Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-06@19:17:52 GMT

گردش به چپ بولیوی

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۰۸۶۴۳

گردش به چپ بولیوی

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دنیای اقتصاد؛ روز دوشنبه ۲۸ مهرماه، نظرسنجی‌ها و آرای ریخته شده نشان از آن داشت که نامزد دستچین شده مورالس یعنی «لوئیس آرس» با برتری در برابر رقیب اصلی خود «کارلوس مسا» برنده انتخابات شد و حامیان آرس در خیابان‌ها به جشن و پایکوبی پرداختند. این در حالی است که نتایج رسمی ممکن است چند روز دیگر اعلام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«جولی تورکویتز» در گزارش ۱۹ اکتبر برای نیویورک‌تایمز نوشت: کارلوس مسا در واکنش به شکست خود گفت: «این بر عهده ماست، آنهایی که به دموکراسی باور دارند، آنهایی که می‌گفتند نتایج انتخابات را می‌پذیریم - خواه مطلوب ما باشد یا نباشد - اکنون باید پیروز انتخابات را به رسمیت بشناسند. ما نتایج را می‌پذیریم.»

به نوشته نیویورک‌تایمز به نقل از یک نهاد نظرسنج به نام «Ciesmori»، حوالی نیمه‌شب شنبه ۲۶ مهرماه آرس به‌عنوان نامزد دستچین شده و حامی مورالس حدود ۴/ ۵۲ درصد آرا را به دست آورد در حالی که کارلوس مسا حدود ۵/ ۳۱ درصد آرا را کسب کرد. در بیرون از دفتر اصلی کمپین آرس، چند صد نفر تجمع کرده بودند و روز دوشنبه را به جشن و پایکوبی پرداختند. آنها شعار «پولرا مورد احترام است» سر می‌دادند [pollera یا پولرا به دامن سنتی بولیوی اشاره دارد که به نماد حزب این رهبر بومی تبدیل شده بود.] آرس جانشین منتخب مورالس است؛ چهره‌ای تحول‌خواه در کشوری که قدرت به‌طور سنتی در دستان یک گروه نخبه ثروتمند و سفیدپوست است. مورالس طی دوره ۱۴ ساله‌ای که در قدرت بود فقر را کاهش داد، راه‌ و مدرسه ساخت، صنعت گاز و نفت را ملی کرد و برخی اقدامات دیگر. اما مورالس سال گذشته از کشور گریخت. او در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۰۵ پیروز شد و پس از سه دوره ریاست‌جمهوری، در سال ۲۰۱۹ و در پی اعتراض‌های گسترده به نتیجه انتخاباتی که او را با تقلب برای چهارمین دوره، به ریاست‌جمهوری بولیوی می‌رساند با درخواست سران ارتش برای کناره‌گیری، از سمت خود کنار رفت و به مکزیک پناهنده شد. مورالس سرنگونی خود را کودتا نامید. او امسال رای خود را از کشور همسایه آرژانتین به صندوق انداخت.

به نوشته گزارشگر نیویورک‌تایمز، در این دوره گذار، بولیوی از سوی یک رئیس‌جمهور موقت اداره می‌شد؛ محافظه‌کاری به نام «جینین آنِز» که حامیان رئیس‌جمهور قبلی را مورد آزار و اذیت و پیگرد قرار داد، بسیاری از سیاست‌های او را کنار گذاشت و مخالفان را سرکوب ‌کرد. مورالس فردی جنجال‌برانگیز در کشور خود است؛ از یکسو، به‌خاطر نقش خود در کمک به فقرا تحسین می‌شود و از سوی دیگر به دلیل ماندن طولانی‌مدت در قدرت مورد انتقاد است. رفتار مورالس اما با دیگر روسای جمهور پیشین در آمریکای لاتین متفاوت بود. برای نمونه وی در ۲۸ ژانویه ۲۰۰۶ حقوق خود را تا ۵۷ درصد کاهش داد و به ۸۷۵,۱ دلار آمریکا در ماه رساند. مورالس مجرد است و پیش از انتخابات ریاست‌جمهوری، با خواهر خود زندگی می‌کرد. وی در دیدار‌های رسمی از پیراهنی سفید بدون کراوات استفاده می‌کرد که این مساله در عصر مدرن در مورد مقامات ارشد آمریکای لاتین، امری بی‌سابقه است. مورالس رهبر حزب «حرکت به سوی سوسیالیسم» است که در زبان اسپانیایی کوته‌نوشت آن MAS به معنای «بیشتر» است.

در ۲۰ اکتبر ۲۰۱۹ مورالس با ۱/ ۴۷ درصد آرا در دور نخست انتخابات ۲۰۱۹ بولیوی پیروز شد. نتیجه اعلام‌شده بلافاصله اعتراضات را برانگیخت و به تظاهرات گسترده در کشور منجر شد. در ۹ نوامبر ۲۰۱۹ سازمان کشورهای آمریکایی در نتیجه‌گیری گزارش اولیه خود اعلام کرد در این انتخابات «به‌وضوح دستکاری شده است» و اسنادی از دستکاری داده‌ها و جعل امضا وجود دارد. روز بعد مورالس اعلام کرد انتخابات تازه‌ای برگزار می‌کند. پس از پیوستن پلیس به معترضان و در ۱۰ نوامبر، ژنرال ویلیامز کالیمن، فرمانده نیروهای نظامی بولیوی گفت: «سران ارتش معتقدند که مورالس باید به‌خاطر مصلحت بولیوی کنار برود تا آرامش و ثبات دوباره در کشور برقرار شود.» در ۱۲ نوامبر مورالس به مکزیک رفت و در آنجا پناهنده شد. مورالس، همراه با دولت‌های مکزیک، کوبا، نیکاراگوئه و دولت نیکلاس مادورو در ونزوئلا، کنار رفتنش از قدرت در بولیوی را کودتا خواندند.

در هر حال، به نوشته نیویورک‌تایمز، در روز انتخابات، رای‌دهندگان از شخص مورالس ابراز نگرانی و سرخوردگی کردند اما افزودند که آنها همچنان به حزب او باور دارند. رای‌دهندگان می‌گفتند این حزب، تنها حزبی است که در کنار خانواده‌هایی ایستاده که برای چند نسل در حاشیه زندگی می‌کردند. برخی می‌گفتند از این بیم دارند که کارلوس مسا – اگرچه لحنی آشتی‌آمیز دارد و می‌کوشد تا ائتلافی گسترده بسازد - پا جای پای آنز بگذارد. مسا، روزنامه‌نگار سابق و مورخ، از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۵ رئیس‌جمهور بود اما در بحبوحه تظاهراتی که شامل درخواست برای ملی کردن منابع گاز کشور بود استعفا کرد. وی پس از خدمت به‌عنوان معاون رئیس‌جمهور، قدرت را از آن خود کرد و در نهایت آن را به رهبری دیگر به نام «گونزالو سانچز دو لوزادا» واگذار کرد که به «گونی» (Goni) معروف بود. برخی از رای‌دهندگان همچنان مسا را با سیاست‌های سلف خود در مورد خصوصی‌سازی پیوند می‌دهند. «لوئیزیا آلوارز» ۴۰ ساله، رای‌دهنده‌ای در منطقه «ال آلتو» که پایگاه «MAS» است می‌گوید: «نمی‌توانیم به زمانی بازگردیم که رنج می‌کشیدیم و دیگران برنده بودند.» در «ال آلتو» و «لاپاز» پایتخت اداری کشور، عباراتی مانند «مسا= آنز» و «مسا= گونی» شعارهای دیواری روزمره هستند. گونزالو سانچز قبلا رئیس مجلس بود.

بولیوی دومین کشور بزرگ صادرکننده گاز طبیعی در آمریکای جنوبی است که پس از ونزوئلا ۸/ ۴۸ تریلیون متر مکعب گاز استخراج می‌کند اما در عین حال، یکی از فقیرترین کشورها در آمریکای جنوبی و جهان است. به نوشته نیویورک‌تایمز، مسا که روز دوشنبه از دفتر انتخاباتی خود سخن می‌گفت افزود که بر اساس آمارها، پذیرفته است که رقیبش پیروز انتخابات شده و اینکه حزب او «رئیس اپوزیسیون دموکراتیک برای ۲۰۲۵ - ۲۰۲۰ خواهد شد.» بر اساس این گزارش، حزب آرس ادعای پیروزی در انتخابات نکرد. در عوض، اعلام کرد که منتظر اعلام شمارش رسمی است. در دفتر مرکزی MAS، «ماریانلا پاکو» سخنگوی حزب گفت که در حال انتظار برای اعلام نتایج از سوی نهادهای انتخاباتی هستند زیرا نمی‌خواهند با اعلام پیروزی زودهنگام و رسمی «خوشحالی مردم را نقش بر آب سازیم.» اما وی تاکید کرد که گزارش‌های به دست آمده از نهادهای انتخاباتی نشان‌دهنده «آرای چشمگیر» این حزب است. این سخنگو افزود که هدف حزب اکنون «بازسازی خرابی‌های» به جا مانده از سوی آنز است.

آرس خود را «نامزد در حال گذار» نامیده و وعده داد که میراث مورالس را ادامه می‌دهد در حالی که رهبران جوان حزب را برای به دست گرفتن قدرت در آینده آموزش می‌دهد. او افزود که مورالس نقشی در دولت وی نخواهد داشت. آرس که پیش از این به‌عنوان وزیر اقتصاد مورالس فعالیت می‌کرد، کشوری را به میراث برده که عمیقا دارای شکاف و با بحران اقتصادی دست به گریبان است. زخم‌های تظاهرات سال گذشته همچنان تازه است. کرونا اقتصاد کشور را زمین‌گیر کرده است. در روز انتخابات در شهر کوچک «آشوکالا»، ویکتور آپازا ۴۰ ساله، در کنار مادر خود ایستاده است. او یک عرقگیر و یک دامن سنتی پوشیده است. هر دو رای داده‌اند. آپازا که در بحبوحه کرونا کار خود را از دست داده، می‌گفت که به آرس رای داده است زیرا معتقد است که این نامزد تنها کسی است که می‌تواند بولیوی را از بحران اجتماعی رهایی بخشد. او می‌گفت: «ما آشتی می‌خواهیم.» با این حال، آپازا یک هشدار هم داده است. اگر آرس «راه‌حلی برای ما نیاورد، به خیابان‌ها خواهیم رفت. هیچ گزینه دیگری نداریم.»

پربیننده ترین ایران و آمریکای ۲۰۲۱ موضع مشاور بایدن درباره شرایط بازگشت آمریکا به برجام نگاهی به اقتصاد ۸۸تریلیون دلاری جهان/ چشم‌انداز تولید ناخالص داخلی در سال آتی چگونه خواهد بود؟ استعفای جانسون به دلیل کم بودن حقوق نخست وزیری ترامپ: اولین تماس با من بعد از پیروزی، از ایران خواهد بود

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: انتخابات ریاست جمهوری بولیوی فقر مکزیک مورالس قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت نیویورک تایمز ریاست جمهوری روز انتخابات رئیس جمهور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۰۸۶۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقام دوم گردش مالی در کشور برای صنعت غذایی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، شقایق حق جوی جوانمرد، رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری افزود: اکنون صنعت غذایی کشور پر نشاط است و گردش مالی آن بعد از صنعت پتروشیمی در مقام دوم قرار دارد.

رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی، که در افتتاحیه رویداد فبین‌فود (هم‌رسانی نیاز‌ها و ایده‌های نوآورانه صنایع غذایی در آزمایشگاه ساخت سریع) در مشهد سخن می‌گفت، خاطرنشان کرد: دانشگاه‌های کشور بعد از انقلاب اسلامی رشد بسیاری کرده اند و افراد بسیاری نیز از آن فارغ‌التحصیل شده اند که این افراد باید در صنایع کشور مشغول به کار شوند..

وی گفت: از سوی دیگر صنعت نیز کار‌های زیاد بر زمین مانده دارد که به سختی اداره می‌شوند و به همین دلیل نوآوری در آن کم دیده می‌شود و این معاونت مسئول اشاعه و ترویج فناوری است.

رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی با بیان اینکه صنایع به سختی به موضوع تحقیق و توسعه توجه دارند، گفت: این رویداد هم رسانی لازم را ایجاد می‌کند تا در کنار نیاز‌های صنایع، نقدینگی موجود در کشور و البته حضور نخبگان، حرکتی در کشور ایجاد شود تا ظرفیت‌های آزمایشگاه‌های ساخت سریع (فب‌لب) برای نوآوری در صنعت غذا فراهم شود.

حق جوی جوانمرد اظهار کرد: چشم انداز ما این است که این رویداد در سال‌های آینده بین المللی شود، زیرا غذا یکی از نمایشگر‌های قدرت و فرهیختگی کشور‌ها به شمار می‌رود. این در حالی است که کشور ما با وجود غذا‌های فاخر متشکل از هزاران ترکیب شگفت انگیز، نتوانسته غذا‌های خود را در کنار میراث و فرهنگ مان به جهان معرفی و صادر کند.

شادی بلوریان، دبیر رویداد ملی فبین‌فود نیز با بیان این که این رویداد در سه کلیدواژه نوآوری، غذا و fablab (آزمایشگاه ساخت سریع) دنبال می‌شود، اظهار داشت: زمانی می‌توان از امنیت غذایی سخن گفت، که تمام مردم کشور به غذا در هر زمانی دسترسی داشته باشند و این رویداد سعی در هم‌افزایی بیشتر در این زمینه دارد، زیرا کشور‌های قدرتمند با تهدید غذا سعی در استعمار سایر کشور‌ها دارند.

وی ادامه داد: مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی می‌توانند رسیدن به امنیت غذایی را با ایجاد زنجیره فناوری و نوآوری تقویت و تسهیل کنند.

معاون آموزشی و پژوهشی پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی خراسان رضوی بیان کرد: برای اینکه بتوانیم به نوآوری دست پیدا کنیم، فب لب‌ها نقش کلیدی در رسیدن آسان و ارزان به محصولات دارند.

وی ادامه داد: آزمایشگاه ساخت سریع بر مبنای سه محور ساخت و تولید نمونه‌های اولیه، خدمات تخصصی و کنترل کیفی، شرایط ارزیابی و ارائه محصول به بازار را فراهم می‌کند.

بلوریان گفت: پژوهش برای پژوهش مورد نیاز ما نیست، بلکه به دنبال تولید محصولی هستیم تا طرح‌های ارزشمند ارائه شده بتواند مشکلات مسیر حرکتی صنایع را تسهیل کند؛ بر همین اساس فب‌لب‌ها درصورتی موفق هستند که بتوانند نیازی از جامعه را برطرف سازند.

وی افزود: در این مسیر فناورانه، وقتی نیازی از سوی صنعت شناسایی و دریافت شد به محققان و نوآوران ارجاع می‌شود و جهاد دانشگاهی نیز می‌تواند زیرساخت‌های لازم برای این هم افزایی را فراهم کند.

بلوریان در خصوص رویداد فبین فود هم گفت: بعد از رونمایی از پوستر رویداد ملی فبین‌فود توسط معاونت علمی ریاست جمهوری و جهاد دانشگاهی پیش‌رویداد‌هایی با هدف معرفی فب‌لب یا آزمایشگاه ساخت سریع برگزار شد.

به گفته وی، اولین پیش‌رویداد آن با حضور صنایع مختلف، دومین پیش‌رویداد با حضور صنایع، نمایندگان دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی و سومین پیش‌رویداد نیز با حضور نمایندگان صنایع، دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی برگزار شد.

بلوریان افزود: بعد از برگزاری پیش‌رویداد‌ها ۱۰۰ نیاز از صنایع دریافت شد و بعد از غربالگری‌ها ۶۰ نیاز انتخاب شده و به اطلاع فناوران و نوآوران رسید، در این مراسم طرح‌های برگزیده معرفی می‌شوند. در پایان رویداد ملی فبین فود، ۹ تفاهم نامه بین صنایع و افراد نخبه به امضا رسید.

نخستین رویداد ملی فبین‌فود به منظور هم‌افزایی و مشارکت نقش‌آفرینان زیست بوم دانش و نوآوری در صنعت غذای کشور با عنوان هم‌رسانی نیاز‌ها و ایده‌های نوآورانه صنایع غذایی در آزمایشگاه ساخت سریع (فب‌لب)  شنبه ۱۳ اردیبهشت به همت پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری در مشهد برگزار شد.

دیگر خبرها

  • گیاهان مفید برای رشد و تقویت مو‌های نازک
  • این کار را انجام ندهید، یارانه تان قطع می شود!
  • صنایع غذایی پس از پتروشیمی بیشترین گردش مالی را دارد
  • صنایع غذایی پس از پتروشیمی بیشترین گردش مالی را در کشور دارد
  • مقام دوم گردش مالی در کشور برای صنعت غذایی
  • خبر مهم برای یارانه بگیران | چه کنیم تا یارانه مان قطع نشود؟
  • رقابت تجاری روسیه با چین در آسیای مرکزی داغ شد
  • توصیه به یارانه‌بگیران؛ چه کنیم تا یارانه مان قطع نشود؟
  • چه کنیم تا یارانه مان قطع نشود؟
  • توصیه به یارانه‌بگیران/ چه کنیم تا یارانه مان قطع نشود؟