Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشجویی (ایسکانیوز)، برنامه «گفتگوی علمی» رادیو گفت‌وگو با موضوع نقش بومی سازی علوم انسانی در اداره کشور و با حضور دکتر مهدی موحدی عضو هیئت علمی دانشگاه شاهد در استودیو و سید محمدتقی موحد ابطحی عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی به صورت تلفنی به روی آنتن رفت.

سیدمحمدتقی موحد ابطحی با اشاره به اسناد بالادستی بلندمدت در کشور گفت: در اسناد پایین دستی معمولا ادعا می‌شود اسناد بالادستی مدنظر قرار می‌گیرد اما حقیقت این است که در برنامه ریزی‌های مدیران اسناد بالادستی مورد نظر قرار نمی‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه وابسته به وزارت علوم را متولی اصلی تحول در علوم انسانی به ویژه علوم انسانی اسلامی دانست و عنوان کرد: پژوهشگاه علوم انسانی که قدمت بیشتری دارد در حوزه تحول علوم انسانی وظایفی دارد و در شورای بررسی متون آموزش عالی اقداماتی برای ارتقاء علوم انسانی انجام داده است.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی به چالش‌هایی که برای بومی سازی علوم انسانی در اداره کشور با آن مواجه هستیم اشاره و اظهار کرد: یکی از مشکلات در این حوزه، عدم ارتباط مراکز علوم انسانی است و این سبب شده است در حوزه علوم انسانی شاهد موازی کاری بین پژوهشگاه‌ها و دستگاه‌های مختلف باشیم.

وی با بیان اینکه نقد کتب درسی علوم انسانی دانشگاهی ضروری است، گفت: اگر ارتباط ساختاری بین شورای بررسی متون دانشگاهی با سازمان «سمت» که متولی اصلی تالیف کتب علوم انسانی دانشگاهی است وجود نداشته باشد، موازی کاری صورت می‌گیرد و این به معنای هزینه اضافی است.

مهدی موحدی در ادامه با اشاره به تلاش‌های نه چندان زیادی که برای بومی سازی علوم انسانی صورت گرفته است، گفت: علی رغم این تلاش‌های هر چند اندک، در عموم جامعه فرهیخته هنوز به تلقی روشنی از بومی سازی نرسیده‌ایم و در واقع در چیستی و فهم آن در مرحله عمل گیر کرده‌ایم.

وی با تصریح بر اینکه هیچ تمایز خاصی در ایران با دیگر کشورها برای اجرای علوم انسانی نداریم، اظهار کرد: خیلی وقت‌ها از بومی سازی علوم انسانی دفاع کرده‌ایم اما در حوزه عمل هیچ گاه آن را اجرایی نکرده‌ایم زیرا نقشه دقیقی در حوزه اجرا نداریم.

عضو هیئت علمی دانشگاه شاهد با تاکید بر اینکه ساختارها و نهادهای آموزشی یعنی دانشگاه و حوزه باید نیروی لازم جهت حل مسائل کشور را ایجاد کنند، عنوان کرد: متاسفانه نگاه ما در حوزه علوم انسانی ظاهربینانه است یعنی وقتی از اقتصاد اسلامی سخن می‌گوییم فکر می‌کنیم همان اقتصادی که در تمام کشورها وجود دارد را باید به کار بگیریم و تنها یک پوشش اسلامی روی آن می‌اندازیم. این اقدامات نه تنها منجر به حل مسئله نمی‌شود که زحمت بیشتری برای کشور ایجاد می‌کند.

وی تصریح کرد: ساختارهای آموزشی در کشور اساسا دغدغه حل مسئله در حوزه علوم انسانی را ندارند و ریشه این مسئله به دلایل فرهنگی، تاریخی، اقتصادی و سیاسی باز می‌گردد.

حامد افروغ کد خبر: 1077138 برچسب‌ها سید محمدتقی موحد ابطحی تحول در علوم انسانی موازی کاری

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: تحول در علوم انسانی موازی کاری بومی سازی علوم انسانی عضو هیئت علمی موازی کاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۴۵۸۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب «اسلام و مبانی حقوق بشر» نقد و بررسی می شود

به گزارش خبرنگار مهر، معرفی و نقد کتاب اسلام و مبانی حقوق بشر از سوی گروه حقوق خانه اندیشمندان علوم انسانی و انجمن حقوق شناسی برگزار می‌شود.

این جلسه با حضور سیف الله صرامی عضو هیأت علمی و مسؤول پژوهشگاه فقه و حقوق علوم و فرهنگ اسلامی، سید محمد قاری سید فاطمی استاد دانشگاه شهید بهشتی و دانشگاه مفید قم، احمد کاظمی موسوی پژوهشگر حقوق و معارف و اسلامی، حجت الاسلام رحیم نوبهار مؤلف کتاب و عضو هیأت علمی دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی برپا خواهد شد.

دبیری جلسه را بزرگمهر بشیریه دانش آموخته حقوق کیفری و جرم شناسی و عضو انجمن حقوق شناسی بر عهده دارد.

این نشست امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ماه از ساعت ۱۷ در خانه اندیشمندان علوم انسانی به نشانی خیابان استاد نجات اللهی، بوستان ورشو، خانه اندیشمندان علوم انسانی سالن حافظ برگزار می‌شود.

کد خبر 6096989 سمانه نوری زاده قصری

دیگر خبرها

  • صدور ۱۰ مجوز جدید فعالیت در حوزه گردشگری سلامت در خراسان رضوی
  • مصحف شریف «قرآن مبارک» رونمایی می‌شود
  • نمایشگاه کتاب؛ بهترین فرصت برای ارتباط‌ فرهنگ‌های بومی
  • دیدگاه‌های متعدد در اسلامی‌سازی علوم انسانی بررسی شد
  • کتاب «اسلام و مبانی حقوق بشر» نقد و بررسی می شود
  • اسلامی‌سازی علوم انسانی امری ضروری است
  • ضرورت مشارکت ذینفعان حوزه علوم انسانی در تدوین سیاست‌ها
  • وارد نشدن خسارت به گندم کشاورزان خوزستانی در مراکز خرید روباز
  • بررسی برنامه‌سازی قرآنی در صدا و سیما از منظر هنری و علوم انسانی
  • ال۹۰ هم بومی‌سازی شد!/ عکس