Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-30@05:54:47 GMT

به این5دلیل به پهلوی چپ بخوابید!

تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۱۳۰۴۲

موقعیت بدنی شما هنگام خواب می‌تواند در هضم مواد عذایی، درد، خروپف و سلامت پوست شما نقش داشته باشد. در این مقاله جوانب مثبت و منفی موقعیت‌های مختلف خوابیدن را بررسی خواهیم کرد. ناطقان: امروزه دیگر توسط پژوهش‌های بسیار متععد محققان مشخص شده است که خواب کافی و خوب شبانه یکی از بهترین کار‌هایی است که می‌توانید برای بهبود سلامت، روحیه و بهره وری کلی خود انجام دهید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حالی که بسیاری از عوامل می‌توانند کیفیت خواب شما را تحت تأثیر قرار دهند، موقعیت بدنیکه برای خوابیدن شبانه انتخاب می‌کنید نیز می‌تواند عامل بسیارمهمی باشد.

موقعیت بدنی شما هنگام خواب می‌تواند در هضم مواد عذایی، درد، خروپف و سلامت پوست شما نقش داشته باشد. در این مقاله جوانب مثبت و منفی موقعیت‌های مختلف خوابیدن، به علاوه نکاتی در مورد چگونگی بهتر کردن نحوه قرار گیری بدن هنگام خواب را با هم بررسی خواهیم کرد.


۱. خوابیدن به پشت

به پشت خوابیدن در حالتی که ستون فقرات شما در یک خط صاف و مستفیم قرار گیرد و بطور کلی تراز بدن حفظ شود باعث می‌شود تا عضلات پشتی شما در حالت استراحت قرار گرفته و در این حالت احتمال اینکه شما با پشت درد بیدار شوید بسیار کم خواهد بود. اما اگر کمر درد دارید و یا باردار هستید این روش خوابیدن را باید فراموش کنید.

تا زمانی که بالش مناسب داشته باشید، خوابیدن روی پشت شما باعث می‌شود تا سر، گردن و ستون فقرات در حالت تراز قرار بگیرید و مجاری تنفسی شما در بهترین حالت خود باشد. اما یک بالش مناسب چه ویژگی-هایی دارد؟

اگر وقتی سر خود را بر روی بالش قرار می‌دهید؛ چانه‌ی شما به سمت پایین یا بالا خم می‌شود، این نشان می‌دهد که سر و گردن و ستون فقرات شما تحت فشار است و باید بالش خود را تغییر دهید. یک بالش مناسب باید چانه شما را کاملا در راستای بدن قرار دهد یا بعبارتی دیگر زاویه‌ی بین چانه و گردنتان ۹۰ درجه باشد.

به این ۵ دلیل به پهلوی چپ بخوابید!
خوابیدن به پشت مزیت دیگری نیز دارد و آن هم اینکه به دلیل تحت فشار نبودن صورت، احتمال ایجاد چین و چروک‌ها کاهش پیدا می‌کند. علاوه بر این اگر از برگشت اسید معده (ریفلاکس اسید) رنج می‌برید و هنگام بیدار شدن از ترش بودن دهان خود کلافه شده اید، به پشت خوابیدن می‌تواند تا حد زیادی این موضوع را برطرف کند.

این نحوه خوابیدن برای افرادی که دچار آپنه تنفسی هنگام خواب هستند توصیه نمی‌شود.

۲. خوابیدن به شکم

محققان بر این نظر هستند که این طرز خوابیدن یکی از بد‌ترین پوزیشن‌های خواب است. در این حالت بیشتر وزن در مرکز بدن متمرکز می‌شود؛ سر و گردن و ستون فقرات در بالا قرار می‌گیرند و ستون فقرات فشار زیادی را متحمل می‌شود. دور از انتظار نیست که شما در این موقعیت با درد شدیدی در سر و گردن از خواب بیدار شوید.

به این ۵ دلیل به پهلوی چپ بخوابید!

به شکم خوابیدن فشار زیادی را به عضلات، مفاصل و بافت‌های بدن وارد می‌کند؛ در این حالت حتما تجربه داشته اید که در طول خواب بدن برای پیدا کردن حالت راحت خود مدام وضعیت خود را تغییر می‌دهد. این امر باعث پریشان خوابی و کاهش کیفیت خواب خواهد شد.

۳. خوابیدن به پهلو

تخمین زده می‌شود که بیش از ۵۰ % افراد تمایل به خوابیدن به پهلوی خود دارند. این نوع از موقعیت بدن هنگام خوابیدن بهترین حالتی است که برای افرادی که از درد مزمن کمر، افراد باردار و افرادی که از رفلاکس اسید معده رنج می‌برند، توصیه می‌شود. هنگامی که به پهلوی خود می‌خوابید، مجاری هوایی شما باز است، سر و گردن شما تراز شده و مری شما کمی بالا قرار می‌گیرد. همه این موارد فضایی را ایجاد می‌کند که ضمن اطمینان از راحتی، از خروپف، آپنه خواب و رفلاکس اسید جلوگیری می‌کند.

در حقیقت، یکی از اولین خطوط درمانی خروپف و موارد خفیف آپنه عادت کردن به خوابیدن به پهلو است. برخی افراد عادت به خوابیدن در حالت جنینی دارند به شکلی که زانو‌ها در آغوش گرفته می‌شود. این حالت نیز توصیه نمی‌شود، زیرا بالا آمدن زانو‌ها باعث ایجاد فشار مضاعف بر دیافراگم شده و تنفس را با مشکل مواجه می‌کند. اگر عادت به خوابیدن به این شکل دارید، زانو‌ها را تا حد ممکن به چانه نزدیک نکنید.

بهترین حالت خوابیدن برای زنان باردار

اگر باردار هستید، حتما توصیه می‌شود که به پهلوی خود بخوابید، اما اینکه به سمت پهلوی چپ یا راست می‌خوابید نیز بسیار اهمیت دارد. بسیاری از پزشکان توصیه می‌کنند که زنان باردار بهتر است به سمت پهلوی چپخود بخوابند، زیرا در این حالت از ایجاد فشار از طرف رحم به کبد جلوگیری کرده ضمن اینکه گردش خون به سمت جنین نیز در حالت بهتری جریان می‌یابد. علاوه بر این در اواخر بارداری که تنگی نفس دارید به پهلو خوابیدن به شما کمک بسیاری برای رفع این حالت می‌کند.

بنابر ۵ دلیل زیر توصیه می‌شود که به پهلوی چپ بخوابید!

۱) خبری از سوزش سر دل نخواهد بود...

تحقیقات متعددی نشان می‌دهد که خوابیدن به پهلوی چپ می‌تواند تا حد زیادی علائم و مشکلات ناشی از سوزش سر دل که گا‌ها در اثر خوردن یک وعده غذایی تند و یا بازگشت یا ریفلاکس اسید معده رخ می‌دهد را کاهش دهد. این در حالیست که خوابیدن به پهلوی راست این وضعیت را بدتر می‌کند.

به این ۵ دلیل به پهلوی چپ بخوابید!

۲) از شر خروپف راحت می‌شوید...

گوش دادن شبانه به صدای خروپف فردی که با وی هم اتاق هستید اصلا موضوع خوشایندی نیست! خوابیدن به پهلو تا حد زیادی وضعیت را بهبود می‌بخشد. این حالت خوابیدن بخصوص برای افرادی که از انسداد تنفسی رنج می‌برند توصیه می‌شود.

۳) به سلامت سیستم گوارشی کمک می‌کند...

یکی دیگر از مهم‌ترین فواید خوابیدن به پهلوی چپ می‌تواند کمک موثر آن در بهبود سلامت سیستم گوارشی و هضم راحت‌تر مواد غذایی موجود در روده باشد.

طبق پژوهش‌های صورت گرفته، خوابیدن به سمت چپ بدن، و کمک آن به نیروی گرانش موادی که باید مسیر خود را از روده کوچک به سمت روده بزرگ طی کنند باعث هضم سریع‌تر و راخت‌تر آن‌ها می‌شود.

۴) گردش خون بهتری خواهید داشت...

یکی دیگر از مزایای این حالت از خوابیدن بهبود جریان خون در بدن شما است. طبق گزارشات افرادی که دچار واریس هستند در صورتی که به سمت چپ بدن بخوابند گردش خون بهتری خواهند داشت. بزرگترین سیاهرگ بدن (Vena Cava) که حجم زیادی از خون را به سمت قلب می‌برد در سمت راست بدن قرار دارد و خوابیدن به سمت راست فشار مضاعفی را به آن وارد می‌کند.

۵)سلامت قلب و سیستم لنفاوی شما تضمین می‌شود...

قلب مهم‌ترین ارگان در بدن ماست؛ و جالب است بدانید که موقعیت شما هنگام خواب نقش بسزایی می‌تواند در سلامت عمومی قلب شما ایفا کند.

سرتاسر بدن ما از رگ‌ها و گره‌های لنفاوی پوشیده شده است. این ارگان‌های ایمنی اصلی‌ترین نقش را در مبارزه با پاتوژن‌ها و میکروب‌هایی که به بدن راه پیدا کرده اند بازی می‌کند. گره‌های لنفاوی جایی است که این مواد بیگانه شناسایی می‌شوند و رویکرد ایمنی بدن در مقابل آن‌ها شکل می‌گیرد.

بهتر است بدانید که این تشکیلات لنفاوی در سراسر بدن و بصورت غالب در سمت چپ بدن تمرکز پیدا کرده اند و خوابیدن به سمت چپ می‌تواند به آن‌ها فرصت بیشتری برای فیلتراسیون و از بین بردن مواد بیگانه بدهد و سیستم ایمنی شما را در حالت آماده باش نگاه دارد.

خوابیدن به سمت چپ بدن گردش سیستم مایع لنفاوی به سمت قلب را تسهیل می‌کند و بار سنگینی را از روی دوش قلب هنگامی که شما خواب هستید بر می‌دارد!

منبع: مهر برچسب ها: پهلوی چپ ، خوابیدن ، هضم موادغذایی

منبع: ناطقان

کلیدواژه: پهلوی چپ خوابیدن خوابیدن به پهلوی خوابیدن به سمت توصیه می شود ستون فقرات موقعیت بدن هنگام خواب سمت چپ بدن سر و گردن سمت چپ ۵ دلیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۱۳۰۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موگویی: وزارت خارجه هنوز اسناد پهلوی اول و دوم را آزاد نکرده است/ باقری‌کنی: ورود به پژوهش درباره امنیت ملی جسارت می‌خواهد

به گزارش گروه فرهنگ و هنر ایسکانیوز، آیین رونمایی از فصلنامه تاریخی_سیاسی «ماجرا» با حضور علی باقری‌کنی معاون سیاسی وزارت‌ امورخارجه، منوچهر متکی وزیر اسبق امور خارجه، محمدمهدی دادمان رئیس حوزه هنری و جواد موگویی سردبیر فصلنامه روز یکشنبه ۹ اردیبهشت ماه در خانه اندیشه‌ورزان جوان برگزار شد.

در ابتدای این مراسم، جواد موگویی پژوهشگر تاریخ که سردبیری فصلنامه «ماجرا» را نیز برعهده دارد با بیان اینکه تصمیم چاپ فصلنامه «ماجرا» مربوط به سال ۱۴۰۰ بود، اظهار داشت: حوادث ۱۴۰۱ انتشار فصلنامه را به تعویق انداخت. از طرفی اولین شماره را درباره دکترین نظام درحالی قبل از عملیات طوفان‌الاقصی شروع کردیم که واقعا نمی‌دانستیم قرار است چه اتفاقاتی رقم بخورد که نکته قابل توجه اینجاست انتشار ماجرا به اتفاقات طوفان الاقصی برخورد. در محافل و فضای مجازی شنیده‌ایم که گفته شده ما این فصلنامه را بعد از حمله به اسرائیل شروع کرده‌ایم که باید بگویم چنین چیزی نیست.

وی در ادامه به تشریح رویکرد فصلنامه ماجرا پرداخت و گفت: رویکرد فصلنامه حوادث بعد از انقلاب خواهد بود و علت آن این است که ما در تاریخ‌نگاری بعد از انقلاب غفلت عظیمی کرده‌ایم و تاریخ‌نگاری دهه ۶۰ را در افکار عمومی باخته‌ایم هرچند یک دهه بعد و در موضوع تاریخ‌نگاری دهه ۷۰ مسئله بکر است.

سردبیر فصلنامه ماجرا عدم دسترسی به اسناد را نقطه ضعف برای پرداختن به تاریخ دانست و خاطرنشان کرد: وزارت خارجه هنوز اسناد مشروطه، مسئله ملی شدن صنعت نفت و حکومت پهلوی اول و دوم را آزاد نکرده است و دستگاه‌های سندی ما مثل مرکز اسناد خیلی سلیقه‌ای عمل می کنند. عدم بازگویی خاطرات از طرف رجال سیاسی نیز یک مسئله مهم است که متاسفانه در کشورمان پابند به جلسات خاطره‌گویی نیستند و افراد براساس سلیقه خاطرات را می‌گویند و همین باعث می‌شود ما افکار عمومی را از دست بدهیم.

وی با تاکید براینکه دنبال دیده شدن فصلنامه «ماجرا» نیستیم، عنوان کرد: ما گام اول را برای پرداختن به خاطرات و کارنامه رهبر معظم انقلاب برداشته‌ایم و امیدوارم ابعاد این مسئله به بحث و گفت‌وگو گذاشته شود.

در ادامه، علی باقری‌کنی معاون سیاسی وزارت خارجه ابتکار و شجاعت را ویژگی مهم فصلنامه «ماجرا» دانست و با تاکید براینکه ورود به پژوهش درباره امنیت ملی جسارت و شهامت و فکر می‌خواهد، گفت: مجموعه مصاحبه‌ها و تصاویر جمع‌آوری شده در این فصلنامه ارزشمند است که نشان می‌دهد در آینده با سلسله مطالبی روبرو خواهیم بود که می‌تواند نیازهای نسل کنونی و آینده کشورمان و دیگر کشورها را که دغدغه فرایند انقلاب دارند را از دل پژوهش بشناسند.

باقری‌کنی پژوهش تاریخ را یک میدان خطیر دانست و عنوان کرد: پرداختن به پژوهش تاریخ یک میدان بسیار خطیر است که فعالیت در آن آسان نیست، چون چندگانگی نگاه و ایده و تفکر در آن جولان پیدا می‌کند و طبیعی است که تلاقی نگاه‌ها در این میدان وجود دارد.

معاون سیاسی وزارت خارجه در ادامه گفت: جای چنین پدیده‌ای در میان منشورات انقلاب اسلامی خالی بود که امیدواریم با ارتقا کیفی مجموعه به محصولات و تولیدات معتبرتر و مستحکم‌تر و قابل اعتنا بیشتری دست پیدا کنیم. آن چیزی که به‌نظرم مهم می‌آید، این است که آن کاری که نتیجه این زحمت و تلاش خودش را نشان دهد، این است که ما به یک الگو و الگوهایی در عرصه حکمرانی جمهوری اسلامی با نگاه رهبر مقام معظم رهبری برسیم تا زمینه ارتقا حکمرانی دینی در کشور صورت گیرد.

باقری هدف از پرداختن به تاریخ پژوهشی انقلاب را الگوسازی دانست و گفت: علوم انسانی مثل ریاضی نیست که رابطه علی و معلولی قطعی مشخص را نشان دهد لذا علوم انسانی پیچیدگی و شیرینی خاص خودش را دارد پس ما باید با این نگاه این کار را روشمند ببینیم.

وی به تشریح خطرات جدی انقلاب اسلامی در چهار دهه گذشته اشاره کرد و گفت: کارکرد و نتیجه این مجله باید روشن شدن فرایند و ساز و کاری باشد که کشورمان را به این نتیجه رساند که در بیش از سه دهه گذشته از خطرات جدی که می‌توانست کشور را در عرصه دیگری وارد کند، چیست و چه ویژگی‌هایی وجود داشت که ما توانسته این این موفقیت را کسب کنیم.

معاون سیاسی وزارت خارجه با بیان اینکه روایت‌ها معمولا از تنگناهاست، گفت: فهم من این است که رمز اصلی این موفقیت و کلید واژه اصلی آن حکمت است‌ حکمتی که رهبری و شالوده حکمرانی جمهوری اسلامی در دوره امام(ره) و رهبر انقلاب از آن بهره داشته است. حکمت علاوه‌بر اینکه دانش و اطلاعات دارد، نور دارد که ناشی از ایمان شخصی و تقوای حاکمیتی(سیاسی) است. این تقوا یعنی اینکه به الزامات یک حکومت دینی پایبند باشید.

در ادامه مراسم، منوچهر متکی وزیر اسبق خارجه کشورمان به ذکر خاطراتی از دوران مسوولیت در وزارت خارجه پرداخت و نگاه مردم نسبت به مجلس شورای اسلامی و دشواری‌های فعالیت در آن را تشریح کرد.

در بخش پایانی این مراسم، فصلنامه تاریخی_ سیاسی «ماجرا» با حضور میهانان ویژه رونمایی شد.

انتهای پیام/

کیانوش رضایی کد خبر: 1228908 برچسب‌ها حوزه هنری علی باقری‌کنی

دیگر خبرها

  • بهترین مدل خوابیدن برای حفظ سلامتی بدن
  • با دقت در نحوه خوابیدن به خواسته‌های درونی خود پی ببرید
  • موگویی: وزارت خارجه هنوز اسناد پهلوی اول و دوم را آزاد نکرده است/ باقری‌کنی: ورود به پژوهش درباره امنیت ملی جسارت می‌خواهد
  • فلسفه نام‌گذاری ماه‌های شمسی چیست؟
  • فال محمدرضا پهلوی هنگام افتتاح آرامگاه جدید سعدی | تصویر
  • شمه‌ای از بی‌کفایتی پهلوی
  • فیلم/ خوابیدن یک سگ روی ریل هنگام عبور قطار
  • با جوراب خوابیدن خوب است یا بد؟ | چه کسانی نباید با جوراب بخوابند؟
  • (ویدئو) تنها فیلم با صدای رضا شاه پهلوی بعد از ۹۰ سال؛ صدای واقعی رضاخان را بشنوید!
  • حقایقی درباره خوابیدن که شاید نمی‌دانید (فیلم)