Web Analytics Made Easy - Statcounter

اصل ۲۹ قانون اساسی، برخورداری از تامین اجتماعی را حق همگانی دانسته و دولت را مکلف کرده است که از محل درآمدهای عمومی و حاصل از مشارکت های مردمی خدمات برای یکایک افراد جامعه تامین کند.

هر چند قدمت تامین اجتماعی در ایران به بیش از هفت دهه می‌رسد اما بیمه تا سال ۱۳۸۳ برای برخی اقشار معنی و مفهومی نداشت و صرفا افراد و اقشاری که تا این سال، رابطه کارگر و کارفرمایی داشتند می توانستند از خدمات بیمه‌ای استفاده کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سال ۱۳۸۳، تصویب قانون ساختار نظام جامع رفاه و تأمین اجتماعی و راه‌اندازی صندوق بیمه اجتماعی روستائیان  عشایر کشور، پنجره امید را برای بیمه شدن اقشاری که تا آن زمان نمی‌توانستند بیمه شوند، گشود.

بر این پایه، صندوق بیمه اجتماعی روستائیان و عشایر کشور در سال ۱۳۸۴ شروع به کار کرد و مدیریت استان البرز نیز در سال ۱۳۹۵ به عنوان آخرین استان کشور راه‌اندازی شد.

مدیریت صندوق بیمه اجتماعی روستائیان و عشایر استان البرز در چهار سال اخیر تلاش کرده است برای روستائیان و عشایر که هفت درصد جمعیت حدود سه میلیون نفری استان را تشکیل می‌دهند ثمر ثمر باشد؛ البته خدمات این صندوق اکنون منحصر به روستائیان و عشایر نیست.

مدیر صندوق بیمه اجتماعی روستائیان و عشایر استان البرز که آشنایی مردم و مسوولان با خدمات این صندوق را یکی از مهمترین برنامه‌ها و اهداف عنوان کرده، با حضور در خبرگزاری جمهوری اسلامی، در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا به تبیین وظایف و عملکرد این صندق پرداخت.

هادی بشیری با بیان اینکه صندوق بیمه اجتماعی روستائیان و عشایر از سایر نهادهای زیرمجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نوپاتر است، اظهار داشت: حدود ۱۵ سال از آغاز فعالیت صندوق می گذرد و با همه تلاشهای انجام شده، برخی مسئولان نسبت به وظایف، اختیارات و اهداف صندوق آشنا نیستند و بر این پایه، در کنار وظیفه اصلی پوشش قرار دادن افراد مشمول، به موضوع اطلاع‌رسانی نیز توجه داریم.

تکلیف دولت و صندوق

مدیر صندوق بیمه اجتماعی روستائیان و عشایر البرز با یادآوری تصویب قانون ساختار نظام جامع رفاه و تأمین اجتماعی در سال ۱۳۸۳ گفت: یکی از بندهای این مصوبه، تامین و گسترش بیمه برای افرا فاقد پوشش بیمه ای بود؛ در این قانون مقرر شد برای افرادی که پوشش بیمه‌ای ندارند ۲ اقدام شامل بیمه درمان و بیمه اجتماعی پیگیری و انجام شود.

وی افزود: در بخش درمان، بیمه خدمات درمانی یا سلامت از طریق دفترچه های خدمات درمانی روستایی پیگیری شد و بیمه سلامت و اکنون بیمه ایرانیان خدمات درمانی این مهم را ارائه می دهد.

وی ادامه داد: وظیفه بیمه‌های اجتماعی نیز شامل بازنشستگی، کار افتادگی و مستمری بگیران بازماندگان به صندوق جدیدی به عنوان روستائیان و عشایر محول شد.

وی اضافه کرد: اکنون پس از ۱۵ سال، خدمات وزارت تعاون و صندوق، علاوه بر روستاییان و عشایر به کشاورزان غیرساکن در روستا، زنان خانه‌دار روستایی و عشایری، رانندگان حمل بار و مسافر بین شهری، شاغلان فصلی، ساکنان شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر و صاحبان مشاغل خانگی، قالی‌بافان و صنایع مرتبط با آن، صنایع دستی و هنرهای سنتی با سن ۱۸ تا ۵۰ سال ارائه می‌شود.

عضویت در صندوق با پرداخت پنج درصد حق بیمه

مدیر صندوق بیمه اجتماعی روستائیان و عشایر البرز خاطر نشان کرد: در این صندوق حق بیمه ۱۵ درصد است که ۱۰ درصد آن به عنوان سهم یا کمک دولت و پنج درصد توسط بیمه شده پرداخت می‌شود که حداقل این رقم در سال ۱۳۹۹، ۲۷۵ هزار ریال و حداکثر آن ۷۰۰ هزار ریال است.

 بشیری توضیح داد: اگر یک خانواده روستایی سطح درآمدی یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان را انتخاب کند حق بیمه یک ماه ۷۰۰ هزار ریال و یکسال آن هشت میلیون و ۴۰۰ هزار ریال می‌شود که با این مبلغ می‌تواند خود و افراد تحت تکفل را عضو صندوق کرده و از مزایای بیمه اجتماعی استفاده کند.

وی با بیان اینکه تعهد صندوق، بیمه بلند مدت شامل بازنشستگی، از کار افتادگی و مستمری بازماندگان است، اظهار داشت: با توجه به عمر ۱۵ ساله صندوق بیمه اجتماعی روستائیان و عشایر، این صندوق اکنون تعریف بازنشستگی شامل ۶۰ سال سن و سابقه ۲۰ سال، ۵۰ سال سن و ۳۰ سال سابقه و یا سابقه ۳۵ سال را اعمال نمی‌کند اما در بحث بازنشستگی، مستمری پیری دارد.

وی گفت: برای مستمری پیری، اگر سن بیمه‌شده به ۶۵ سال برسد و ۱۵ ساله مسابقه پرداخت حق پرداخت داشته باشد می‌تواند مستمری پیری را دریافت کند یا بر اساس قانون مصوب مجلس اگر سن بیمه شده‌ای به ۷۰ سال برسد با ۱۰ سال سابقه می‌تواند به بازنشستگی پیش از موعد برسد.

"در بحث کار افتادگی، اگر بیمه شده یک سال بیمه داشته باشد و به دلیل بیماری یا حادثه‌ای غیر از کار، از کار افتاده شود می تواند از مزایای کار افتادگی استفاده کند و اگر کار افتادگی ناشی از کارش باشد بدون در نظر گرفتن سابقه از مزایا استفاده می‌کند. فقط باید «از کار افتاده کلی» باشد یعنی کمیسیون مربوطه تشخیص دهد که ۶۶ درصد به بالا توانایی کاری‌اش را از دست داده است."

مدیر صندوق بیمه اجتماعی روستائیان و عشایر البرز با اشاره به تعهد این صندوق در خصوص مستمری بازماندگان اظهار داشت: اگر بیمه شده فوت کند افراد تحت تکفل می‌توانند مستمری بازنشستگی استفاده کنند و اگر عضو صندوق بخواهد صندوق خود را تغییر دهد می‌تواند سوابق خود را منتقل کند یعنی نقل و انتقال سوابق بیمه‌ای هم در این صندوق امکان پذیر است.

بهره‌مندی افزون بر ۱۳ هزار خانوار از صندوق

بشیری خاطر نشان کرد: اکنون ۱۳ هزار خانوار در استان البرز توسط صندوق بیمه اجتماعی روستائیان و عشایر بیمه شده‌اند و ۷۴۴ خانوار نیز تا پایان مهر ماه به دلیل فوت سرپرست خانوار، از کار افتادگی یا بازنشستگی پیش از موعد و مستمری پیری دریافت می‌کنند.

وی افزود: در استان البرز نزدیک به هفت هزار خانوار روستایی فاقد پوشش بیمه‌ای شناسایی شدند و از طریق پیامک به آنها اطلاع‌رسانی می‌کنیم و امیدواریم طی ۲ سال بتوانیم حداقل یک نفر از هر خانوار را به عضویت صندوق درآوریم.

بیشیری خاطر نشان کرد: این برنامه تعهد دولت و جدا از طرح بیمه یک میلیون و ۴۰۰ نفر است، البته امکان دارد بخشی از افراد شناسایی شده در طرح یادشده هم قرار گیرند.

وی ادامه داد: تمرکز صندوق روستائیان و عشایر البرز در سال ۱۳۹۸ علاوه بر هفت هزار خانوار روستایی، روی شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت و کشاورزان غیرساکن در روستا بود که تا پیش از این نمی‌توانستند بیمه شوند.

وی اضافه کرد: با قانون افزایش بهره‌وری بخش کشاورزی، کشاورزان هم زیر پوشش صندوق قرار گرفتند و می‌توانند علاوه بر تامین اجتماعی در صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر هم حق بیه پرداخت کنند.

رشد ۱۶۰ درصدی اعضا در سال ۹۸

مدیر صندوق بیمه اجتماعی روستائیان و عشایر البرز با اشاره به رشد ۱۶۰ درصدی عضویت در این صندوق در سال ۹۸ نسبت به سال ۹۷ گفت: سال ۱۳۹۸ حدود یکهزار و ۲۰ خانوار جدید در استان به عضویت صندوق درآمدند.

بشیری افزود: سال ۱۳۹۹ در کنار مشاغل خانگی، روی بحث قالی‌بافان ورود کردیم و امیدواریم این افراد هم به عضویت صندوق درآیند.

وی، روند ثبت‌نام عشایر برای عضویت در صندوق روستاییان و عشایر البرز را همچنون روستاییان مطلوب دانست و اظهار داشت: با این اوصاف، در سال ۱۳۹۹ برای بیمه شدن افراد ساکن در شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر، قالی‌بافان و رانندگان حمل بار و مسافر بین شهری نیز تلاش می‌شود.

اکنون ۲۰ کارگزاری استان البرز شامل هشت کارگزاری ساوجبلاغ، هفت کارگزاری کرج، ۲ کارگزاری نظرآباد و یک کارگزاری در شهرستان‌های طالقان، اشتهارد و فردیس آماده ارائه اطلاعات و ثبت‌نام واجدان شرایط عضویت در صندوق روستائیان و عشایر هستند. 

برچسب‌ها صندوق بیمه تامین اجتماعی روستاییان و عشایر البرز اداره کل تعاون کار و امور اجتماعی استان البرز

منبع: ایرنا

کلیدواژه: صندوق بیمه تامین اجتماعی روستاییان و عشایر البرز صندوق بیمه تامین اجتماعی روستاییان و عشایر البرز اخبار کنکور روستاییان و عشایر تامین اجتماعی هزار خانوار مستمری پیری کار افتادگی استان البرز هزار ریال بیمه شده بیمه ای ۱۵ سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۰۲۵۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌مندی بیماران خاص و صعب‌العلاج از حمایت‌های دارویی ویژه

به گزارش خبرگزاری مهر، فرهاد خدایی با اشاره به اینکه ارتباط الکترونیکی تأمین‌اجتماعی و بیمه سلامت، ارتباطی دائمی است و اطلاعات بیمارانی که تحت پوشش تأمین‌اجتماعی و در دسته بیماران مشمول حمایت از صندوق بیماران خاص هستند، به‌صورت مستمر به بیمه سلامت ارسال می‌گردد، اظهار داشت: صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج، در دولت سیزدهم و در سازمان بیمه سلامت برای حمایت مؤثرتر از همه آحاد جامعه در برابر هزینه‌های بیماری‌های پرمخاطره و بیماری‌های مزمن تشکیل شده است. هر ساله اعتبار مشخصی در بودجه برای حمایت از این بیماران پیش‌بینی می‌شود و در اختیار این صندوق قرار می‌گیرد. بیماران خاص و صعب‌العلاج تحت پوشش تأمین‌اجتماعی نیز با معرفی و ارائه اطلاعات از سوی این سازمان، علاوه بر خدمات درمانی تأمین‌اجتماعی؛ مشمول حمایت‌های مورد تعهد صندوق یادشده و کاهش سهم فرانشیز پرداختی هستند.

وی افزود: مهم‌ترین مشکل این بیماران که بیشترین مراجعات آنان را در پی دارد مربوط به هزینه‌های داروهای مورد مصرف آنان است. تا پیش از این، بیماران خاص تحت پوشش تأمین‌اجتماعی، بعد از تهیه داروهای تجویزی باید به واحدهای خسارات متفرقه مدیریت‌های درمان تأمین‌اجتماعی در استان خود مراجعه می‌کردند تا مابه‌التفاوت سهم مورد تعهد این صندوق در مورد داروهای مشمول را دریافت کنند. با جلسات و نشست‌های متعددی که میان تأمین‌اجتماعی و بیمه سلامت برگزار شد در حال حاضر، ارتباط برخط داروخانه‌ها با سازمان بیمه سلامت برقرار شده است.

به این ترتیب سهم مورد تعهد صندوق بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج در همان لحظه نسخه‌پیچی در داروخانه محاسبه و از فرانشیز پرداختی بیمه‌شده کسر می‌شود. درواقع دیگر نیازی به مراجعه حضوری این بیماران به واحدهای خسارات متفرقه نیست. در خصوص اتصال سایر مراکز پاراکلینیک مانند فیزیوتراپی، آزمایشگاه، سی‌تی‌اسکن، ام. آر. آی و … به این سامانه نیز هماهنگی‌ها و جلسات بین این دو سازمان هنوز در حال پیگیری است.

معاون خرید راهبردی اداره‌کل درمان غیرمستقیم سازمان تأمین‌اجتماعی افزود: بیماران خاص و صعب‌العلاج از این پس در هنگام مراجعه به داروخانه‌ها برای دریافت داروهای تجویزی، چنانچه داروی تجویزی برای آنان از داروهای مشمول حمایت صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج باشد، به‌صورت برخط و خودکار از حمایت این صندوق در زمینه فرانشیز دارو بهره‌مند خواهند شد و نیازی به اقدام خاصی از سوی این بیماران نیست.

وی همچنین گفت: در مورد بیماران مبتلا به بیماری‌های پرمخاطره مانند هموفیلی، تالاسمی، ام. اس، سرطان، اوتیسم و بیماری‌های ژنتیک و برخی دیگر از بیماری‌ها، بهره‌مندی از حمایت صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج، منوط به تشکیل پرونده در مدیریت‌های درمان تأمین‌اجتماعی استان‌ها است. در مورد بیماری‌های مزمن دیابت و فشار خون نیز امکان نشان‌دار شدن بیماران به عنوان بیمار مشمول این حمایت‌ها، توسط پزشکان متخصص و در سامانه نسخه‌نویسی الکترونیک فراهم شده است.

خدایی در مورد هزینه‌های بستری بیماران خاص و صعب‌العلاج نیز گفت: طبق ابلاغ وزارت بهداشت و درمان، بیمارستان‌ها ملزم شده‌اند مقررات مربوط به حمایت‌های صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج را در سامانه مدیریت اطلاعات بیمارستانی (HIS) ثبت کنند. به این ترتیب در بیمارستان‌های طرف قرارداد بیمه‌های پایه، سهم این صندوق از هزینه‌های درمان بیمار به‌صورت برخط و خودکار محاسبه می‌شود. در بیمارستان‌های خصوصی غیر طرف قرارداد بیمه‌های پایه نیز این بیماران می‌توانند بعد از ترخیص و با ارائه اسناد و مدارک هزینه‌های بیمارستانی به واحدهای خسارات متفرقه، سهم صندوق یادشده را دریافت کنند.

گفتنی است طبق بند (ن) تبصره ۱۷ قانون بودجه ۱۴۰۱ حمایت‌های ویژه‌ای برای بیماران خاص و صعب‌العلاج در نظر گرفته شده و صندوق ویژه‌ای برای حمایت از این بیماران در دولت سیزدهم تشکیل شده است. موضوع فعالیت این صندوق، فراهم‌آوردن زمینه تأمین مالی بهینه داروها، تجهیزات پزشکی، کالاها و خدمات سلامت‌محور مرتبط با بیماری خاص و صعب‌العلاج مشتمل بر خدمات ارتقای سلامت، خدمات پیشگیرانه، خدمات تشخیصی و درمانی، خدمات باز توانی و توانبخشی و مراقبت‌های دوره‌ای و تسکینی، خدمات پرستاری و درمان در منزل و نظایر آن است فهرست آن به تصویب وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رسیده است.

کد خبر 6087271

دیگر خبرها

  • تمدید نام نویسی بیمه رایگان بازنشستگی مادران روستایی و عشایری
  • بهره‌مندی بیماران خاص از حمایت‌های دارویی خاص
  • بهره‌مندی بیماران خاص از حمایت‌های دارویی ویژه
  • ۳۳ هزار نفر در بوشهر عضو صندوق بیمه روستائیان و عشایر هستند
  • بهره‌مندی بیماران خاص و صعب‌العلاج از حمایت‌های دارویی ویژه
  • ۱۱۶هزار روستایی و کشاورز در لرستان بیمه شدند
  • ۱۸۰۰ مادر دارای ۳ فرزند بوشهری در لیست بیمه رایگان
  • ۳۳ هزار نفر در استان بوشهر عضو صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان هستند
  • مزایای بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر اطلاع رسانی شود
  • مهلت نام نویسی مادران روستایی و عشایر هرمزگان برای بیمه رایگان تمدید شد