Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@05:03:20 GMT

ضرورت افزایش آگاهی عمومی درباره اهمیت تنوع زیستی غارها

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۷۱۵۸۵

ضرورت افزایش آگاهی عمومی درباره اهمیت تنوع زیستی غارها

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست به مناسبت روز غار پاک با صدور پیامی بر لزوم آگاهی سازی عمومی برای شناخت حساسیت و اهمیت تنوع زیستی غارها تاکید کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، در پیام کیومرث کلانتری به مناسبت دوم مهر روز غار پاک با شعار «حفاظت از تنوع زیستی غارها» آمده است:

حفاظت از تنوع زیستی در سطوح سه گانه زیستگاه، گونه و ژن، ضامن بقای حیات و سلامت در کره زمین است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

غارها از جمله زیستگاههای منحصر به فردی هستند که زیستمندان آن با شرایط خاص زیستگاه سازگار شده اند و به تبع آن از ارزش اکولوژیک بالایی برخوردارند. تنوع زیستی غارها بخشی از زنجیره به هم پیوسته اکوسیستم است که ارتباط تنگاتنگی با جهان بیرون از غار و فرایندهای زیستی آن دارد و آسیب و نابودی غارزیان منجر به تهدید زیست کره، و نقص بسیار واضحی در زنجیره اکوسیستم طبیعی می شود.

دوم مهرماه ۹۹ مقارن با  یازدهمین سالگرد روز ملی غار پاک ، با شعار "حفاظت از تنوع زیستی غارها" توجه ویژه به تنوع زیستی غارها  را به همگان گوشزد می کند. اگرچه اهمیت تنوع زیستی غارها در ارائه خدمات اکوسیستمی ارزشمند،  بر متخصصان امر روشن است ولیکن لازم است در چنین مناسبتهایی با تبیین این ارزشها به عموم مردم، سطح آگاهی آنها در لزوم حفاظت از این زیستمندان حساس و زیستگاه ایمن آنها؛ یعنی غارها افزایش داده شود . 

وجود گونه های منحصر به فرد و حساسی مانند "ماهی کور" در بعضی از غارها که گاه در اثر بی اطلاعی ، مورد تهدید قرار می گیرند، سمندرهای غارزی و یا جمعیت خفاشها که به خصوص در تعدیل جمعیت حشرات، دفع آفات گیاهی وکمک به  گرده افشانی گیاهان و پویا نگه داشتن اکوسیستم اهمیتی به سزا داشته از جمله مواردی هستند که لزوم آگاهی بخشی عمومی را در خصوص حفاظت از جانداران غارزی  روشن می سازد.»

در بخش دیگری از این پیام آمده است: «از طرفی رویکرد جذاب گردشگری غارها که در سالیان اخیر مورد توجه قرار گرفته است و ایجاد تغییرات ساختاری غارها در این خصوص در صورت عدم رعایت موازین زیست محیطی موجب تخریب غارها و  تهدید جمعیت گونه های ساکن غار می شود و یا فعالیت معادن در محدوده  غارها که آسیبهای موازی غیر قابل  جبران  برای غار و غارزیان را موجب می شود، لزوم آگاهی سازی عمومی را در شناخت حساسیت و اهمیت تنوع زیستی غارها بر ملا می کند.

لازم است  در کنار این آموزش ها با رعایت  دستورالعمل ها و استانداردهای مربوط، به حفاظت غارها به عنوان گنجینه های طبیعی زیستگاه، اهتمام داشت. پر واضح است که سازمان حفاظت محیط زیست علی رغم تلاش ها ومساعدت ها به تنهایی قادر به حفاظت از این میراث کهن و گنجینه ارزشمند نبوده و همیاری سایر نهادهای آموزشی، پژوهشی و نظارتی در کنارمشارکت غارنوردان و غارشناسان  در قالب سمن ها و  انجمن ها در شناسایی، حفاظت و آموزش امری موثر و پر بازده است.»

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سازمان محیط زیست ایران روز غار پاک تنوع زيستي محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۷۱۵۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک/ حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم

حسینی گفت: آمار‌ها حاکی از آن است که وقتی فرسایش خاک داریم معضلات بسیار زیاد را با از دست دادن اکوسیستم خاک به دست می‌آوریم.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، حلیا سادات حسینی، در چهارمین روز از هفته زمین پاک و در مراسم پیاده روی خانوادگی و پاکسازی، در تفرجگاه نرجس خاتون در منطقه ۱۵ در جمع فعالین محیط زیست به اهمیت و مشارکت مردم در قبال کاهش پلاستیک و نجات زمین و حفظ آن برای نسل‌های آینده اشاره کرد.

وی به معضلات محیط زیستی که منجر به عدم داشتن زمینی پاک می‌شود اشاره کرد و افزود: عواملی، چون توسعه شهرها، افزایش جمعیت، توسعه نامتقارن و عدم رعایت عدالت محوری در توسعه شهرها، منجر به بروز معضلات متفاوت و گریبان گیر زمین می‌شود.

حسینی در ادامه گفت: آمار‌ها حاکی از آن است که وقتی فرسایش خاک داریم معضلات بسیار زیاد را با از دست دادن اکوسیستم خاک به دست می‌آوریم؛ لذا می‌بایست حفاظت از خاک را به معنای واقعی جدی بگیریم و به مواردی، چون نقاط انفصال فاضلاب‌ها، استفاده از گیاهان بومی، مصرف آب‌های زیرزمینی، کاشت گیاهان همسو و هم جهت با شرایط اقلیمی توجه ویژه‌ای داشته باشیم تا بتوانیم خاک حاصلخیز و پویا را حفظ کنیم.

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در ادامه به پاکسازی طبیعت اشاره کرد و گفت: در هفته زمین پاک و با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست، قصد داریم با انجام کار‌های نمادین این هفته را مهم جلوه بدهیم و حساسیت را در بدنه شهروندان ایجاد کنیم تا نسبت به محیط زیست پیرامون خود و حفظ زمین پاک، دغدغه‌مند شوند.

وی در پایان به موضوع فرهنگ سازی و توانمند سازی شهروندان اشاره کرد و افزود: آمار‌ها نشان می‌دهد که ۶ درصد از آلایندگی کره زمین مربوط به استفاده از صنایع شیمیایی و پلیمری است که منجر به تولید پلاستیک می‌شود. امیدواریم در آینده با فرهنگ سازی و دغدغه‌مند کردن شهروندان نسبت به کاهش مصرف پلاستیک و حفظ محیط زیست، شاهد هیچ نوع آلایندگی که حیات خاک را به خطر می‌اندازد نباشیم.

دیگر خبرها

  • ضرورت تدوین دستورالعمل واحد فعالیت محیط زیستی در سطح محلات
  • ضرورت استعدادیابی و پرورش دانش آموزان نخبه با هدف پرورش مدیران نسل نو جهادی
  • بیجار از نبود هتل مناسب رنج می‌برد/ لزوم توسعه زیرساخت‌های فرهنگی
  • هنرمندان برای حل مشکلات زیست‌محیطی پای کار آمدند
  • تاثیر هنر در حفاظت از محیط زیست
  • لزوم یادآوری اهمیت صنعت بازیافت از طریق آموزش/ سوخت‌ مازوت برای کره زمین سمّ است
  • «حفاظت» به بقای گونه‌ها کمک می‌کند
  • حداقل چند درصد اقتصاد جهان وابسته به ذخایر ژنتیکی است؟
  • معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک/ حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • ضرورت توجه ویژه‌ به بیمه و امنیت شغلی کارگران