Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، مهسا مؤذن دکترای تخصصی علوم تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز با بیان اینکه نداشتن تحمل لاکتوز اختلالی است که با کاهش توانایی هضم قند لاکتوز شناسایی می‌شود، اظهار کرد: نشانه‌های این مشکل می‌تواند شامل نفخ، اسهال و درد شکمی پس از مصرف لاکتوز باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با بیان اینکه عواملی همچون افزایش سن، نژاد و تفاوت‌های ژنتیکی ممکن است با نداشتن تحمل لاکتوز در ارتباط باشد، ادامه داد: همچنین مواردی مانند عفونت روده کوچک، جراحی‌های دستگاه گوارش، اختلالات دستگاه گوارش (همانند سندروم روده تحریک پذیر)، اختلالات التهابی، ایدز یا سوء تغذیه می‌تواند منجر به بروز این مشکل شود. در کودکان نیز نبود تحمل لاکتوز به طور معمول به عفونت‌های ویروسی یا باکتریایی نسبت داده می‌شود.

مهسا مؤذن تصریح کرد: مدیریت این مشکل نیازمند تغییر رژیم غذایی است و نشانه‌های آن با کاهش مصرف غذا‌های حاوی لاکتوز کاهش می‌یابد. همچنین رژیم غذایی عاری از لاکتوز در افراد دارای کمبود «لاکتاز» (آنزیم موردنیاز برای هضم لاکتوز) ضروری نیست.

او افزود: بیشتر افرادی که دچار سوء هاضمه لاکتوز هستند، می‌توانند مقداری لاکتوز، معادل یک لیوان شیر را بدون علائم عمده مصرف کنند، به ویژه هنگامی که لاکتوز همراه با وعده غذایی یا به صورت پنیر یا محصولات لبنی تخمیر شده مصرف شود.

این متخصص گفت: برای مثال ماست به عنوان یک محصول لبنی تخمیر شده، به دلیل محتوای پایین لاکتوز آن یا به علت فعالیت نوعی آنزیم به نام «گالاکتوزیداز» در ماست به خوبی تحمل می‌شود. البته حضور این آنزیم بستگی به روش فرآیند و مارک ماست مصرفی دارد.

او با بیان اینکه استفاده از شیر‌های بدون لاکتوز موجود در بازار نیز راهکار دیگری برای کاهش علائم، در این دسته از افراد است، تصرح کرد: همچنین بسیاری از بزرگسالان با مصرف مقادیر متوسط شیر، به صورت دریافت تدریجی و افزایشی شیر در طی چند هفته، سرانجام نسبت به دریافت ۱۲ گرم لاکتوز در شیر (معادل یک لیوان شیر) سازگار می‌شوند.

مهسا مؤذن اضافه کرد: از سویی دیگر تفاوت‌های فردی در تحمل، ممکن است به میزان سازگاری روده فرد نسبت داده شود.

او گفت: از نکات قابل توجه دیگر آن است که اگرچه کره مقادیر ناچیزی لاکتوز دارد و در افراد دچار مشکل نبود تحمل لاکتوز قابل مصرف است، اما با توجه به ترکیبات آن و محتوای بالای چربی و میزان کلسیم پایین، جزو گروه روغن‌ها (و نه لبنیات) محسوب می‌شود.

این متخصص بیان کرد: باید در نظر داشت آن دسته از افرادی که به علت عوارض ناشی از نبود تحمل لاکتوز از مصرف محصولات لبنی پرهیز می‌کنند، اغلب به دریافت مکمل کلسیم نیاز دارند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: رژیم غذایی دستگاه گوارش تحمل لاکتوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۵۱۳۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید گاز باید افزایش پیدا کند/ لزوم بهینه سازی مصرف

امین نوربخش کارشناس انرژی در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه بر اساس شاخص‌های موجود امنیت انرژی مربوط به کشورهای مصرف کننده است، گفت: کشورهایی نظیر ایران و کشورهایی که بیشتر صادر کننده هستند باید ابتدا تغییراتی در شاخص‌ها ایجاد کنند و سپس به عنوان امنیت انرژی از آن یاد نمی‌شود و بیشتر ابعاد صادراتی آن و تنوع مقاصد صادراتی مطرح می‌شود.

وی ادامه داد: ما هم در تولید و هم مصرف دچار مشکل هستیم، زیرا تولیدمان در مقایسه با ذخایری موجود بسیار کم است و اگر این روند ادامه دار باشد اتمام ذخایر گازی و نفتی ما تقریباً ۸ دهه طول می کشدو آخرین کشوری هستیم که ذخایر آن به اتمام می‌رسد.

نوربخش ادامه داد: ما اگر این نسبت را افزایش ندهیم باعث می‌شود که پس از چند دهه ایران و چند کشور دیگر نفت و گاز دارند و سایر کشورها نفت و گازشان به اتمام رسیده است در این شرایط سایر کشورها روندی را طی نمی‌کنند که برای تأمین انرژی خود به یک یا دو کشور وابسته شوند.

به گفته این کارشناس انرژی، روندی که برای کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی آغاز شده به این دلیل است که قدرت‌های بزرگ دسترسی چندانی به انرژی ندارند و هر چقدر ادامه پیدا کند کشورهای بیشتری را همراه خود می‌کند و کشور ما که تقاضا برای سوخت‌های فسیلی وجود دارد اگر تولید را افزایش ندهد در دوره‌ای مجبور به فروش نفت و گاز می‌شوند که مشتری برای آن نیست و قیمت‌ها را به شدت کاهش پیدا می‌کند به همین دلیل در عرضه و تولید باید به فکر افزایش باشیم.

وی با اشاره به اینکه در مصرف نیز چالش‌هایی وجود دارد و شدت مصرف انرژی در کشور ما نسبت به میانگین جهانی بیشتر است، خاطر نشان کرد: برای انجام یک واحد کار مشخص دو برابر میانگین جهانی انرژی مصرف می‌شود و فرصت بالقوه ای وجود دارد که با بهینه سازی بتوانیم مصرف انرژی را کاهش دهیم تا ظرفیتی برای صادرات و درآمد ارزی و حتی ایجاد روابط سیاسی از طریق توسعه روابط انرژی در فضای منطقه ایجاد شود.

به گفته نوربخش می‌توان گفت تولید نسبت به ذخایر موجود کم است و باید حجم تولید را افزایش داد و حتی آن را به دو برابر برسانیم و هم به لحاظ مصرف آن را کاهش دهیم.

وی در خاتمه یادآور شد: بهینه سازی راه‌های مختلفی دارد به عنوان مثال تبدیل نیروگاه‌ها به سیکل ترکیبی، رفع نشتی خطوط لوله و حتی تعویض بخاری و راه کارهای قیمتی؛ قیمت گذاری پلکانی می‌تواند در بهینه سازی مصرف مثمر ثمر واقع شود. اما ابتدا باید برسی کرد که مدام یک از این راهکارها ظرفیت بیشتری دارد به عنوان مثال در بخش خانگی از راهکارهای غیر قیمتی نظیر تعویض بخاری‌ها می‌توان دنبال کرد

کد خبر 6097948 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • ۴ عادت مخرب که به‌تدریج جان شما را می‌گیرد
  • تولید گاز باید افزایش پیدا کند/ لزوم بهینه سازی مصرف
  • مشکلی در تأمین و تدارک کودهای پتاسه و فسفاته نداریم
  • مصرف این خوراکی‌ها برای تقویت استخوان واجب است
  • این مواد خوراکی استخوان‌های بدن را تقویت می‌کنند
  • کود‌های یارانه‌ای مورد نیاز کشاورزان قمی به‌موقع تامین می‌شود
  • دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند
  • مصرف بیش از حد ویتامین D این عوارض را دارد
  • عوارض مصرف بیش از حد ویتامین D
  • استرس زیاد و کمبود خواب، وزن را افزایش می‌دهد