Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از قم، آیت‌الله علیرضا اعرافی یکشنبه شب در نخستین همایش ملی هوش مصنوعی و علوم اسلامی که در مدرسه علمیه معصومیه شهر مقدس قم برگزار شد، با بیان اینکه دستگاه خلافت در عصر امام رضا(ع) راهبرد جدیدی را بکار گرفت که این راهبرد منحصر و تک بوده است، اظهار کرد: این راهبرد هضم ولایت و امامت در خلافت بوده است تا بتواند به جامعه نشان دهد که همه آنچه گفته می‌شد ناروا و ناثواب بود و امامت و ولایت در خلافت هضم شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: این بزرگترین راهبرد خلافت عباسی بود که بسیار پیچیده‌تر از چند طرح و توطئه دهه‌های قبل از آن بود اما با اراده الهی و تدبیر رضوی این تهدید بی‌سابقه، پیچیده و خطرناک مبدل به یک درخشش و تابش جدید که همان هجرت امام رضا(ع) بود، شد و ایران ما نیز از پرتو این درخشش بهره‌مند شد.

مدیر حوزه‌های علمیه گفت: بعد از این تهدید امام رضا(ع) راهبردهای جدیدی را انتخاب کردند که با قبل فرق داشت و خطوط بسیار مشخص شد، پس از عصر رضوی همه آفاق برای تداوم عصر ظهور تاریک شد و سه امام متاخر دیگر هیچ امیدی به ظاهر برای ظهور و بروز در ابعاد کلان در جامعه نداشتند و همه با توطئه‌های بسیار پیچیده و غیرقابل وصف روبرو بودند و در نهایت یک راهبرد اصلی آن‌ها آماده‌سازی جامعه برای غیب بود و امام عسکری(ع) آخرین حلقه در این سلسله نور بود که روز به روز جامعه را آماده می‌کرد تا جامعه با وکلای امام رابطه را برقرار کند تا جامعه برای ارتباط با وکلا و بزرگان دین آماده شود.

وی گفت: پرچم اسلام توسط بزرگان دین به ویژه مکتب شیعه حفظ شد و امروز در عصر انقلاب اسلامی به دست امثال ما رسیده است و ما باید رهنمودها را دریافت کرده و قدم‌های بزرگ‌تری برداریم چراکه حوزه عصر انقلاب رسالت‌های بزرگ‌تری نسبت به دوره‌های قبل دارد.

اعرافی تصریح کرد: حوزه در پرتو هدایت‌های رهبری معظم، مراجع عظام، مصوبات شورای عالی بیش از 100 پروژه و طرح در قالب اسناد مورد نظر شورای عالی را مورد توجه قرار داده است و در عرصه فضای مجازی، فناوری و هوش مصنوعی ده‌ها طرح در دست اجرا دارد.

وی گفت: در اسناد کلان و نظام‌های جامع سه سند و نظام جامع مرتبط با فضای مجازی و حوزه‌های فناوری اطلاعات است که راه یکی دو دهه آینده در آن تبیین شده است.

امام جمعه قم گفت: در درختواره جامع رشته‌های حوزه که برای نخستین بار شامل 16 قلمرو دانشی و تعداد قابل توجی گرایش و مقطع و با کار مشارکت بیش از 600 استاد به پایان رسیده است، موضوع فضای مجازی مورد توجه قرار گرفته است.

وی از فعالیت‌های شورای انجمن فضای مجازی یاد کرد و گفت: برای تدوین پایان‌نامه‌ها با موضوع فضای مجازی مصوبه‌ای ارائه شده است؛ سامانه تقریر نیز برای اینکه همه درس‌های تحقیقاتی در یک بازار علم مشترک حضور یابد ارائه شده است، مدیریت حوزه در درس های حوزه سامانه تقریر را آورده که افراد ممتاز زیر نظر استاد آموزه‌های علمی را ارائه می‌کنند.

اعرافی با بیان اینکه مراجع بزرگوار نیز در سامانه تقریر پیشگام شده‌اند، عنوان کرد: در شرایط کرونایی ضمن اینکه در مدارس و مراکز مختلف اقدامات مختلفی در حوزه آموزش مجازی انجام شده است به شکل سامان‌دهی‌شده و کلان ظرفیت‌های آموزش آنلاین و آفلاین فراهم شده است.

وی از پیگیری پروژه علم‌سنجی در علوم اسلامی در حوزه علمیه یاد کرد و گفت: ایران طی سال‌های اخیر اقداماتی را در این حوزه داشته است اما علوم اسلامی و علوم انسانی از منظر اسلامی نیازمند یک رتبه‌بندی و طبقه‌بندی و علم‌سنجی دارد که از منظر حوزه انجام شود نه در بیرون حوزه و این کار نیز با مدیریت مرکز نور درحال انجام است هر چند کار بزرگی است که شرایط ویژه‌ای دارد.

اعرافی با بیان اینکه در حوزه فقه معاصر نیز اقدامات مطلوبی انجام شده که بخشی از آن باید ناظر بر حوزه‌های فضای مجازی شود، عنوان کرد: در بخش رسانه حوزه قسمت فضای مجازی تشکیل شد و شورایی آغاز به کار کرد که اقدامات مختلف در این حوزه پیونده داده شده و گام‌های مطلوبی برداشته خواهد شد.

مدیر حوزه‌های علمیه گفت: در نهادهای حوزوی از جمله حوزه خواهران، دفتر تبلیغات اسلامی و دیگر نهادها شاهد برداشتن گام‌های بلندی در حوزه‌های نرم افزاری و سخت افزاری هستیم که باید همه آن‌ها را مبارک دانسته و به این موضوع توجه داشته باشیم که نهادها در شرایط کرونایی به دنبال این هستند که مراجعات و برنامه‌های حضوری خود را کاهش دهند.

وی با اشاره به اینکه بودجه‌ برنامه‌ای طی این سال‌ها برای هوش مصنوعی نداشته‌ایم، عنوان کرد: تعدیل 200 نیرو در مجموع مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه انجام شده است به همین علت اتفاقات مختلف با قناعت ویژه‌تر از قبل درحال انجام است؛ هوش مصنوعی نیازمند هزینه‌های میلیاردی است و بنده ماهی 10 الی 15 میلیون تومان از یک بخش خیر و نیکوکار برای این پروژه هزینه می‌کنم و اکنون طلاب و دانشجویان بیش از 50 پایان‌نامه در این حوزه می‌نویسند.

اعرافی با تاکید بر اینکه تحولات هوش مصنوعی فراتر از تصور است، اظهار کرد: هوش مصنوعی با همه ممیزات و عناصر خود، موضوعی برای علوم اسلامی است و فلسفه فقه، حقوق و اخلاق در قلمرو هوش مصنوعی شاخصه‌هایی از علوم اسلامی است که باید در این حوزه کار شود.

وی با بیان اینکه هوش مصنوعی می‌تواند در نظام‌سازی‌ها و برقراری ارتباط میان مفاهیم تاثیرگذار باشد، اضافه کرد: اگر احتمال عقلایی دهیم که کاربرد این شیوه و ابزار در فضای اجتهاد و دامنه‌دار کردن حوزه تفکر ما مؤثر است بر ما وظیفه می‌شود که به سراغ آن برویم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: ما در یک فضای غبارآلودگی که مسائل روشن نیست قدمی برمی‌داریم و نیت ما خدمت به این دستگاه است و امیدواریم حضرت ولی‌عصر(عج) دست ما را گرفته و ما را هدایت کنند تا بتوانیم معارف شیعه را به بشریت عرضه کنیم.

انتهای پیام/78023*40

منبع: فارس

کلیدواژه: هوش مصنوعی قناعت فضای مجازی مدیریت علوم اسلامی فضای مجازی هوش مصنوعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۵۷۷۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسروی‌وفا: توان ورزش ما بسیار فراتر از اینهاست

رئیس کمیته ملی المپیک گفت: اینکه بسیاری از فدراسیون‌ها در گذشته با سرپرست اداره می‌شد و یا برگزاری مجامع با تاخیر همراه بود به بودجه ربط ندارد بلکه باید برنامه ​داشت و همدل بود و در راستای منافع ملی کشورمان حرکت کرد.

به گزارش مشرق، نشست هفتگی اعضای کارگروه ورزش حزب موتلفه اسلامی صبح روز یکشنبه (۹ اردیبهشت ماه) در سالن جلسات کمیته ملی المپیک با حضور محمود خسروی‌وفا، رییس و سیدمناف هاشمی، دبیرکل کمیته ملی المپیک و مدعوین برگزار شد.

در ابتدای این نشست محمدرضا تهرانی رییس کارگروه ورزش حزب موتلفه اسلامی با اشاره به سوابق مسئولین این حزب نسبت به ورزش و حضور موثر چهره‌هایی همچون بادامچیان، غفوری فرد، محمدرضا یزدانی خرم و محمد مهرآیین در این عرصه، از اعضای کارگروه ورزش این حزب به عنوان نیروهای متخصص و دلسوز یاد کرد که در راستای همان اهداف گام بر می‌دارند.

وی همچنین ضمن بر شمردن پاره‌ای مشکلات ورزش، اقدامات مسئولین کمیته ملی المپیک در جهت افزایش حقوق دریافتی ورزشکاران اعزامی و مدال آوران، فعالیت‌های مستمر و موثر کمیسیون‌های مختلف و دیگر تحولات صورت گرفته در این مجموعه را چشمگیر و قابل توجه ارزیابی کرد.

در ادامه محمود خسروی‌وفا رئیس کمیته ملی المپیک در خصوص تبیین سیاست‌های کلی کمیته ملی المپیک، اظهار داشت: از بدو قبول مسئولیت در کمیته ملی المپیک با چالش‌هایی مواجه بودیم، اما باید به این موضوع واقف بود که برای رفع مشکلات و کمبودهای موجود جدای از تامین بودجه و سرمایه بیش از هر چیزی نیاز به همدلی و وحدت داریم و همه باید دوشادوش همدیگر و هماهنگ با سیاست‌های کلان ورزش کشورحرکت کرد. اینکه بسیاری از فدراسیون‌ها در گذشته با سرپرست اداره می‌شد و یا برگزاری مجامع با تاخیر همراه بود این دیگر به بودجه ربط ندارد بلکه باید برنامه داشت و همدل بود و در راستای منافع ملی کشورمان حرکت کرد.

وی تصریح کرد: در همین راستا در کمیته تلاش کردیم تا با کار کارشناسی، پرداختی بودجه فدراسیون را مشخص و در موعد مقرر آنرا پرداخت کنیم تا در اجرای برنامه‌های خود با مشکل مواجه نشوند چرا که کار آن‌ها آماده سازی و اعزام به رقابت‌های قاره‌ای و جهانی برای کسب سهمیه و مدال است لذا باید مورد حمایت واقع شوند این امر خود باعث افزایش همدلی و همگرایی مجموعه ورزش کشور خواهد شد و کمیته در همین زمینه تعامل خوبی با وزارت ورزش و جوانان و فدراسیون‌ها دارد تا بیش از پیش جهت داشتن وررزش قوی برای ایران قوی حرکت نماییم.

رئیس کمیته ملی المپیک گفت: در کمیته هم باید جدای از تخصص گرایی با توجه به نوع خدمات ارائه شده ضمن افزایش توانمندی و امکانات، با ارائه خدمات لازم در کنار و حامی و فدراسیون‌ها باشیم. باید قبول کنیم در برهه‌ای از زمان ایراداتی در بخش فدراسیون‌ها داشته ایم به عنوان مثال بسیاری از فدراسیون‌ها با سرپرست اداره می‌شدند که همین موضوع کار را سخت می‌کرد هر چند در حال حاضر شرایط بهتر از گذشته شده در مورد بودجه فدراسیون‌ها به این موضوع اشاره کنم که پرداختی کمیته هدفمند شده، پول را به موقع می‌پردازیم و بالطبع انتظار داریم فعالیت هدفمند داشته باشند. خوشبختانه امروزه، تنش در فدراسیون‌ها به حداقل رسیده، اما برخی تنش‌ها به خاطر اطلاعات نادرستی است که از داخل به خارج ارسال می‌شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: ضمن تعامل خوبی که با وزارت ورزش و جوانان داریم با کمیته بین المللی المپیک و شورای المپیک آسیا هم تعامل خوبی داشته و تا کنون هم برای المپیک پاریس سهمیه‌های خوبی کسب شد البته عده‌ای به تعداد اندک کاروان اعزامی پاریس اشاره می‌کنند حال آنکه اگر تیم‌های والیبال و بسکتبال را که در این دوره امکان کسب سهمیه را پیدا نکردند کنار بگذاریم، کاروان اعزامی خوبی در اختیار داریم. کسب سهمیه وظیفه فدراسیون‌های ورزشی است و ما در این زمینه نقش حامی و پشتیبان آن‌ها را ایفا می‌کنیم هر چند اعتقاد دارم توان ورزش ما بسیار فراتر از اینهاست.

رئیس کمیته ملی المپیک گفت: امیدوارم در آینده با برنامه ریزی بهتر و هدفگذاری دقیق شاهد نتایج بهتری باشیم و با همین تفکر یعنی داشتن کاروان کیفی پیش بینی می‌کنم در بازی‌های آینده آسیایی (ناگویا -ژاپن) نتایج بهتری کسب و حتی شانس پنجم شدن هم داریم. البته اگر مثل امسال، یعنی در سال المپیک، نیمی از بودجه کمیته المپیک را کم نکنند به همین دلیل در حال رایزنی هستیم تا مشکل برطرف شود که امیدوارم بزودی این مسئله را حل کنیم.

سیدمناف هاشمی، دبیر کل کمیته ملی المپیک و سرپرست کاروان اعزامی به بازی‌های المپیک پاریس اظهار داشت: مشکلی در پرداخت بودجه فدراسیون‌ها نداریم و حتی در سال گذشته بیشتر از مبلغ تعیین شده به بسیاری از فدراسیون‌ها پرداختی داشتیم و کمیته ملی المپیک به عنوان حامی تمام تلاشش را برای حمایت از فدراسیون‌ها انجام داد، ولی جدای از موارد فوق باید برای موفقیت از حواشی هم دوری کرد.

لازم به ذکر است در این نشست جمعی از اعضای کارگروه ورزش نیز نقطه نظرات و پیشنهادات خود را در ارتباط با روند تسریع فعالیت ها، اتخاذ تمهیدات لازم جهت موفقیت در المپیک پاریس، برنامه ریزی برای ارتقای جایگاه ورزش در بازی‌های آسیایی آینده (ناگویا)، توجه بیش از پیش به مبانی فرهنگی، دیپلماسی ورزش، برون رفت از پاره‌ای چالش‌ها و موارد مختلف دیگر مطرح کردند.


انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نسل بشر زودتر از آنچه تصور می‌شود منقرض خواهد شد!
  • خود مراقبتی در فضای مجازی امری ضروری است
  • ویپ و خطراتی فراتر از آسیب به ریه و مغز
  • ۹۰ درصد از جرایم فضای مجازی در لرستان کشف شد
  • خسروی‌وفا: توان ورزش ما بسیار فراتر از اینهاست
  • افتتاح مرکز پایش هوشمند انرژی برق در همدان
  • آسیب‌شناسی استفاده از فضای مجازی در نظام تبلیغی‌رسانه‌ای مساجد
  • تجربیات تهران در حوزه شهری و فضای سبز به «واسط» عراق منتقل شود
  • اشتباه‌ترین تصور برای کسانی که به خودکشی فکر می‌کنند | این فیلم را حتما ببینید
  • تدوین سند هوش مصنوعی باید مبتنی‌بر تمدن نوین اسلامی باشد/ پیش بینی بودجه ۵ همتی برای هزینه در هوش مصنوعی