچ شکی نیست که رأی‌دهندگان باید رئیس جمهور را انتخاب کنند و رئیس‌جمهور باید قاضی‌ را انتخاب کند. »

مسئله معرفی جانشین گینزبرگ به سنا برای کسب رأی اکثریت، در شرایطی که آمریکا به‌خاطر برگزاری انتخابات دو پاره شده، دلیل بیشتری برای دوقطبی شدن فضا در این کشور ارائه کرده است. مک‌کانل در انتهای دولت باراک اوباما، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا، اجازه نداد که رئیس‌جمهور دمکرات برای یک صندلی خالی در دیوان عالی نامزدی معرفی کند و انتخاب آن را، به امید پیروزی یک محافظه‌کار در انتخابات، به دور بعدی موکول کرد. حالا این رفتار دوگانه، باعث انتقاد شدید دمکرات‌ها شده و تقابلی بزرگ در آستانه انتخاباتی بسیار حیاتی ایجاد کرده است. دیگر رهبران دمکرات هم همچون بایدن معتقدند که جانشین گینزبرگ باید بعد از انتخابات به سنا معرفی شود. به گزارش نیویورک تایمز، چاک شومر، رهبر اقلیت دمکرات سنا در این‌باره گفته است: «باید صدای مردم آمریکا در انتخاب قاضی بعدی دیوان عالی شنیده شود. بنابراین، ‌این جای خالی نباید قبل از انتخاب رئیس‌جمهور جدید پر شود.» ترامپ، در دوران حضور خود در کاخ سفید، 2جای خالی را با گزینه‌های خود پر کرده و اگر سومین قاضی را هم انتخاب کند، به نخستین رئیس‌جمهور در نیم قرن اخیر تبدیل می‌شود که 3قاضی به دیوان عالی فرستاده است.

دیوان عالی آمریکا، بالاترین مرجع قضایی در آمریکاست که فراتر از دادگاه‌های فدرال و آمریکایی می‌تواند در تمامی پرونده‌های قضایی نظر خود را که حرف آخر در آمریکا به شمار می‌رود اعمال کند.

قهرمان زنان و جوانان

روث بیدر گینزبرگ در آمریکا، چیزی فراتر از یک قاضی دیوان عالی بود؛ او به‌واسطه 6دهه فعالیت درخشان حقوقی، هم از سوی لیبرال‌ها و هم از سوی محافظه‌کاران تمجید می‌شد و چنان به‌خاطر تفسیرها و راهکارهای حقوقی‌اش در جامعه محبوب بود که وارد فرهنگ عامه آمریکا شده است.

آمریکایی‌های لیبرال به‌خصوص از او به‌خاطر تصمیم‌گیری‌های درخشانش در تفرقه‌افکن‌ترین موضوعات چنددهه اخیر آمریکا یک بت ساخته‌اند.

گینزبرگ در سال1939 در یک خانواده مهاجر یهودی در بروکلین نیویورک متولد شد و یکی از نخستین زنانی بود که در دانشگاه هاروارد حقوق خواند. بعد از فارغ‌التحصیلی به‌عنوان شاگرد برجسته دوره‌اش، نتوانست شغلی پیدا کند و خیلی زود با تبعیض جنسیتی مواجه شد. او بعدها پرونده‌ای را به دیوان برد تا تبعیض جنسی علیه زنان در هنگام تقاضای کار را ثابت کند و ادعای خود را که تبعیض جنسی خلاف قانون اساسی است، اثبات کرد.

او در سال1972 اتحادیه حقوق زنان و آزادی‌های مدنی آمریکا را تشکیل داد و به نخستین استاد حقوق زن در دانشگاه کلمبیا تبدیل شد. در دوران جیمی کارتر وارد سیستم قضایی آمریکا شد و به‌عنوان قاضی دولتی، رویکردی میانه‌رو داشت. در سال1993، بیل کلینتون او را به‌عنوان قاضی دیوان عالی منصوب کرد و در هنگام مرگ، باتجربه‌ترین قاضی دیوان بود. او سال‌ها برای برابری حقوق قانونی زنان تلاش کرد و همین تلاش‌ها او را به قهرمان فمینیست‌های آمریکایی تبدیل کرد. او در پرونده‌های ازدواج همجنس‌ها و حقوق سقط جنین، رویکرد لیبرالی داشت و رأی دادگاه با نفوذ او صادر شد. گینزبرگ چنان در میان عامه مردم محبوب بود که برخی در آمریکا، تصویر او را روی بدن خود خالکوبی کرده‌اند. شخصیت او، سوژه برنامه‌های متنوع تلویزیونی، ‌چند کتاب و چند مستند بوده است.

پربیننده ترین رشته‌های علوم و مهندسی در کدام کشورها محبوب‌تر است؟/ ایران در میان کشورهای دارای بیشترین فارغ‌التحصیل رشته‌های مهندسی بایدن یا ترامپ؟ رتبه ایران در شاخص توسعه انسانی چند شد؟ آمریکایی‌ها می‌دانند قطعنامه‌ها علیه ایران برنمی‌گردد/ محدودیت‌های تسلیحاتی پایان ماه اکتبر برداشته می‌شود تروئیکای اروپا: همچنان به ادامه اجرای قطعنامه‌۲۲۳۱ متعهدیم/ تلاش آمریکا برای احیای تحریم‌ها فاقد اثر قانونی است

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: انتخابات آمریکا آمریکا دونالد ترامپ قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت دیوان عالی آمریکا محافظه کار قاضی دیوان رئیس جمهور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۶۰۴۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وجدان مراکز علمی و دانشگاهیان در غرب بیدار شده است

رئیس دیوان عالی کشور با بیان اینکه وجدان مراکز علمی و دانشگاهیان در غرب بیدار شده است، گفت: سرمنشأ موج بیداری در میان دانشجویان آمریکایی انقلاب اسلامی است - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، حجت الاسلام والمسلمین محمدجعفر منتظری در جلسه هیأت عمومی که صبح امروز با حضور قضات عالی رتبه دیوان عالی کشور برگزار شد، با تبریک فرارسیدن روز معلم اظهار کرد: در آستانه دوازدهم اردیبهشت ماه سالروز شهادت متفکر و اندیشمند و اسلام شناس نامی این عصر مرحوم شهید مطهری هستیم که این روز به حق روز معلم نامگذاری شده است.

وی ادامه داد: شهید مطهری یکی از ذخایر علمی کشور و از اساتید فلسفه و کلام اسلامی و تفسیر قرآن بود و آثار بسیاریدر موضوعات مختلف نگاشته است و تأمل عمیق در مسائل مختلف اندیشه اسلامی را در بیانات و کلمات زیبایی بیان فرمودند.

حجت الاسلام والمسلمین منتظری افزود: روز معلم روز بسیار مهمی است، در مکتب آسمانی اسلام شاید موضوعی مهمتر از مسأله علم نداشته باشیم، اولین آیه‌ای که بر پیامبر نازل شد به خوبی جایگاه علم در دین مبین اسلام را مشخص نموده است.

رئیس دیوان عالی کشور با اشاره به آیاتی از سوره علق تصریح کرد: خداوند در قرآن می‌فرمایند: اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّكَ الَّذِی خَلَقَ،خَلَقَ الْإِنْسَانَ مِنْ عَلَقٍ، اقْرَأْ وَرَبُّكَ الْأَكْرَمُ، الَّذِی عَلَّمَ بِالْقَلَمِ، عَلَّمَ الْإِنْسَانَ مَا لَمْ یَعْلَمْ ... آیات نورانی قرآن مکتب تعلیم و تربیت اسلامی را به زیبائی هرچه تمام ترسیم کرده است و به تناسب اهمیت علم برای سعادت بشر، جایگاه معلم نیز روشن و مشخص است.

حجت الاسلام والمسلمین منتظری ادامه داد:علم هنگامی که در ظرف انسان مومن قرار گیرد مثل یک مشعل نورانی است که راه تاریک زندگی هر انسانی را روشن می کند؛ پیامبر اکرم(ص) فرمود: "إنَّما بُعِثتُ مُعَلِّما" من معلم برانگیخته شده‌ام و ائمه اطهار و بزرگان دین نیز هر یک معلمانی برجسته و راهنمایانی بسیار شایسته بوده‌اند.

رئیس دیوان عالی کشور: نظارت الکترونیکی بر محاکم را محور کار قرار دادیم

وی تصریح کرد: معلم حق فراوانی به گردن همه دارد و ‌‌تاثیر گسترده‌ای در تشکیل ساختار شخصیت انسان دارد به گونه‌ای که یک فرد در طول دوران تحصیل از پیش‌دبستانی تا دانشگاه در ارتباط مستقیم با معلم قرار دارد و این معلم است که می تواند شخصیت وجودی انسان را بسازد.

رئیس دیوان عالی کشور ادامه داد:  امیرالمومنین (ع) می‌فرماید: "کسی که یک حرف به من بیاموزد من را بنده خودش کرده است" این سخن به روشنی جایگاه علم و معلم را در اسلام نشان می‌دهد، مقام معلم مقام والایی است  و معلمان وارثان انبیاء شمرده می‌شوند.

رئیس دیوان عالی کشور در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اعتراضات در دانشگاه‌های آمریکا اظهار کرد: حوادث اخیر در قلب کشورهای غربی توسط دانشجویان دانشگاه‌های دنیای غرب و برخی کشورهای اروپایی در دفاع از مردم مظلوم غزه نشان داد که وجدان مراکز علمی، دانشجویان و اساتید دانشگاه‌ها بیدار شده است و نمی‌توانند در برابر جنایت‌ها، وحشی‌گری، نسل‌کشی وآدم‌کشی علیه مردم مظلوم فلسطین سکوت کنند.

وی ادامه داد: موج بیداری در میان دانشجویان آمریکایی و اروپایی در حمایت از مردم غزه به گونه‌ای است که رژیم غاصب صهیونیستی با صرف هزینه‌های بسیار و ‌آمریکا با اتخاذ سیاست‎های پنهانش نتوانسته‌اند؛ این اعتراضات و موج بیدار باش و آگاهی را سرکوب کنند، موجی که سرمنشأ آن انقلاب اسلامی است؛ روزی که امام راحل (ره) فرمودند انقلاب صادر می‌شود،  معنی و مفهوم آن را در اعتراضات اخیر دانشجویان  آمریکا مشاهده می‌شود.

رئیس دیوان عالی کشور خاطرنشان کرد: دنیا در ظلم و ستم باقی نخواهد ماند و ان شاءالله با آمدن منجی حقیقی ، عدل و داد به دست منجی صورت خواهد گرفت.

وی همچنین روز کارگر را به کارگران عزیز و زحمت‌کش که یکی از ارکان تاثیرگذار در رشد ‌و پیشرفت کشور هستند تبریک گفت و افزود: اگر قشر کارگر نباشد؛ قطعاً زندگی مختل خواهد شد، روز کارگر را به کارآفرینان و کارگران که با تولیدات خود گام های پیشرفت کشور را در عرصه اقتصادی استوارتر نموده اند؛ تبریک و تهنیت می گویم.

رئیس دیوان عالی کشور با اشاره به جایگاه کارگر در اسلام  تصریح کرد: پیامبر اکرم (ص) 1400 سال پیش دست کارگر را بوسید و این نمادی از اهمیت جایگاه کار و‌کارگر در اسلام است که نمونه ای از آن  را در هیچ کجا نمی‌توانید پیدا کنید.

به گزارش تسنیم، گزارش پرونده‎های اصراری حقوقی در جلسه امروز هیأت عمومی با موضوع عسرو حرج زوج و زوجه در خصوص طلاق، مورد بررسی قرار گرفت؛ که رئیس دیوان عالی کشور با اشاره به تشکیل کارگروه خانواده در دیوان عالی کشور از قضات حاضر در جلسه خواست ضمن آسیب شناسی پرونده‌های طلاق، راهکارهای خود را در این زمینه ارائه دهند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مصوبات شوراها باید پشتوانه قانونی و شرعی داشته باشند
  • ترامپ باز هم اعضای ناتو را تهدید کرد
  • ترامپ برای کمک به کی‌یف شرط گذاشت
  • دادگاه نیویورک ترامپ را ۹۰۰۰ دلار جریمه کرد
  • رئیس دیوان عالی کشور: منشأ موج بیداری دانشجویان آمریکایی، انقلاب اسلامی است
  • ترامپ: اگر رئیس جمهور بودم هرگز جنگ غزه راه نمی افتاد
  • درخواست ترامپ برای تغییر نتانیاهو
  • وجدان مراکز علمی و دانشگاهیان در غرب بیدار شده است
  • ترامپ خطاب به دانشجویان حامی فلسطین در آمریکا: اعتراضات را متوقف کنید، همین الان!
  • واکنش ترامپ به اعتراضات حمایتی از فلسطین در آمریکا