Web Analytics Made Easy - Statcounter

کامران خرم روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ۶۳ درصد آب تجدیدپذیر حوضه سفیدرود، ۹ درصد آب تجدیدپذیر زاب، ۲۰ درصد از سیروان، ۲۶ درصد حوضه کرخه و ۱۰ درصد آب تجدیدپذیر دریاچه ارومیه در استان مصرف می‌شود.

وی با بیان اینکه آب تجدیدپذیر، مقدار آبی است که یک حوضه(یا محدوده جغرافیایی) طی چرخه آبی سالیانه توانایی بازیابی آن را دارد، افزود: استان کردستان دارای ۱۱ دشت، هشت آبخوان و سه دشت ممنوعه بوده و نیمه شرقی استان دارای ۷۳ درصد پتانسیل آب زیرزمینی و نیمه غربی آن ۲۷ درصد منابع زیرزمینی را به خود اختصاص داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان با اشاره به اینکه سالانه یک‌ میلیارد و ۶۷ میلیون مترمکعب آب در استان مصرف می‌شود، اضافه کرد: ۱۴۴ میلیون مترمکعب در بخش آب شرب، ۷۱ میلیون مترمکعب در بخش صنعت و ۸۵۲ میلیون متر مکعب در بخش کشاورزی مصرف می‌شود.

خرم یادآور شد: به استثنای سنندج، سقز و بانه، آب سایر شهرهای استان از طریق منابع آب زیرزمینی تامین می‌شود اما براساس برنامه‌ریزی های انجام شده شهرهای قروه، دهگلان، بیجار و دیواندره در آینده ای نزدیک از منابع آب سطحی و سدهای اجرا شده بهره مند خواهند شد.

وی اظهار داشت: از طرح‌های در دست اجرای شرکت آب منطقه‌ای می‌توان به آبرسانی سقز از محل سد چراغ ویس، آبرسانی به قروه و دهگلان از طریق خط انتقال سدآزاد، آبرسانی به شهرستان بیجار از محل سد سیازاخ و آبرسانی به مریوان از محل سد گاران است.

کردستان، استانی کوهستانی و اقلیم آن متاثر از توده‌های هوای گرم و مرطوب مدیترانه‌ای است که موجب بارندگی‌هایی در بهار و ریزش برف در زمستان‌ها می‌شود.

میزان بارندگی سالانه در شرایط عادی اقلیمی معادل ۴۵۵ میلی‌متر و بیشترین میزان بارندگی سالیانه مربوط به شهرهای مریوان و بانه با حدود ۸۰۰ میلی‌متر و کمترین میزان بارندگی در شرق استان حدود ۴۰۰ میلی‌متر و در قسمت مرکزی یعنی سنندج نزدیک به ۵۰۰ میلی متر است.

از حوضه های آبریز اصلی استان کردستان می‌توان به خلیج فارس و دریای عمان، دریای خزر و دریاچه ارومیه و حوضه‌های آبریز نیز به سفیدرود شامل رودخانه‌های تلوار و قزل اوزن، مرزی غرب شامل رودخانه‌های سیروان و زاب کوچک، کرخه شامل رودخانه رازآور و دریاچه ارومیه شامل رودخانه های زرینه و سیمینه اشاره کرد.

تعداد دشت‌های استان ۹ مورد بوده که پنج دشت آن در نیمه شرقی، ۲ دشت در غرب و ۲ مورد دیگر در جنوب استان واقع شده است و دشت‌های قروه، دهگلان و چهاردولی در شرق استان جزو دشت‌های ممنوعه محسوب می‌شود.  

۱۸ سد در کردستان وجود دارد که از این تعداد مدیریت ۱۲ سد در اختیار استان است و چهار سد قشلاق، سنگ‌سیاه، عباس آباد بانه و سد زریوار به بهره‌برداری رسیده است.  

برچسب‌ها کردستان شرکت آب منطقه ای سرانه مصرف آب

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کردستان شرکت آب منطقه ای سرانه مصرف آب کردستان شرکت آب منطقه ای سرانه مصرف آب اخبار کنکور شامل رودخانه آب تجدیدپذیر میلیون متر میلی متر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۱۸۰۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شمارش معکوس برای اصلاح نرخ تورم سالانه

به گزارش خبرنگار جام جم آنلاین یزد ، محمدعلی شاه‌حسینی با اشاره به نتایج شاخص نرخ تورم ماهانه استان یزد در فروردین سال 1403 از سوی مرکز آمار ایران، اظهار داشت: بر اساس آمارها نرخ تورم فروردین ماه در استان یزد 2.3 درصد بوده که نسبت به مقدار مشابه در کشور حدود 0.3 درصد کمتر است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استانداری یزد  از روند کاهشی نرخ تورم ماهانه زیر گروه‌ های کالایی خوراکی ها و غیر خوراکی ها در استان خبر داد و گفت‌: بر اساس اعلام مرکز آمار ایران در اسفندماه ۱۴۰۳، تورم ماهانه استان یزد برای زیرگروه «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات»، 2.2 درصد و برای زیرگروه «کالاهای غیرخوراکی و خدمات»، 2.4 درصد بوده که به ترتیب یزد در گروه کالایی خوراکی‌ها رتبه ۲۵ و در گروه کالایی غیرخوراکی‌ها رتبه ۲۶ کشور (بر اساس رتبه بندی بالاترین نرخ تورم به کمترین نرخ ) را کسب کرده است.

وی افزود: نرخ تورم نقطه به نقطه استان یزد نیز پس از ماه‌ها به زیر میانگین کشوری رسید که این درحالی است  نرخ برای استان در فروردین ماه ۱۴۰۳ معادل ۲۹.۳ درصد بود که نرخ کشوری ۳۰.۹ درصد می باشد.

شاه‌حسینی با اشاره به پایین‌تر بودن نرخ تورم ماهانه از شاخص‌های متناظر کشوری تصریح کرد: این موضوع نشان از موفقیت رصدخانه کنترل و پایش تورم استان یزد و برنامه‌های پیش‌بینی شده توسط مدیران اقتصادی استان برای کاهش تورم است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استانداری یزد خاطرنشان کرد: تداوم برنامه‌های پیش‌بینی شده در راستای کنترل تورم در استان موجب خواهد شد تا فاصله تورم سالانه استان از شاخص متناظر کشوری به کمترین میزان ممکن کاهش یابد.

شاه‌حسینی گفت: رصدخانه کنترل و پایش تورم استان که به ابتکار استاندار یزد ایجاد گردیده، با رصد دقیق ریشه های تورمی استان و تدوین پروژه های بهبود، به صورت مستمر و شبانه روزی تلاش کرد تا با اجرای برنامه های اصلاحی تورم استان را مهار نماید و تاکنون در دو شاخص تورم ماهانه و نقطه به نطقه موفقیت چشم گیری داشته است.

لازم به توضیح است که شاخص تورم سالانه به جهت نحوه محاسبه که میانگین ۲۴ ماه نرخ تورم ماهانه در آن ملاک قرار می‌گیرد با اختلاف زمانی نسبت به دو شاخص تورم ماهانه و نقطه به نقطه تغییر رفتار خواهد داد.

 

دیگر خبرها

  • رشد کمتر از انتظار اقتصاد ژاپن
  • تهرانی‌ها امروز یک نفس راحت می‌کشند!
  • وضعیت مقاوم‌سازی ۱۳ شهرستان کرمانشاه بالاتر از میانگین کشوری
  • اجرای طرح ممنوعیت عرضه کیسه پلاستیکی رایگان
  • شمارش معکوس برای اصلاح نرخ تورم سالانه
  • ضرورت نصب ۵۷ مگاوات نیروگاه خورشیدی در صنایع تهران تا ۱۴۰۶
  • پرداخت ۱۸ میلیارد به شرکت‌های دانش‌بنیان کردستان
  • نرخ تورم ماهانه چهارمحال و بختیاری از میانگین کشوری کمتر است
  • برق کمتر مصرف کنید، خودرو جایزه بگیرید!
  • روند کاهشی نرخ تورم ماهانه در استان یزد