Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ فرزاد مندنی عضو هیات علمی گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی دانشگاه رازی کرمانشاه گفت : تولید نهال فرآیندی است که به چند سال زمان نیاز دارد، نهالستان پردیس کشاورزی اکنون در سال سوم این فرآیند است و در این مدت، مساحت آن به چهار هکتار افزایش پیدا کرده و تا پایان سال جاری نیز حدود ۲ هکتار دیگر به این مساحت افزوده خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او گفت : اهدافی را که در این زمینه دنبال می‌کنیم این است که در استان کرمانشاه و یا به عبارتی در غرب کشور چنین نهالستانی که در یک مکان علمی و آکادمیک فعالیت داشته باشد وجود ندارد و اگر نهالی در استان یا غرب کشور تولید می‌شود به صورت پراکنده در نهالستان­‌هایی با مساحت و قدمت متفاوت تولید می‌شود.

مندنی افزود: هم اکنون بیش از ۱۶۰ هزار نهال آماده فروش وجود دارد که همه این نهال­‌ها دارای شناسنامه علمی هستند.

او با بیان اینکه این شرکت دانش بنیان زیرنظر استادان مجرب دانشکده کشاورزی تاسیس و فعالیت خود را شروع کرده افزود: در این مرکز تمامی اصول علمی تولید نهال از ابتدا تا آخر در فرآیند تولید نهال‌­ها مدنظر قرار داده می‌­شود.

او با تاکید مجدد بر اجرای تمام اصول و قواعد علمی در فعالیت‌های شرکت یاد شده ادامه داد: تمام نهال­های این نهالستان به صورت جداگانه دارای مجوز از مرکز اصلاح نهال بذر هستند و با اطمینان بسیار بالایی تمام نهال­‌های تولیدی این نهالستان را می‌توانیم به صورت تضمینی و با شناسنامه به بازار عرضه کنیم.

او گفت: ما با اطمینان کامل از نهال تولیدی آن را به صورت تضمینی به بازار عرضه می‌کنیم تا کشاورز یا باغدار دیگر دغدغه مرغوب نبودن نهال یا ثمر آن را نداشته باشد و اگر شخصی نهالی را خریداری کرد و بعد از گذشت پنج سال از کاشت آن در زمین خود متوجه شد که مشخصات این نهال با نهالی که از طرف شرکت به وی اعلام شده مطابقت ندارد می‌­تواند مدعی شود و ما پاسخگو هستیم.

مندنی افزود: بطور کلی سود حاصل از فعالیت نهالستان در مقایسه با سایر فعالیت‌های کشاورزی قابل مقایسه نیست و می‌توان با رعایت اصول علمی در این زمینه از سود بالایی برخوردار شد، اما نباید از این موضوع غافل شویم که توسعه، بهره‌­برداری و رونق اقتصادی نیاز به اطلاع رسانی و تبلیغات منسجم دارد.

مندنی ادامه داد: محوریت این نهالستان فقط پهنه استان را در بر نمی‌گیرد بلکه برای غرب کشور است و دانشجویان دانشکده کشاورزی از نزدیک با این گونه فعالیت‌ها آشنا می‌شوند و آموزش‌­های لازم توسط استادان مجرب به آن‌ها داده می‌شود که می‌توان از این موضوع به عنوان زمینه‌ای بسیار مناسب برای اشتغالزایی این دانشجویان استفاده کرد.

این دانشیار دانشگاه رازی افزود: زمانی که دسترسی به یک بازار فروش خوب ایجاد شود، انگیزه ایجاد نهالستان توسط دانشگاه‌ها و مراکز علمی هم افزایش پیدا می‌کند و علاوه بر صرفه اقتصادی، زمینه اشتغال چندین نفر را نیز ایجاد خواهد کرد.

مندنی با بیان اینکه صرفه جویی در مصرف آب یکی از مواردی است که در تمامی فعالیت­‌های اراضی پردیس کشاورزی دانشگاه رازی مدنظر قرار گرفته و می­‌گیرد، افزود: سیستم آبیاری این نهالستان نیز بصورت آبیاری قطره‌­ای تحت فشار طراحی و اجرا شده که دارای راندمان آبی بیش از ۹۰ درصد است.

او با تاکید بر اینکه به دنبال توسعه اقتصادی و ورود به بازار هستیم، گفت: فروش محصولات این نهالستان از ابتدای بهمن ماه امسال آغاز خواهد شد و کشاورزان و باغداران استان کرمانشاه و حتی استان‌های همجوار می‌توانند جهت خرید نهال­‌های مورد نظرشان به این شرکت مراجعه کنند .

انتهای پیام/د

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جهاد کشاورزی محصولات کشاورزی محصول کشاورزی اراضی کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۵۳۶۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید کلزا به ۲۵۰ هزارتن می‌رسد

سعداله منصوری سطح کشت کلزا را بالغ بر ۱۶۰ هزار هکتار اعلام کرد و گفت: انتظار داریم سطح برداشت دانه کلزا نزدیک به ۱۳۰ هزار هکتار باشد که نسبت به سال زراعی گذشته ۴۰ هزار هکتار افزایش را نشان دهد.

مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی افزود: از ۱۶۰ هزار هکتار سطح زیرکشت کلزا، نزدیک به ۵۰ تا ۵۵ هزار هکتار آن در اراضی دیم و مابقی در اراضی آبی است.

وی با بیان اینکه در سال زراعی گذشته سطح زیرکشت کلزا در کشور ۱۱۰ هزار هکتار بوده است، خاطرنشان کرد: در نهایت از سطح ۸۸ هزار هکتار حدود ۱۴۰ هزار تن کلزا برداشت شد.

منصوری تناسب قیمت تضمینی این محصول در مقایسه با گندم، توزیع به موقع نهاده‌ها و بذر و وعده به موقع پرداخت پول محصول تحویلی کشاورزان با مرجع مشخص را از دلایل استقبال کشاورزان از کشت کلزا در سال زراعی جاری دانست.

مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی درباره خرید تضمینی دانه‌های کلزا، گفت: امسال خرید کلزا توسط بخش خصوصی و انجمن صنایع روغن‌کشی ایران انجام می‌شود و نقش نهادهای دولتی اعم از سازمان مرکزی تعاون روستایی و شرکت بازرگانی دولتی ایران حداقل خواهد بود و اگر در منطقه‌ای بخش خصوصی برای خرید ورود نکرد، این نهادها اقدام به خرید تضمینی خواهند کرد.

مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهادکشاورزی ابراز امیدواری کرد که ورود بخش خصوصی در موضوع خرید کلزا با روند منطقی و معقول پیش برود و پرداخت بهای محصول کلزاکاران با حمایت دست‌اندرکاران سپری شود و بتوان با اطمینان خاطر برای برنامه کشت سال زراعی آینده آماده شد.

او با اشاره به آغاز برداشت دانه‌های کلزا از مزارع کشور گفت: در استان‌های کرمان، هرمزگان، خوزستان و ایلام برداشت آغاز شده و تاکنون روند خوبی داشته است.

منصوری افزود: در استان‌های ایلام و خوزستان، زارعانی که محصول‌شان را تحویل داده‌اند، ۲۰ درصد بهای محصول را دریافت کرده‌اند.

مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: براساس آخرین گزارش‌ها، حدود نیمی از سطح زیر کشت کلزا در استان ایلام و حدود ۳۰ درصد مزارع استان خوزستان تاکنون برداشت شده است.

او در مورد توزیع بذر کلزا گفت: امسال نزدیک به ۲ هزار تن بذر کلزا میان کشاورزان توزیع شد که از این میزان حدود ۷۰ درصد بذر هیبرید تولید داخل و مابقی بذر آزاد افشان بوده و به میزان محدودی هم بذر هیبرید وارداتی برای ایجاد تنوع ارقام داشته‌ایم.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • واگذاری ۱۹ هزار هکتار از اراضی ملی برای اجرای طرح‌های کشاورزی
  • برداشت ۱۵ هزار تن گندم از مزارع استان بوشهر
  • احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال
  • کاشت ۵۲ هزار نهال در بخش کدکن
  • تولید کلزا به ۲۵۰ هزارتن می‌رسد
  • ۶۰ هزار هکتار از دیمزارهای چهارمحال و بختیاری زیر کشت رفت
  • سند تک برگ اراضی به کشاورزان بوشهر تحویل داده شد
  • گچساران ایستگاه اصلی تولید بذر در منطقه گرمسیری و نیمه گرمسیری
  • فروش ویژه 3 نهال گردو اصلاح شده چندلر، فرنور و ژنوتیپ برتر با باردهی 11 تن
  • آبیاری نوین ؛ گامی به سوی جهش تولید