Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی اکبر فرازی، سفیر اسبق ایران در رومانی و مجارستان در گفتگو با خبرنگار ایسکانیوز، در پاسخ به این سوال که دستگاه دیپلماسی کشور در شرایط فعلی که تحت شدیدترین تحریم های یکجانبه آمریکا قرار گرفته ایم تا چه میزان در راستای پیشبرد توسعه تعاملات تجاری با کشورهای مختلف جهان موفق عمل کرده‌است؟ اظهار داشت: ما امروز با شرایط تحریم های تحمیلی و شدید آمریکا که موضوعی خاصِ ایران است و از طرفی با بحران کرونا که همه گیر است و همه جهان با آن دست و پنجه نرم می کنند، مواجه هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: بنابراین وضعیت ما اینطور است که از دو جنبه تحت فشار قرار داریم و هر دو این موضوعات هم بر فعالیت های تجاری کشور اثرگذار هستند.

فرازی تصریح کرد: بنابراین کرونا که جهانی هست و تحریم های ناجوانمردانه و سختی که خاصِ ما هست و سوم سو مدیریت های داخلی است، مدیریت علمی این نیست که شاهدیم.

معاون اسبق امور بین الملل اتاق بازرگانی ایران بیان کرد: از طرفی با کنوانسیون های جهانی مخالفت میکنیم، آنهم با زاویه دید سیاست و نه اقتصاد. متاسفانه نا شرایطمان را روی هوا نگه داشتیم.

وی در میزان موفقیت دستگاه دیپلماسی با در نظر گرفتن شرایط مختلف بین المللی و محدویت های اعمال شده علیه ایران، اظهار داشت: موفقیت نسبی است، تحریم ها آثار خودشان را گذاشتند و ما نتوانستیم آنطور که باید مقابله خوبی داشته باشیم.

فرازی تصریح کرد: ما تعریفی از دیپلماسی اقتصادی نداشتیم، بنابراین متناسب با آن برنامه ریزی نکردیم و نیرویی پرورش ندادیم.  

سفیر اسبق ایران در رومانی ادامه داد: یکی از اقدامات مهم وزرات امور خارجه میتواند فعال کردن دانشکده آن وزارت خانه باشد و به خصوص در زمینه مسائل تجارت خارجی دانشجو جذب کند؛ آموزش دهد و در اسرع وقت آنها را برای کار در بدنه کارشناسی وزارت امور خارجه به کار بگیرد.

وی گفت: متعاقب این موضوع وزارت امور خارجه باید میان آن وزارتخانه و بخش های مختلف اقتصادی و به خصوص بخش خصولتی و خصوصی ارتباط برقرار کند.  

فرازی در پاسخ به این سوال که مهمترین موانع پیش روی ما در راستای توسعه تعاملات تجاری چیست؟ اظهار داشت: اول اینکه تکلیف خودمان هنوز مشخص نیست و نمی دانیم که با دنیا چه کار میخواهیم کنیم، نمی دانیم که کدام بخش دنیا اولویت یک هست و اولویت های بعدیش کجاست، یک شبه غش میکنیم سمت چین، یکبار دیگه غش میکنیم سمت آمریکای لاتین و این رویه اشتباه است و راهبرد درستی نیست.

سفیر اسبق ایران در مجارستان با ارائه برخی راهکارها به دستگاه دیپلماسی در راستای توسعه تعاملات تجاری با کشورهای مختلف، بیان کرد: ما باید بتوانیم از هر طریق ممکن منافذ را در دل بلوک های واحد پیدا کنیم همانند کشورهای بلوک شرق اروپا که می توانند خارج از اتحادیه اروپا با ما همکاری داشته باشند یا کشورهایی که به تازگی وارد اتحادیه شده اند، در واقع اتحادیه اروپا یک بلوک است که بازیگران متفاوتی دارد و هر یک از آنها هم منافع متفاوتی دارند.  

وی ادامه داد: متاسفانه ما همچنان نگاه از بالا به پایین به آسیا داریم و این منطقه را دست کم میگیریم درحالی که کشورهای آسیایی به شدت پیشرفت کرده اند و اگر تا دیروز کشورهایی چون ژاپن، کره جنوبی و چین خیلی مطرح بودند امروز دیگر ویتنام، اندونزی و مالزی هم خیلی قوی شدند.

فرازی گفت: رشد و پیشرفت این کشورها نشان از سرمایه گذاری های انجام شده دارد که می تواند برای ما گزینه های خوبی جهت همکاری باشند.  

سفیر اسبق ایران در رومانی تصریح کرد: باید در مناطق مختلف امکانات و ظرفیت های بالقوه را شناسایی و بر روی آنها سرمایه گذاری کنیم.

فرازی در پایان خاطرنشان کرد: کشورهای همسایه هم که متاسفانه همیشه درگیر مسائل سیاسی بودند ولی باید در خصوص گسترش و توسعه تعاملات تجاری با کشورهای منطقه ای و همسایه برنامه جدی و بلند مدتی داشته باشیم.  

محمدمهدی ملکی کد خبر: 1077674 برچسب‌ها اتحادیه اروپا وزارت امور خارجه علی اکبر فرازی دیپلماسی اقتصادی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: کرونا کرونا اتحادیه اروپا وزارت امور خارجه علی اکبر فرازی دیپلماسی اقتصادی توسعه تعاملات تجاری سفیر اسبق ایران امور خارجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۹۷۸۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور مجوز تأسیس و فعالیت مرکز تجاری ج. ا. ایران در نروژ

سازمان توسعه تجارت مجوز تأسیس و فعالیت مرکز تجاری ج. ا. ایران در کشور نروژ، شهر اسلو را صادر کرد.

به گزارش مشرق، سازمان توسعه تجارت مجوز تأسیس و فعالیت مرکز تجاری ج. ا. ایران در کشور نروژ، شهر اسلو را صادر کرد.

بنا بر این خبر، با صدور مجوز تأسیس و فعالیت مرکز تجاری ج. ا. ایران در کشور نروژ شهر اسلو، به شرکت صنایع دومان قشم تحت نظارت سازمان توسعه تجارت موافقت شد. گفتنی است مدت اعتبار این مجوز از تاریخ ۱۴۰۲/۰۹/۰۸ تا ۱۴۰۴/۰۱/۲۷ است.

بر این اساس این شرکت متعهد است فعالیت‌های خود را در چارچوب ضوابط و شروط ابلاغی عمل کرده و در صورت عدم رعایت شرایط و الزامات مربوط، حسب تصمیم کارگروه مراکز تجاری، مجوز فوق‌الذکر قابل تعلیق یا ابطال است.

دیگر خبرها

  • صدور مجوز تأسیس و فعالیت مرکز تجاری ج. ا. ایران در نروژ
  • بندر چابهار بهترین گزینه برای مبادلات تجاری افغانستان
  • خاندوزی : فصل جدیدی از توسعه اقتصادی ایران و عراق آغاز شد
  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند
  • مخبر: ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند
  • رونمایی «دیپلماسی اقتصادی و برندسازی ملی» در نمایشگاه کتاب
  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی استفاده کنند
  • برگزاری سومین جلسه ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی در وزارت امور خارجه
  • نقشه راه تجارت ایران و عراق تدوین می‌شود
  • حوضه خلیج فارس یکی از آلوده‌ترین پهنه‌های آبی در جهان است/ اولویت دیپلماسی زیست‌محیطی خلیج فارس