Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبکه خبر»
2024-04-29@04:05:18 GMT

به علت باورهای غلط، ذخایر خونی کشور با کمبود مواجه است

تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۱۷۲۵۶

‍‍‍‍‍‍

رئیس سازمان انتقال خون کشور گفت: استان‌های سیستان و بلوچستان و کهگیلویه و بویر احمد امروز (چهارشنبه، ۲۸ آبان) با کمترین ذخیره خونی مواجه هستند. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر،

پیمان عشقی، رئیس سازمان انتقال خون کشور با اشاره به وضعیت ذخایر خونی کشور گفت: ایران شاید کمتر از مابقی کشورها دچار کمبود ذخایر خونی شده باشد و آن هم به دلیل برخی باورهای غلطی است که در دنیا وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: از جمله باورهای غلط این روزها این است که افراد می‌گویند اگر خون اهدا کنیم، ایمنی بدن پایین می‌آید و به کرونا مبتلا می‌شویم و در مقابل بیمارانی که نیازمند دریافت خون هستند تصورشان این است که با تزریق خون به کرونا مبتلا می‌شوند.

رئیس سازمان انتقال خون کشور با تأکید بر اینکه باید ترددها در شهر کاهش یابد، تصریح کرد: مردم فراموش نکنند که بیماری‌هایی مانند تالاسمی، سرطان، شیمی درمانی، بانوان باردار، جراحی‌های اورژانسی و غیره، منتظر نمی‌نشینند تا کرونا به‌طور کامل از بین برود.

عشقی تأکید کرد: خون را نه می‌شود خرید و نه در کارخانه‌ای تولید کرد، حتی نمی‌توان از کشور دیگری وارد کرد. خون فقط در چهاردیواری ایران از خود مردم ایران به مردم ایران می‌رسد. باید به یکدیگر کمک کنیم و اهدای خون را فراموش نکنیم.

اهداکنندگان مستمر خون، نظارت کنند

وی با تأکید بر اینکه تمام دستورالعمل‌های بهداشتی در مراکز انتقال خون رعایت می‌شود گفت: سازمان انتقال خون از مردم درخواست کرده است که ناظر بر عملکرد ما باشند.  در همه پایگاه‌های انتقال خون سه تا چهار اهداکننده مستمر حق دارند بر عملکرد و رعایت دستور‌العمل‌های بهداشتی نظارت کنند.

کرونا از خون منتقل نمی‎شود

رئیس سازمان انتقال خون کشور گفت: بیماری کرونا بیماری تنفسی است و از راه خون وارد بدن نمی‌شود.

وی بیان کرد: در دنیا یکی از سختگیرانه‌ترین سازمان‌ها، سازمان انتقال خون ایران است.

عشقی افزود: اگر ذخیره خون کشور، مقدار خونی که برای مصرف متعارف پیش‌بینی شده است، ذخیره خون زیر سه روز باشد وضعیت بحرانی است، اگر تا چهار روز باشد در محدوده خطر قرار دارد و اگر چهار تا پنج روز باشد قابل قبول است و حتی استان‌هایی که پنج تا هفت روز خون دارند، می‌توانند به استان نیازمند خون ارسال کنند، بالای هفت روز ذخیره خونی باید یک موارد اصلاحی صورت بگیرد.

رئیس سازمان انتقال خون کشور گفت: وضعیت خون کشور امروز (چهارشنبه، ۲۸ آبان) قابل قبول است، ولی شکننده است.

کاهش ذخایره فرآورده‌های خونی استان‌های سیستان و بلوچستان و کهگیلویه و بویر احمد

عشقی بیان کرد: استان‌های سیستان و بلوچستان و کهگیلویه و بویر احمد امروز (چهارشنبه، ۲۸ آبان) با کمترین ذخیره خونی مواجه هستند.

وی با بیان اینکه ۶۰ درصد اهداکنندگان ما مستمر هستند، گفت: از اهداکنندگان مستمر و اهداکنندگان بار اولی به‌ویژه جوانان درخواست می‌کنم برای اهدای خون بیایند و جوانان جایگزین اهداکنندگان مستمر شوند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

عشقی گفت: با اهدای خون هر خانم، هر خانه یک پایگاه انتقال خون می‌شود. به دلیل آنکه در فرهنگ ما ایرانیان خانم خانه هر کاری که انجام دهد آن خانواده به همان سمت می‌رود.

رئیس سازمان انتقال خون کشور گفت: برای اهدای خون خانم و آقا فرقی ندارد. در اروپا ۵۰ درصد خانم‌ها خون اهدا می‌کنند و این درحالی است که در ایران این میزان ۴درصد است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

بهبودیافتگان کرونا، پلاسما اهدا کنند

عشقی گفت: بیماران کرونایی که یک‌ماه از بهبودیشان گذشته است، می‌توانند پلاسمای خونشان را در اختیار افرادی که به آنتی‌بادی‌ آن نیاز دارند، بگذارد. در تمام دنیا اثبات شده که در سه تا هفت روز اول اگر این پلاسما به بیمار برسد جلوی رشد ویروس گرفته می‌شود.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

برچسب ها: ذخایر خونی ، سازمان انتقال خون ، ویروس کرونا

منبع: شبکه خبر

کلیدواژه: ذخایر خونی سازمان انتقال خون ویروس کرونا ذخایر خونی اهدای خون ذخیره خون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبکه خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۱۷۲۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با کمبود منابع آبی در استان‌های کم بارش چه کنیم؟

ایران تا پایان هفته اول اردیبهشت به‌طور متوسط ۱۶ درصد بارش بیشتری نسبت به شرایط نرمال دریافت کرده است. با این وجود استان‌های سمنان ۴۴ درصد، تهران ۴۰ درصد، قزوین  ۳۹ درصد و خراسان رضوی ۳۷ درصد کم‌بارشی نسبت به شرایط نرمال داشته‌اند بنابراین دامنه‌های جنوبی البرز بارش کمتری نسبت به دیگر مناطق کشور دریافت کرده‌اند. به گفته رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور همکاری مردم و توجه به الگوی کشت برای عبور از شرایط کمبود بارش ضروری است.

احد وظیفه افزود: در هر زمینه‌ای اگر همکاری نباشد آسیب‌ جمعی وارد می‌کند. آب یک عنصر حیاتی است. حدود ۵۰ درصد آب استان تهران صرف شرب و بهداشت می‌شود. این رقم بزرگی است البته در همه کشور این گونه نیست. در خیلی از استان‌ها آب مورد نیاز برای شرب زیر ۱۰ درصد است و حدود ۹۰ درصد آن صرف صنعت و کشاورزی می‌شود ولی در استان تهران به علت سکونت جمعیت متراکم در آن با کمبود منابع آبی مواجه است بنابراین به علت کمبود بارندگی و افزایش تدریجی تقاضا همکاری و توجه مردم بسیار کلیدی و حیاتی است.

وی تاکید کرد: آب را نمی‌توان خلق کرد، اگرچه می‌توان آن را به ‌طور محدود انتقال داد ولی کافی نیست و نمی‌تواند کمبودها را جبران کند بنابراین مهم‌ترین عامل بر کاهش مشکلات موجود همکاری و توجه مردم نسبت به چگونگی‌ مصرف آب به‌ویژه در استان‌های تهران، البرز و خراسان رضوی است چراکه با شرایط بسیار نامطلوبی از نظر تامین آب مواجه هستند.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور درباره تاثیر توجه به الگوی کشت برای مدیریت مصارف آب گفت: ایران کشوری نیمه‌خشک و بیابانی است و به‌طور نسبی بارندگی آن یک چهارم متوسط دنیاست بنابراین آب کالای گرانبهایی محسوب می‌شود. کشاورزی مهم‌ترین مصرف کننده آب است و نقش بسیار مهمی دارد چون هم امنیت غذایی و هم پایداری سرزمین‌مان باید حفظ شود. با حفظ آب این دو باید به‌گونه‌ای مدیریت شوند که بیشترین بهره‌بروری با کم‌ترین مصرف آب محقق شود.

وی اضافه کرد: هرچه قدر مقدار آب کم شود، شدت آلودگی آن افزایش می‌یابد چون غلظت آلاینده‌ها به‌ویژه در منابع آب و خاک بیشتر می‌شود. این موضوع مهمی است که باید در نظر بگیریم. در این شرایط در بخش کشاورزی مجبور می‌شوند به دلیل محدودیت آب سطحی، از پساب‌ها استفاده کنند که موجب خدشه دار شدن امنیت غذایی می‌شود.

وظیفه در پایان گفت: با کاهش آب برای تامین آب شرب از منابع دیگری مانند چاه‌های کشاورزی که قبلا استفاده نمی‌شدند، استفاده می‌شود. درست است که آب آن‌ها تصفیه می‌شود ولی کیفیت آب‌های سطحی  را ندارد. 

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • موعد پرداخت مالیات بر عایدی سرمایه تعیین شد
  • پرشدگی کامل ۱۱ سد کشور در پی بارش‌های بهاره+جدول
  • ورود مجمع نمایندگان استان تهران به مشکلات اداره کل انتقال خون
  • با کمبود منابع آبی در استان‌های کم بارش چه کنیم؟
  • ضرورت استعدادیابی و پرورش دانش آموزان نخبه با هدف پرورش مدیران نسل نو جهادی
  • بازدید جمعی از نمایندگان تهران از اداره کل انتقال خون استان تهران
  • احسان یاسین از فلسطین خواند
  • مانع‌تراشی برای فعالیت تولیدکنندگان پذیرفتنی نیست
  • باورهای ارتباطی غلط تبدیل به پاشنه آشیل زندگی زوج‌ها شده است
  • وعده حل مشکل کمبود ناوگان جاده‌ای اربعین با واردات