Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@00:05:25 GMT

ناسا جلوگیری از نشتی نمونه سیارک بنو را تأیید کرد

تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۱۲۶۶۰

ناسا جلوگیری از نشتی نمونه سیارک بنو را تأیید کرد

ناسا سرانجام اعلام کرد که عملیات جلوگیری از نشتی نمونه‌های جمع آوری شده از سیارک "بنو" توسط فضاپیمای "اسیریس-رکس"(OSIRIS-Rex) و رها شدن خاک و سنگ نمونه‌برداری شده با موفقیت به پایان رسیده است و این نمونه اکنون در ایمنی کامل در حال انتقال به زمین است.

به گزارش ایسنا و به نقل از انگجت، ماموریت نمونه‌برداری از سیارک "بنو"(Bennu) که خاک و سنگ زیادی را از این سیارک برداشته و به زمین می‌آورد، اما دچار نشتی شده بود و در حال از دست دادن نمونه‌های خود بود، اکنون ایمن شده است و فضاپیما و نمونه‌اش به سلامت در حال بازگشت به زمین هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روز ۲۹ مهر ۱۳۹۹ بود که ناسا اعلام کرد فضاپیمای "اسیریس-رکس"(OSIRIS-Rex) موفق به لمس سیارک "بنو" شده و از این سیارک نمونه‌برداری کرده است، اما چند روز بعد متوجه شد که این نمونه خوب بسته بندی نشده و در حال رها شدن در فضا است. اندکی بعد اعلام کرد که در حال جلوگیری از این نشتی است و اکنون تایید کرده که این کار با موفقیت انجام شده است.

چندی پیش ناسا با انتشار ویدیویی کوتاه از موفقیت فضاپیمای "اُسیریس-رِکس"(OSIRIS-REX) در لمس سیارک "بنو"(Bennu) خبر داد. ناسا با انتشار این ویدیو نوشت: در اینجا تصویری از رویداد "تگ" که مخفف جمله "لمس کن و برو"(Touch-And-Go) است و توسط فضاپیمای اُسیریس-رِکس(OSIRIS-REX) انجام شده را مشاهده می‌کنید. این عملیات مهم با جدا شدن فضاپیما از مدار آغاز شد و تاکنون لحظاتی مهم از جمله "تگ" را سپری کرده و حال نوبت انجام چند مانور برای بازگشت به زمین در سال ۲۰۲۳ است.

فضاپیمای اُسیریس-رِکس(OSIRIS-REX) ناسا پس از چهار سال کاوش، ۲۰ اکتبر(سه‌شنبه ۲۹ مهر) ساعت ۱۷ به وقت منطقه زمانی شرقی(۰۰:۳۰ بامداد به وقت تهران) بر سطح سیارک "بنو" فرود آمد و از آن نمونه‌برداری کرد.

"اُسیریس-رِکس" یک مأموریت برنامه‌ریزی شده ناسا برای بررسی سیارک "بنو ۱۰۱۹۵۵" و بازگرداندن نمونه آن به زمین است. پرتاب این ماموریت بنابر برنامه‌ریزی قبلی، در هشتم سپتامبر ۲۰۱۶ انجام شد.

این فضاپیما که ماموریتی هفت ساله دارد، اکنون با گذشت چهار سال سیارک مورد نظر خود را لمس کرده است. سیارک "بنو" که هدف اصلی فضاپیمای "اُسیریس-رِکس" است احتمالاً در ۱۰ میلیون سال اول تاریخ منظومه شمسی ما شکل گرفته است. کاوشگر "اُسیریس-رکس" در این مأموریتِ بررسی و بازگشت، یک نمونه برگرفته از سیارک "بنو ۱۰۱۹۵۵" را مورد بررسی و در سال ۲۰۲۳ آن را برای تجزیه و تحلیل دقیق با خود به زمین خواهد آورد.

ابزار تعبیه شده بر روی این فضاپیما با استفاده از یک روش مبتکرانه در جمع آوری نمونه از یک بازوی موقعیت دار استفاده کرد که این بازو سپس یک فواره گاز نیتروژن تحت فشار را برای تحریک کردن سطح سیارک آزاد کرد که این موضوع جمع آوری مواد در محفظه نگهدارنده نمونه را امکانپذیر کرد.

 چند روز بعد گزارش‌ها نشان داد این فضاپیما در حال از دست دادن نمونه‌های سیارک "بنو" است.

تصاویر ارسال شده توسط فضاپیمای "اُسیریس-رِکس" ناسا تأیید کرد که قسمت سر بخش جمع آوری نمونه فضاپیما به آرامی در حال بیرون ریختن برخی از مواد جمع آوری شده از سطح سیارک بنو به خارج از فضاپیما بود.

از زمان تکمیل این عملیات خودکار و بلند شدن این فضاپیما از سیارک "بنو"، دانشمندان ناسا تصاویر ارسال شده توسط دوربین‌ها را برای تعیین میزان موفقیت آمیز بودن این عملیات بررسی کردند و سپس معلوم شد این تصاویر حاوی چند خبر خوب و بد است.

خبر خوب این بود که مکانیزم "تگ" این فضاپیما کاملاً در زاویه درست در سطح سیارک قرار گرفته و عمل کرده است و موادی که در عمق چند سانتی متری سیارک بوده را نیز جمع آوری کرده است، اما خبر بد این بود که در حالی که دستگاه، مواد کافی بیش از حداقل ۲ اونس(۶۰ گرم) را برای بررسی جمع آوری کرده است، اما معلوم شد که برخی از قطعات سنگی بزرگ‌تر که در آنجا گیر کرده‌اند، درب بخش "فلپ مایلر"(mylar flap) را که بخش کلاهک جمع آوری نمونه را تشکیل می‌دهد باز کرده و این قسمت به آرامی در حال نشت کردن و بیرون ریختن مواد جمع آوری شده است.

برای جلوگیری از دست رفتن نمونه‌های بیشتر، محققان تصمیم گرفتند برنامه را تغییر دهند تا از هرگونه حرکت فضاپیما جلوگیری کنند. محققان به جای بررسی و اندازه گیری جرم نمونه، تمرکز خود را بر روی انتقال نمونه به کپسول بازگشت نمونه فضاپیما(SRC) برای نگهداری به منظور انتقال و بازگشت به زمین گذاشتند. در همین حال گزارش شد که فضاپیما در موقعیت خوبی قرار دارد.

در نهایت ناسا پنجم آبان اعلام کرد که قصد دارد جلوی نشتی این محفظه را بگیرد و اینکه چند روز طول می کشد تا بازوی "تگ"، سر جمع کننده خود را به یک کپسول روی فضاپیما فرو کند، زیرا کل این فرآیند به صورت دستی کنترل می شود و از آنجا که این فضاپیما بسیار دور از زمین است، ارسال و رسیدن هر سیگنال ۱۸ دقیقه طول می‌کشد.

تیم عملیات همچنین اشاره کرد که از این فرآیند تصویربرداری می‌کند تا مطمئن شود که دیگر هیچ موادی از دست نمی‌رود.

اکنون تیم عملیات تأیید کرده است که کپسول حاوی نمونه به طور ایمن بسته شده و نشتی آن کاملا گرفته شده است و "اسیریس-رکس" به سلامت به زمین بازمی گردد.

قرار است این فضاپیما در تاریخ ۲۴ سپتامبر ۲۰۲۳ نمونه جمع آوری شده خود را به زمین تحویل دهد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ناسا سیارک بنو نمونه برداری جمع آوری شده سطح سیارک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۱۲۶۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناسا هر ساعت تمام آلاینده‌های هوا را اندازه‌گیری می‌کند

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از وب‌سایت خبری ناسا، سازمان هوانوردی و ایالات متحده آمریکا به نمایندگی از اداره ملی اقیانوسی و جوی (NOAA)، سیستم‌های «بی ای اِی» BAE (Ball Aerospace & Technologies Corporation) از بولدر، کلرادو را برای توسعه ابزاری برای نظارت بر کیفیت هوا و ارائه اطلاعات در مورد تأثیر هوا انتخاب کرده است.

ارزش این قرارداد ۳۶۵ میلیون دلار است که شامل توسعه یک ابزار پرواز و همچنین گزینه‌هایی برای تحقیقات بیشتر است. مدت اجرای پیش بینی شده برای این قرارداد نیز شامل پشتیبانی ۱۰ ساله عملیات در مدار و ۵ سال ذخیره‌سازی آن است که در مجموع ۱۵ سال برای هر مدل پروازی است. این عملیات در سیستم‌های بی ای ای، مرکز پرواز فضایی گودارد ناسا در گرین‌بلت، مریلند و مرکز فضایی کندی آژانس در فلوریدا انجام می‌شود.

ابزار اجرای این عملیات «ای سی ایکس» GeoXO Atmospheric Composition (ACX) یک طیف‌سنج فراطیفی است که طیف گسترده‌ای از نور از ماوراء بنفش تا مرئی را اندازه‌گیری می‌کند و مشاهدات ساعتی آلاینده‌های ناشی از حمل و نقل، تولید برق، صنعت، استخراج نفت و گاز، آتشفشان‌ها و آتش سوزی‌های جنگلی و همچنین آلاینده‌های ثانویه تولید شده از این گاز‌های گلخانه‌ای را پس از قرار گرفتن در جو ارائه می‌دهد.

داده‌های این طیف‌سنج با ارائه مشاهدات و اندازه‌گیری‌های مداوم ترکیب جوی، پیش‌بینی و نظارت بر کیفیت هوا را بهبود می‌بخشد و اثرات سلامتی ناشی از آلودگی شدید مانند آسم، بیماری‌های قلبی عروقی و اختلالات عصبی را کاهش می‌دهد و به دانشمندان کمک می‌کند تا کیفیت هوا را افزایش دهند.

محدوده قرارداد نیز شامل عمل به وظایف و تامین محموله‌های لازم برای طراحی، تجزیه و تحلیل، توسعه، ساخت، یکپارچه سازی، آزمایش، تأیید، ارزیابی، پشتیبانی از پرتاب، تامین و نگهداری تجهیزات پشتیبانی زمینی ابزار و عملیات پشتیبانی در مرکز عملیات ماهواره‌ای اداره ملی اقیانوسی و جوی ایالات متحده آمریکا است.

سازمان منتخب ناسا در واقع وظیفه مانیتور کردن کیفیت هوا و نظارت بر آلودگی هوا را بر عهده دارد و قرار است یک سیستم نوآورانه برای اندازه گیری کیفیت هوا را توسعه دهد.

این سازمان با ناسا برای توسعه یک سازه کیفیت هوا با استفاده از فناوری‌های پیشرفته و نوآورانه همکاری می‌کند و بدین ترتیب سازه جدید که به وسیله  سیستم‌های «بی ای اِی» طراحی و ساخته شده به اداره ملی اقیانوسی و جوی تحویل داده می‌شود تا بتواند اطلاعات دقیق‌تری از کیفیت هوا را دریافت کند و آنها را برای تصمیم گیری‌های مربوط به آلودگی هوا و اقدامات مناسب استفاده کند.

توسعه این سازه جدید نشان از تعهد ناسا به بهبود کیفیت هوا و محیط زیست دارد و تلاش‌های آنها برای حفظ سلامت محیط زیست و بهبود شرایط زندگی انسان‌ها را تایید می‌کند. این همکاری مثبت قطعاً به تحقق اهداف مشترک آنها در زمینه حفاظت از محیط زیست کمک می‌کند و بهبود مستمر در کیفیت هوا را به دنبال دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کشف اتفاقی شهاب‌سنگ در ایران؛ قطعه‌ای زیبا از هسته یک سیاره را ببینید | تصویر
  • ناسا هر ساعت تمام آلاینده‌های هوا را اندازه‌گیری می‌کند
  • این فناوری زمین را از گزند سیارک ها حفظ می کند
  • (عکس) کشف اتفاقی شهاب‌سنگ در استان لرستان
  • کشف اتفاقی شهاب‌سنگ در استان لرستان/ عکس
  • دنباله‌دارها، سیارک‌ها و شهاب‌سنگ‌ها: بازدیدکنندگان فضا
  • شناسایی یک شهاب سنگ از هسته سیارک توسط محققان کشور
  • «بویینگ» و «ناسا» فضاپیمایی جدید پرتاب خواهند کرد
  • نخستین فضاپیمای سرنشین‌دار بوئینگ به مدار می‌رود
  • سیارکی که بر فراز برلین منفجر شد