Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/سمنان رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با اشاره به بارندگی‌های در سطح استان گفت: متأسفانه با بارش‌ها و سرمای دیررس شاهد خسارت‌های زیادی در بخش کشاورزی استان سمنان بوده و از ۱۹۸ هزار هکتار اراضی کشاورزی در استان سمنان حدود ۶۱ هزار هکتار از باغات به دلیل سرمای دیررسی که امسال اتفاق افتاد با خسارت مواجه شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سید حسن میرعماد 2 مهرماه اظهار کرد: در سال ۹۵ سرمای زودرس سبب ایجاد خسارت به برخی محصولات کشاورزی از جمله چغندرقند و محصولات سردرختی شد و یا در سرمای زمستانه در سال بعد از آن سبب وارد آمدن آسیب به تنه درختان میوه و از بین رفتن آن‌ها از جمله انجیر و انار در سمنان، آرادان و مهدی‌شهر شد و یا سرمای دیررس بهاره خسارت‌های زیادی را در برخی محصولات همچون زردآلو و گردو به بار می‌آورد و همین سرمای دیررس بهاره امسال نیز سبب از بین رفتن ۸۰ درصد از محصول زردآلو در استان سمنان شده است.

وی با بیان اینکه تگرگ امسال سبب از بین رفتن ۴۰ تا ۵۰ درصد از ظرفیت تولید انگور استان به‌ویژه در شهرستان شاهرود شده است تصریح کرد: ظرفیت تولید انگور استان سمنان ۹۵ هزار تن است.

 رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان خطاب به تمام کشاورزان و بهره‌برداران بخش کشاورزی در استان سمنان بیان کرد: از تک‌کشتی به‌طورجدی پرهیز کنند؛ چراکه این امر یکی از آسیب‌های مهم در بخش کشاورزی است و اگر کشاورزان بخشی از کشت خود را برای مثال در یک باغ ۱۰ هکتاری به کشت زردآلو، بخشی دیگر را به سیب و گیلاس اختصاص دهند، در زمان بروز و ظهور تگرگ با آسیب و خسارت کمتری مواجه می‌شوند و این نوع کشت به نفع کشاورزان و سودآوری بالا و پایداری را به دنبال دارد.

میرعماد عنوان کرد: در استان سمنان تنها ۲۵ درصد از باغات بیمه بوده و توصیه به کشاورزان توجه به بیمه است چراکه در زمان ورود خسارت می‌توانند بخش قابل‌توجهی از خسارت‌های وارده را از طریق بیمه جبران کنند.

وی گفت: توصیه ما به کشاورزان توجه به ایجاد سایه‌بان است؛ چراکه محصولی که در این سایه‌بان قرار گیرد در مقابل سرمازدگی و تگرگ به‌صورت ۱۰۰ درصد ایمن می‌شود و کشاورزانی که به این مهم توجه کردند در هنگام وقوع تگرگ محصولشان از آسیب در امان ماند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با اشاره به تسهیلات بسیار خوب اختصاص‌یافته از سوی دولت برای جبران خسارت محصولات بخش کشاورزی کشاورزان آسیب‌دیده از سرمازدگی و تگرگ گفت: برای تأمین سوخت کشاورزان نیز اقدامات و هماهنگی‌های بسیار خوبی با شرکت ملی سوخت انجام‌شده است.

وی از دیگر اقدامات موثر در این بخش را سرشاخه کاری و اصلاح باغات قدیمی و تبدیل آن به باغات جدید عنوان کرد و افزود: این کار در افزایش مقاومت باغات در مقابل حوادث مختلف مثمر ثمر است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه در سال جاری ایجاد سامانه ضدتگرگ در مناطق پرخطر استان سمنان با جدیت دنبال می‌شود گفت: هر سامانه ۵۰ هکتار را پوشش می‌دهد.

میرعماد مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی را از جمله کارهای خوب انجام‌شده در استان سمنان عنوان کرد و افزود: اجرای طرح الگوی کشت در استان سمنان در ۹ دشت اصلی آغازشده است.

وی اضافه کرد: در بحث بهره‌وری مصرف آب و اجرای طرح الگوی کشت به دنبال این هستیم که کشاورزی متناسب با اقلیم استان انجام شود و منجر به درآمدزایی بالا برای کشاورزان و تولید بیشتر با کمترین مصرف آب شود. رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با اشاره به اثرات مثبت سند بهره‌وری آب در استان سمنان گفت: خوشبختانه شاهد توسعه کشت گیاهان دارویی در سطح استان سمنان طی سال‌های اخیر هستیم.

میرعماد افزود: راه‌اندازی بزرگ‌ترین مزرعه زعفران مکانیزه کشور در مرکز تحقیقات کشاورزی شاهرود آغازشده است و امیدواریم الگویی خوب برای کشاورزان و بهره‌برداران استان سمنان باشد.

وی با بیان اینکه ایجاد سامانه‌های نوین آبیاری با جدیت در استان سمنان دنبال می‌شود از سرمایه‌گذاری ۴۵۰ میلیارد ریالی دولت در بحث زیربنایی و آب‌وخاک بخش کشاورزی استان سمنان خبر داد و گفت: بخشی از این اعتبار به ایجاد سامانه‌های نوین آبیاری اختصاص یافت.

 رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: استقبال مردم استان سمنان در بحث ایجاد سامانه‌های نوین آبیاری بسیار خوب بوده است و مشارکت بهره‌برداران و کشاورزان و همکاری و مساعدت مسئولان در این زمینه بسیار خوب بوده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان سرمازدگی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان استان سمنان ایجاد سامانه بخش کشاورزی بسیار خوب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۹۸۳۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازدید استاندار خوزستان از هلدینگ کشاورزی در دزفول

علی اکبر حسینی محراب  استاندار خوزستان با اشاره به اینکه گام‌های صادراتی خوبی در این واحد تولیدی برداشته شده است بر افزایش تعامل این هلدینگ با کشاورزان تاکید کرد. 

 هلدینگ رحمت تجارت که اسفند سال ۱۴۰۲ با حضور وزیر جهاد کشاورزی در دزفول به طور رسمی افتتاح شد فعالیت آزمایشی خود را از سال ۹۸ آغاز کرد. 

 این هلدینگ از ۲ هزار و ۴۰۰ کشاورز شمال خوزستان و استان‌های همجوار حمایت می‌کند و ۱۵۰ واحد دامپروری سطح کشور نیز زیر پوشش این هلدینگ برای تامین خوراک دام قرار دارند.

مجتمع کارخانجات هلدینگ رحمت تجارت در ۱۵ کیلومتری جنوب شهر دزفول و در محل چهارراه آوج این شهرستان قرار دارد که فعالیت آزمایشی خود را از سال ۱۳۹۸ آغاز کرده است.

هلدینگ رحمت تجارت با هدف پشتیبانی از کشاورزان شمال خوزستان، ارزآوری برای کشور و ایجاد اشتغال پایدار تاسیس شده است.

بازدید از طرح‌های اقتصادی و زیرساختی، دیدار با نخبگان، شرکت در نشست شورای اداری شهرستان و دیدار با خانواده شهدا از جمله برنامه‌های سفر استاندار خوزستان به شهرستان دزفول است.

باشگاه خبرنگاران جوان خوزستان اهواز

دیگر خبرها

  • وعده صادق قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی را به نمایش گذاشت
  • کشت قراردادی مهم‌ترین ابزار برای اجرای الگوی کشت
  • آغاز برداشت گندم در شهرستان دهلران
  • بازدید استاندار خوزستان از هلدینگ کشاورزی در دزفول
  • کشاورزان خسارت دیده استان بوشهر برای مهلت تسهیلات مراجعه کنند
  • چتر حمایتی بانک کشاورزی بر سر کشاورزان کردستانی + فیلم
  • کشاورزان خسارت دیده استان بوشهر برای امهال تسهیلات مراجعه کنند
  • ۶۰ کیلومتر کانال آبیاری دشت قزوین لایروبی شد
  • خرید۱۰ هزار تن گندم از کشاورزان سیستان و بلوچستان
  • مرگ کشاورزی با قطع روزانه برق چاه‌ها در اوج نیاز کشاورزان