Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس امروز سه شنبه دومین نشست کارگروه رفع موانع جهش تولید به ریاست اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور تشکیل شد.

در این راستا 14 پیشنهاد در کارگروه تصویب شده که برای دریافت رهنمودهای مقام معظم رهبری برای ایشان ارسال می شود.

برخی از احکام مصوب شده در کارگروه رفع موانع جهش تولید نیاز به طی مراحل قانونی در مجلس شورای اسلامی، یا تصویب در هیئت وزیران و یا تنفیذ رئیس قوه قضاییه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مصوبات این کارگروه بدین شرح است: 

۱- هیئت مقررات‌زدایی و تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار موظف می‌شود حداکثر ظرف سه ماه مجوزهای ثبت شده توسط مراجع صدور مجوزها بر روی درگاه ملی مجوزهای کشور را با اولویت مجوز های پرتکرار و هزینه‌بر محیط کسب و کار را به سه طبقه اظهار یا اعلان، موافقت نامه یا گواهی و اجازه نامه تقسیم نماید.

۲- براساس مصوبه فوق اظهارنامه یا اعلان: صرفاً با ثبت اطلاعات توسط متقاضی در حکم اجازه فعالیت محسوب می شود.

موافقت نامه یا گواهی: پس از درخواست متقاضی از طریق درگاه ملی مجوزها ارائه شده و حداکثر ظرف ۱۵ روز کاری پاسخ آن صادر می شود. در صورت عدم پاسخ به منزله صدور مجوز خواهد بود. همچنین مراجع صادرکننده مکلفند دلیل عدم صدور مجوز را به صورت مستند مستدل و شفاف ثبت کنند. حق ثبت شکایت به دلیل عدم اجرا و رعایت مفاد و زمان تعیین شده در این حکم از مراجع صدور مجوز سلب می‌شود.

اجازه نامه: مستقیما مرتبط با یکی از حوزه‌های امنیتی، سیاسی، سلامت، منابع طبیعی، محیط زیست به تشخیص هیئت مقررات‌زدایی بوده و پس از ثبت درخواست از طریق درگاه ملی مجوز ها منطبق با اطلاعات مجوز که توسط مرجع صادر کننده مجوز ثبت شده شامل شرایط ضوابط، هزینه ها و زمان توسط مراجع صدور مجوز صادر شود.

۳- مراجع صدور مجوز موظفند به منظور یکپارچگی و انسجام نظام مجوزدهی حداکثر ظرف ۶ ماه دارای شناسه یکتای مجوز خواهند شد. هر مجوزی که بعد از زمان راه اندازی این سیستم ساده شده و فاقد شناسه یکتا باشد از درجه اعتبار ساقط خواهد بود.

۴- در راستای اجرای قانون کاداستر، دستگاه هایی که مرجع قانونی استعلام حریم و زیرساخت‌ها هستند و مکلفند ظرف مدت ۴ ماه از ابلاغ این مصوبه و پس از تهیه لایه های اطلاعات مکانی عارضه‌های خود بر اساس آیین نامه مربوطه، نسبت به پاسخ به استعلامات مذکور به صورت الکترونیکی هوشمند و بدون نیاز به دخالت کاربر اقدام کند. مسئولیت به روزرسانی و به عهده دستگاه اجرایی است. سازمان ثبت اسناد و املاک نیز مکلف است پیاده سازی کاداستر را بر اساس اولویت اعلام شده از سوی وزارت اقتصاد انجام دهد.

۵- مراجع صدور مجوز در صورت عدم اجرا، تاخیر در اجرا یا عدم پیشرفت قابل توجه مطابق با طرح توجیهی که غیرقابل موجه باشد یا تعطیلی بیش از یک سال، منابع طبیعی یا ملی دارای محدودیت (مانند آب برق گاز) را تخصیص آن منبع را برای دیگر متقاضیان آزاد کند.

۶- وظایف شوراها، کارگروه‌ها و کمیسیون‌های موضوعات مرتبط با مجوزهای حوزه زمین مانند تغییر کاربری اراضی، تاسیس یا اجاره زمین در استان‌ها یک کارگروه به عنوان کارگروه تغییر کاربری و واگذاری اراضی به ریاست استاندار ادغام خواهد شد. اعضای کارگروه مشخص شده است.

۷- کارگروه استانی تسهیل سرمایه گذاری و مقررات زدایی به ریاست استاندار و دبیری مدیرکل امور اقتصادی استان به منظور تسریع در شروع و توسعه کسب و کارها تاثیر در سرمایه گذاری و شناسایی و انعکاس مقررات تشکیل می شود.

۸- وزارت اقتصاد مکلف می شود حداکثر سه ماه پس از ابلاغ این مصوبه نسبت به طراحی، پیاده سازی، تکمیل و نگهداری به‌روز رسانی اطلاعات اقدام کند. آن دسته از مصوبات هیات مقررات زدایی و تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار نیازمند اصلاح، ابطال یا صدور مصوبه هیأت وزیران دارد حداکثر ظرف یک ماه مستقیماً در هیئت وزیران بررسی و تصمیم اتخاذ خواهد شد.

۱۰- مرجع تعیین سقف زمانی کلیه مجوزهای کشور، هیئت مقررات‌زدایی و تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار است.

۱۱- نهادهای وابسته به قوه قضاییه مکلف‌اند شرایط فرایند صدور، تمدید، لغو و مبانی قانونی مجوزهای سردفتری اسناد رسمی، پروانه وکالت، پروانه کارشناس رسمی دادگستری،  دفاتر خدمات قضایی و پروانه تاسیس دارالترجمه و سایر مجوزهایی که بعدا توسط هیئت تشخیص داده می‌شود را به هیئت مقررات‌زدایی و تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار اظهار کنند.

۱۲- قوه قضاییه مکلف است برای رسیدگی به تخلفات موضوع کسب و کار شعبه تخصصی مقابله با اختلال در محیط کسب و کار ایجاد کند.

۱۳- مراجع صدور مجوز، مکلف به اجرای مصوبات هیات مقررات زدایی و بهبود محیط کسب و کار و ارائه گزارش ۶ ماهه به دبیرخانه هیئت هستند. سازمان بازرسی نیز مستمر گزارش‌هایی در این رابطه ارائه خواهد کرد.

۱۴- اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی نیز موظف است هر سال عملکرد مراجع صدور مجوز را ارزیابی و نتایج آن را در اختیار عموم قرار دهد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: کسب و کار محیط زیست قوه قضاییه تولید مقررات زدایی و تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار هیئت مقررات زدایی مراجع صدور مجوز حداکثر ظرف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۸۵۰۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهادری جهرمی: تعیین تکلیف صدور مجوزهای کسب و کار با هیئت مقررات می‌باشد

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت در نشست خبری امروز خود با اصحاب رسانه، در رابطه تسهیل صدور مجوز‌های کسب و کار اظهارکرد: خوشبختانه دولت به صورت مداوم به دنبال حل کردن این موضوع است و نظر نهایی بر اساس هیئت مقررات می‌باشد و در صلاحیت دولت نیست و دولت آمادگی دارد تا هرگونه همکاری انجام دهد.

وی افزود: هر دو سفر رئیس جمهوری به پاکستان و سریلانکا توسعه روابط تجاری و اقتصادی است. اما سفر به پاکستان برای توسعه و تقویت همکاری‌های امنیتی دو کشور است. در حوزه پاکستان با اقداماتی که پیش از این انجام داده بود هم حجم تجارت خارجی دو کشور و هم سهم سبد خارجی دو کشور افزایش پیدا کرده است. پاکستان ششمین مقصد صادراتی کشور ما بوده که میزان صادرات ما از حدود ۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار به بیش از ۲ میلیارد دلار در سال ۱۴۰۲ رسیده است.

در حال بروزرسانی...

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جایگاه سوم چهارمحال و بختیاری در صدور پرونده‌های الکترونیکی
  • محدودیت‌ها به تدریج اعمال می‌شود/ برخی دستگاه‌ها فناوری مطلوبی ندارند
  • لرستان صدر جدول؛ تعداد مجوزهای تبدیل شده از ۴۲۷ هزار گذشت
  • حذف کسب وکارهای غیرقانونی از گردونه رقابت با مجوز الکترونیکی
  • قطع ارائه خدمات دولتی به صاحبان مجوز فاقد شناسه یکتا
  • صدور بیش از ۱۵ هزار مجوز الکترونیکی کسب و کار در استان گلستان
  • ۵۱ هزار درخواست صدور مجوز الکترونیکی در استان مرکزی ثبت شد
  • صدور مجوزهای کاغذی ممنوع شد
  • گلستان در قعر جدول تبدیل مجوزهای کاغذی به شناسه یکتا
  • بهادری جهرمی: تعیین تکلیف صدور مجوزهای کسب و کار با هیئت مقررات می‌باشد