Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@22:16:39 GMT

تاثیر همه‌گیری کروناویروس بر بیماران مبتلا به آلزایمر

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۶۸۱۷۱

تاثیر همه‌گیری کروناویروس بر بیماران مبتلا به آلزایمر

ایسنا/خراسان رضوی زوال عقل حدود ۵۰ میلیون نفر در جهان را تحت تاثیر قرار داده است و انتظار می‌رود این تعداد تا سال ۲۰۵۰ به ۱۵۲ میلیون نفر افزایش یابد، درحالی‌که کووید-۱۹ نحوه دسترسی افراد مبتلابه بیماری آلزایمر را به مراقبت تغییر داده است اما منجر به نوآوری و همکاری نیز شده است.

به گزارش پرسویت، در استرالیا، حدود ۴۵۹ هزار نفر با زوال عقل زندگی می‌کنند، اما مطابق با روندهای  جهانی، این تعداد شاید تا سال ۲۰۵۸ به یک‌میلیون و ۷۶ هزار نفر افزایش یابد مگر اینکه یک پیشرفت پزشکی شگرف رخ دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زوال عقل دومین علت اصلی مرگ در استرالیا و مهم‌ترین علت مرگ در زنان استرالیایی است.

تفاوت بین زوال عقل و بیماری آلزایمر (AD)

زوال عقل یک بیماری عمدتا غیرقابل‌برگشت است که در اثر آسیب به مغز ایجاد می‌شود و عملکردهای شناختی بالاتر آن مانند حافظه یا قضاوت را به میزان قابل‌توجهی مختل می‌کند. آلزایمر شایع‌ترین علت زوال عقل است.

 دوشنبه ۲۱ سپتامبر روز جهانی آلزایمر است و فرصتی برای فعالان این حوزه در رفع چالش‌های کنونی افراد، مراقبان، خانواده‌ها و متخصصان مراقبت‌های بهداشتی در مبارزه با این بیماری جهانی است.

برای کسانی که مبتلابه آلزایمر هستند، انزوای اجتماعی یک واقعیت روزمره است، واقعیتی که با محدودیت‌های کووید-۱۹  بدتر شده است.

پژوهش درباره آلزایمر

عوامل موثر بسیاری وجود دارد که بر خطر ابتلا به بیماری آلزایمر ازجمله فرآیندهای مرتبط با سن و عوامل محیطی، اجتماعی و ژنتیکی در فرد تاثیر می‌گذارد. اما علت دقیق بیماری آلزایمر هنوز ناشناخته است. بااین‌حال، تحقیقات در مورد "چرایی" و "چیستی" این بیماری ادامه دارد.

مقابله با کووید-۱۹ و مراقبت از سالمندان

تحقیقات باهدف درک تجمع آهن در مغز و نقش آن در آلزایمر در حال پیشرفت است. همچنین برای درک تغییرات پاتولوژیک آلزایمر و تاثیری که بر نتایج بالینی دارد، دخالت‌هایی صورت گرفته است.

تحقیق EXCEL که به بررسی تاثیر مثبت ورزش بر عملکرد شناختی و سلامت روان در افراد مسن با افزایش خطر ابتلا به آلزایمر می‌پردازد، در حال حاضر به‌صورت آنلاین ارائه می‌شود تا خطر ابتلا به کووید-۱۹ را به حداقل برساند.

فاصله‌گذاری اجتماعی و آلزایمر

کمیسیون لانست برای پیشگیری، مداخله و مراقبت از زوال عقل در سال ۲۰۲۰ تشخیص می‌دهد که ارتباط اجتماعی کم یک عامل خطر قابل‌تغییر در پیشگیری از زوال عقل است.

فاصله‌گذاری اجتماعی می‌تواند علائم افسردگی و اضطراب را تسریع یا تشدید کند و می‌تواند با اثرات استرس مرتبط با بیماری همه‌گیر همراه شود. این مورد می‌تواند به‌طور بالقوه خطر کاهش شناختی، گیجی و آشفتگی در افراد مبتلابه آلزایمر را افزایش دهد.

فرد مبتلابه آلزایمر اغلب متکی به پشتیبانی و خدمات بیرونی چه در مراکز سالمندان و چه در خانه است. بیماری همه‌گیر کووید-۱۹ برافزایش خطر ایجاد بالقوه ویروس در مراکز نگهداری سالمندان یا خانه فرد آسیب‌پذیر، اثرگذار است.

حفظ ارتباط با ساکنان مراکز مراقبت از سالمندان

مراقبت‌های معمول، ازجمله معاینات پزشکی، برای بسیاری از افراد، تغییریافته یا به تعویق افتاده است و شاید بعدها افراد با مشکلات شدیدتری روبرو ‌شوند.

مراقبت از فرد مبتلابه آلزایمر

تعامل اجتماعی هم برای فردی که با آلزایمر زندگی می‌کند و هم برای مراقبان وی طی همه‌گیری کووید-۱۹ حیاتی است. بسیاری از اعضای خانواده هنگام مراقبت از فرد مبتلابه آلزایمر بیشترین زحمت را متحمل می‌شوند.

شناخت تاثیرات طولانی‌مدت همه‌گیری در مراقبت از افراد مبتلابه آلزایمر هنوز به‌طور کامل مشخص نشده است.

جودی مک کاهون، نماینده مشتریان در مرکز دانشگاهی ملبورن و شبکه پیری  (MACH) معتقد است هنگام تشخیص آلزایمر "دو بیمار" وجود دارد. هم فرد مبتلا و هم مراقب.

محافظت از جمعیت سالخورده در برابر کووید-۱۹

حمایت قوی از مراقبان در این دوران فاصله‌گذاری اجتماعی بسیار مهم است، زیرا ممکن است تاثیرات عمیقی بر سلامت جسمی و روانی آنان بگذارد. همه‌گیری کنونی چالش‌های زیادی برای افراد مسن و همچنین خدمات بهداشتی و مراقبت از سالمندان ایجاد کرده است. پروفسور آندره مایر، مدیر بخش مراقبت‌های پزشکی  و عمومی در بیمارستان رویال ملبورن و رئیس مراقبت‌های MACH  شبکه پیری می‌گوید: کل سیستم مراقبت‌های بهداشتی به دلیل کووید-۱۹ در حال تغییر است، به همین ترتیب حرکت عظیمی برای تامین مراقبت از بیماران در خانه‌ها و مراکز مراقبت وجود دارد.

از زمان ابتلا به بیماری همه‌گیر، با تمرکز بیشتر بر مشاوره‌های مجازی، مراقبت‌ها نیز به گونه دیگری ارائه می‌شوند. زنجیره مراقبت‌بین پزشکان خانواده و خدمات مراقبت‌های بهداشتی بنیانی برای نسل بعدی مراقبت‌های بهداشتی ایجاد می‌کنند. ارائه مراقبت‌های بهداشتی مدرن، تضمین می‌کند که هر متخصص مراقبت‌های بهداشتی درک  کند که بیماران خود در کجای مسیر مراقبت بهداشتی قرار دارند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی دانشگاهی آلزايمر کروناویروس فاصله گذاری اجتماعی مراقبت های بهداشتی بیماری آلزایمر همه گیری کووید ۱۹ زوال عقل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۶۸۱۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مضرات خوردن زیاد هندوانه

زیاده‌روی در خوردن هندوانه برای برخی از ما در فصل تابستان یک تجربه تکراری است، اما برای افراد مبتلا به بیماری مزمن کلیوی (CKD)، مصرف بیش از حد هندوانه می‌تواند خطرناک باشد.

به گزارش مشرق، خوردن بیش از حد هندوانه می‌تواند مشکلات زیادی ایجاد کند، از ضعف عضلانی گرفته تا ضربان قلب نامنظم.

این نتیجه در یک مطالعه موردی روی سه بیمار مبتلا به CKD آزمایش شد. این افراد پس از خوردن مقادیر زیاد هندوانه به شدت بیمار شدند؛ اما چرا آن‌ها به مراقبت پزشکی نیاز پیدا کردند؟

پاسخ در این است که هندوانه فقط آب نیست. این میوه آبدار سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی است که بیشترین آن‌ها پتاسیم است. یک برش هندوانه (تقریباً ۲۸۶ گرم) حاوی ۳۲۰ میلی‌گرم پتاسیم است؛ حدود ۱۲ درصد مقدار توصیه‌شده‌ی روزانه برای زنان و حدود ۹ درصد برای مردان.

بنابراین برای یک فرد سالم، هندوانه منبع فراوان و خوشمزه پتاسیم است که با توجه به نقش‌های متعدد آن در بدن مفید است. اعصاب ما از پتاسیم برای کمک به انتقال سیگنال‌ها، از جمله سیگنال‌هایی که سبب انقباض عضلانی می‌شوند، حفظ سطوح طبیعی مایع خارج از سلول‌ها و کنترل فشار خون استفاده می‌کند.

در شرایط عادی، پتاسیم اضافی که در این فرآیندها استفاده نمی‌شود توسط کلیه‌ها و از راه ادرار از بدن خارج می‌شود. با این حال، کلیه‌های افراد مبتلا به CKD در فیلتر کردن پتاسیم چندان کارآمد نیستند.

برای سه بیمار مذکور در مطالعه موردی، خوردن بیش از حد هندوانه غنی از پتاسیم منجر به هایپرکالمی شدید آن‌ها شد؛ وضعیتی که در آن پتاسیم زیادی در خون وجود دارد.

بیماران بین ۶.۶ تا ۷.۴ میلی‌مول در لیتر پتاسیم در خون خود داشتند، در حالی که محدوده طبیعی بین ۳.۵ تا ۵.۰ میلی‌مول در لیتر است. هر سه آن‌ها به مدت سه هفته تا دو ماه، هر روز مقادیر زیادی هندوانه به صورت میوه یا آب میوه مصرف کرده بودند.

بیماران توسط متخصصان ویزیت شدند، اما هایپرکالمی همیشه علائم واضح ندارد، همانطور که در مورد یکی از این سه بیمار اینطور بود. با این حال، می‌تواند علائم بسیار جدی هم داشته باشد.

برای مثال، دو بیمار دیگر دچار مشکلات قلبی شدند که به پتاسیم اضافی نسبت داده شد. یکی از آن‌ها ضربان قلبش کندتر از حد طبیعی شده بود و دومی از ایمپلنت دفیبریلاتور که برای بازگرداندن ریتم منظم قلب طراحی شده بود، شوک دریافت کرد.

علائم دیگر می‌تواند شامل ضعف عضلانی، احساس سوزن سوزن شدن، حالت تهوع و در موارد ناگهانی یا شدید، تنگی نفس و درد قفسه سینه شود.

خوشبختانه، هایپرکالمی با وجود خطرناک بودن، قابل‌درمان است. در مورد بیماران مورد مطالعه، درمان فوری آن‌ها دارو بود، اما به همه آن‌ها توصیه شد مصرف هندوانه خود را کاهش دهند. پیگیری چند ماه بعد نشان داد هر سه به این توصیه عمل کردند و در نتیجه سطح پتاسیم آن‌ها به حالت عادی بازگشته بود.

نویسندگان این مطالعه موردی امیدوارند با این تحقیق توانسته باشند خطرات کمتر شناخته‌شده‌ی زیاده‌روی در مصرف هندوانه را برای افراد مبتلا به بیماری مزمن کلیه روشن کنند.

«هندوانه یک میوه تابستانی محبوب است. اگرچه موز، سیب زمینی و گوجه فرنگی به دلیل ایجاد هایپرکالمی بدنام هستند، اما خطر ابتلا به هایپرکالمی پس از مصرف بیش از حد هندوانه معمولاً نادیده گرفته می‌شود.»

دیگر خبرها

  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • فرمولی ساده برای اینکه هرگز به آلزایمر مبتلا نشوید
  • افتتاح بخش بیماران نیازمند به مراقبت‌های خاص در همدان
  • پیش‌بینی یک بیماری ۱۲ سال قبل از بروز علائم
  • چاقوی هوش مصنوعی چگونه نظام سلامت را جراحی می‎‌کند
  • پیش بینی آلزایمر ۱۲ سال قبل از بروز علائم با آزمایش چشم
  • آزمایش چشم آلزایمر را ۱۲ سال قبل از بروز علائم پیش بینی می کند
  • هر ۸۴۰ تولد؛ یک نوزاد مبتلا به شکاف لب / بهترین زمان جراحی برای بیماران
  • افزایش شیوع فیبریلاسیون دهلیزی در افراد میانسال
  • مضرات خوردن زیاد هندوانه