Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@22:31:45 GMT

فزونی جایگاه‌های ناایمن CNG تهدیدی برای شهر کرمان

تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۸۸۳۵۳

فزونی جایگاه‌های ناایمن CNG تهدیدی برای شهر کرمان

به گزارش ایرنا، گاز طبیعی با وجود منابع و ذخایر گسترده ایران و همچنین نقش این محصول در سلامت، سوخت پاک و سازگار با محیط زیست و هزینه مقرون به صرف آن، طی سالیان گذشته مورد توجه و اقبال عمومی جامعه قرار گرفته و بر ضرورت ایجاد جایگاه‌های متعدد به ویژه در سطح شهرها افزوده است.

استفاده از گاز طبیعی با وجود تمامی مزایای آن در بخشی وسیع از خودروهای داخل کشور استفاده می شود اما این نوع سوخت همواره خطراتی را به دنبال داشته که این خطرات با احتمال آتش سوزی، انفجار تخریبی گسترده را به دنبال دارد که احتمال مرگ را حتی تا فاصله ۲۰ متری برای افراد نزدیک به جایگاه تا ۱۰۰ درصد افزایش می‌دهد لذا همواره حوادث دلخراش اینچنینی مورد توجه تمامی مردم قرار دارد و همواره دلهره ای از سوخت گیری گاز در جایگاهی غیر استاندارد در دل‌های مردم جای دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گاز متان نیز به عنوان گازی قابل اشتعال محسوب می شود که در صورت اشتعال طی لحظه ای محیط پیرامون خود را تخریب می کند لذا با این وجود نیاز به رعایت جدی معیارهای استانداردسازی در جایگاه‌های عرضه گاز امری ضروری و قطعی است، در این زمینه دولت شرایط ذخیره‌سازی، نگهداری و توزیع گاز را در زمره استانداردهای اجباری قرار داده و نظارت بر این حوزه را با توجه به احتمال وقوع حادثه و اثرات اقتصادی، روانی و جانی به صورت ویژه توسط سازمان‌های متولی پیگیری می‌کند.

با توجه به مواردی که گفته شد اقبال عمومی جامعه به سمت استفاده از سوخت پاک با مزایای بی شمار آن است اما از طرفی برخی از جایگاه های عرضه گاز CNG در استان کرمان از این شرایط به وجود آمده، به نفع خود استفاده کرده و با هدف سوددهی بیشتر، از انجام اقدامات کنترلی در راستای افزایش ایمنی و استانداردسازی دستگاه‌ها و محیط اطراف خود غفلت می‌کنند که در صورت جدی نگرفتن، همین امر می‌تواند موجب حوادث ناگوار بعدی و به خطر افتادن جان شهروندان بسیاری شود که نیاز به اطلاع‌رسانی و آگاه سازی عمومی دارد.

گستردگی جایگاه‌های غیرایمن CNG در کرمان

سرپرست معاونت امور اقتصادی استانداری کرمان با بیان اینکه تعداد جایگاه‌های بی‌خطر این استان به صفر مورد رسیده گفت: تعطیلی تمامی جایگاه‌ها با وجود قیمت بنزین جنبه اجتماعی و عواقب ناگواری به‌دنبال دارد.

حسین مهرابی افزود: باید تدبیری بیندیشیم که مالکان جایگاه ها از دلهره اجتماعی به نفع خود استفاده نکنند و برای تحلیل و واکاوی بهتر، وضعیت جایگاه‌های کشور نیز در قیاس با ما سنجیده شود.

وی با اشاره به ضرورت دادن اخطار جدی به جایگاه های غیر ایمن اظهار داشت: پیش از حاد شدن موضوع در استان کرمان باید ایمنی جایگاه‌های CNG رعایت شود.

سرپرست معاونت امور اقتصادی استانداری کرمان گفت: پیشنهاد می شود نشستی جداگانه با حضور یک کمیته فنی برگزار شود و علاوه بر علت یابی جایگاه‌هایی که به سراغ استاندارد نمی روند، برنامه اجرایی و اهرم عملیاتی برخورد با آنان مشخص شود و علت صفر بودن تعداد جایگاه های بی‌خطر استان را باید مشخص کرد.

وی با اشاره به عمده فعالیت های مناسب اداره کل استاندارد استان کرمان طی سال جاری گفت: اقدامات این اداره کل در شرایط کرونا در بسیاری حوزه‌ها بیش از برنامه و هدف گذاری بوده اما حوزه آموزشی و ترویجی به‌میزان نیمه گذشته از امسال کار نشده که در این زمینه مشکلات مالی مطرح شده و استاندارد در مکاتبه با تهران به این چالش رسیدگی کند.

اهرم فشار برای برخورد با متخلفان استانداردسازی وجود دارد

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه کرمان گفت: شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی منطقه کرمان ابزار لازم و اهرم فشار برای برخورد با متخلفان استانداردسازی را در اختیار دارد اما نیاز به مصوبات و دستور اجرایی داریم.

سیدباقر نورالدینی افزود: جایگاه های گاز CNG با جان مردم سروکار دارند و درصورتی‌که موارد استاندارد و ایمنی را انجام ندهند، باید به شورای تامین ارجاع یابند که پیشگیری از حوادث بعدی شود.

وی  با بیان اینکه استان کرمان در زمینه ایمن سازی از شرایط فعلی کشور بسیار عقب‌تر است تصریح کرد: تعداد ۲۳ جایگاه گاز CNG این منطقه حتی استانداردهای اولیه را دریافت نکرده‌اند و ۵۶ مورد پس از دریافت مرحله نخست، اقدامی نکرده‌اند.

مدیر شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی منطقه کرمان گفت: نشستی با حضور فرمانداران و شهرداران استان کرمان در راستای استانداردسازی جایگاه‌های گاز CNG تشکیل شد و با توجه به اینکه ۴۴ جایگاه استان دولتی و ۳۵ مورد خصوصی هستند، فرایند استانداردسازی به خوبی پیش نرفته است.

وی اظهار داشت: شرکت‌ها در دادن گواهینامه استاندارد سخت‌گیری می کردند لذا مقرر شد که استاندارد چک لیست اولیه شاخصی را برای رسیدگی به وضعیت جایگاه‌های گاز CNG تهیه و ارائه کند که هنوز این اتفاق نیفتاده است.

نورالدینی افزود: سه جایگاه گاز CNG در سیرجان طی سال‌های گذشته تعطیل شده که باید پرونده آنان به شورای تامین ارجاع شود که اگر راه اندازی مجدد نمی شوند، امتیاز آنان به فردی دیگر واگذار شود.

جایگاه‌های پرخطر در کرمان تعطیل می‌شوند

مدیرکل استاندارد استان کرمان نیز تاکید کرد: در صورت مشاهده عاملی پرخطر در جایگاه‌های عرضه گاز CNG، به سرعت نسبت به تعطیلی آنان اقدام می‌شود و ۷۹ جایگاه در سطح استان وجود دارد که هم اکنون ۵۷ جایگاه مراحل استانداردسازی را می گذرانند.

اسماعیل عاقلی با اشاره به آغاز فعالیت استانداردسازی جایگاه‌های سوخت از سال ۷۳ در استان کرمان گفت: استاندارد یکصد آیتم برای استانداردسازی جایگاه‌های عرضه در نظر گرفته است.

وی با بیان اینکه هر جایگاه CNG تقریبا ۲۵ سیلندر گاز دارد که هر کدامشان حکم یک بمب دارد و بسیار خطرناک است بیان داشت: استانداردسازی ضریب ایمنی جایگاه را ارتقا می‌دهد و رعایت آن در استان کرمان بسیار ضروری است.

مدیرکل استاندارد استان کرمان افزود: تعداد سه جایگاه CNG در شهرستان کرمان، پنج جایگاه در سیرجان، چهار جایگاه رفسنجان، ۲ جایگاه در شهرستان راور و یک جایگاه در شهرستان رابر اصلا گواهی معتبر استانداردسازی ندارند و بیشتر این جایگاه‌ها متعلق به شهرداری‌ها هستند.

هرچند غیر ایمن بودن جایگاه های گاز CNG همچون بیماری مسری به تمامی جایگاه های استان کرمان سرایت کرده اما تا وقوع حوادث جانی و اقتصادی انفجار و آتش سوزی جایگاه ها، همچنان زمانی طلایی باقی مانده است که مسئولان و متولیان در صورت جدی گرفتن فرایند استانداردسازی از هم اکنون می توانند از فاجعه ای بزرگ بیخ گوش مردم و رانندگان جلوگیری کنند و مسئولان با انجام امور تشویقی و اهرم فشار و همچنین استفاده از ظرفیت های قانونی یکبار برای همیشه احتماع وقوع اینگونه خطرات را در استان حادثه خیز کرمان به صفر برسانند.

برچسب‌ها اداره کل استاندارد استان کرمان کرمان گاز استانداری کرمان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کرمان گاز استانداری کرمان کرمان گاز استانداری کرمان اخبار کنکور استاندارد استان کرمان جایگاه های گاز CNG جایگاه های عرضه استان کرمان کرمان گفت جایگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۸۸۳۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیریت صحیح پسماند حلقه مفقوده چهارمحال‌ و بختیاری/تهدیدی که می‌تواند به فرصت تبدیل شود

مدیریت صحیح پسماند می‌توتند تهدید انبوه زباله‌ها را به فرصتی جهت ثروت‌آفرینی تبدیل کند اما متاسفانه در چهارمحال‌ و بختیاری نبود مدیریت صحیح پسماند به سمت یک چالش و تهدید برای محیط زیست در حال حرکت است.

⁴به گزارش خبرگزاری ایمنا از چهارمحال‌وبختیاری، امروزه زباله‌ها را می‌توان به معدن‌های طلا تشبیه کرد که بازیافت آن‌ها را به پول تبدیل می‌کند، اگرچه این فرایند، فرایند بسیار سختی است؛ اما نباید به سادگی از کنار ارزش آن عبور کرد. از زباله‌ها به عنوان روش‌هایی عالی برای درآمدزایی یاد می‌شود که پتانسیل بالایی در چرخه اقتصادی کشور دارند.

در حال حاضر از صنعت بازیافت به عنوان صنعتی پول‌ساز یاد می‌شود که موجب شده است تا شهرهای پیشرفته این فرصت را غنیمت بشمارد و از آن بهره‌های بسیار زیادی ببرند.

شهرهای پیشرفته تمام تلاش خود را به کار می‌گیرند تا از فناوری و تکنولوژی‌های پیشرفته استفاده کرده و زباله‌ها و ضایعات دور ریختی را بازیافت کنند و با بازیافت این زباله‌ها شرایطی فراهم کنند تا آنها را مجدداً مورد استفاده قرار دهند.

اما همین معدن طلا اگر به درستی مدیریت نشود می‌تواند باعث تخریب زیستگاه‌ها، از بین رفتن تنوع زیستی، کاهش کیفیت هوا و آلوده شدن خاک و آب شود و می‌توان گفت محیط زیست قربانی خاموش زباله‌ها است.

احداث کارخانه زباله که در جهت کاهش حجم دفن زباله بسیار مؤثر است، یکی از راهکارهای مناسب مدیریت پسماند است، مجوز احداث کارخانه بازیافت زباله در شهرکرد در حدود یک دهه قبل به بخش خصوصی واگذار شد، اما متأسفانه این سرمایه‌گذار نتوانست به تعهدات خودت عمل کند و در حال حاضر تمام زباله‌های چهارمحال و بختیاری دفن می‌شود و در بسیاری از مناطق بوی زباله‌ها بسیار آزاردهنده شده است.

طرح جامع پسماند گره کور شهر شهرکرد

محمد حسین واحدیان شهردار شهرکرد، در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با بیان این‌که از مهم‌ترین رسالت وظایف شهرداری‌ها بحث مدیریت پسماندهای شهری است، اظهار می‌کند: عمده تناژ زباله‌ها از نوع خانگی است و درگیری شهرداری‌ها بیشتر بر سر پسماندهای خانگی است، در شهرکرد بین ۱۲۰ تا ۱۳۰ تن زباله خانگی به صورت روزانه تولید می‌شود و این مقدار به اقتضای نیاز مصرف مردم در فصول سال تغییر می‌کند.

وی ادامه می‌دهد: برای این میزان تناژ تولیدی زباله باید برنامه‌ریزی دقیقی توسط مدیریت شهری صورت پذیرد و اولین گامی که شهرداری باید انجام دهد تدوین طرح جامع پسماند است که در سال ۱۳۸۶ گام‌های در جهت اجرای آن برداشته و اتفاقات اولیه نیز انجام شد اما متأسفانه وسط کار رها شده است.

شهردار شهرکرد اضافه می‌کند: شهری که طرح جامع پسماند داشته باشد اولاً یک خط راهی برایش وجود دارد دوماً جامع‌نگر و کلی‌نگر است، نه تنها شهر را در نظر می‌گیرد بلکه شهرهای اطراف مجموعه‌ای شهرکرد را در نظر می‌گیرد.

واحدیان تاکید می‌کند: یکی از چالش‌های حوزه پسماند این است که باید توجیه اقتصادی داشته باشد و یکی از بخش‌های که در توجیه اقتصادی تأثیرگذاری بالایی دارد، تناژ زباله است یعنی زمانی که شما تناژ را افزایش می‌دهید توجیه اقتصادی برای سرمایه‌گذار یا برای بخش خصوصی که آن را انجام می‌دهد، وجود دارد.

وی می‌افزاید: چند سالی است که وزارت کشور هر استان را به پهنه‌ها و مناطقی تقسیم کرده است و اعلام شده که در حوزه پسماند منطقه‌ای نگاه شود و اگر طرح جامعی نوشته می‌شود، منطقه‌ای باشد، این موضوع تا حدی می‌تواند بحث تناژ و سرمایه‌گذاری را حل کند.

شهردار شهرکرد می‌گوید: چهارمحال‌وبختیاری در حوزه مدیریت پسماند به شش پهنه تقسیم بندی شده که یکی از پهنه‌ها شهرستان شهرکرد است، شهرکرد به عنوان مرکز استان و با توجه به این‌که بیشترین تناژ زباله در این شهر وجود داشت، شهرداری شهرکرد متولی تدوین طرح جامع پسماند شهرستان شهرکرد شد.

واحدیان با بیان این‌که مشکل اصلی شهرداری شهرکرد در بحث مدیریت پسماند این بوده که طرح جامعی در این خصوص وجود نداشته است ادامه می‌دهد: با تدوین طرح جامع پسماند شهرستان شهرکرد بلاتکلیفی شهرهای کوچک و بزرگ، دهیاری‌ها و شهرداری در حوزه پسماند حل خواهد شد، در طرح جامع پسماند سیاست تفکیک از مبدا، کارخانه بازیافت و ساماندهی محل دفن زباله دیده شد و باید برای هر کدام از این بخش‌ها یک طرح تفصیلی نوشته شود.

وی با اشاره به محل دفن زباله در شهرکرد تصریح می‌کند: در حال حاضر سعی شده است محل دفن زباله با نظارتی که اداره کل محیط زیست در حال انجام آن است بر اساس اصول محیط زیستی، بهداشتی و هم مبناهای طرح جامع پسماند جانمایی دفن زباله باشد.

شهردار شهرکرد با بیان اینکه دفن زباله راهکار مناسبی برای مدیریت پسماند نیست، می‌افزاید: با شرایط فعلی اداره کل محیط زیست از محل دفن و شیوه دفع رضایت دارد ولی دغدغه این سازمان راه‌اندازی کارخانه بازیافت است که بشود این میزان دفن زباله را کاهش دهد.

واحدیان با بیان اینکه با راه‌اندازی کارخانه بازیافت شهرکرد تناژی دفن زباله به مراتب کمتر خواهد بود می‌افزاید: کارخانه بازیافت شهرکرد با فضای ۱۰ هکتاری در محل دفن زباله به‌صورت ناقص به دلیل شکل قرارداد با کارفرما و مشخص نبودن مجری رها شده است و در هر برهه‌ای یا به دلیل عملکرد بخش خصوصی و یا تعامل نداشتن شهرداری دچار مشکل شده است.

وی با اشاره به تلاش‌ها برای راه‌اندازی کارخانه بازیافت شهرکرد، اظهار می‌کند: شهرداری قصد دارد با خرید دستگاه‌های موجود و واگذاری زمین از طریق اداره صنعت، معدن و تجارت به شهرداری و با نگاهی به طرح جامع پسماند کارخانه بازیافت را راه‌اندازی کند.

شهردار شهرکرد می‌گوید: به صورت منطقی ۱۰ الی ۱۵ درصد از تناژ زباله‌ها بازیافت می‌شود ولی تاکنون هیچ شهری نتوانسته به این مقدار برسد و تقریباً هفت تا هشت درصد محتمل‌تر است و برای داشتن صرفه اقتصادی حداقل بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ تن زباله باید وجود داشته باشد که تناژ زباله شهرستان شهرکرد می‌تواند به این رقم برسد.

اشتغال ۱۰۰ نفر با راه‌اندازی کارخانه بازیافت

واحدیان تاکید می‌کند: با راه‌اندازی کارخانه بازیافت شهرکرد به طور مستقیم در محل کارخانه ۲۵ نفر و به صورت غیر مستقیم ۱۰۰ نفر مشغول به کار می‌شوند.

وی با اشاره به اهمیت تفکیک زباله از مبدا اضافه می‌کند: تفکیک زباله از مبدا بهترین راه‌حل مدیریت پسماند است و می‌تواند در کاهش هزینه‌ها همچون هزینه جمع‌آوری، حمل و دفن و زباله بسیار مؤثر باشد و باعث کاهش زباله گردی‌ها در سطح شهر شود.

شهردار شهرکرد با اشاره به راه‌اندازی کارخانه بازیافت، تاکید می‌کند: سعی شده از نیمه دوم سال آینده یک پیمانکار توانا که بتواند بحث تفکیک زباله از مبدا و کارخانه را مدیریت کند به کار گرفته شود.

واحدیان می‌گوید: در بلندمدت برنامه‌ریزی شده است که کارت شهروندی راه‌اندازی شود و در بحث تفکیک زباله به‌کارگیری شود.



تفکیک زباله بهترین راهکار جهت مدیریت پسماند

سعید یوسف‌پور مدیرکل حفاظت‌محیط‌زیست چهارمحال‌وبختیاری با بیان اینکه وظیفه سازمان محیط زیست در حوزه پسماند نظارتی است، اظهار می‌کند: قانون مدیریت پسماند و آئیننامه مشخص کرده است که متولی تولید پسماند، هر بخش مسئول مدیریت آن پسماند نیز خواهد بود. مثلاً در حوزه محدوده روستاها و شهرها، دهیاری‌ها و شهرداری‌، در حوزه بهداشت و درمان، دانشگاه علوم پزشکی مسئول خنثی‌سازی و بی‌خطرسازی پسماند هستند.

وی با بیان اینکه دفن ناصحیح پسماند باعث آلودگی آب، خاک و حتی هوا می‌شود، می‌افزاید: دفن سنتی پسماند شهری و روستایی که منطقی و کارشناسی هم نیست، یکی از چالش‌های استان در این حوزه است.

مدیرکل حفاظت‌محیط‌زیست چهارمحال‌وبختیاری، ادامه می‌دهد: سازمان حفاظت محیط زیست با این شکل مدیریت پسماند که در استان در حال انجام است، موافق نیست و طبیعی است که از همه ابزارهای قانونی که در اختیار است، برای تغییر شکل نحوه مدیریت پسماند در استفاده خواهد شد.

یوسف‌پور بیان می‌کند: اصلی‌ترین و بهترین راهکار که منافع اقتصادی هم برای مردم، دهیاری‌ها و شهرداری‌ها دارد، تفکیک از مبدا زباله‌های شهری و روستایی است در همین راستا طرح مدیریت اجتماعی پسماند پیشنهاد شده است و قرار است این طرح در ۱۰ روستا و پنج شهر استان به صورت آزمایشی صورت گیرد.

وی تصریح می‌کند: در صورت اجرایی شدن طرح تفکیک زباله از مبدا در پایان کمتر از ۲۰ درصد زباله‌ها نیازمند دفن هستند و ۸۰ درصد قابلیت بازیافت، درآمدزایی و اقتصادی شدن دارد.

مدیرکل حفاظت‌محیط‌زیست چهارمحال‌وبختیاری می‌گوید: در خیلی از کلان‌شهرها بر سر سطل زباله دعوا وجود دارد و می‌توان از این طلای کثیف درآمدزایی میلیاردی به دست آورد، اما نیازمند یک کار اصولی است.

یوسف‌پور بیان می‌کند: موضوع تفکیک زباله از مبدا یک تکلیف قانونی بر دوش شهرداری‌ها بوده که باید سال ۹۳-۹۲ به نتیجه می‌رسید اما متأسفانه این قانون معطل مانده و دستگاه‌های نظارتی در این خصوص باید ورود پیدا کنند.

به گزارش ایمنا، چهارمحال‌وبختیاری سرچشمه دو رود مهم کشور و دارای طبیعت بکر و هوای سالم است که در صورت ادامه روند دفن زباله به صورت سنتی ممکن است، منابع آبی، طبیعت بکر و هوای سالم استان در معرض خطر قرار گیرد.

کد خبر 746387

دیگر خبرها

  • مدیریت صحیح پسماند حلقه مفقوده چهارمحال‌ و بختیاری/تهدیدی که می‌تواند به فرصت تبدیل شود
  • ساخت یک شهرک جدید؛ تهدیدی برای شهر باستانی جیرفت!
  • توضیحات شرکت گاز ‌تهران درباره قطع گاز مسجد المهدی پردیس
  • تهدیدی برای شهر باستانی جیرفت
  • راه‌ها در خراسان جنوبی باز شده، اما همچنان ناایمن هستند
  • دشمن همواره در تلاش است نام خلیج فارس را تغییر دهد
  • تولید ۱۲۵۰۰ تن عسل در استان فارس
  • دادستانی انتظامی قضات جوان، مومن و متعهد را به جامعه معرفی می کند 
  • هر تهدیدی علیه ایران را در نطفه خفه خواهیم کرد
  • درخواست «افزایش اختیارات آتش‌نشانی در برابر ساختمان‌های ناایمن» به مجلس می‌رود