Web Analytics Made Easy - Statcounter

طبق یافته‌های، بلندقدترین پسر‌ها مربوط به کشور‌های هلند، مونته‌نگرو هستند. دختران هلند، مونته‌نگرو آمار بلندقدترین‌ها را از آن خود کرده‌اند و متاسفانه دختران ایرانی در ۱۹ سالگی قدشان معادل قد دختران ۱۳ ساله هلندی است.

خبرگزاری میزان - روزنامه خراسان نوشت: این هفته با کمک بررسی گسترده‌ای که در نشریه لنست منتشر شد، می‌توانیم دیدی واقع‌بینانه درباره وضعیت رشد کودکان و نوجوانان ایرانی در مقایسه با کودکان و نوجوانان دیگر کشور‌ها داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کوتاهی قد علاوه بر بلوغ زود رس به عواملی مانند تغذیه هم بستگی دارد که در این تحقیق به آن‌ها پرداخته شده است.

بگذارید پیش از صحبت درخصوص ایران، نگاهی به ویژگی‌های این بررسی استثنایی بیندازیم و مروری بر برخی یافته‌های آن هم داشته باشیم. زیرا بررسی جدید امپریال کالج لندن درباره رشد قدی و وزنی کودکان و نوجوانان در کشور‌های مختلف، نشان از لزوم توجه بیشتر به وضعیت رشد کودکان ایرانی دارد. ادامه مطلب را در این باره مطالعه کنید:

بررسی اطلاعات ۶۵ میلیون نفر این بررسی از سوی محققان دانشگاه امپریال کالج لندن انجام شده است. برای این کار آن‌ها ۲۱۸۱ مطالعه را که پیش از این در ۲۰۰ کشور و منطقه مختلف در حد فاصل ۱۹۸۵ تا ۲۰۱۹ در زمینه رشد قدی و وزنی کودکان و نوجوانان انجام شده بود، بررسی کردند.

با این کار در واقع آن‌ها از اطلاعات مربوط به قد و وزن حدود ۶۵ میلیون کودک و نوجوان بین ۵ تا ۱۹ ساله در کشور‌های مختلف استفاده کردند. تحلیل این داده عظیم نکات قابل تاملی را به دنبال داشت. تفاوت ۲۰ سانتی‌متری بلندترین‌ها با کوتاه‌ترین‌ها این مطالعه نشان می‌دهد تفاوت قد بین نوجوانان ۱۹ ساله در بلندقدترین کشور‌ها با کوتاه‌قدترین حدود ۲۰ سانتی‌متر و حتی کمی بیشتر است.

طبق یافته‌های این بررسی، بلندقدترین پسر‌ها مربوط به کشور‌های هلند، مونته‌نگرو، استونی و بوسنی و هرزگوین هستند. دختران هلند، مونته‌نگرو، دانمارک و ایسلند آمار بلندقدترین‌ها را از آن خود کرده‌اند. در مقابل پسران تیمورشرقی، لائوس، جزایر سلیمان و گینه پاپوا کوتاه‌قدترین‌ها در میان کشور‌ها هستند و دختران در گواتمالا، بنگلادش، نپال و تیمورشرقی هم کوتاه‌قدترین دختران محسوب می‌شوند. تفاوت وزنی بین سنگین‌ترین و سبک‌ترین نوجوانان در ۱۹ سالگی میان کشور‌های مختلف حدود ۹ تا ۱۰ کیلوگرم است. اما وضعیت کودکان و نوجوانان ایرانی در این بررسی به چه صورت است؟ وضعیت ایران چگونه است؟ این مطالعه بین ۲۰۰ کشور و مناطق خودمختار مختلف انجام شده است.

اگر تنها تعداد کشور‌ها را در نظر بگیریم، تعداد آن‌ها ۱۹۳ کشور خواهد بود. در مقایسه بین این کشورها، پسران ایران از نظر وضعیت قد در رتبه ۶۶ قرار دارند، اما وضعیت دختران چندان جالب نیست و در رتبه ۹۵ قرار دارند. مقایسه وضعیت قدی دختران و پسران ایرانی با دختران و پسران هلند (رتبه یک بلندقدترین‌ها) می‌تواند وضعیت دختران و پسران ما را بهتر نشان دهد. پسران ایرانی در ۱۹ سالگی قدشان معادل قد پسران ۱۵ ساله هلندی است.

متاسفانه دختران ایرانی در ۱۹ سالگی قدشان معادل قد دختران ۱۳ ساله هلندی است. البته وضعیت قد دختران و پسران ایرانی طی دهه‌های اخیر رشد داشته است. حدود میزان رشد قدی نوجوانان ۱۹ ساله ایران در این بازه زمانی حدود ۴ سانتی‌متر برآورد می‌شود.

این به آن معناست که نوجوانان ۱۹ ساله فعلی ما حدود ۴ سانتی‌متر بلندتر از نوجوانان ۱۹ ساله دهه ۸۰ میلادی (اواخر دهه ۶۰ شمسی) هستند. نکته دیگری که در این مطالعه مشخص شده است این‌که کودکان ایرانی پیش از دوره نوجوانی فاصله قدی بیشتری با کودکان کشور‌های بلندقد دارند، اما با افزایش سن و طی دوره نوجوانی با رشد بیشتر فاصله خودشان را کمتر می‌کنند.

رشد قدی کودکان؛ موضوعی که باید جدی گرفته شود مروری کوتاه بر وضعیت رشد قدی دختران ایرانی بر مبنای این بررسی نشان می‌دهد که باید توجه بیشتری به این موضوع داشت. ویژگی‌های کشور‌هایی که نوجوانان قدبلندی دارند، نشان از اهمیت تغذیه کودکان و نوجوانان در این کشور‌ها دارد. طبق گفته نویسندگان این مقاله، مصرف به اندازه مواد غذایی مغذی باید نه فقط در سنین پیش از مدرسه، که بعد از آن هم ادامه پیدا کند تا کودکان رشد قدی کافی بدون مشکل اضافه وزن داشته باشند. نویسنده پروفسور مجید عزتی دانشگاه امپریال کالج لندن

بیشتر بخوانید: جایگاه ایران در بین جوانترین و قدبلندترین‌های جام جهانی

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: قدبلندترین انسان خواندنی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: خواندنی کودکان و نوجوانان دختران و پسران پسران ایران ۱۹ سالگی مونته نگرو رشد قدی کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۸۷۹۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در دادرسی کودکان به‌دنبال عدالت ترمیمی  هستیم

معاون حقوق عامه دادستان کل کشور گفت: اگر میخواهیم دادرسی عادلانه در مورد اطفال و نوجوانان داشته باشیم، نیازمند آیین دادرسی افتراقی و  ساختارهای مناسب هستیم.

به گزارش ایسنا، غلامعباس ترکی در نشست  نقد و بررسی اکران فیلم "بی بدن" که عصر امروز در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: اگر چه نویسنده و کارگردان و عوامل دیگر این فیلم  میگویند برداشت آزاد از پرونده آرمان و غزاله را داشتیم ولی روایت داستان این طور نیست و این مقدار شباهت عجیب است و چند اشکال دارد. یکی از اشکالات این است که  حریم خصوصی افراد را نقض می کند و  وقتی اتفاقاتی را در جریان فیلم نشان می دهیم مثل نشست و برخواست  یک وکیل با کارچاق کن و ... ممکن است مصداق رفتار مجرمانه باشد و  از این جهت لازم است که این موارد را  رعایت کنیم و یک هشدار است.

وی افزود: در کل این فیلم اقدام  شایسته ای است که به یک موضوع  اجتماعی پرداخته است‌ اما ارتباط نزدیک تر سازندگان فیلم با کارشناسان حقوقی قبل از اینکه فیلم نهایی شود، به اتقان فیلم  بسیار کمک می کند. قوه قضاییه از این شفافیت و نقدپذیری استقبال می کند و آمادگی همکاری در این زمینه را دارد.

ترکی درباره دادرسی افتراقی کودکان و ماده ۹۱ قانون مجازات اسلامی گفت:  هدف  دادرسی کودکان با بزرگسالان متفاوت است.  در دادرسی بزرگسالان بدنبال سزادهی و اهداف دیگر هستیم ولی در دادرسی کودکان بدنبال عدالت ترمیمی  و ابعاد حمایتی هستیم و  این موضوع را نسبت به کودکانی  که در معرض  مخاطره آمیزی  قرار گرفته اند، دنبال می کنیم.

وی با اشاره به ماده ۹۱ قانون مجازات اسلامی مصوب ۹۲ گفت: طبق این ماده، در جرائم موجب حد یا قصاص هرگاه افراد بالغ کمتر از هجده سال، ماهیت جرم انجام شده و یا حرمت آن را درک نکنند و یا در رشد و کمال عقل آنان شبهه وجود داشته باشد، حسب مورد با توجه به سن آنها به مجازاتهای پیش بینی شده در این قانون محکوم می‌شوند. همچنین طبق تبصره ماده ۹۱ قانون مجازات، دادگاه برای تشخیص رشد و کمال عقل می‌تواند نظر پزشکی قانونی را استعلام یا از هر طریق دیگر که مقتضی بداند، استفاده کند.

ترکی افزود: از حیث تکلیفی که ماده ۹۱ قانون مجازات اسلامی مقرر کرده و مجازات حد و قصاص را برای افراد زیر ۱۸ سال منتفی می کند،  شاهد رویه مختلف بین محاکم هستیم و  به همین دلیل  قوه قضاییه، دستورالعمل چگونگی احراز رشد و کمال عقل افراد بالغ کمتر از ۱۸ سال شمسی را در آبان ماه سال ۱۴۰۲  تدوین کرده است؛ البته این دستورالعمل هم  قابل نقد است و چند ماده مختصر دارد و بیشتر توصیه است و  جامعیت لازم را ندارد.

وی گفت: اگر میخواهیم دادرسی عادلانه در مورد اطفال و نوجوانان داشته باشیم، نیازمند آیین دادرسی افتراقی و  ساختارهای مناسب هستیم. نیازمند ضابطین تخصصی در مورد اطفال و نوجوانان هستیم که در ماده ۶ قانون‌ حمایت از کودکان و نوجوانان  پیش بینی شده و از سال ۹۹ روی زمین مانده و از  داشتن پلیس اطفال و نوجوانان محرومیم؛ لذا نیازمند دادسرای تخصصی مخصوصا اطفال و نوجوانان هستیم.

ترکی ادامه داد: در فیلم بی بدن هم‌ تحقیقات توسط دادسرای جنایی انجام شده و مناسب بود اما انجام تحقیقات توسط دادسرای تخصصی در راستای دادسرای افتراقی و برای تامین دادرسی عادلانه ویژه اطفال بسیار موثر است و نیازمند نظام مشاوره و مددکاری برای رسیدگی به اطفال و نیازمند مراکز تخصصی پس از خروج آنها از زندان هستیم. باید در رسیدگی به جرایم اطفال، پلیس ترمیمی و قاضی و مددکار و بازپرس ترمیمی داشته باشیم.

وی در پایان  گفت: پرونده آرمان و غزاله بدلیل عدم وجود جسد، پرونده استثنایی بود و قضات متعددی بر روی این پرونده کار کردند و با استناد به اسناد و مدارک موجود  به این علم رسیدند که  قتل واقع شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • در دادرسی کودکان به‌دنبال عدالت ترمیمی  هستیم
  • کودکان با شعر زندگی موفق‌تری خواهند داشت
  • آخرین وضعیت بیماری ترانه علیدوستی
  • اقدام کریستوفر کنت برای کودکان اهوازی
  • هفته زمین پاک
  • آخرین وضعیت جاده‌های کشور؛ امروز شنبه ۸ اردیبهشت / ترافیک در کدام محورها سنگین است؟
  • اماندهی حریم کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خوزستان
  • تماشاخانه سیار کانون پرورش فکری به کرمان آمد
  • کودکان و نوجوانان کدام کشور رکورددار سوء مصرف الکل هستند؟
  • انگلیس رکورددار سوء مصرف الکل در کودکان و نوجوانان