Web Analytics Made Easy - Statcounter

حوزه دام و دامپروری یکی از مهمترین ظرفیت های اقتصادی محسوب می شود که این روزها حال و روز خوشی ندارد و با وجود اینکه یکی از پتانسیل های بالقوه اشتغالزایی محسوب می شود اما چندان به آن توجه نمی شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به گزارش کُردتودی، یکی از مهمترین حوزه های مهم در استان کردستان که توجه به آن نقش مهمی در توسعه اقتصادی دارد حوزه دامداری و دامپروری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گوسفند کُردی، بز مرخز و اسب اصیل کرد از نژادهای خاص و منحصر به فرد کشور  است که در کردستان پرورش داده می‌شود اما آنچه اهمیت دارد توسعه تکنولوژی پرورش دام و گسترش صنایع تبدیلی مرتبط با آن در استان است.

در حال حاضر در استان کردستان یک میلیون و ۵۰۰ هزار راس گوسفند و بره، ۲۳۰ هزار راس بز و بزغاله، ۲۳۲ هزار راس گاو و گوساله و ۱۲ هزار و ۳۰۰ راس تک سمیان پرورش داده می‌شود.

در استان کردستان بیش از ۹۰ درصد پرورش گوسفند بصورت سنتی با روش‌های گله‌داری(۸ ماهه) در فصل‌های بهار، تابستان و پاییز در طول روز در طبیعت (مراتع و پس چر مزارع) به چرا مشغول بوده و عمده خوراک مورد نیاز خود را از طریق چرا بدست می‌آورند اما در ۴ ماه دیگر سال(فصل زمستان، اواخر پاییز و اوایل بهار) بصورت جداگانه در آغل با سیستم بسته نگهداری می‌شوند.

یکی از آسیب هایی که سلامت دامداری در استان کردستان را تهدید می کند مرزی بودن استان است تجهیز و توجه ویژه به این حوزه می تواند از بروز آسیب های جبران ناپذیر پیشگیری کند.

نقش دامپزشکی در سلامت و ایمنی مواد غذایی از مزرعه تا بشقاب بعنوان نقشی استراتژیک  و کلیدی بسیار حائز اهمیت و انکار ناپذیر می باشد که اداره کل دامپزشکی استان کردستان با مدیریت جهادی توانسته به خوبی سلامت دام های این استان را تامین نماید.

سلامت دام نقش مهمی در توسعه دامپروری دارد

مرتضی پور یکی از دامداران کردستانی در گفتگو با خبرنگار کردتودی اظهار داشت: حفاظت از سرمایه‌های دامی بسیار با اهمیت و باعث رونق صنعت دامپروری در استان کردستان است.

وی ضمن قدردانی از فعالیت های خوب اداره کل دامپزشکی استان کردستان افزود: تشخیص، مبارزه ، مراقبت، پیشگیری و کنترل و ریشه کنی بیماری‌ها توسط نیروهای دامپزشکی نقش مهمی در سلامت دامها دارد.

این دامدار کردستانی ادامه داد: با توجه به گستردگی پرورش دام در استان کردستان از داشتن واحدهای بزرگ صنعتی دام به دلیل نبود منابع تسهیلاتی کافی و عدم رغبت سرمایه گذار محروم هستیم.

مرتضی پور عنوان کرد: بیماری های واگیر در بین دام های کوچک وجود دارد که حضور به موقع نیروهای دامپزشکی کردستان موجب مصون ماندن دامها در برابر این بیماری ها می گردد.

بیش از یک میلیون دام سبک علیه بیماری طاعون و بروسلوز واکسینه شد

مدیرکل دامپزشکی کردستان گفت: عملیات مایه‌کوبی بیش از ۹۵۰ هزار راس دام سبک علیه بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک و بیش از ۴۰۰ راس علیه بیماری بروسلوز بره و بزغاله در استان کردستان انجام شد.

وی با بیان اینکه بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار راس دام سبک علیه بیماری های طاعون و بروسلوز مایه کوبی شدند، افزود: این دو بیماری جزء بیماری‌های مهم دامپزشکی تلقی می‌شود به گونه‌ای که بروسلوز به عنوان بیماری مشترک بین انسان و دام در چند سال اخیر با افزایش میزان واکسیناسیون دامپزشکی بنا به آمار اعلامی دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان میزان موارد ابتلای انسانی کاهش یافته است.

ورمقانی عنوان کرد: در پنج ماهه اول سال ۹۷ تعداد ۳۷۲ نفر به بیماری بروسلوز مبتلا شدند که در مدت مشابه در سال جاری این تعداد به ۲۱۹ نفر کاهش یافته است.

مدیر کل دامپزشکی کردستان گفت: بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک از بیماری‌های واگیر دام‌های کوچک است که هر ساله در صورت عدم انجام واکسیناسیون می‌تواند خسارات اقتصادی فراوانی را به بار آورد که این اداره کل هر ساله با افزایش پوشش واکسیناسیون، موجب کاهش چشمگیر کانون‌های این بیماری در استان شده به طوری که در پنج ماهه ابتدای سال ۹۷ تعداد ۱۴ کانون بیماری شناسایی شده بود که در پنج ماهه اول سال جاری به یک کانون کاهش یافته است.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: استان کردستان کل دامپزشکی علیه بیماری سلامت دام هزار راس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۴۹۳۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ژنتیک و قرارگیری در معرض آفت کش ها خطر پارکینسون را افزایش می دهد

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، تحقیقات جدید ژنتیکی اکنون افرادی را که ممکن است آسیب پذیرترین وضعیت را در این رابطه داشته باشند نشان می‌دهد.

تیمی در دانشگاه کالیفرنیا، اطلاعات ژنتیکی ۸۰۰ بیمار پارکینسونی را که در مرکز کشاورزی آن ایالت، زندگی و کار می‌کنند، بررسی کردند.

محققان خاطرنشان کردند که بسیاری از این افراد حداقل یک دهه قبل از ابتلاء به این بیماری در معرض ۱۰ آفت کش مورد استفاده در محصولات پنبه قرار داشتند و برخی از بیماران تا سال ۱۹۷۴ در معرض این بیماری بودند.

آن‌ها انواع ژن‌های مرتبط با لیزوزوم‌ها، بخش‌هایی از سلول‌ها که ضایعات سلولی را تجزیه می‌کنند، تقویت کردند.

دکتر «برنت فوگل»، استاد نورولوژی و ژنتیک انسانی، توضیح داد که اختلال در عملکرد لیزوزومی مدت‌هاست با ظهور پارکینسون مرتبط است.

این مطالعه نشان داد که انواع مرتبط با فرآیندهای لیزوزومی در بیمارانی که مدت طولانی در معرض آفت کش‌ها قرار داشتند بیشتر بود.

به نظر می‌رسد که این گونه‌های ژنی با عملکرد مناسب پروتئین تداخل داشته باشند. به گفته محققان، این نشان می‌دهد که دفع نابهنجار ضایعات در سلول می‌تواند یکی از دلایل زمینه‌ای پارکینسون باشد که در کنار قرار گرفتن طولانی در معرض آفت کش‌ها رخ می‌دهد.

همانطور که ترکیبات سمی- از جمله پروتئینی به نام آلفا سینوکلئین، که مدت‌ها با پارکینسون مرتبط است- در سلول‌های مغز ساخته می‌شوند، می‌توانند در آنچه که به نام اجسام لویی در بافت‌ها شناخته می‌شوند، نیز تشکیل شوند. محققان خاطرنشان کردند که تجمع جسم لویی یکی از مشخصه‌های پارکینسون در مغز است.

فوگل در بیانیه خبری دانشگاه گفت: «این مطالعه از این فرضیه حمایت می‌کند که استعداد ژنتیکی ناشی از تغییرات جزئی در ژن‌هایی است که با عملکرد لیزوزومی مرتبط هستند.»

وی افزود: «به صورت روزانه، این گونه‌ها تأثیر زیادی ندارند. اما تحت استرس مناسب، مانند قرار گرفتن در معرض برخی آفت کش‌ها، ممکن است از بین بروند و به مرور زمان منجر به ابتلاء به بیماری پارکینسون شوند. به این حالت تعامل ژن-محیط زیست گفته می شود».

فوگل گفت: «داده‌هایی برای بسیاری از اختلالات رایج وجود دارد که نشان می‌دهد تأثیرات محیطی بر توسعه این بیماری‌ها تأثیر می‌گذارد، اما ما هنوز راه خوبی برای اندازه‌گیری این تأثیر یا تعیین اینکه چه کسی به‌طور خاص در معرض خطر است، نداریم».

کد خبر 6090455

دیگر خبرها

  • این دو عامل احتمال پارکینسون را افزایش می دهد
  • تاثیر آفت‌کش‌ها بر افزایش احتمال پارکینسون
  • ژنتیک و قرارگیری در معرض آفت کش ها خطر پارکینسون را افزایش می دهد
  • چه کسانی در معرض بیماری ترانه علیدوستی هستند؟ (فیلم)
  • (ویدئو) چه کسانی در معرض بیماری ترانه علیدوستی هستند؟
  • برپایی نمایشگاه خوداتکایی دانش‌آموزان کردستان در سنندج
  • دامپزشکان و پیرادامپزشکان سرمایه ارزشمند علمی و اجرایی کشور هستند
  • شهروندان فرآورده‌های خام دامی را از مراکز مجاز تهیه کنند
  • سمنان در صدر لیست تنوع داروی دامی
  • هفته سلامت، نقش فعالیت‌های تشخیصی آزمایشگاهی دامپزشکی در بهداشت دام