Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود تلاش کردند تا با کمک یک مدل مبتنی بر یادگیری عمیق، بهترین روش درمان را برای بیماران مبتلا به سرطان ریه انتخاب کنند.

به گزارش ایسنا و به نقل از نیوزبریک، درمان‌های شخصی‌سازی شده برای بیماران مبتلا به سرطان ریه، در دو دهه گذشته پیشرفت بسیاری داشته است. برای بیماران مبتلا به "سرطان ریه سلول غیر کوچک"(NSCLC) که از متداول‌ترین انواع سرطان ریه است، دو راهبرد درمانی مهم وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دو راهبرد، مهارکننده‌های "تیروزین کیناز"(tyrosine kinase) و مهارکننده‌های "وارسی ایمنی" (Immune checkpoint) هستند. در هر حال انتخاب یک درمان درست برای سرطان ریه سلول غیر کوچک، همیشه تصمیم ساده‌ای نیست زیرا نشانگرهای زیستی می‌توانند طی درمان تغییر کنند و به بی‌اثر شدن درمان  بیانجامند. پژوهشگران "مرکز درمانی موتیف"(Moffitt Cancer Center) آمریکا سعی دارند یک روش غیرتهاجمی و دقیق برای ارزیابی جهش‌های تومور بیماران و نشانگرهای زیستی ابداع کنند تا بهترین روش درمان را تشخیص دهند.

پژوهشگران در این پروژه نشان دادند که چگونه یک مدل مبتنی بر یادگیری عمیق با استفاده از "برش‌نگاری با گسیل پوزیترون"(Positron emission tomography) می‌تواند به شناسایی بیماران مبتلا به سرطان ریه سلول غیر کوچک بپردازد که ممکن است نسبت به مهارکننده‌های تیروزین کیناز حساس باشند و یا از مهارکننده‌های وارسی ایمنی سود ببرند. این مدل، از فناوری تصویربرداری "پت-سی‌تی"(PET-CT) استفاده می‌شود و نوعی مولکول قندی موسوم به "18F-Fluorodeoxyglucose" را به کار می گیرد. تصویربرداری با روش پت-سی‌تی و با کمک این مولکول قندی می‌تواند بخش‌هایی از مکانیسم غیرعادی گلوکز را مشخص کند و تومورها را به دقت نشان دهد.

"متیو اسکاباس"(Matthew Schabath)، از پژوهشگران این پروژه گفت: این روش تصویربرداری، به صورت گسترده برای تعیین مرحله‌ای که بیماران مبتلا به سرطان ریه سلول غیر کوچک در آن قرار دارند، به کار می‌رود. این رادیوتراکر گلوکز، تحت تاثیر فعالیت "گیرنده فاکتور رشد اپیدرمی"(EGFR) و التهاب آن نیز قرار می‌گیرد. EGFR، یک v,a متداول در بیماران مبتلا به سرطان ریه سلول غیر کوچک است. جهش EGFR می‌تواند پیش‌بینی‌کننده درمان باشد زیرا بیماران مبتلا به جهش EGFR، واکنش بهتری نسبت به درمان با مهارکننده‌های تیروزین کیناز نشان می‌دهند.

این گروه پژوهشی، مدلی مبتنی بر یادگیری عمیق ارائه دادند و داده‌های مربوط به بیماران مبتلا به سرطان ریه سلول غیر کوچک را در دو بیمارستان بررسی کردند. آنها با استفاده از این داده‌ها توانستند اعتبار بیشتری به مدل خود ببخشند.

"وی مو"(Wei Mu)، پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: بررسی‌های ما در مقایسه با پژوهش‌های دیگر، دقت بیشتری برای پیش‌بینی جهش EGFR دارد.

"رابرت گیلیس"(Robert Gillies)، از پژوهشگران این پروژه گفت: ما باید بررسی‌های بیشتری در این مورد انجام دهیم اما باور داریم که این مدل می‌تواند ابزار خوبی برای تصمیم‌گیری در مورد انتخاب بهترین درمان باشد.

این پژوهش، در مجله "Nature Communications" به چاپ رسید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سرطان ریه یادگیری عمیق تصویربرداری مولکول

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۶۳۱۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دمنوشی مناسب و متعادل برای تمام افراد مبتلا به سینوزیت (فیلم)

ویدئوهای دیدنی دیگر در کانال های آپارات و یوتیوب عصر ایران ???????????? کانال 1 aparat.com/asrirantv کانال 2 aparat.com/asriran کانال 3 youtube.com/@asriran_official/videos کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: با خوردن این نوشیدنی هنگام خواب چربی بسوزانید (فیلم) دمنوش‌های مفیدی که به کاهش التهاب مفاصل و درد آن کمک می‌کند (فیلم) مواد غذایی موثر در کنترل استرس ناباروری (فیلم)

دیگر خبرها

  • دمنوشی مناسب و متعادل برای تمام افراد مبتلا به سینوزیت (فیلم)
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • شانس درمان کودکان مبتلا به سرطان در ایران ۷۰ درصد است
  • لوسمی رایج‌ترین سرطان کودکان/ ۶۵ تا ۷۰ درصد کودکان مبتلا به سرطان در ایران درمان می‌شوند
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • واکسن سرطان میزان بقا را دو برابر می‌کند
  • آزمون‌های نهایی مبتنی بر ارزشیابی از یادگیری است
  • آزمایش واکسن سرطان پوست وارد فاز نهایی شد
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • ۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است