Web Analytics Made Easy - Statcounter

هفت روز مانده به انتخابات آمریکا اکثر قریب به اتفاق نظرسنجی‌ها از پیشی گرفتن جو بایدن، کاندیدای دموکرات، حکایت می کند.

به گزارش مشرق به نقل از بی بی سی، هفت روز مانده به انتخابات آمریکا اکثر قریب به اتفاق نظرسنجی‌ها نه تنها از پیشی گرفتن جو بایدن، کاندیدای دموکرات، حکایت می کند بلکه به نظر می‌رسد که اختلاف بین او و رئیس جمهور مستقر، دونالد ترامپ، بیش از آن است که ترامپ بتواند بر آن غلبه کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پایگاه اینترنتی "ریل کلیر پالتیکس" ( Real Clear Politics) که مرتبا به روز می‌شود، نشان می دهد که تا تاریخ ۲۵ اکتبر، معدل ۱۱ نظرسنجی، حاکی از برتری ۸ درصدی بایدن است.

از طرف دیگر، طبق پیش‌بینی پایگاه "فایو ترتی ای‌ت" ( Five Thirty Eight)، که یکی از معتبرترین تشکیلات سنجش افکار در آمریکا به شمار می رود، بایدن ۸۷ درصد شانس پیروزی دارد. در این پیش‌بینی تنها به تعداد کل آراء (میزان محبوبیت) اکتفا نشده بلکه وضعیت احتمالی آراء الکترال (کالج انتخاباتی) که تعیین کننده نامزد پیروز است نیز در نظر گرفته شده است.

نشریه اکونومیست، از این هم فراتر رفته و شانس پیروزی بایدن را ۹۴ درصد و ترامپ را تنها ۶ درصد برآورد می‌کند.

شرط‌بندی‌ها (که برخی معتقدند حتی از نظرسنجی ها هم معتبر ترند چون پای پول در میان است) به ترامپ شانس بیشتری می‌دهند اما هنوز هم شانس برنده شدن رقیبش را دو برابر ترامپ می‌دانند. متوسط شرط‌بندی‌ها در بنگاه‌های مختلف، تا تاریخ ۲۶ اکتبر، شانس پیروزی بایدن را ۶۶ درصد نشان می‌دهد.

با این حال هنوز برخی به وضعیت نظرسنجی‌ها در انتخابات ۲۰۱۶ اشاره می‌کنند که در همان سال به امکان خطای نظرسنجی‌ها پیش از انتخابات پرداخته شد. در آن سال نیز نظرسنجی‌ها تقریبا به اتفاق هیلاری کلینتون را پیروز انتخابات می‌دانستند. پس از آن انتخابات، تا ماه ها مراکز و موسسات نظرسنجی در سردرگمی به سر می‌بردند. اما رفته رفته اعلام کردند که مسائلی که قبلا باعث می‌شده نظرسنجی‌های ریاست جمهوری از دقت کافی برخوردار نباشند بر طرف شده است.

محکم‌ترین استدلال برای صحت نظرسنجی‌های امسال در مقایسه با سال ۲۰۱۶ این است که تقریبا ظرف ۹ ماه گذشته، بطور پیوسته بایدن با اختلاف قابل توجهی از ترامپ پیش بوده به نحوی که براحتی می‌توانسته ۲۷۰ رای الکترال را که لازمه پیروزی است از آن خود کند. در حالی که در سال ۲۰۱۶ اختلاف بین کلینتون و ترامپ حول و حوش ۲ تا سه درصد نوسان می کرده که اختلافی شکننده است.

با این همه، هنوز برخی کارشناسان دقت نظرسنجی‌ها را مورد پرسش قرار می‌دهند. در این میان ۳ نظریه قابل ذکر است.

آنانکه تلفن را قطع می‌کنند

شان ترندی، تحلیلگر ارشد "ریل کلیر پالتیکس"، یکی از دلایل خطای نظرسنجی‌های انتخاباتی را که پای ترامپ در میان بوده این می‌داند که محافظه‌کاران طرفدار ترامپ به محض اینکه می‌شنوند که کسی از طرف رسانه‌های جریان اصلی در آمریکا با آنان تماس گرفته تلفن را قطع می‌کنند. وی می‌گوید آنان به این رسانه‌ها اعتماد ندارند و این امر می‌تواند بر دقت نظرسنجی تاثیر بگذارد.

واقعیت این است که از میان رسانه‌های مطرح آمریکائی، فاکس نیوز یک تنه از ترامپ حمایت می‌کند در حالی که بقیه، از شبکه های خبری و تلویزیونی مانند سن ان ان، سی بی اس، اِ بی سی و ان بی سی گرفته تا مطبوعات با نفوذ مانند نیویورک تایمز و واشنگتن پست مخالف ترامپ‌اند و از بایدن‌ حمایت می‌کنند.

موضوع آراء پستی دستکم گرفته شده

آراء پستی با خطاهای ساده‌ای که رای‌دهندگان به هنگام پر کردن ورقه رای مرتکب می‌شوند ممکن است باطل شوند. شان ترندی به مواردی از قبیل سهل‌انگاری در به روز کردن آدرس و اشتباه در نوشتن تاریخ تولد اشاره می‌کند.

به این موارد باید عدم تطابق امضاء رای‌دهنده با آنچه در بانک اطلاعاتی دولت موجود است را اضافه کرد. این مورد شاید متداولترین دلیل برای ابطال رای است. در عین حال در مواردی که امضاء شاهد لازم است ممکن است یا موضوع گرفتن امضاء شاهد فراموش شود و یا امضاء او نیز با امضاء موجود در سیستم دولت نخواند.

بهر حال ابطال آراء پستی موضوعی است که وقتی تعداد رای‌دهندگان پستی سر به میلیون‌ها می‌زند می‌تواند به فاکتوری تعیین کننده در نتیجه انتخابات بدل شود.

یک نظرسنجی نشان می‌دهد که حدود ۶۰ درصد از حامیان بایدن گفته‌اند که ترجیح می‌دهند رای خود را توسط پست ارسال کنند. در مقابل تنها ۱۷ درصد از طرفداران ترامپ رای پستی را ترجیح داده‌اند. این امر دموکرات‌ها را در ایالت‌هائی که رقابت نزدیک است شکننده می‌کند.

بطور مثال، در فلوریدا که ایالت کلیدی است که حتی می‌تواند سرنوشت انتخابات را رقم بزند، همیشه رقابت بین نامزد دموکراتها و جمهوری‌خواهان تنگاتنگ بوده است. از سال ۱۹۹۲تا امسال نزدیک به ۵۱ میلیون رای در انتخابات ریاست جمهوری در فلوریدا داده شده است. اختلاف بین نامزدهای دموکرات و جمهوری‌خواه تنها ۲۰هزار رای است. تا روز ۲۵ اکتبر دموکرات‌ها ۵۹۶۰۰۰ رای پستی بیش از جمهوری‌خواهان ارسال کرده‌اند و لذا خطر ابطال آراء اگر رقابت مانند سال ۲۰۰۰ و ۲۰۱۶ نزدیک شود دموکرات‌ها را تهدید می‌کند.

خانم برت سومین قاضی است که دونالد ترامپ به دیوان عالی فرستاده است

دیوان عالی آمریکا در کنترل جمهوری‌خواهان

قاضی امی کُنی بَرِت، نامزد دونالد ترامپ برای عضویت در دیوان عالی آمریکا، توسط سنای آن کشور که در کنترل جمهوری‌خواهان است تایید شد. به این ترتیب در میان قضات دیوان عالی آمریکا، جمهوری‌خواهان دست بالای ۶ بر ۳ را در برابر دموکرات‌ها پیدا خواهند کرد. این موضوع در این لحظه حساس که به احتمال قوی دعواهای حقوقی در جریان انتخابات در پیش است، به خصوص در صورتی که آراء در برخی موارد کلیدی به هم نزدیک باشد فوق العاده برای ترامپ دارای اهمیت است.

فراموش نکنیم که در سال ۲۰۰۰ رای اکثریت قضات دادگاه عالی آمریکا (۵ در برابر ۴) در یک رویاروئی پنهان ایدئولوژیک، نهایتا جورج بوش جمهوری‌خواه را روانه کاخ سفید کرد.

موضوع جالب توجه این است که در یک نظرسنجی گالوپ وقتی از مردم سئوال شده که صرف نظر از اینکه از کدام یک از دو نامزد حمایت می‌کنید فکر می‌کنید که چه کسی پیروز می‌شود، ۵۶ درصد گفته‌اند ترامپ و ۴۰ درصد گفته‌اند بایدن.

در میان دریائی از اطلاعات به کدام یک باید چشم دوخت؟ تحلیلگر ارشد "ریل کلیر پالتیکس" می گوید: "ببینید تایید نحوه اداره امور ترامپ [در نظرسنجی‌ها] به ۴۵ و ۴۶ درصد باز می‌گردد؟". به نظر او چنین درصدی از تایید نحوه اداره امور، احتمال پیروزی ترامپ را زیاد می‌کند. تا روز ۲۵ اکتبر ۴۴۰۶ درصد از پرسش شوندگان از او رضایت کاری داشته‌اند.

همانطور که قبلا بحث شد ممکن است روشن شدن نتیجه نهائی انتخابات روزها و بلکه هفته‌ها بطول انجامد، مگر اینکه بایدن بطور قاطع و با اختلاف زیاد بتواند بر ترامپ غلبه کند.

فرنک لونتس، یک متخصص نظرسنجی که خود جمهوری‌خواه است می‌گوید اگر این بار هم ترامپ انتخاب شود و بار دیگر نظرسنجی‌ها غلط از آب در آید "کار حرفه من تمام است".

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا قره باغ دونالد ترامپ دیوان عالی آمریکا واشنگتن انتخابات ریاست جمهوری مشرق اخبار داغ جمهوری خواهان عالی آمریکا دموکرات ها دیوان عالی نظرسنجی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۸۱۴۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمک‌های جدید واشنگتن چه معنایی برای کی‌یف و پوتین دارد؟

اگرچه ایالات متحده کمک‌های تازه‌ای را برای اوکراین تصویب و بریتانیا اخیرا از بزرگترین کمک نظامی‌اش به کی‌یف رونمایی کرد، اما زمان خواهد برد تا اوکراین قدرتش را به واسطه این کمک‌های جدید احیا کند و البته در عین حال کمبود نیروهای اوکراینی نقطه ضعف دیگری برای این کشور در مقابل جنگ با روسیه تلقی می‌شود.

به گزارش ایسنا، به محض آنکه «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا لایحه کمک به اوکراین را امضا کرد، ارتش ایالات متحده شروع به ارسال تجهیزات مورد نیاز به خط مقدم کرد. با این حال، بعید است اوکراین بتواند پیشرفت چشمگیری را در مقابل برتری‌های روسیه کسب کند.

روزنامه فایننشال تایمز در گزارشی می‌نویسد: «رای مثبت کنگره جهت ارسال کمک به اوکراین موجب افزایش روحیه برای کی‌یف شده است اما کمبود نیرو دغدغه‌ای بزرگ و حیاتی برای این کشور قلمداد می‌شود. از طرفی شاید کمک‌های آمریکا انگیزه‌ای برای کشورهای اروپایی ایجاد کند تا کمک‌های خود را به اوکراین افزایش دهند؛ همانگونه که نخست‌وزیر بریتانیا در جریان سفرش به ورشو از یک بسته کمکی نظامی ۵۰۰ میلیون پوندی رونمایی کرد.»

این روزنامه انگلیسی در ادامه می‌نویسد: «اوکراین ابتدا امیدوار بود که کمک‌های واشنگتن در ابتدای سال جاری میلادی به دستش برسد اما ظاهرا انتظار می‌رود سال ۲۰۲۴ همچنان برای اوکراین به معنای حفظ خطوط باشد تا بازپس‌گیری قلمروهایش. هفته گذشته لایحه کمک‌ آمریکا به اوکراین تصویب شد و زمان خواهد برد تا اوکراین وضعیت دشوار خود را که از ماه‌های اول ۲۰۲۴ گریبان‌گیر آن شده، بهبود ببخشد. هم‌چنین یگان‌های جدید باید آموزش ببینند و زمان می‌برد تا اوکراین کاملا از کمک‌های آمریکا بهره‌مند شود.»

فایننشال تایمز با اشاره به انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ ایالات متحده می‌نویسد: «کی‌یف شاید برای به رخ کشیدن دستاوردهای نظامی پیش از انتخابات نوامبر ایالات متحده و توجیه این کمک‌ها، تحت فشار قرار بگیرد و آمریکا (دولت جو بایدن) از او دستاوردهای نظامی بخواهد. اما اوکراین همچنان به جذب منابع نیاز دارد و در عین حال با توجه به انتخابات آتی آمریکا و حضور چهره‌ای جمهوری‌خواه نظیر دونالد ترامپ، آینده روند این کمک‌ها به اوکراین مشخص نیست.»

این روزنامه هم‌چنین تاکید می‌کند: «در حال حاضر بهترین راه اوکراین برای تداوم مبارزه با روسیه، ادامه دادن انواع حملاتی است که اخیرا در حال افزایش هستند. طی این حملات از پهپادهای دوربرد علیه پالایشگاه‌های نفت و سایر اهداف با ارزش استراتژیک در روسیه استفاده شده است اما اوکراین نمی‌تواند از موشک‌های دوربرد اتکمز یا موشک‌های کروز سایه طوفان که سوناک در ورشو این هفته وعده داد، برای حمله به اهدافی در روسیه استفاده کند.»

دونالد ترامپ و ولادیمیر پوتین طی نشست سران گروه ۲۰ در اوساکا ژاپن - ژوئن ۲۰۱۹

فایننشال تایمز در پایان با اشاره به قدرت روسیه می‌نویسد: «در حالیکه هیچ راه آسانی برای به زانو درآوردن روسیه وجود ندارد، اما شاید در این مسیر نقاط آسیب‌پذیر این کشور فاش شود. از لحاظ انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا هم حتی اگر ترامپ پیروز شود، ضمانتی برای خرسندی پوتین ارائه نمی‌دهد زیرا ترامپ احتمالا بخواهد برنامه صلح خودش را در پیش بگیرد.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پیشی گرفتن ترامپ از بایدن در نظرسنجی‌ها
  • حد نصاب تازه «جو بایدن» کمترین میزان محبوبیت رئیس جمهور در ۷۰ سال اخیر
  • کنایه بایدن به ترامپ: با یک بچه ۶ ساله رقابت می‌کنم
  • انتقاد بایدن از ترامپ در مهمانی در کاخ سفید
  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟
  • کمک‌های جدید واشنگتن چه معنایی برای کی‌یف و پوتین دارد؟
  • بایدن: قصد دارم با ترامپ مناظره کنم
  • مهاجرت غیرقانونی «بحران جدی» از نگاه آمریکایی‌ها
  • جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان افشا شد
  • افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان