Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،فرهاد حاجی‌مرادی مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان افزود: بررسی موضوع احتکار پیاز در شرایط موجود در اصفهان نیاز به تصمیم‌گیری ستاد تنظیم بازار کشور و استان دارد و در زمان حاضر فراوانی این محصول در بازار مشکل خاصی ندارد.

او با تاکید بر اینکه اصفهان، تولید کننده عمده پیاز در کشور است و رتبه نخست را در این زمینه دارد، اظهار داشت: پیاز جیرفت از دی ماه به بازار می‌آید و تا آن زمان نیاز است که بخشی از محصولات پیاز اصفهان ذخیره‌سازی شود تا بتوان نیاز مردم را پاسخ داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



حاجی مرادی با اشاره به اینکه پیاز محصول جیرفت به تنهایی نمی‌تواند پاسخگوی نیاز کشور باشد، تصریح کرد: اگر همه محصول پیاز اصفهان در زمان حاضر به بازار تزریق شود ممکن است تا یکی ۲ ماه آینده با کمبود آن و افزایش قیمت بیشتری مواجه شویم.

او سطح زیر کشت پیاز در کشور را حدود ۲۹ هزار هکتار اعلام کرد و افزود: پنج هزار هکتار از اراضی کشت پیاز با تولید سالیانه بیش از ۳۵۰ هزار تُن در استان اصفهان است و رتبه نخست کشوری را در این زمینه داریم.

مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی اصفهان میزان تولید پیاز در کشور را حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار تُن در سال اعلام و خاطرنشان کرد: میزان مصرف کشور نیز حدود یک میلیون تُن است و ۵۰۰ هزار تُن سطح اطمینان تولید می‌باشد.

حاجی مرادی درباره ذخیره‌سازی پیاز در برخی مناطق اصفهان مانند روستا‌های اطراف فولادشهر توضیح داد: برخی از کشاورزان اصفهانی بدلیل خشکسالی‌های اخیر و بایر شدن زمین‌های خود اقدام به کشت پیاز در مناطق سردسیر کشور کرده و سپس محصولات برداشت شده را در زمین‌هایی در این منطقه یا برخی مناطق دیگر استان ذخیره‌سازی می‌کنند.

او با تاکید بر اینکه این کشاورزان بطور سنتی و بر اساس رویه سال‌های گذشته این مقدار از محصول خود را به این شکل ذخیره‌سازی می‌کنند، تصریح کرد: با توجه به اینکه در فصل برداشت، قیمت محصول پیاز پایین است همه آن یکجا عرضه نمی‌شود بلکه مقداری از آن ذخیره شده تا به تدریج در بازار تزریق شود.

مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به اینکه صلاحیت تشخیص عنوان احتکار بر روی محصول پیاز به عهده سازمان حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان و اداره کل تعزیرات حکومتی استان است، اضافه کرد: در صورتیکه انباری موجودی خود را اعلام نکند عنوان احتکار تلقی می‌شود، ولی در چنین شرایطی انباری وجود ندارد و در زمین بایر و ملاء عام نسبت به ذخیره‌سازی اقدام شده است.

حاجی مرادی تاکید کرد: اگر این محصولات به تدریج عرضه نشده یا به هر دلیلی دچار سرمازدگی یا خسارت دیگر شود میزان عرضه به بازار تکاپوی تقاضای روز را نخواهد داشت.

او میزان پیاز ذخیره شده به این شکل را حدود ۷۵ تا ۸۰ هزار تُن اعلام کرد.

حاجی مرادی همچنین گفت: اختلاف قیمت تولید تا مصرف کننده ناشی از ایراد‌های موجود در زنجیره توزیع می‌باشد.

پیاز جزو نیاز‌های اساسی مردم است و تولید آن در استان اصفهان از ۲۴۴ هزار تن در سال ۹۲ به افزون به ۳۹۰ هزار تن در سال گذشته رسید.

استان اصفهان با دارا بودن ۵۶۳ هزار هکتار اراضی کشاورزی معادل پنج درصد از مساحت استان و ۳.۵ درصد از اراضی کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده و با دارا بودن شرایط متنوع آب و هوایی، استعداد تولید انواع محصولات کشاورزی را دارد.

منبع:ایرنا

انتهای پیام/م

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جهاد کشاورزی استان اصفهان ذخیره سازی حاجی مرادی هزار ت ن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۵۳۳۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بی‌انصافی در حق کارگر نباید انجام شود

آیت‌الله لطف‌الله دژکام در دیدار با مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی به اتفاق اعضاء شورای عالی کار و تشکیلات کار و کارگری فارس ضمن تبریک روز جهانی کار و کارگر، گفت: امیدوارم جامعه کارگری ما در آینده این کشور و آینده دنیا بتواند به عنوان یک مجموعه نمونه‌ای که عدالت، رفاه، خدمت و تولید را به اوج می‌رساند مطرح شود، طبیعتاً برای رسیدن به چنین هدفی از کارفرما، کارگر، دولت و مجموعه‌های مردمی و علمی باید تلاش کنند تا این مسیر بسیار طولانی را طی کنیم.

او افزود: ما ادعای بزرگی داریم که ملتی با فرهنگ چند هزار ساله هستیم و آرزو و آرمان بزرگی نیز داریم و می‌گوییم ایرانیان زمینه ساز عدالت جهانی هستند و این ادعا در طول تاریخ ما تکرار شده است پس از این جهت باید خود را آماده کار و تلاش کنیم.

امام جمعه شیراز در خصوص رتبه‌سنجی‌ها، بیان کرد: این کار بد نیست و نشان دهنده این است که به نوعی در بین مجموعه‌های فعال در کشور دارای رتبه هستیم، اما باید توجه داشته باشیم که از یکطرف با وضعیت موجود و از طرف دیگر با آرمان‌های خود باید شرایط را بسنجیم تا در ادامه بتوانیم یک حرکت معقول متناسب به سوی پیشرفت داشته باشیم، اگر صرفا خودمان را با وضعیت کشور بسنجیم در چند سال گذشته و در بحث مقامات ملی استان فارس عقب‌گرد داشته‌ایم در حالیکه مقام معظم رهبری فرمود فارس در قله است. 

آیت‌الله دژکام افزود: ما در قله بودیم و باید در قله بمانیم و برای در قله بودن همه دوستان از مدیران دولتی تا کارفرمایان و کارگران عزیز باید تلاش کنند و از نقش خودمان به عنوان استان پیشران در عرصه‌های مختلف تولید تا فرهنگ تنزل نکنیم.

او با اشاره به مشکل جهانی آب و ...، گفت: امروز باید کاری کنیم تا گذران دنیا بر ما آسان شود و تحمل پیدا کنیم. چه چیزی باعث می‌شود در دنیا زندگی را تحمل کنیم؟ یکی از موارد عدالت است و برای همین است که امیرالمؤمنین هر هفته در خطبه‌های نمازجمعه می‌خواندند و ما نیز به تبعیت از ایشان در خطبه می‌خوانیم که «إِنَّ اللَّهَ یَأْمُرُ بِالْعَدْلِ».

نماینده ولی فقیه در استان فارس در خصوص نامگذاری روز نام کار و کارگر گفت: به خاطر اینکه به صورت سنتی در طول تاریخ دنیا کارفرمایان زورشان می‌رسید و حق کارگران درست ادا نمی‌شد روز کارگر را گذاشتند که حق کارگران عادلانه داده شود، اما بحث یک روز یا یک هفته خاص در طول سال نیست و همیشه در کشور ما و همه دنیا بی‌انصافی در حق کارگر نباید انجام شود. ما باید به نقطه‌ای برسیم تا همینی که هست منصفانه قسمت شود و اصل همین است.

آیت‌الله دژکام ادامه داد: در بحث تولید اول باید پول را تولید کنید و اینکه رهبری می‌فرماید دانش بنیان‌ها به کمک بیایند برای این است که هزینه تولید کم شود و سود خالص اضافه شود و به کارگر سهم و سود بیشتر داده شود و در این زمینه باید کار شود وگرنه اوضاع همین خواهد ماند.

امام جمعه شیراز در پایان با بیان اینکه هزینه تولید در قسمت‌هایی آنقدر زیاد است که آسیب می‌بینیم و اگر کار بر پایه دانش جلو نرود بعد از مدتی شکست روی شکست است و روی این مسائل باید فکر کنیم و از آدم‌های بصیر استفاده کرده و هزینه برای آن بپردازیم، گفت: برخی‌کارخانه‌ها مرکز تحقیقات دارند یعنی اینکه می‌خواهند کیفیت را افزایش دهند و هزینه تولید کمتر شود و جنس تولیدی بهتر با هزینه کمتر به دست بیاید. انشاءالله در این مسیر همه به یکدیگر کمک دهیم و برنامه‌ریزی کنیم تا به نتایج مطلوب برسیم.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • انجام عملیات راه‌سازی محورهای مختلف استان/۲۵۰۰میلیارد تومان روکش آسفالت اصفهان در ۱۴۰۲
  • طراحی و ساخت برج‌های تقطیر محصولی ازشرکتی دانش‌بنیان
  • تلاشگران ذوب آهن اصفهان مغز متفکر برای جهش تولید هستند
  • ریل ذوب آهن اصفهان پشتیبان توسعه تجارت کشور با جهان
  • بی‌انصافی در حق کارگر نباید انجام شود
  • تشکیل کنسرسیوم کشتی‌سازی تمام ایرانی امضا شد
  • توسعه استان اصفهان با توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و گردشگری
  • رعایت توازن تولید و مصرف انرژی به سرمایه گذاری خارجی نیاز دارد
  • ذخیره‌سازی بیش از ۳ میلیون مترمکعب رواناب در سد‌های خراسان جنوبی
  • ذخیره ۳۰ میلیون متر مکعب آب در بند‌های خاکی و ملاتی استان