Web Analytics Made Easy - Statcounter

خروج بیهوده ارز در شرایطی که با مشکلاتی در این زمینه دست و پنجه نرم می‌کنیم، بدترین تصمیم است که در حال حاضر با واردات گوشی‌های لاکچری عملیاتی شده است. گروه بورس، بانک و بیمه بازارنیوز-بهزاد قبادی؛ مشکلات ارزی همانطور که در خبرهای قبلی از این پرونده مطرح کردیم، یکی از مشکلات جدی در روزهای حال حاضر کشور است و مهم ترین نیاز امروز، برنامه ریزی صحیح برای تخصیص دقیق و کارشناسی شده برای واردات کالا به کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  گوشی موبایل، یکی از پاشنه آشیل های کشور در امر صنعت است. جایی که ما تقریبا تولید داخل نداریم و نیازمند واردات هستیم. اما برایی واردات آن باید برنامه ریزی دقیقی داشته باشیم. در چند وقت اخیر، نظارت دقیق و کارشناسی بر اولویت بندی واردات گوشی موبایل وجود نداشته به طوری که بیشترین حجم ارزبری برای نوعی از گوشی است که درصد کمی از جامعه می توانند آنها را خریداری کنند.   در همین راستا،محمدرضا عالیان، مسئول روابط عمومی انجمن واردکنندگان موبایل، پیرامون تبلیغات فروش آیفون ۱۲ در فضای مجازی، علیرغم انتقاد صریح رهبر انقلاب، به بازارنیوز گفت: مدل جدید گوشی برند اپل (آیفون ۱۲) به صورت رسمی از طریق شرکت‌ها وارد نشده است و اگر رجیستری شده باشند به این معنی است که به صورت مسافری وارد شده اند.

وی افزود: علت این که می‌گویند گوشی‌های آیفون و بالای ۳۰۰ یورو وارد نشود، کمبود ارز است و می‌خواهند با منابعی که دارند بتوانند تعداد بالاتری گوشی وارد کنند. اکثر گوشی‌های آیفون از طریق رویه مسافری وارد می‌شوند که ارز این‌ها از ارز بازار آزاد تامین می‌شود که می‌تواند موجب افزایش تورم شود.

عالیان بهترین گزینه در شرایط موجود را  تخصیص عادلانه ارز بین کالا‌ها و شرکت‌های واردکننده موبایل دانست و اظهار داشت: عادلانه یعنی به شرکت‌ها به تناسب الگوی کالایی که می‌خواهند وارد کنند، ارز تخصیص یابد. سال ۹۷ فقط ۲۰ شرکت واردکننده گوشی موبایل و تبلت بودند که این عدد در حال حاضر به ۴۰۰ شرکت افزایش پیدا کرده است؛ لذا تخصیص ارز باید متناسب باشد.

وی افزود: گوشی‌های آیفونی که وارد کشور شده و عمدتا هم با رویه مسافری بوده‌اند، ۴ تا ۵ درصد بازار موبایل را تامین می‌کنند، اما به لحاظ خروج ارز، ۱۹ درصد ارز تخصیص یافته برای واردات موبایل را به خود اختصاص داده‌اند، چون این گوشی‌ها قیمت‌های بالاتری دارند.

همچنین، اکبر سلطانی کارشناس سامانه همتا پیرامون این موضوع اظهار داشت:  از دوم شهریورماه و پس از دیدار رهبر انقلاب با هیئت دولت و انتقاد ایشان از واردات کالا‌های لوکس، همچنان اقدامی از سمت وزارت صمت صورت نگرفته است.

وی افزود: از ابتدای سال تا پایان شهریور ماه، ۲۵۰ میلیون یورو گوشی بالای ۳۰۰ یورو وارد شده است و این میزان ارز از منابع ارزی کشور خارج شده است. کل صنعت لوازم خانگی، سالانه یک میلیارد یورو ارز لازم دارد؛ لذا تا به حال ۲۵ درصد ارز کل صنعت لوازم خانگی به واردات گوشی‌های لاکچری تخصیص داده شده است.

سلطانی گفت: ثبت سفارش گوشی‌های بالای ۳۰۰ یورو باید ممنوع شود. البته باید توجه داشت که ممکن است تاجر با ارز آزاد اقدام به واردات این کالا کرده که در این سصورت باید ممنوعیت این واردات برای تمام رویه‌ها اعمال شود تا خروج ارز اتفاق نیفتد. ما این تجریه را داشتیم که محدودیت برای رویه رسمی ایجاد کردیم، ولی جلوی واردات غیر رسمی کالا را نگرفتیم، ارز از کشور خارج شده، بدون این که بانک مرکزی بتواند روی آن نظارت داشته باشد و کالا هم وارد کشور می‌شود. برچسب ها: گوشی موبایل ، ارز ، محمدرضا عالیان ، اکبر سلطانی لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000Kdt

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: گوشی موبایل ارز اکبر سلطانی واردات گوشی گوشی موبایل گوشی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۷۵۷۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این ۱۰۰ شرکت سال ۱۴۰۲ ارز نیمایی گرفتند | گمرک اسامی ارزبگیران را منتشر کرد

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تسنیم، اخیرا گمرک ایران در گزارشی آمار عملکرد ۱۰۰ وارد کننده اصلی کشور طی سال ۱۴۰۲ را با جزئیات تهیه کرده است. شرکت های بازرگانی دولتی ایران، آوا تجارت صبا، پشتیبانی امور دام و ماهیدشت کرمانشاه، خودروسازی مدیران، وزارت دفاع، پاک دیده، کرمان موتور، کوروش موتور، اکسون، غذایی کوروش، ذوب اهن، بهمن موتور، صبا پیشرو، طبیعت، ایران خودرو دیزل، داریا همراه پایتخت، فولاد مبارکه، کروز، سایپا و آرین موتور در صدر این لیست قرار دارند.

در این لیست واردات شرکت بازرگانی دولتی حدود ۴۲ درصد و کالای ترخیص شده شرکت پشتیبانی امور دام ۵۳ درصد کاهش یافته است. اما واردات شرکت ماهیدشت کرمانشاه حدود ۱۱۲ درصد و ترخیص اقلام مرتبط با وزارت دفاع ۱۲۳ درصد افزایش یافته است. واردات شرکت فولاد مبارکه تقریبا نصف شده اما ترخیص اقلام مرتبط با شرکت خدمات حمایت کشاورزی ۵۲درصد زیاد شده است.

در فهرست برترین های واردات ۱۴۰۲ واردات شرکت توسعه کشت و صنعت اکسون ۲۳۶ درصد افزایش یافته است.

چندی قبل بانک مرکزی هم اعلام کرده بود؛ جزییات ارز تخصیص یافته و تامین شده برای شرکت های مختلف را منتشر خواهد کرد. جزئیات این فهرست می تواند تا حدودی وضعیت اولویت دهی تخصیص ارز به شرکت ها و بنگاه های اقتصادی را شفاف کند و از این طریق می توان یک برآورد اولیه از میزان ارز دولتی و نیمایی تخصیص یافته به این شرکت ها در دست داشت.

کد خبر 847365 برچسب‌ها ارز - بازار داخلی خبر مهم وزارت دفاع بانک مرکزی

دیگر خبرها

  • تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • راهکار توسعه اقتصادی و تقویت منابع ارزی؛ تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • بهترین گوشی زیر ۱۰ میلیون؛ جنگ ردمی نوت 13 و A25
  • تخصیص ۳.۱ میلیارد دلار برای مونتاژ/ برای واردات خودرو ارز نداریم؟
  • هیچ چیز جز گوشی موبایل لازم ندارید
  • دو راهکار کاهش ارزبری واردات بی رویه موبایل
  • روایت یک کارگردان از فیلمسازی در نوجوانی/ هیچ چیز جز گوشی موبایل لازم نیست
  • آموزش: ۸ ترفند ساده برای شارژ سریع‌تر گوشی
  • این ۱۰۰ شرکت سال ۱۴۰۲ ارز نیمایی گرفتند | گمرک اسامی ارزبگیران را منتشر کرد
  • از احمدی‌نژاد تا رییسی/چه کسی پای رانت را به بازار خودرو باز کرد؟