Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان-وزارت کار و سازمان تأمین اجتماعی می‌تواند کارگاه‌ها و کسب و کار‌هایی که در این شرایط با بحران روبرو شده‌اند و بخشی از نیروی کار خود را تعدیل کرده و کاهش داده‌اند و یا حتی کسب و کار خود را تعطیل کرده‌اند، با بخشش‌های بیمه‌ای حمایت کند.

خبرگزاری میزان-  وزارت کار و سازمان تأمین اجتماعی می‌تواند؛ کارگاه‌ها و کسب و کار‌هایی که در این شرایط با بحران روبرو شده‌اند و بخشی از نیروی کار خود را تعدیل کرده و کاهش داده‌اند و یا حتی کسب و کار خود را تعطیل کرده‌اند، با بخشش‌های بیمه‌ای حمایت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیکاری پیش از آن که یک مشکل اقتصادی باشد یک معضل اجتماعی است.

تبعات بیکاری آنقدر وسیع است که تنها کافی است به آسیب‌های اجتماعی آن اشاره کوچکی داشته باشیم تا به ابعاد این معضل پی ببریم.

بیکاری گرفتاری‌های اجتماعی بسیاری را به بار می‌آورد.

از فروپاشیدن خانواده تا فقر و نداری، بیماری‌های روحی روانی، حتی بزه و ناهنجاری‌های دیگر اجتماعی بخشی از تبعات بیکاری است.

در دوران شیوع ویروس کرونا باعث شد تا برخی کارگاه‌ها، کارخانه‌ها، مؤسسات و سازمان‌ها گوناگون و کسب و کارها به خاطر شرایط کرونایی مجبور به تعدیل نیرو شوند.

این تعدیل نیرو و اخراج برخی از کارکنان از تبعات منفی کرونا است.

کسب و کارها از رونق افتاده و درآمد برای مالکان این کسب و کارها کاهش زیادی داشته است.

تنها راه باقی مانده برای صاحبان کسب و کار اخراج و تعدیل نیرو و حتی تعطیلی محل کسب و کار خود بود.

قاعدتاً کمک‌های دولت در قالب وام نیز نمی‌توانست یک اهرم حمایتی قوی از آنها باشد.

تعداد واحدهایی که در کل کشور به خاطر شیوع ویروس کرونا به اخراج نیروها و یا تعطیلی کشید بسیار است و البته شرایط کنونی مزید بر اوضاع نابسامان اقتصادی نیز گشت  و این دو دست به دست هم دادند تا شرایط به اینجا کشیده شد.

قطعاً بسیاری از کارگران و کارکنان مشاغل کسب و کار بیمه هستند.

بیمه مبلغ زیادی را به کارفرما تحمیل می‌کند، بخشی بر عهده کارفرما و صاحبان کسب و کار است بخشی دیگر بر عهده کارگر که هر ماه به سازمان بیمه تأمین اجتماعی پرداخت می‌شود.

سازمان تأمین اجتماعی در این مقطع می‌توانست نقش اصلی خود را بازی کند چرا که این سازمان یک نهاد حمایتی است.

اکنون موج بیکاری اوج گرفته است، بسیاری از کارکنان و کارگران به خاطر شرایط کرونا و مشکلات اقتصادی بیکار شده‌اند.

این افراد نیاز به حمایت دارند اما نهاد و سازمان متولی این حمایت‌ها کجاست؟

وزارت کار در این زمینه وظیفه دارد و سازمان تأمین اجتماعی که زیر مجموعه آن است باید طرح و برنامه برای حمایت از این قشر ارائه دهند.

یکی از برنامه‌هایی که وزارت کار و سازمان تأمین اجتماعی می‌تواند انجام دهد این است که کارگاه‌ها و کسب و کارهایی که در این شرایط با بحران روبرو شده‌اند و بخشی از نیروی کار خود را تعدیل کرده و کاهش داده‌اند و یا حتی کسب و کار خود را تعطیل کرده‌اند، با بخشش‌های بیمه‌ای حمایت کند.

اکنون سازمان تأمین اجتماعی و وزارت کار با موجی از بیکار شدگان روبرو هستند.

این قشر برای دریافت حقوق بیمه بیکاری به وزارت کار مراجعه می‌کنند و بر اساس قانون نیز باید به آنها بیمه بیکاری پرداخت شود، هر چند این حقوق کفاف خرج و دخل بیکار شدگان را نمی‌کند اما بهتر از هیچ است.

اکنون هزینه سنگینی بر دوش وزارت کار و سازمان تأمین اجتماعی افتاده است.

برای این که این هزینه تحمیل نمی‌شد کافی بود که سازمان تأمین اجتماعی به صاحبان مشاغل و کارگاه‌ها اعلام کند نیمی از حق بیمه کارفرما و یا حتی همه آن را برای یک مدت زمان معین می‌بخشد اما همه کارکنان همچنان بیمه محسوب می‌شوند.

این کار از اخراج نیروها جلوگیری می‌کرد چرا که هزینه‌های کسب و کارها کاهش می‌یافت و صاحبان مشاغل نیز برای مدتی هزینه‌های خود را کاهش می‌دادند.

اکنون که شرایط باعث بیکاری برخی شده است، حقوق بیکاری که وزارت کار و سازمان تأمین اجتماعی باید به بیکاران پرداخت کند بسیار بیشتر از حق بیمه‌ای است که کارفرما و کارگر به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت می‌کنند.

سازمان تأمین اجتماعی، باید حداقل حقوق بیمه بیکاری را پرداخت کند در حالی که بیمه تأمین اجتماعی هر فرد بسیار کمتر از حقوق بیمه بیکاری است که باید پرداخت کند.

اگر وزارت کار و سازمان تأمین اجتماعی چنین تصمیمی گرفته بودند هم هزینه‌های آنها در این شرایط کمتر می‌شد و هم آمار بیکار شدگان افزایش نمی‌یافت و بار روحی روانی و تبعات اجتماعی آن نیز کاهش می‌یافت.

اکنون نیز دیر نشده است و وزارت کار و سازمان تأمین اجتماعی می‌توانند این راه حل و پیشنهاد را اجرایی کنند و صاحبان مشاغل و کسب و کار را راغب به ادامه کار خود نمایند.

بیشتر بخوانید:

نقش سرمایه گذاری های مردمی در حل معضل های شهری

انتهای پیام/

برچسب ها: آسیب‌های اجتماعی کرونا وزارت کار و سازمان تأمین اجتماعی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: آسیب های اجتماعی کرونا وزارت کار و سازمان تأمین اجتماعی وزارت کار و سازمان تأمین اجتماعی کسب و کار خود بیمه بیکاری کسب و کارها کسب و کار کار خود کارگاه ها بیمه ای شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۷۳۴۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت‌نام ۳۴ هزار نفر در طرح بیمه رایگان مادران غیرشاغل مناطق روستایی و عشایری

مدیرکل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان روستاییان و عشایر آذربایجان‌غربی گفت: تاکنون ۳۴ هزار نفر در طرح بیمه رایگان مادران غیر شاغل دارای سه فرزند و بیشتر ساکن در مناطق روستایی و عشایری در آذربایجان‌غربی ثبت نام کردند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی به نقل از روابط عمومی صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر استان، سیروس محمودیان با اشاره به طرح بیمه رایگان مادران غیر شاغل اظهار کرد: مرحله نخست ثبت‌نام بیمه رایگان مادران غیر شاغل دارای سه فرزند و بیشتر ساکن در مناطق روستایی و عشایری نزد صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر از ابتدای سال جاری آغاز و تا پایان اردیبهشت ماه تمدید شده است.

وی از ثبت نام ۳۴ هزار نفر در طرح بیمه رایگان مادران غیر شاغل دارای سه فرزند و بیشتر ساکن در مناطق روستایی و عشایری خبر داد و افزود: در اجرای ماده ۲۱ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، مرحله نخست ثبت نام بیمه رایگان مادران غیر شاغل دارای سه فرزند و بیشتر ساکن در مناطق روستایی و عشایری نزد صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر آغاز شده و تا پایان اردیبهشت ماه سال‌جاری تمدید شد.

مدیرکل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر استان آذربایجان‌غربی ادامه داد: در این مرحله مادرانی که فرزند سوم و بالاتر آنان بعد از تاریخ ۰۱/‏۰۱/‏۱۳۹۶‬ متولد شده باشند می‌توانند با مراجعه به سایت صندوق به نشانی www.roostaa.ir و ورود به بخش ثبت نام مادران روستایی و عشایری (غیر شاغل) و یا مراجعه به ۷۱ کارگزاری صندوق در سطح استان نسبت به ثبت درخواست خود اقدام کنند.

محمودیان تصریح کرد: فرآیند تکمیل ثبت نام متقاضیان مشمول این قانون پس از اخذ استعلام از سازمان ثبت احوال و تأیید استعلام سایر صندوق‌ها مبنی بر عدم بیمه‌پردازی و مستمری بگیر بودن متقاضی، نهایی و اولویت تکمیل ثبت‌نام با افرادی است که منطبق بر فراخوان شرایط لازم را احراز و زودتر نسبت به ثبت نام اقدام کرده‌اند.

وی عنوان کرد: در خصوص مادران غیر شاغل دارای سه فرزند و بیشتر ساکن مناطق روستایی و عشایری ۱۰۰ درصد حق بیمه توسط دولت پرداخت می‌شود و با تولد فرزند چهارم و پنجم به ازای هر فرزند دو سال به سوابق بیمه‌ای بیمه‌گذار افزوده می‌شود.

مدیرکل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر استان آذربایجان‌غربی خاطرنشان کرد: همسر و فرزندان مادران سه فرزند از ۱۸ الی ۵۰ سال نیز می‌توانند به صورت جداگانه در این صندوق عضو شوند و در آینده هم‌زمان از مزایای بیمه اجتماعی برخوردار شوند.

کد خبر 751195

دیگر خبرها

  • ثبت‌نام ۳۴ هزار نفر در طرح بیمه رایگان مادران غیرشاغل مناطق روستایی و عشایری
  • ثبت نام ۳۴ هزار نفر در طرح بیمه رایگان مادران در آذربایجان غربی
  • تأیید بیمه تأمین اجتماعی ۱۰۹ هنرمند صنایع دستی در مشهد مقدس
  • سهام سازمان تامین اجتماعی در بانک رفاه کارگران واگذار نشده است
  • کلاهی که بر سر کارگران ساختمانی گذاشته شد
  • تصمیم نهایی وزارت کار درباره رقم دستمزد ۱۴۰۳/ تغییر دستمزد کارگران جدی شد؟
  • (ویدئو) چرا دولت سیاست‌های کلی تأمین اجتماعی را اجرا نکرد؟
  • پروژه دریافت لیست هوشمند حق بیمه کارگاه‌ها در استان فارس آغاز شد
  • کلاه بیمه ای بر سر کارگران ساختمانی
  • پرداخت حق بیمه بیش از ۲ هزار زن سرپرست خانوار هرمزگانی