Web Analytics Made Easy - Statcounter

  تحریریه پارسینه: با وجود آن که وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران بار‌ها بر نبود هیچ گونه مذاکراتی با دولت آمریکا تاکید می‌کند، برخی از طرف‌ها به ویژه شماری از رسانه‌های عربی همچنان سعی دارند بر این طبل توخالی بکوبند و بر سر این قبر بدون مرده به گریه و شیون بپردازند.

سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، در اظهارنظر خود که در واکنش به گزارش‌های رسانه‌ای مدعی برگزاری مذاکرات سری بین ایران و آمریکا، تاکید کرده بود: «ترامپ نوع روابط بین‌المللی و روابط آمریکایی- ایرانی را درک نمی‌کند و مشاورانش هم نتوانسته‌اند آنچه که رخ داده است را به او بفهمانند، هیچ مذاکراتی نبوده و نخواهد بود و آنچه منتشر می‌شود صرفاً نوعی خوراک تبلیغاتی داخلی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

خطیب‌زاده این اظهارنظر را بعد از آن اعلام کرده بود که خبرنگار روزنامه کویتی الجریده از تهران ادعا کرد مذاکرات محرمانه مستقیمی بین دولت ترامپ و برخی ایرانی‌ها در عمان در حال انجام است.

این گزارش که حدود سه هفته پیش در این روزنامه کویتی منتشر شد، ادعا می‌کند تماس‌هایی بین نمایندگانی از دولت ترامپ و یکی از شخصیت‌های عالیرتبه اصولگرا برقرار و در چارچوب آن، مذاکراتی در عمان برگزار شد.

این روزنامه که اتفاقاً به سناریوسازی‌های مختلف علیه جمهوری اسلامی ایران معروف بوده و معمولاً گزارش‌هایش در مورد ایران روز بعد به تیتر یک روزنامه‌های عبری‌زبان هم تبدیل می‌شود، در ادامه داستان‌سرایی خود به نقل از یکی از مسئولان عالی‌رتبه اصولگرا که نام او را هم ذکر نکرده، ادعا می‌کند نمایندگان ترامپ در این جلسه پیشنهاد کردند توافق اصولی در رابطه با نحوه همکاری جبرای رسیدن به توافق مشترک بین دولت بعدی آمریکا و رئیس‌جمهور بعدی ایران انجام شد، زیرا واشینگتن مایل به امضای چنین توافقی با حسن روحانی نیست.

الجریده بدون آنکه هیچ دلیل و نشانه‌ای دال بر صحت ادعا‌های خود ارائه کند، افزود: نمایندگان ترامپ به طرف ایرانی تاکید کردند که اطمینان دارند ترامپ برای یک دور دیگر رئیس‌جمهور آمریکا خواهد بود، اما آن‌ها قصد ندارند با دولت روحانی پشت میز مذاکره بنشینند، زیرا این دولت قدرتی برای اجرای تعهدات خود ندارد.

الجریده در ادامه داستان‌های توهمی خویش ادعا می‌کند که طرف آمریکایی به اصولگرایان خبر داده است که تمامی ارزیابی‌های سرویس‌های اطلاعاتی بر این نکته تاکید دارند که جریان اصولگرا دولت بعدی را در ایران در اختیار خواهد گرفت و این جریان توانمندی کنترل قدرت‌های دیگر داخلی را دارد، از این‌رو ترجیح می‌دهند با این جریان در رابطه با پایان دادن نهایی به اختلافات تهران و واشینگتن به توافق برسند.

داستان تخیلی الجریده به این هم بسنده نکرده و از زبان نمایندگان ترامپ به نماینده جریان اصولگرا خبر داده است که همچنان به تماس پشت پرده فیمابین ادامه دهند و تا زمان رسیدن به تفاهم در رابطه با مشکلات مربوط به برنامه هسته‌ای، این مساله را دور از رسانه‌ها نگه دارند.

ادعای این روزنامه در حالی مطرح می‌شود که رسانه‌های خارجی به نقل از محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس‌جمهور اسلامی ایران، خبر دادند تهران هیچ تصمیمی برای مذاکره با آمریکایی‌ها نداشته و این موضع خود را به شکلی کاملاً شفاف اعلام کرده است.

با این حال، همین رسانه‌ها به چند نکته اشاره می‌کنند و معتقدند می‌تواند ادعای آن‌ها را تقویت کند.

یکی از این مسائل سخنان سرگئی لاورف، وزیر خارجه روسیه است که آمادگی مسکو را برای ایفای نقش میانجی بین تهران و واشینگتن برای رسیدن به نقطه انجام مذاکرات مستقیم فیمابین اعلام کرده بود. همچنین ترامپ که معمولاً به رک‌گویی و بی‌مبالاتی در افشای اسرار مشهور است، بار‌ها و حتی امروز اعلام کرده اطمینان دارد بعد از پیروزی مجدد در انتخابات، ظرف یک ماه با تهران توافقنامه جدیدی امضا می‌کند.

برخی از تحلیلگران عرب نیز با استناد به سخنان چندی پیش دکتر حسن روحانی که مژده اعطای خبر خوب به مردم ایران داده بود، همزمانی این سخن با تاریخ ادعایی انجام مذاکرات و سپس سکوت کامل رئیس‌جمهور از پرداختن به آن مژده را هم جزو مسائل تقویت‌کننده این ادعا اعلام می‌کنند.

در مقابل برخی دیگر نیز علت عدم پیوستن عمان به جرگه کشور‌های علنی‌کننده توافق سازش با تل‌آویو را آن هم در شرایطی که ترامپ به شدت نیازمند این حضور بود و سکوت واشینگتن در مقابل آن را نیز در چارچوب نقش‌آفرینی بزرگ‌تری از سوی مسقط عنوان می‌کنند.

در مورد اینکه این شایعه‌پراکنی‌ها از روی خیرخواهی یا بدخواهی ایران انجام شده است، اختلاف نظر‌هایی وجود دارد، اما تقریباً همه کارشناسان بر این باورند که این شایعه‌پراکنی‌ها جزو ابزار‌های اصلی دونالد ترامپ برای تحقق سودای ورود مجددش به کاخ سفید است. شاید هم همین بی‌اعتنایی و تکذیب‌های تهران، او را چنان برافروخت که وادار شد تصمیم‌های دیوانه‌واری همچون افزایش تحریم‌ها علیه ملت ایران بگیرد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: ایران آمریکا ترامپ مذاکره شایعات وزارت خارجه تحریم برجام مذاکره ایران و آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۲۲۰۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح مشاوران ترامپ برای مجازات کشور‌هایی که دلار را کنار می‌گذارند

مشاوران اقتصادی دونالد ترامپ، نامزد ریاست جمهوری آمریکا از حزب جمهوری خواه در حال بررسی راه‌هایی هستند تا کشور‌ها را از پدیده دلار زدایی که باعث می‌شود استفاده از دلار را کنار بگذارند، دور شوند.

در حال حاضر، تعدادی از کشور‌ها بطور فعال استفاده از دلار را کنار گذاشته اند.

گفته می‌شود این تلاشی برای مقابله با اقدامات بازار‌های نوظهور کلیدی برای کاهش استفاده از دلار آمریکا است.

این بحث شامل مجازات‌هایی برای کسانی است که به دنبال تعاملات جایگزین در تجارت دوجانبه با ارز‌هایی غیر از دلار آمریکا هستند. این مجازات‌ها می‌تواند شامل کنترل صادرات، هزینه‌های دستکاری ارز و تعرفه‌ها باشد.

در ماه مارس، ترامپ در مورد دلار به CNBC گفت: با بایدن، شما دلار را به عنوان استاندارد از دست خواهید داد. این مانند شکست در بزرگترین جنگی است که ما تا به حال حضور داشته ایم. من از زمانی که کشور‌ها استفاده از دلار را کاهش می‌دهند متنفرم. من به کشور‌ها اجازه نمی‌دهم استفاده دلار را کاهش دهند. زیرا وقتی این معیار را از دست بدهیم، مانند از دست دادن یک جنگ انقلابی خواهد بود.

او همچنین در مصاحبه با فاکس بیزنس گفت: «کشور ما دارد به جهنم می‌رود و ما دیگر نقش مهمی در جهان نخواهیم داشت. ما قدرت داریم، اما در حال کاهش است. در واقع پول رایج ما رو به تنزل است. من فقط در مورد ارزش پول‌مان صحبت نمی‌کنم بلکه بحث در مورد استفاده از پول ما (دلار) در سراسر جهان است». 

یادآور می‌شود: استفاده ابرازی آمریکا از دلار باعث شده عزمی جهانی برای پایین کشیدن این ارز به راه بیافتد. آمریکایی‌ها از واحد پولی خود به عنوان «ابزار فشار سیاسی» بر سایر کشور‌ها استفاده می‌کنند که این امر، ناخواسته یک عزم جهانی برای سرنگونی پادشاهی دلار را به راه انداخته است.

در همین راستا، کشور‌های عضو بریکس نیز اعلام کرده‌اند قصد دارند در آینده از ارز‌های داخلی در معاملات خود استفاده کرده و پس از مدتی یک ارز دیجیتال مشترک را جایگزین دلار کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اقتصاد بین الملل

دیگر خبرها

  • ادعای کاخ سفید؛ اسرائیل پذیرفته که قبل از حمله به رفح، نگرانی‌های آمریکا را در نظر بگیرد
  • ادعا درباره اشکال در مفاد قرارداد‌ حمل‌و‌نقلی چین مردود است
  • نگاهی به تمام جنجال‌های کریمی قدوسی | گاف تاریخی نماینده مشهد چه بود؟
  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق
  • وزارت راه تکلیف جاده‌های ترانزیتی اردبیل را مشخص کند
  • هر ایرانی که از این جاده بازدید کند از شکسته شدن غرور ایرانی خجالت می‌کشد
  • حق معلم با مادیات ادا نمی شود
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب از سرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • طرح مشاوران ترامپ برای مجازات کشور‌هایی که دلار را کنار می‌گذارند