Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، احمدرضا احسانی ظهر امروز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه هفته کتاب و کتابخوانی از امروز آغاز شده است اظهار کرد: در هفته کتاب و کتابخوانی برگزاری ۱۳ عنوان برنامه پیش‌بینی شده است.

وی به برگزاری مراسم صنعت چاپ استان اشاره کرد و افزود: این برنامه قرار بود در شهریور و مهرماه برگزار شود که به دلیل نبود شرایط، دو روز قبل برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان با بیان اینکه انتخاب کتاب سال همدان با عنوان جایزه قلم هگمتانه در هفته کتاب برگزار خواهد شد بیان کرد: برگزاری مراسم رونمایی کتاب اصطلاحات عامیانه همدانی نیز در هفته کتاب پیش‌بینی شده است.

وی به برگزاری مسابقه کتابخوانی و معرفی، بررسی و نقد در این هفته اشاره کرد و گفت: برپایی فروشگاه و نمایشگاه کتاب، اهدای کتاب به مراکز آموزشی و فرهنگی، عضویت رایگان در کتابخانه‌های عمومی، برگزاری مسابقه نقاشی کودکان و نوجوانان با موضوع کتاب با محوریت شهرستان تویسرکان و برگزاری نشست کتابخوان از دیگر برنامه‌ها به شمار می‌رود.

احسانی از برگزاری نشست تخصصی آسیب‌شناسی حوزه کتاب در شهر بهار خبر داد و افزود: برگزاری مراسم تجلیل از خادمان کتاب و مراسم کتابخوانی رضوی در همدان نیز در این هفته برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه ۱۸۸ عنوان کتاب از ابتدای سال تاکنون در همدان چاپ شده است تصریح کرد: امیدواریم این آمار در نیمه دوم سال نیز بیشتر شود و با رفع موانع توزیع کتاب و عادی شدن شرایط تعداد عناوین جدید چاپی کتاب افزایش یابد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان با بیان اینکه در نیمه دوم سال نیز برنامه‌های فرهنگی پیش‌بینی شده است افزود: تجلیل از چهره‌های فرهنگی یکی از این برنامه‌هاست که با محوریت نکوداشت مرحوم آیت‌الله فاضلیان در آذرماه برگزار می‌شود.

وی از برگزاری جشنواره نمایشنامه‌خوانی در رزن خبر داد و گفت: تجلیل و رونمایی کتابت قرآن کریم توسط مرتضی شعبانی، جایزه ادبی استان در بهمن ماه با میزبانی شهرستان بهار و برگزاری نمایشگاه عکس و تقدیر از فعالان سینما در اسفند ماه در شهرستان نهاوند از دیگر برنامه‌هاست.

احسانی با بیان اینکه در قالب پویش فضای مجازی سراسر شهرستان‌ها را پوشش خواهیم داد افزود: این برنامه با محوریت همدان که بیشتر در حوزه تولید محتوا است، اجرایی خواهد شد.

وی در خصوص مطالبات رسانه‌ها نیز گفت: مطالبات پرداخت نشده‌ای در سال ۹۸ نداریم اما اگر رسانه‌ای مطالبات خود را دریافت نکرده با ارائه مستندات به اداره‌کل مراجعه کند تا ترتیب اثر داده شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان با بیان اینکه بانک اطلاعاتی هنرمندان یا اصحاب فرهنگ استان در حال پیگیری است خاطرنشان کرد: در حال عقد تفاهم‌نامه همکاری هستیم که این بانک اطلاعاتی انجام شود.

وی در مورد برگزاری جشنواره تئاتر کودک و نوجوان نیز گفت: این جشنواره تابع تصمیمات و مصوبات ستاد ملی کروناست، همه جشنواره‌ها طبق مصوبه ستاد ملی کرونا به شکل قبل برگزار نخواهد شد اما در همدان جشنواره فصل امید جایگزین شده و فراخوان آن نیز اعلام شده است به طوری که هر استانی نمایش‌های همان استان را به نمایش و داوری می‌گذارد.

احسانی با تاکید بر اینکه به دنبال حمایت‌های مالیاتی از ناشران هستیم افزود: تفاهم‌نامه‌ای بین وزارت ارشاد و صندوق کارآفرینی ایجاد شده تا تسهیلات خاصی برای حمایت از کتاب، ناشران و صنوف کتاب‌فروشی داشته باشیم.

وی با بیان اینکه هیچ شهرستانی نباید به بهانه محدودیت‌های کرونا برنامه‌های فرهنگی را تعطیل کند افزود:  همه شهرستان‌ها باید با حفظ پروتکل‌ها و مجوز ستاد کرونای استان و شهرستان برنامه‌های فرهنگی را اجرا کنند زیرا فعالیت‌های فرهنگی و هنری تعطیل بردار نیست اما شکل برگزاری از فیزیکی به مجازی تبدیل شده است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان در خصوص دریافت هنرکارت خطاب به اعضای صندوق هنرمندان گفت: برای دریافت هنرکارت اگر موفق به دریافت این کارت نشده‌اید و نقص پرونده دارید به صندوق هنرمندان مراجعه و نواقص را رفع کنید زیرا از این پس تسهیلات از طریق این کارت انجام می‌شود.

انتهای پیام/89003/

منبع: فارس

کلیدواژه: کتاب فرهنگ همدان کتابخوانی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هفته کتاب برنامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۶۷۵۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایشگاه کتاب به مثابه پارک برای گشت‌وگذار نیست!

احمد شاکری، نویسنده و منتقد ادبی درباره به خدمت گرفتن رسانه در ایام برگزاری نمایشگاه کتاب تهران گفت: یکی از وجوه نمایشگاهی و نه فروشگاهی نمایشگاه کتاب می‌تواند ضریب دادن به رسانه یا به خدمت گرفتن رسانه برای کسانی باشد، که در تولید کتاب موثر هستند. سال‌های گذشته تلویزیون، شبکه تلوبیونی کتاب و دیگر رسانه‌ها به صورت فعال در نمایشگاه حضور داشتند. آن‌ها تلاش کردند فضای جامعه در ایام برگزاری نمایشگاه کتاب رنگ و بوی کتاب و کتاب‌خوانی بگیرد. 

شاکری ادامه داد: لازم است برنامه‌ریزی هنرمندانه صورت بگیرد تا از عموم برای حضور در نمایشگاه دعوت شود. از طرفی، باید کسی که وارد نمایشگاه کتاب می‌شود، نسبت به قبلش متفاوت شده باشد. اینطور نباشد که به پارک رفته است. 

این نویسنده افزود: ممکن است امسال در نمایشگاه کتاب تهران درباره «طوفان الاقصی» یا «وعده صادق» غرفه‌هایی تدارک شود. زمانی این برنامه‌ها می‌تواند از آمار کمی یک‌ طرفه خارج شود، که بتوان ارزیابی دقیق از نحوه برنامه‌ها داشت. مهم این نیست چند برنامه برگزار می‌کنیم، مهم این است برگزاری برنامه‌ها چه کاری می‌تواند انجام دهد. 

وی در پاسخ به این سوال که ما چه تعریفی از نمایشگاه کتاب تهران داریم، گفت: در گذشته یک نگاه اقتصادی و بازار فروش کلان در حوزه کتاب بر نمایشگاه حاکم بود. یعنی مجموعه‌ای از ناشران و غرفه‌داران بیشتر برای فروش کتاب به نمایشگاه مراجعه می‌کردند و فضا رنگ و بوی اقتصادی داشت. هرچه به زمان کنونی نزدیک می‌شویم، چون ابزارهای جدیدی برای خرید و معرفی کتاب به وجود آمده، جنبه اقتصادی بودن نمایشگاه کتاب تضعیف شده است.   

شاکری با بیان اینکه الان به راحتی می‌توان در سایت‌ها و مجاری مختلف کتاب را معرفی کرد، گفت: دولت پایگاه نمایشگاه مجازی کتاب را ایجاد کرده، که در اقصی نقاط کشور انتخاب، خرید و فروش و معرفی کتاب انجام می‌شود. باید نمایشگاه کتاب تهران به سمت بُعد تعاملی حرکت کند و بجای بخش اقتصادی به نفع بخش فرهنگ، تعامل، ارتقای عملکرد ناشران و ... حرکت کند. یعنی ماهیت فرهنگی نمایشگاه کتاب بر ماهیت اقتصادی‌اش غلبه کند.

این نویسنده در پاسخ به این سوال که آیا اعلام روزانه میزان فروش در نمایشگاه کتاب مصداق اقتصادی بودن نمایشگاه است؟ توضیح داد: بله، البته متولیان نمایشگاه کتاب در گزارش‌های خود فقط به میزان فروش اکتفا نمی‌کنند و مولفه‌های مختلفی نظیر میزان فروش، میزان بازدیدکنندگان از نمایشگاه، رونمایی کتاب و ... را در گزارش‌های خود دخیل می‌کنند. 

وی با بیان اینکه ما هنوز به جنس مطلوب تعاملات نرسیدیم، افزود: مثلاً در نمایشگاه کتاب تهران شاهد برگزاری کلاس آموزشی هستیم. در حالی که در هر جا می‌توان این کلاس را برگزار کرد. سوال این است که این جلسات چه تناسبی با زمان و مکان نمایشگاه کتاب دارد. ما جلسه نقد کتاب برگزار می‌کنیم، در حالی که می‌توان همیشه این نوع جلسات را برگزار کرد. ما هنوز نتوانستیم اتصال بین برنامه‌های فرهنگی و نمایشگاه کتاب را برگزار کنیم. برآوردم این است که هنوز این جلسات سنخیتی با نمایشگاه کتاب ندارد. 

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ادبیات

دیگر خبرها

  • برنامه‌های کانون در سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران اعلام شد
  • با ۱۴ اثر جدید به نمایشگاه کتاب می‌آییم/ غرفه انتشارات را هرروز به یکی از شهدا اختصاص دادیم
  • شست‌وشوی عقل به واسطه کتاب انجام می‌شود
  • حمامی که کافه کتاب شد
  • انتشارات خط مقدم با ۷۰عنوان به نمایشگاه کتاب می‌آید
  • نمایشگاه کتاب به مثابه پارک برای گشت‌وگذار نیست!
  • ۶۶۱ نفر در جشنواره کتابخوانی عشایر اردبیل نام‌نویسی کردند
  • برگزاری رویدادهای جذاب فرهنگی به مناسبت روز دختر در همدان
  • اجرای برنامه‌های متنوع به مناسبت هفته میراث‌فرهنگی
  • رقابت شهرهای استان کرمان برای عنوان پایتخت کتاب ایران