Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@17:24:37 GMT

تولید آهن اسفنجی از مرز ۱۵.۵ میلیون تن گذشت

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۹۷۱۷۸

تولید آهن اسفنجی از مرز ۱۵.۵ میلیون تن گذشت

گزارش روز سه شنبه خبرنگار اقتصادی ایرنا برپایه جداول آماری انجمن تولید کنندگان فولاد ایران، میزان تولید آهن اسفنجی در ۶ ماهه نخست سال گذشته ۱۴ میلیون و ۱۸۵ هزار تن بود.

افق چشم انداز دستیابی به ۴۵ میلیون تن ظرفیت

براساس طرح جامع فولاد کشور در افق ۱۴۰۴ سند چشم‌انداز ظرفیت آهن اسفنجی رقم ۴۵ میلیون تن مورد انتظار است، ضمن اینکه ظرفیت فولاد سازی رقم ۵۵ میلیون تن پیش‌بینی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آمارها نشان می‌دهد در سال ۹۷ ظرفیت اسمی واحد های  تولید کننده آهن اسفنجی برابر با ۳۲.۶ میلیون تن ثبت شد، درحالی که میزان تولید برابر با ۲۶.۳ میلیون تن بود.

کاهش صادرات در پنج ماهه

بررسی آمار پنج ماهه صادرات آهن اسفنجی امسال نشان از کاهش نسبت به مدت مشابه دارد که کارشناسان عامل آن را رشد تولید در واحد های فولاد سازی و جهش به سمت تحقق سند چشم انداز ارزیابی می شود.

میزان صادرات آهن اسفنجی در دوره فروردین لغایت مرداد امسال رقم ۱۶۹ هزار تن را نشان می دهد که در مقایسه با ۵۲۶ هزار تن عملکرد مدت مشابه در سال ۹۸ کاهش ۶۸ درصدی را ثبت کرد.

کارنامه پارسال صادرات با رشد همراه بود، برابر داده های انجمن یاد شده، مجموع صادرات آهن اسفنجی در سال گذشته به رقم ۹۴۲ هزار تن رسید و در مقایسه با رقم ۵۳۳ هزار تن صادرات سال ۹۷ رشد ۷۷ درصدی را ثبت کرد.

رشد ۶ درصد تولید در ۱۲ ماه  

آمار ۱۲ ماهه پارسال میزان تولید آهن اسفنجی را ۲۷ میلیون و ۹۰۷ هزار تن نشان می دهد که نسبت به رقم ۲۶ میلیون و ۳۵۹ هزار تن عملکرد سال ۹۷ رشد ۶ درصدی را ثبت کرد.

روند فعال سازی کارخانه های فولاد سازی استانی که در نیمه دوم سال ۹۲ با فعالیت دولت یازدهم کلید خورد، سبب رشد تولید آهن اسفنجی در کشور شد.

افزایش مصرف ظاهری آهن اسفنجی 

برپایه آمار انجمن مزبور، مصرف ظاهری آهن اسفنجی در سال گذشته بالغ بر ۲۶ میلیون و ۹۶۵ هزارتن شد که در مقایسه با رقم ۲۵ میلیون و ۹۶۵ هزار تن عملکرد سال ۹۷ افزایش چهار درصدی داشت.

به گزارش ایرنا،  تولید شمش فولادی ( میانی) در نیمه نخست امسال به ۱۴ میلیون و ۳۹۲ هزار تن رسید که در مقایسه با ۱۳ میلیون و ۸۹ هزار تن مربوط به مدت مشابه پارسال افزایش ۱۰ درصدی را نشان می‌دهد.     

برچسب‌ها فولاد مبارکه اصفهان وزارت صنعت معدن و تجارت انجمن تولید کنندگان فولاد ایران دولت یازدهم توسعه ایران آهن اسفنجی جهش تولید صادرات غیر نفتی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فولاد مبارکه اصفهان وزارت صنعت معدن و تجارت دولت یازدهم توسعه ایران آهن اسفنجی جهش تولید صادرات غیر نفتی فولاد مبارکه اصفهان وزارت صنعت معدن و تجارت دولت یازدهم توسعه ایران آهن اسفنجی جهش تولید صادرات غیر نفتی اخبار کنکور تولید آهن اسفنجی آهن اسفنجی نشان می دهد میلیون تن هزار تن سال ۹۷

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۹۷۱۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع تعهد ارزی مانع صادرات صنایع کنسرو

رئیس سندیکای صنایع کنسرو ایران گفت: با بیان اینکه رفع تعهد ارزی، تحریمی خود ساخته را برای صنایع ایجاد کرده است گفت: محصولی که با تمامی سختی‌ها و مشکلات تولید می‌شود برای عرضه آن نیز در بازار های داخلی و خارجی موانعی وجود دارد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم مسعود بختیاری، در نشست بررسی فرصت‌ها و چالش‌های کسب و کار کنسرو در سال 1403 اظهار داشت: از گذشته تولیدکنندگان صنایع غذایی برای تأمین سرمایه در گردش وابسته به شبکه بانکی‌ بوده‌اند اما با توجه به این‌که ساختار فعلی شبکه بانکی کشور انقباضی است و زمزمه‌هایی نیز مبنی بر افزایش نرخ سود وجود دارد، باید اذعان کرد که صنایع برای تامین مالی و سرمایه در گردش وضعیت مناسبی ندارند.

وی افزود: به‌دلیل تحریم‌های ظالمانه علیه کشورمان، مشکلاتی برای تامین مواد اولیه ازجمله تون ماهیان وجود دارد؛ که در این شرایط لازم است وزارت جهادکشاورزی و وزارت صمت شرایط ثبت سفارش‌ها مواد اولیه را تسهیل کنند.

رئیس سندیکای صنایع کنسرو ایران با اشاره به مشکل ریزش سرمایه‌های انسانی در صنایع گفت: نیروی انسانی جدید از نظر انگیزه، توان و دلبستگی به کار با نسل قبل تفاوت دارد و دچار فرسودگی نیروی انسانی در صنایع شده‌ایم.

وی با بیان اینکه تامین انرژی نیز یکی از چالش‌های صنایع غذایی از جمله صنعت کنسرو است، تصریح کرد: خاموشی دستگاه‌های خط تولید به‌دلیل قطعی برق صدمات جبران‌ناپذیری به صنایع کنسرو کشور تحمیل کرده است و در صورت تکرار در سال جدید به مشکلات صنایع می افزاید.

بختیاری با بیان اینکه برای جهش تولید باید زیرساخت‌ها مهیا شود؛ اظهار داشت: صنایع با مشکلات مختلفی دست و پنجه نرم می کنند که برای تحقق جهش تولید نیازمند رفع این مشکلات هستیم.

وی با اشاره به مشکلات پیش روی محیط کسب و کار گفت:  دستگاه‌های متعددی مانند سازمان غذا و دارو، سازمان ملی استاندارد، وزارت جهادکشاورزی، وزارت صمت، سازمان حمایت، سازمان محیط‌زیست، وزارت کار، سازمان امور مالیاتی و تأمین اجتماعی به استناد یک یا چند ماده قانونی خود را در تصمیم‌گیری‌ها برای صنعت غذا دخیل می‌دانند و ناهماهنگی و مشکلاتی را ایجاد می‌کنند.

بختیاری با بیان اینکه رفع تعهد ارزی، تحریمی خود ساخته را برای صنایع ایجاد کرده است گفت: محصولی که با تمامی سختی‌ها و مشکلات تولید می‌شود برای عرضه آن نیز در بازار های داخلی و خارجی موانعی وجود دارد.

عدم امکان رقابت تولید کنندگان با واسطه‌ها در صاردات کنسرو!

وی گفت: با توجه به افزایش حقوق و دستمزد که صورت  گرفته در سال جاری به نظر می‌رسد چند ماهی تاب‌آوری و اقشار کارمند و کارگر بتوانند قدرت خرید متناسبی داشته باشند ولی با توجه به تورم ممکن است با رکود مواجه شویم و در بازار بین‌المللی نیز مشکلاتی از جمله تحریم خود ساخته رفع تعهد ارزی وجود دارد.

وی اظهار داشت: برخی ازصنایع اعلام می کنند که محصول آنها توسط واسطه ها به خارج از کشور قاچاق و در آنجا به فروش می رسد و ارز آن با نرخ آزاد و گران تر به بازار بر می‌گردد که این شرایط  خود تولید کننده محصول نمی‌توانند با واسطه‌ها برای صادرات رقابت داشته باشد.

وی افزود: برخی از صنایع نیز برای صادرات محصولات خود را به صورت ریالی به فروش می رسانند که آنها نیز مشکلاتی برای بازگشت ارز حاصل از صادرات خود به کشور دارند.

بختیاری گفت: ارز حاصل از صادرات حتما به کشور باید باز گردد اما صنایع در این شرایط مشکلاتی برای تحقق این امر دارند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رفع تعهد ارزی مانع صادرات صنایع کنسرو
  • ذخیره روزانه بیش از ۱۰۰۰ تن مرغ گرم/ صادرات مرغ بلامانع است
  • بازار سیب‌زمینی، پیاز و گوجه‌فرنگی تامین است
  • هدفگذاری صادرات ۱۵۰ هزار تن تخم مرغ در سال ۱۴۰۳
  • صادرات مرغ تا پایان سال به ۳۰۰ هزارتن می‌رسد
  • تنظیم بازار و جهش تولید با مشارکت تشکل ها
  • فولاد مبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی در سال ۱۴۰۲
  • تحریم‌های غرب چه تاثیری بر صادرات روسیه داشت؟
  • فولادمبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی ایران
  • تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت واقعی است؟