Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- بورس تهران در حالی برای دومین هفته متوالی با روندی کاهشی مواجه شد و شاخص کل افت ۶.۷درصدی را تجربه کرد که بررسی فعالیت بازیگران بازار سهام نشان از خریدهای قابل توجه حقوقی‌ها دارد؛ به طوریکه سهامداران عمده در هفته منتهی به ۹مهرماه، بیش از ۵هزار و ۸۰۰میلیارد تومان نقدینگی به پرتفوی خود منتقل کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 بازار سهام هر چند هفته گذشته شاهد افت پیاپی شاخص کل بورس بود ولی پایان هفته ای متعادل داشت، به طوریکه در روز چهارشنبه نشانه‌هایی از کاهش فشار فروش و غلبه تقاضا را شاهد بودیم. این امر که به‌ ویژه در سهام بزرگ رخ داد، سبب شد تا بازاری مثبت با رشد بیش از ۱۰هزار واحدی شاخص کل را در روز چهارشنبه تجربه کنیم. در این راستا بررسی روند خرید و فروش های سهامداران نشان از برتری حقوقی ها در سمت خرید دارد. براین اساس، معامله گران عمده در تمامی روزها در نقش خریدار ظاهر شده و به حمایت از بازار پرداختند.

جزئیات این جابجایی ها نشان می دهد که در جریان معاملات روز شنبه و همزمان با مخابره شدن اخبار مبنی بر ممنوعیت خرید و فروش روزانه سهام، شاخص‌های بازار که در ابتدای معاملات با افزایش قابل توجه رو به‌ رو شده بودند، تغییر جهت داده و روندی احتیاطی بر بازار حاکم شد. در نهایت نیز حمایت های سهامداران عمده که در قالب خریدهای آنها دنبال شد، انتقال حدود ۶۰۰میلیارد تومان نقدینگی در مسیر پرتفوی معامله گران حقیقی به حقوقی را به دنبال داشت.

روند مزبور در جریان معاملات روز یکشنبه نیز دنبال شد و به بیشترین میزان خود در طول هفته رسید. بر این اساس در این روز بیش از یک هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان نقدیگی در مسیر پرتفوی سهامداران حقیقی به حقوقی جابجا شد که در این میان بخش عمده ای از خریدهای ثبت شده توسط سهامداران عمده به جمع آوری سهام گروه بانکی تعلق داشت که با خالص خریدی در حدود یک هزار و ۴۰۰میلیارد تومان دنبال شد.

در روزهای بعدی نیز خالص خرید سهامداران عمده در محدوده ۱۱۰۰ تا ۱۲۰۰ میلیارد تومان در نوسان بود. به طوریکه انتقال بیش از یک هزار و ۲۰۰میلیارد تومان نقدینگی در روز دوشنبه، ۱۱۵۰میلیارد تومان در جریان معاملات روز سه شنبه و در نهایت ۱۱۵۰میلیارد تومان در روز چهارشنبه را به پرتفوی سهامداران عمده شاهد بودیم. برآیند این خریدهای توسط بازیگران حقوقی سبب شد تا هفته گذشته با تغییر مالکیت ۵.۸ هزار میلیارد تومانی از زمین بازی سهامداران خرد به حقوقی به پایان رسد.

چه سهامی در کانون توجه بودند؟

براساس این گزارش، بررسی صنایع مورد توجه معامله گران در این هفته نشان از آن دارد که سهامداران خرد بیشترین خرید را در گروه شیمیایی داشتند که با خالص خرید ۱۳۰ میلیارد تومانی این گروه دنبال شد. در حالی بخش عمده ای از خریدها به جمع آوری سهام «تاپیکو» تعلق گرفت که با خالص خرید بیش از ۲۱۰میلیارد تومانی حقیقی ها دنبال شد، ولی این گروه از معامله گران به جمع آوری سهام «پترول»، «شفن» و «فارس» نیز تمایل نشان دادند. مجموع خالص خرید صورت گرفته در این سه نماد بیش از ۱۸۵ میلیارد تومان بود.

در مقابل حقوقی های بازار بیشترین حمایت را از سهام بانکی داشتند. به طوریکه در این هفته بیش از ۲.۳ هزار میلیارد تومان نقدینگی بابت خرید سهام این گروه به پرتفوی سهامداران عمده منتقل شد. در این گروه نیز بیشترین خرید یا همان حمایت حقوقی از سهام بانک صادرات بود. به طوریکه حقوقی های «وبصادر» بیش از ۱.۲هزار میلیارد تومان نقدینگی را بابت خرید سهام مزبور به پرتفوی خود افزودند.

گروه فلزات اساسی نیز با ثبت خالص خریدی در حدود ۱۳۰۰میلیارد تومان از دیگر صنایع مورد توجه حقوقی ها در این هفته بودند. در این گروه نیز ملی مس ایران و فولاد مبارکه در کانون توجه بودند. بر این اساس خالص خریدی در حدود ۶۰۰میلیارد تومان در نماد «فملی» و ۵۳۰میلیارد تومان در نماد «فولاد» شکل گرفت؛ البته در این میان سهامداران خرد به خرید سهام فولاد کاوه نیز تمایل نشان داده و خالص خرید ۳۰.۶میلیارد تومانی را در این نماد ثبت کردند.

 

سنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: میلیارد تومان نقدینگی هزار میلیارد تومان میلیارد تومان میلیارد تومانی سهامداران عمده معامله گران خالص خرید خرید سهام دنبال شد حقوقی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۰۶۴۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزییات و زمان دقیق واریز مرحله سوم سود سهام‌ عدالت

ولی الله جعفری، مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار در رابطه با شرکت‌هایی که سود سهام عدالت خود را واریز نکردند گفت: مهلت قانونی این شرکت‌ها تمام شده و هشت ماه قانونی پایان سال ۱۴۰۲ بوده است منتهی این که تاکنون این شرکت‌ها سود سهام عدالت را واریز کردند یا نه؟ بر اساس آخرین اطلاعات خیر.

او در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان افزود: شرکت‌هایی که سود سهام عدالت را همچنان واریز نکردند مطالباتی از کارفرماهای خود دارند تا آنجایی که ما در جریان هستیم این مطالبات را نتوانستند وصول کنند لذا سود سهام عدالت را هم پرداخت نکردند اما زمان اعلام واریزی خرداد برای مرحله سوم سود سهام عدالت سرجای خود باقی است.

این مقام مسئول همچنین اظهار کرد: اگر این شرکت‌ها سود سهام عدالت را واریز نکنند سازمان بورس بر اساس ضوابط، مقررات، وظایف و اختیاراتی که دارد حتما برخورد مقتضی را انجام می‌دهد در نهایت سازمان بورس پیگیر است که مابقی سود سهام عدالت را دریافت تا برای سهامداران این سود واریز شود.

سود سهام عدالت که رئیس سازمان بورس در رابطه با واریز مرحله سوم آن به تازگی گفته بود: امیدواریم تا خرداد بتوانیم سودها راجمع آوری و مابقی سود سهام عدالت را پرداخت کنیم البته باید زمان دقیق آن را شورای عالی بورس مشخص کند.

دیگر خبرها

  • جزییات و زمان دقیق واریز مرحله سوم سود سهام‌ عدالت
  • ۲۹۶ میلیارد تومان نقدینگی از بازار سهام خارج شد
  • خط و نشان برای شرکت‌هایی که سود سهام عدالت را نمی‌دهند | سود مرحله سوم چه زمانی واریز می شود؟
  • شرکت‌هایی که سود سهام عدالت را واریز نکنند منتظر برخورد سازمان بورس باشند
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه
  • گلایه مردم از اقساط سنگین وام خرید خانه
  • معامله ۲۷۰ میلیاردی سهام در بورس آذربایجان غربی
  • آینده بورس در چند پرده
  • پیش‌بینی بورس در هفته سوم اردیبهشت ۱۴۰۳/ پیشتازی فولادی‌ها و پالایشی‌ها در این هفته
  • سفارش‌های حمایتی بازارساز با نزدیک شدن شاخص کل بورس به نقاط خاص