Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، معتمدیان استاندار خراسان جنوبی در این پیام گفت: جامعه روستایی و عشایری خاستگاه تمدن بشری است که با فرهنگ و شیوه زندگی مخصوص خود مردمانی صبور، تلاشگر، معتقد و غیور را تربیت کرده و به عنوان سنگ زیربنای تولید، بر خلاف نسبت جمعیتی پایین، نقش مهمی در امنیت، اقتصاد و استقلال کشور ایفا می‌کنند و به مثابه کانون‌های کوچک تولیدی، سهم بزرگی در توسعه همه جانبه دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: همین جایگاه ویژه هم سبب شده، دولت خود را مکلف نماید تا به منظور بهبود وضعیت روستاها، توسعه زیرساخت ها، ارتقاء سطح درآمد و کیفیت زندگی روستائیان و عشایر و همچنین کاهش نابرابری‌های موجود بین جامعه روستایی، عشایری و جامعه شهری، اقدامات درخوری انجام دهد.

معتمدیان عنوان کرد: این نگاه ویژه در خراسان جنوبی نیز که بیش از ۴۱ درصد جمعیتش را روستاییان فهیم تشکیل می‌دهند و جامعه عشایری آن بیش از ۸۱ هزار نفر می‌باشند، منشأ تحولات بسیار چشمگیری شده، به گونه‌ای که از یک سو با برپایی همایش روز ملی روستا و عشایر در این استان کم برخوردار درحالی موافقت می‌شود که این همایش همیشه به صورت متمرکز در پایتخت برگزار می‌شد و سال گذشته برای اولین بار بود که نمونه استانی خود را تجربه می‌کرد و نکته قابل تأمل‌تر حضور معاون اول رئیس جمهور و جمع کثیری از وزرا، معاونین وزارت خانه‌ها و رؤسای سازمان‌های کشوری در خراسان جنوبی بود که اتفاقات خوشایندی را برای استان رقم زد و منجر به امضای تفاهم نامه‌هایی شد که به همت دستگاه‌های معینی که اغلب به جهت سیاست‌های حمایتی، کمتر به عرصه پروژه‌های عمرانی ورود کرده بودند، اما در راستای این قرارداد‌های دو جانبه با استان متعهد شدند، رنگ محرومیت را از شهرستان‌های مرزی استان بزدایند و با ماندگار کردن جمعیت در دور افتاده‌ترین نقاط، نوید بخش توسعه برای این مناطق باشند.

بیشتر بخوانید

 بهره برداری از طرح آبرسانی پایدار به ۴۰ محله عشایری زیرکوه

 استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: از دیگر سو هم با اختصاص تسهیلات و امکانات لازم، ضمن تحقق مهاجرت معکوس، توسعه مشاغل روستایی، افزایش اقامتگاه‌های بومگردی، رشد فزاینده دامداری‌ها و دامپروری ها، ایجاد بستر‌های مناسب برای عرضه محصولات و تولیدات روستایی، تأمین مسکن مناسب، اجرای طرح‌های عمرانی و زیرساختی از جمله؛ احداث طرح‌های آبخیزداری، عملیاتی کردن طرح‌های مربوط به سیستم‌های نوین آبیاری، احیا و مرمت قنوات، اجرای طرح‌های آبرسانی به روستاها، نصب نیروگاه‌های خورشیدی خانگی و ... روستا‌ها را به فضایی پرنشاط برای زندگی در این مناطق تبدیل کرده و نقش بی بدیل روستائیان و عشایر قانع و غیرتمند استان را در خودکفایی پررنگ‌تر کرده است.

او ادامه داد: بدون تردید روحیه همت و غیرتی که در بین روستائیان و عشایر این سرزمین موج می‌زند، همان اراده جهادی در مسیر تولید، خود اشتغالی، تحقق اقتصاد مقاومتی و اتکای به توانمندی‌های خود است که بیرق امید به آینده روشن را در این دیار به اهتزاز درآورده و امنیت را برای این خطه شرقی به ارمغان آورده است.

معتمدیان اظهار کرد: اینجانب با تبریک ویژه روز ملی روستا و عشایر به تمامی روستائیان گرامی و عشایر سختکوش خراسان جنوبی که نقشی اساسی در سلامت غذایی استان و کشور دارند، سربلندی و توفیق این بزرگواران را از خداوند منان خواستارم.

 استاندار خراسان جنوبی تصریح کرد: امید که بتوانیم در پرتو عنایات الهی و در راستای اهداف عالیه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، منویات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و سیاست‌های دولت تدبیر و امید، بیش از پیش در جهت رفع مشکلات جامعه روستایی و عشایری و خدمت به این قشر خدوم گام برداریم و با مشارکت روستانشینان عزیز و عشایر گرامی، شاهد ارتقاء شاخص‌های توسعه پایدار و پیشرفت و آبادانی هر چه بیشتر استان و رسیدن مردمان این جوامع ارزشمند به جایگاه اصلی خود باشیم.

انتهای پیام/ ر

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جامعه روستایی روز ملی روستا و عشایر مشاغل روستایی اقامتگاه بوم گردی استاندار خراسان جنوبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۴۴۳۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جولان خسارت‌های سیل در محور‌های خراسان جنوبی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار امروز در برنامه زنده پرسمان شبکه خاوران گفت: طی دو سه سال اخیر، روز‌های بهاری متفاوتی را در خراسان جنوبی تجربه می‌کنیم و بارش‌های مناسبی هم امسال داشتیم.


عباس زاده با بیان اینکه این بارش‌ها برای خراسان جنوبی که چندین سال از خشکسالی رنج می‌برد، بسیار نوید بخش است، افزود: سال زراعی از مهر هر سال تا پایان شهریور سال آینده است که از ابتدای سال زراعی جاری، متوسط بارش استان ۱۰۱ و نیم میلی متر است که به دنبال همین بارش‌های اخیر (اسفندماه و فروردین ماه) حاصل شده است.


وی گفت: متوسط میزان بارش‌ها در مدت مشابه سال گذشته ۹۴.۷ دهم میلی متر بوده که امسال تا این لحظه حدود ۱۰ درصد افزایش بارندگی داشته ایم، اما هنوز به متوسط بارش‌ها در بلند مدت نرسیده ایم و باید به ۱۱۷.۶ دهم میلی متر برسیم.


معاون استاندار با بیان اینکه نسبت به دوره بلند مدت مشابه ۱۴ درصد کاهش بارندگی داریم، افزود: بیشترین بارش‌ها مربوط به حاجی آباد زیرکوه با ۶۷.۲ دهم میلیمتر بود که پیش بینی‌های هواشناسی و دو مرحله هشدار سطح نارنجی مبنی بر بارش شدید و سیلاب از قبل اطلاع رسانی شده بود.


عباس زاده با اشاره به حرف مردم در زیرکوه که چنین بارشی را در ۶۰ سال گذشته بی سابقه خوانده بودند، گفت: بارش شدید از ساعت ۱:۲۰ تا پنج صبح در زیرکوه، سیلاب را جاری کرد که البته با توجه به هشدار‌های هواشناسی برای پنج شهرستان، همه در آماده باش کامل بودیم و به محض اینکه تمرکز بارش‌ها در زیرکوه اتفاق افتاد، امکانات برای رفع مشکلات بسیج شد.


وی با بیان اینکه مهمترین خسارت سیل به محور‌های مواصلاتی بوده، گفت: حجم سیلاب بالا بود لذا برخی راه‌ها بسته شد البته پلیس راه و راهداری تا آخر شب همه‌ی محور‌ها را بازگشایی کردند، اما شانه‌ی جاده‌ها شسته شده و زیر آسفالت جاده‌ها خالی و ناایمن شده است و قطعاً ترمیم آن زمان بر است.


معاون استاندار از همراهی همه دستگاه‌ها با وجود فاصله زیاد زیرکوه تا مرکز استان قدردانی کرد و افزود: به درخواست فرماندار زیرکوه، جلسه مدیریت بحران در استان برگزار و امکانات و دستگاه‌ها برای کمک رسانی بسیج شدند.


عباس زاده با بیان اینکه یک اقدام و همکاری خوب در شرایط بحران را تجربه کردیم، گفت: معادن اطراف حاجی آباد، فرمانداری قاین، راهداری، بنیاد مسکن، هلال احمر، بسیج سازندگی، قرارگاه شهید ناصری و ارتش پای کار آمدند و تا ظهر عمده دغدغه‌ها رفع شده بود.


وی با ذکر اینکه روستا‌های در مسیر سیل بازدید شده، افزود: خسارت به واحد‌های مسکونی و محل‌های نگهداری دام‌ها و بخش کشاورزی در سطح روستا‌ها زیاد بود.


معاون استاندار گفت: تیم‌های ارزیاب از روز گذشته در محل حاضر شده اند و خسارت‌ها بعد از برآورد در روز‌های آینده جمع بندی و اعلام خواهند شد.


عباس زاده با اشاره به دغدغه بازماندگان کنکور در سیل زیرکوه، افزود: از ساعت ۵ صبح دغدغه حضور بموقع دانش آموزان در کنکور را داشتیم و تمهیداتی هم در این زمینه اندیشیده شد، اما تعدادی دانش آموز گرفتار سیلاب شده بودند، هلیکوپتر هم جوابگوی حجم دانش آموزان نبود و به زمان کنکور هم نمی‌رسیدیم.


وی با تأکید بر اینکه بلافاصه گزارش بازماندگان کنکور اطلاع رسانی شد، گفت: استاندار با رئیس سازمان سنجش صحبت کرد و اعلام شد که ظرف یکی دو هفته آینده آزمون مجدد برای بازماندگان کنکور برگزار خواهد شد و برگزاری مجدد آزمون کنکور در سطح ملی بی سابقه است و خوشحالیم که مشکل بازماندگان کنکور استان حل شد.


عباس زاده با بیان اینکه بر اساس گزارش‌های رسمی و رصد‌های علمی در کنار تغییر اقلیم، نوع بارش باران در کشور تغییر کرده و بارش‌ها مقطعی و سیلاب آسا شده است، گفت: در اکثر نقاط کشور ما شاهد این بارش‌ها هستیم، در سیستان و بلوچستان و یا ۱۵ استان جنوبی کشور سال گذشته این مهم اتفاق افتاده است.


وی افزود: خراسان جنوبی پهناور و حوزه آبریز استان وسیع است و برای مدیریت آن، نیاز به تدابیر ویژه دارد، البته سد‌ها و بند‌های خاکی و سازه‌های آبخیزداری برای مدیریت سیلاب و تأمین آب در حال انجام است.


عباس زاده با تأکید بر ضرورت بیمه شدن واحد‌های مسکونی و کارگاهی و مزارع کشاورزی، گفت: در همان ظهر روز حادثه سیلاب، مدیران بیمه کارآفرین که دو هزار بیمه گذار در شهر حاجی آباد دارند، در منطقه حضور پیدا کردند و مقرر شد امروز شنبه غرامت خسارت دیدگان را واریز کنند.

دیگر خبرها

  • تاکید بر انجام اقدامات جهش زا توسط اعضای شوراها
  • افتتاح ۱۷۶ طرح عمرانی با کمک شوراهای اسلامی در استان
  • پیام استاندار خراسان رضوی به مناسبت ۹ اردیبهشت «روز شوراها»
  • پیام تبریك استاندار لرستان به مناسبت روز شوراها
  • جولان خسارت‌های سیل در محور‌های خراسان جنوبی
  • توصیه های انتخاباتی استاندار/تنور انتخابات را گرم نگه داریم
  • تلاش راهداران خراسان جنوبی برای برقراری ارتباط ایمن ۳۵۰ روستا
  • آب شرب روستا‌های سیل زده خراسان جنوبی وصل شد
  • آب شرب ۱۰۰ درصد روستا‌های مناطق سیل‌زده خراسان جنوبی وصل شد
  • آب روستا‌های سیل زده خراسان جنوبی وصل شد