Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها_ مواد شوینده و بهداشتی که با شیوع بیماری کرونا سهم خود را در سبد خانوار به صورت چشمگیری افزایش داده بود در روزهای اخیر با گرانی ۳۰ تا ۴۰ درصدی روبه رو بوده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، در چند روز گذشته بازار با افزایش قیمت کالاها روبه‌رو بوده است. مواد شوینده و بهداشتی از جمله کالاهایی که از قافله عقب نمانده و افزایش قیمت چشمگیری داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرچند هنوز مواد شوینده و بهداشتی که قیمت قبل بر روی آنها درج شده در بازار موجود است اما به اذعان صاحبان همان فروشگاه‌ها در روزهای آینده با ورود کالاهای جدید به انبار قیمت‌ها نیز تا 40 درصد افزایش خواهد داشت.

یکی از عمده فروشان مواد شوینده و بهداشتی می‌گوید: در حال حاضر با هر کدام از شرکت‌های توزیع‌کننده برای خرید مواد شوینده تماس می‌گیریم به ما اعلام می‌کنند که قیمت‌ها افزایشی است.

آنطور که دبیر انجمن صنایع شوینده‌ها عنوان کرده است: قیمت انواع پودرهای لباسشویی، ظرفشویی و صابون نسبت به 10 روز قبل 40 درصد و مابقی شوینده‌ها 30 درصد افزایش داشته است.

وی این افزایش قیمت را ناشی از افزایش قیمت دلار، دو برابر شدن نرخ ارز نیمایی و به دنبال آن افزایش قیمت مواد اولیه دانسته و گفته است: اعضای انجمن به دنبال افزایش قیمت 65 تا 70 درصدی کالاها بودند اما در نهایت با 40 درصد افزایش قیمت موافقت شد.

دبیر انجمن تولیدکنندگان پودر شوینده: مواد شوینده را فروشنده گران کرده نه تولیدکنندهواکنش رئیس اتحادیه مواد شوینده به گرانی‌ها/ خودرو گران شد چرا ما گران نکنیمدپوی احتکار مواد شوینده 7 میلیاردی در شیراز کشف شد

افزایش 30 تا 40 درصدی مواد شوینده و بهداشتی

عبدالله رزاق منش، رئیس اتحادیه عمده‌فروشان مواد غذایی و بهداشتی شیراز نیز در گفت‌وگو با تسنیم می‌گوید: بر اساس تصمیم انجمن صنایع شوینده، بهداشتی و آرایشی در روزهای اخیر خمیردندان، صابون، مایع دستشویی، مایع ظرفشویی و شیشه شور 40 درصد و مابقی اقلام 30 درصد افزایش قیمت داشته است.

رئیس اتحادیه عمده‌فروشان مواد غذایی و بهداشتی شیراز می‌گوید: طبق گفته این انجمن قیمت‌گذاری این محصولات اجباری نبوده و تقاضای صاحبان صنایع شوینده افزایش تا 80 درصد بوده است اما برای فراهم آوردن زمینه ادامه فعالیت واحدهای تولیدی با همین میزان افزایش موافقت شده است.

رزاق‌منش علت اصلی افزایش قیمت را بالا رفتن نرخ ارز و قیمت مواد اولیه به خصوص محصولات پتروشیمی عنوان و بیان می‌کند: وقتی ارز نیمایی از 9 هزارتومان به 28 هزارتومان رسیده است به طور طبیعی سبب افزایش قیمت محصول تولید شده در داخل کشور می‌شود.

ایران دومین صادرکننده مواد شوینده در خاورمیانه 

وی با بیان اینکه در زمینه مواد شوینده تولید ایران بیشتر از مصرف داخلی است و همین مسئله ایران را بعد از ترکیه به دومین صادرکننده مواد شوینده در خاورمیانه تبدیل کرده است، می‌افزاید: گرچه 80 درصد مواد اولیه این صنعت در کشور تولید می‌شود ولیکن  تولید مواد اولیه در کشور نیازمند واردات دیگر مواد است.

رزاق منش می‌گوید: برای مثال شیره نارگیل از مالزی وارد می‌شود تا در تولید تگزاپون که پرمصرف‌ترین ماده اولیه درشوینده است به کار رود و یا الکل چرب که سهم 65 تا 70 درصدی در قیمت تمام شده مواد شوینده دارد از خارج وارد شده و پس از تبدیل به مواد اولیه در پتروشیمی شازند اراک به کارخانجات تولیدی تحویل می‌شود.

سرانه مصرف مواد شوینده در ایران کمتر از جهان است

وی با اشاره به اینکه سرانه مصرف شوینده در کشور16 کیلو گرم است در حالی که این سرانه در دنیا برای هرنفر 24 کیلو گرم است، می‌گوید: البته در مواد آرایشی سرانه مصرف ما 2.5 برابر مردم دنیا است.

رئیس اتحادیه عمده‌فروشان مواد غذایی و بهداشتی شیراز می‌افزاید: در دوران کرونا مصرف مواد شوینده به خصوص مایع دستشویی و صابون افزایش یافته و طبق نظر کارشناسان سهم مواد بهداشتی و شوینده در سبد خانوار به 30 درصد رسیده است.

گزارش از ثریا ستاری

انتهای پیام/422/ ع

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مواد شوینده و بهداشتی عمده فروشان مواد رئیس اتحادیه افزایش قیمت درصد افزایش مواد اولیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۴۹۰۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۵۱ درصدی صادرات مشتقات نفتی ایران به قاره آفریقا

سید روح اله لطیفی سخنگوی کمیسیون روابط بین الملل و توسعه تجارت خانه صنعت ، معدن و تجارت ایران ، همزمان با دومین اجلاس بین المللی ایران و آفریقا اظهار داشت : قاره آفریقا با دارا بودن ۱.۳ میلیارد نفر جمعیت و ۵۴ کشور ، یک فرصت بزرگ در حوزه روابط تجاری و اقتصادی است و ایران می تواند به واسطه نیاز این قاره به سوخت و انرژی ، تکنولوژی و مکانیزاسیون  در تولید محصولات کشاورزی ، سرمایه گذاری و طراحی و ساخت امور زیر بنایی از جمله معدن ، سد ، راه سازی و پروژه های عمرانی ، اورهال کردن پالایشگاه ها ، استخراج گاز ، بازار مصرف مناسب مواد غذایی ، و محصولات صنعتی ، تجاری و مصرفی و نیاز ما به کشت فراسرزمینی  همراه با توانمندی کشورمان در  صادرات خدمات فنی و مهندسی  در این قاره فرصت ها ضمن حفظ شئونات انسانی و حفظ منافع توامان کشورمان و کشورهای آفریقایی حضور پیدا کند .

وی افزود در سال ۱۴۰۲ پراکنش صادراتی کشور به این قاره از نکات قابل توجه بود و صادرات در شرق ، غرب ، شمال و جنوب این قاره به صورت خاصی توسعه پیدا کرد و ۳۹ کشور از این قاره ،  مقصد صادرات کالاهای ایرانی به صورت مستقیم  بودند .

وی افزود:  با وجود کاهش صادرات کشور به بخش سفید این قاره در شمال در سال های گذشته  ، شاهد افزایش صادرات به کشورهای الجزایر ، مصر ، لیبی، تونس، جیبوتی  و مراکش در سال ۱۴۰۲ با وجود بحران حمل و نقل در دریای سرخ بودیم .

لطیفی در خصوص هفت مقصد نخست محصولات صادراتی به آفریقا گفت: در سال ۱۴۰۲ ، غنا با خرید ۱۷۳.۵ میلیون دلار ، آفریقای جنوبی با ۱۴۵ میلیون دلار، تانزانیا با ۹۲.۸ میلیون دلار، کنیا با ۴۸.۷ میلیون دلار ، نیجریه با ۴۸ میلیون دلار ، موزامبیک با ۴۷.۱ میلیون دلار و سومالی با ۳۳.۳ میلیون دلار هفت مقصد نخست صادرات کالاهای ایرانی به صورت مستقیم به این قاره  بودند .

وی افزود : ۵۱ درصد صادرات ایران به این قاره مشتقات نفتی ،  شامل کود اوره ، قیر ، گاز مایع و انواع روغن های صنعتی بود و بعد از آن  ۳۷ درصد صادرات کشورمان را  محصولات فولادی و آهنی به خود اختصاص داده است ، مواد غذایی ، مصالح ساختمانی ، انواع فرش و کف پوش ، شوینده ها و لوازم بهداشتی ، لوازم خانگی ، دارو و تجهیزات پزشکی، لوازم صنعتی ، قطعات خودرو ، لاستیک ، مواد معدنی ، لوازم الکتریکی، لوستر ، مبلمان  و اسباب بازی از دیگر کالاهای صادراتی ایران به قاره آفریقا در سال ۱۴۰۲ بودند‌.

سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت در خصوص واردات از قاره سیاه گفت: ۲۲ کشور از این قاره فروشنده مستقیم کالا به ایران در سال ۱۴۰۲ بودند که  آفریقای جنوبی با فروش ۱۹ میلیون دلار ، زامبیا با ۱۲.۵ میلیون دلار ، غنا ۱۲ میلیون دلار ، سیشل با ۱۱.۷ میلیون دلار ، کنیا ۹.۵ میلیون دلار ، تانزانیا با ۶.۱ میلیون دلار و اوگاندا با ۴.۱ میلیون دلار ، هفت کشور نخست فروش  کالا در بین کشورهای قاره آفریقا به ایران در سال گذشته بودند.

وی افزود : ۶۶ درصد واردات ایران از این قاره مواد غذایی و کشاورزی  مانند چای، ذرت، قهوه، توتون ، حبوبات ، لاشه گوسفند و محصولات شیلاتی بودند و ۲۱ درصد نیز مواد معدنی مانند سنگ منگنز ، سنگ و خاک روی ، کنسانتره گروم ، و ۱۳ درصد دیگر نیز عمدتا روغن صنعتی و گریس ، انواع تسمه ، ماشین آلات ، مواد شیمیایی و صنعتی و لوازم یدکی بودند .

لطیفی در خصوص موانع توسعه روابط اقتصادی با قاره آفریقا گفت: عدم شناخت ظرفیت ها در بین تجار ایرانی و آفریقایی ، نبود یا کمبود  حمل نقل ارزان ، مستمر و فراگیر و موانع جابجایی مستقیم ارز و  پول ، از موانع توسعه تجارت یا تجارت مستقیم بین ایران و قاره آفریقا است که رفع این موانع با اراده دولت ها و پیگیری بخش خصوصی تا حدودی به تجارت ایران با این قاره شتاب خواهد داد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • قصه دو زار و ده شاهی کرایه تاکسی‌ها به تاریخ پیوست
  • اصلاح قیمت مواد اولیه برای تولید خودرو امری ضروری است/ افزایش 40 درصدی اعلام نیاز سایپا به ورق خودرو در راستای افزایش تولید خودرو در سال جاری
  • چگونه سینک آشپزخانه را بدون مواد شوینده شیمیایی تمیز و درخشان کنیم؟
  • کاهش قیمت طلا در بازار جهانی فلزات گران بها
  • پیش‌بینی قیمت‌ها در بازار خودرو؛ وارداتی‌ها گران‌تر می‌شوند؟!
  • کمبودی در توزیع لاستیک خودرو‌های سواری نداریم
  • سردار هداوند خبرداد: کشف ۲۵ تن مواد اولیه لوازم آرایشی قاچاق به ارزش ۲۰ میلیارد در اشتهارد
  • افزایش ۵۱ درصدی صادرات مشتقات نفتی ایران به قاره آفریقا
  • پیاز این‌گونه ۱۵۹۸ درصد گران شد/ تغییر ۱۵۴۰ درصدی قیمت گوشت در ۷ سال گذشته