Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش الف مجله "اسلیت" در گزارشی به قلم "فرد کاپلان" مولف و ژورنالیست حوزه روابط بین الملل نوشت، هیچ یک از اهداف مورد نظر ترامپ در خصوص  پویش فشار حداکثری محقق نشده است.

این روزنامه نگار  با تایید شکست ترامپ در سیاست فشار بر ایران نوشت: علاقه رئیس جمهور دونالد ترامپ برای حمله به تاسیسات اتمی ایران – که به  نوشته نیویورک تایمز تمام  مشاورانش با آن مخالفت کرده اند- آخرین میخ بر تابوت سیاستِ  فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی است که باید آن را  فاجعه ای تمام عیار خواند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایران از زمان امضای توافق هسته ای (برجام) در ژولای 2015  تا زمان خروج ترامپ از  آن در می 2018، کاملا به تمام تعهدات  خود بر اساس آن پیمان پایبند بود. ایران برای یک سال و نیم دیگر هم به برجام پایبند بود حتی پس از آن که  ترامپ تحریم های خود را علیه ایران مجددا اعمال و سایر امضا کنندگان برجام را مجبور کرد چنین تحریم هایی اعمال  کنند.

به نظر کاپلان منطق ترامپ این بود که ایران  تحت فشار، تسلیم خواهد شد و برای حصول یک توافق هسته ای "بهتر"، به میز مذاکره بازخواهد گشت. مایک پومپئو وزیر خارجه آمریکا نیز در سخنرانی ها متعدد گفته است هدف واقعی فشار حداکثری، سرنگون کردن رژیم تهران است اما هیچ یک از این اهداف محقق نشد. و به جای آن، از زمان خروج ترامپ از این توافق، ایران ذخایر اورانیوم غنی شده خود را  تا هشت برابر افزایش داده و برای صدور مقادیر زیادی از نفت خود نیز، راهکارهایی یافته است.

وی تاکید کرد بر اثر این سیاست اشتباه ترامپ و به دلیل تغییر در توازن قدرت داخلی در ایران ،  روحانی هم که بسیار از این پیمان تعریف و تجمید کرده بعید است پایبندی خود را به آن، بدون امتیازات چشمگیر،  مجددا اعمال کند. ادامه این تحلیل را بخوانید:

 « ترامپ با اذعان به این که ایران تسلیم فشارها نشده است، هفته پیش از مشاورانش خواست نظر بدهند که آیا قبل از خروج از کاخ سفید، آمریکا قادر است یا این که باید به ایران حمله کند یا خیر. همه آنها -  از جمله پومپئو، "مایک پنس" (معاون ترامپ) و "کریستوفر میلر" وزیر دفاع موقت که ترامپ به تازگی منصوب کرده است - نسبت به چنین حملاتی هشدار دادند و گفتند این اقدام احتمالا به جنگی گسترده تر منجر خواهد شد. حتی ترامپ هم به نظر می رسد علاقه ای به آن  ندارد.

ترامپ در قبال کره شمالی رویکردی متفاوت اتخاذ و با رهبر آن روابط نزدیک برقرار کرد. وی با "کیم جونگ اون"،  نامه های "زیبا" مبادله کرد، و زمانی که پیونگ یانگ اورانیوم غنی شده  تولید کرد،  موشک های بالستیک ساخت و آزمایش کرد – که بُرد برخی تا آمریکا نیز می رسد- هیچ مخالفتی نکرد. (البته ترامپ برخی تحریم ها علیه کره شمالی را حفظ و پیشنهاد یک جانبه رهبر کره را برای امضا یک پیمان که در نشست سران دو  کشور در فوریه 2019  در هانوی مطرح کرده  بود، رد کرده است. اما از آن زمان تاکنون هیچ کدام از آنها – ترامپ یا کیم-  برای ارتقاء صلح یا خلع سلاح اقدامی نکرده اند.)

شاید بتوان از همه این مسایل نتیجه گیری کرد که این دیپلماسی موثر نبوده است: ترامپ در قبال ایران موضعی سخت اتخاذ می کند، با کره  شمالی به نرمی برخوردمی کند  و در هر حال به هیچ نتیجه ای نمی رسد. اما این، درسِ اشتباه است. درسِ واقعی آن است که رویکرد  ترامپ در قبال هر دو کشور، هیچ ارتباطی به دیپلماسی ندارد.

در خصوص  ایران، ترامپ هیچ علامتی نشان نداد که مشخص کند اگر رهبران ایران بار دیگر درباره توافق هسته ای مذاکره کنند، چه منافعی نصیب تهران خواهد کرد. در خصوص کره شمالی، ترامپ هیچ علامتی نشان نداد که اگر کیم  وی را معطل نگه دارد، چه مجازات هایی در انتظارش خواهد بود. این  ناکامی ها یک دلیل دارد: ترامپ واقعا نمی خواست درباره توافق هسته ای، مجددا مذاکره کند؛ او می خواست رژیم ایران سقوط کند؛ اما وقتی چنین اتفاقی رخ نداد، ترامپ هم هیچ طرح جایگزینی نداشت. ( حتی یک نفر هم با ذره ای اطلاعات درباره ی ایران نبود که به ترامپ بگوید دولت تهران سقوط نخواهد کرد.) و به همین شکل در حقیقت ترامپ قصد نداشت کیم را تنبیه کند؛ می خواست با او دوست باشد، می خواست شیوه های غربی را به او بقبولاند و هتل-کازینو به سبک غربی در سواحل کره احداث کند. وقتی کیم هیچ علاقه ای به این رویکرد نشان نداد؛ ترامپ هم هیچ طرح جایگزین نداشت. ( حتی یک نفر هم با ذره ای از اطلاعات درباره ی کره شمالی نبود که به ترامپ بگوید کیم چنین علاقه ای از نشان نخواهد داد.)

ترامپ برخلاف آن چه که از پرفروش ترین کتابش برمی آید، از هنر معامله  هیچ اطلاعی ندارد؛ این مساله با چانه زنی با پیمان کاران،  بانک دارها و اداره ساختمان های نیویورک، کاملا تفاوت دارد. وی با ایران و کره شمالی وارد مذاکره و یا از گفت و گوها خارج شد، بدون آن که از تاکتیک های مورد نیاز برای اجرای این استراتژی، هیچ دانشی داشته باشد و بداند منافع آمریکا چه هستند. (به استثنای این که در خدمت ثروت و شخصِ دونالد جِی. ترامپ باشد)، هیچ راهکاری برای تبیین یک استراتژی به منظور دنبال کردن آن منافع، هیچ اطلاعاتی درباره ی تاکتیک های مورد نیاز برای اجرای آن  استراتژی، و حتی کمترین کنجکاوی درباره لوازم مورد نیاز درباره تاریخ، سیاست و فرهنگ ایران  و کره شمالی وجود نداشت؛ و حتی اشتیاقی برای اطلاع از سیاست های موفق و شکست خورده در گذشته نداشته  است.

فشار حداکثری در قبال  ایران کارساز نبود و دست دادن های همراه با خوشحالی در خصوص  کره شمالی نیز تاثیری نداشت زیرا ترامپ درشرایطی وارد کاخ سفید شد و قرار است به زودی آن را ترک کند که هیچ درکی از عملکرد دنیا ندارد – دست کم در دنیای خارج از تجربیات اندکِ خود. »

 

منبع: الف

کلیدواژه: توافق هسته ای فشار حداکثری کره شمالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۱۸۷۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتاق فکر دشمنان چگونه در برابر جمهوری اسلامی شکست خورد؟

از ابتدای پيروزی انقلاب تاکنون دشمنان نظام با تکیه بر فشارهای اقتصادی ،جنگ روانی و تحریم همواره سعی داشته تا ملت ایران را تحت فشار قرار دهد .آمریکا وهم پیمانانش گرچه همواره یک شعار ثابت دارند که هدف ما از اعمال فشار دستگاه دولت و حکومت است اما حقیقت امر دیگریست .آنان به خوبی می‌دانند که با اعمال تحریم‌ها و جنگ اقتصادی این اقشار جامعه هستند که تحت فشار قرار می‌گیرند در واقع قصد دارند تا با تحت فشار قرار دادن ملت نظام اسلامی تسلیم زورگویی ها و زیاده خواهی های آنان بشود و از طریق رسانه های تحت امر خود نیز سعی دارند تا در کشور تولید آشوب کنند. در ادامه به بخشی از بیانات رهبر معظم انقلاب درباره شکست دشمن در عرصه های مختلف و طراحی توطئه‌ های مذبوحانه آنان خواهیم پرداخت.

همانطور که رهبر انقلاب چند سال پیش فرمودند: با وقوع انقلاب اسلامی دشمنان در عرصه‌های گوناگون سیاسی، نظامی، فرهنگی و... دشمنیِ خود علیه ایران اسلامی را دنبال کردند و البته در تمامی این میادین ملت ایران پیروز صحنه بود: «ما در جنگ فرهنگی بر دشمن پیروز شدیم. در جنگ نظامی هم ما پیروز شدیم... در جنگ امنیّتی ـ سیاسی هم ما پیروز شدیم. جنگ امنیّتی ـ سیاسی‌شان سال ۸۸ و حوادث سال ۸۸ بود. برای آن حوادث سالها زحمت کشیده بودند؛ آن‌جور حوادث یک‌ساعته و یک‌روزه که به وجود نمی‌آمد؛ چند سال برای آن زحمت کشیده بودند؛ ملّت ایران و نظام جمهوری اسلامی بر توطئه‌ی دشمن فائق آمد و پیروز شد.» ۱۳۹۷/۰۵/۲۲ 

دشمن می‌خواهد ملت ایران را به ستوه بیاورد

امروز نقشه‌ی دشمن این سه چیز است: فشار اقتصادی، فشار روانی، و فشار عملی؛ هدف هر سه نوع فشارهای دشمن هم سیطره‌ی بر کشور عزیز ما ایران است.» ۱۳۹۷/۰۳/۱۴ ایشان در ادامه این سه محور اصلیِ تحرک دشمن را تشریح کردند: «فشار اقتصادی، تحریم است... مسئله‌ی آنها از فشار اقتصادی و تحریم، صرفاً زیر فشار قرار دادنِ دستگاه دولت و حکومت نیست؛ میخواهند ملّت ایران را به ستوه بیاورند به خیال خودشان؛ میگویند ملّت ایران را به ستوه بیاوریم تا نظام اسلامی ناچار بشود تسلیم زورگویی‌های ما بشود... در [فشار روانی] نقاط قوّتی که برای کشور و برای ملّت مایه‌ی اقتدار و مایه‌ی تقویت است نشان کرده‌اند و آنها را در تبلیغات و در برخوردها به‌عنوان نقاط چالش‌آفرین معرّفی میکنند... فشار عملی‌شان عبارت است از اینکه در کشور آشوب ایجاد کنند.» ۱۳۹۷/۰۳/۱۴

دشمنان با تحریم سعی در ایجاد نارضایتی دارند

ایشان همچنین درباره توطئه های جدید دشمن برای غلبه بر ملت ایران نیز فرموده اند: طراحیِ جدید دشمن» یک نقشه‌ی پیچیده و چند لایه است. با فشار اقتصادی ناشی از تحریم، سعی دارند نارضایتی اجتماعی ایجاد کنند: «در جنگ اقتصادی هدف آمریکا ایجاد نارضایی است؛ هدفشان این است؛ میخواهند نارضایی ایجاد کنند بلکه بتوانند این نارضایی را به اغتشاش داخلی تبدیل کنند.» ۱۳۹۷/۰۵/۲۲ 

ایشان بار دیگر نیز متذکر شدند: در واقع «فشار عملی» همان «جنگ امنیتی» دشمن برای ناامن‌سازی کشور و در ادامه‌ی پروژه‌ی تحریم است و این نه یک تحلیل که خبر است: «من یک خبری را به شما بگویم -این تحلیل نیست، خبر است- قضایای دی‌ماه [سال ۹۶] که یادتان هست... چند روز در چند شهر یک عدّه‌ای آمدند و شعار دادند و کارهایی مانند اینها کردند. دولت آمریکا به همراهی صهیونیست‌ها، به همراهی سعودی‌ها، سه سال یا چهار سال کار کرده بودند برای اینکه این قضایا را به وجود بیاورند؛ چقدر خرج کردند خدا میداند! سه سال، چهار سال کار کردند برای اینکه بتوانند چند روز در چند شهر کشور، دویست نفر، پانصد نفر، هزار نفر آدم را جمع کنند که یک شعاری بدهند... چند سال زحمت کشیدنِ آنها را برای ایجاد آن حادثه، ملّت ایران در ظرف چند روز از بین برد. بعد آنها گفتند که خب، این فلان عیبها را داشت، این عیبها را برطرف کنیم، سال آینده -یعنی سال ۹۷- دوباره همان حوادث را راه بیندازیم. رئیس‌جمهور آمریکا گفت شش ماه دیگر شما خبرهای مهمّی از ایران خواهید شنید؛ آن شش ماه دیگر، همین مرداد [سال ۹۷] بود.» ۱۳۹۷/۰۵/۲۲

دشمن از مطالبات مردمی سوءاستفاده می‌کند 

ایشان همچنین چندی بعد فرمودند: آنچه در آبان ۹۸ و پس از اجرایی شدن طرحِ مدیریت مصرف سوخت در برخی نقاط کشور به‌وقوع پیوست را باید در ادامه‌ی همین طرحِ عملیاتیِ سه ضلعی دشمن دید و فهم کرد. پروژه‌ای که پیش از این توسط آیت‌الله خامنه‌ای به آن اشاره شده بود. نقشه‌ای که بر سوء‌استفاده از مطالبات مردمی استوار است و «عوامل نفوذی» و «اشرار» به‌صورتی جدی در آن نقش‌آفرینی می‌کنند: «نقشه‌ی دشمن این است که از مطالبات مردمی سوءاستفاده کنند. ممکن است در یک شهری، در یک نقطه‌ای از کشور یک عدّه‌ای مطالبه‌ای داشته باشند، جمع بشوند، دنبال مطالباتند... دشمن در یک‌چنین مواردی نقشه میکشد، عوامل نفوذی خود را، در واقع اشرار و انسانهای خبیثی را به تعداد معدودی در این اجتماعات وارد میکنند تا اجتماعات آرام مردم را تبدیل کنند به حرکت ضدّ امنیّتی و حرکت آشوبگرانه... این نقشه‌ی دشمن است، ما خبر داریم؛ نشسته‌اند برنامه‌ریزی کرده‌اند برای این کار.» ۱۳۹۷/۰۳/۱۴ 

این هشدارهای حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در برخی مقاطع دیگر نیز تکرار شد. به‌صورت مشخص در آذرماه ۹۷ و در دیدار جمعی از خانواده‌های شهدا، ایشان با اشاره به توطئه‌های دشمنان احتمال عملیاتی شدن این توطئه‌ها در سال ۹۸ را به‌صراحت مطرح کردند: «اینها گفتند در سال ۹۷ ما چنین میکنیم، چنان میکنیم، و نقشه‌هایی را برای جمهوری اسلامی ابراز کردند -یعنی در واقع نقشه‌شان لو رفت- این ممکن است فریب باشد؛ ممکن است جنجال را برای سال ۹۷ بکنند، نقشه را برای سال ۹۸ بکشند. همه باید حواسشان جمع باشد.» ۱۳۹۷/۰۹/۲۱البته در ابتدای سال ۹۴ نیز رهبر انقلاب به این توطئه‌ی دشمن اشاره کرده بودند: «[دشمنان] میخواهند این امنیّتی که امروز در کشور ما هست را به‌دست مردم از بین ببرند و مردم را وادار کنند به برهم زدن امنیّت؛ و حرکات اعتراضی را در کشور شروع کنند؛ دارند تحریک میکنند، دارند کار میکنند، دارند برنامه‌‌ریزی میکنند. این کاری است که باجدّیّت و با شدّت به‌دنبال آن هستند؛ خب این یک شرایط مهم است، این یک چالش بزرگ است.» ۱۳۹۴/۰۱/۰۱ این همه در حالی است که تنها چند روز قبل از اتفاقات رُخ داده پیرامون طرح مدیریت سوخت آیت‌الله خامنه‌ای در مراسم دانش‌آموختگی دانشجویان دانشگاه‌های افسری ارتش نسبت به مسئله‌ی فتنه هشدار دادند: «[نیروهای مسلّح و حافظ امنیّت] مراقب فتنه باشند... بایستی نیروهایی که حافظ امنیّت هستند آرایش لازم را، نظم لازم را برای مقابله‌ی با فتنه هم بگیرند، آمادگی‌های خودشان را برای فتنه هم بایستی حفظ بکنند.» ۱۳۹۸/۰۸/۰۸

وعده صادقی که ترمز دشمنان را کشید 

در سال ۱۴۰۱ نیز شاهد فتنه انگیزی و تدبیر اندیشی دشمنان با استفاده از ابزارهای رسانه ای برای ازبین بردن نظام اسلامی را نیز شاهد بودیم که این فتنه نیز توسط مردم و مسئولان کشور دفع شد و اسرائیل نیز اخیرا با مورد هدف قرار دادن سفارت جمهوری اسلامی ایران در سوریه خواب جدیدی برای مردم ایران و جمهوری اسلامی ایران دیده بود که آن هم با عملیات وعده صادق به دست نیروهای سپاه دفع شد و این رژیم منحوس علی رغم جو پراکنی و ایجاد جنگ رسانه ای هرگز جرات پاسخ دهی را پیدا نکرد.

آمریکا و اسرائیل در طراحی توطئه های شکست جمهوری اسلامی به بن بست رسیده اند 

حمیدرضا ترقی، قائم مقام حزب موتلفه اسلامی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره شکست توطئه های جدید دشمنان در عرصه های مختلف اظهار کرد: دشمن سال‌هاست که با اتخاذ سیاست‌های مختلف همواره تلاش کرده تا به جمهوری اسلامی ایران ضربه بزند که همواره شکست خورده و اکنون در تدابیر و توطئه های جدید خود علیه مردم ایران نیز به بن بست رسیده است.

وی افزود: دشمنان همواره تلاش کردند تا نقش ایران را در منطقه کمرنگ کنند اما شاهد مأیوس شدن آنان هستیم و ایران نقش بسزایی در حل و فصل مسائل منطقه ای دارد.

ترقی متذکر شد: امروز نه تنها هیچ کدام از حیله ها و اهداف دشمنان محقق نشده بلکه برعکس باعث اقتدار بیشتر ایران در سطح جهان شده است .

قائم مقام حزب موتلفه اسلامی گفت: بدون شک روابط ایران و همسایگان نقش موثری در خنثی‌سازی توطئه ها و تلاش دشمن برای نابودی و انزوای جمهوری اسلامی ایران خواهد داشت و یقینا دولت سیزدهم توفیق های بسیاری در این زمینه کسب کرده و به زودی شاهد خروج آمریکا از منطقه خواهیم بود.

گوش به زنگ تدابیر جدید دشمنان باشیم/ باید نسل جدید را نسبت به توطئه های دشمنان آگاه کرد 

همچنین غلامرضا مصباحی مقدم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره شکست توطئه های جدید دشمن علیه ملت ایران اظهار کرد : یاس و نومیدی که شامل حال دشمنان شده آنها را از این مسیر باز نداشته و آنان اکنون در حال اندیشیدن تدابیر جدید برای ضربه زدن به جمهوری اسلامی هستند و بنابراین باید بسیار هوشیارانه عمل  ودائما آنان را رصد کنیم .

او افزود: طی چهل و پنج سال عمر انقلاب اسلامی شیطان بزرگ و پیروان او دائما در سیاست‌های خود علیه جمهوری اسلامی شکست می‌خورند اما باز هم اقدام به توطئه گری می‌کنند. 

مصباحی مقدم متذکر شد: یکی از مسائلی که باید بسیار به آن اهتمام داشته باشیم تربیت کودکان و نوجوانان است تا نسل جدید تحت تاثیر القائات دشمنان قرار نگیرد .

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: این امر نیازمند آموزش و استفاده از استراتژی دشمن شناسی است بنابراین ضمن ناامید کردن دشمن در عرصه های مختلف باید همواره مراقب باشیم تا به واسطه آنان از روزنه های دیگر گزیده نشویم.

نظر رهبرانقلاب در خنثی سازی نقشه‌ های چند بُعدی و پیچیده دشمنان چیست؟

رهبر انقلاب در این راستا فرموده اند: اولا بدانیم که: «امروز عرصه‌ی اقتصاد، به‌خاطر سیاستهای خصمانه‌ی آمریکا، یک عرصه‌ی کارزار است، یک عرصه‌ی جنگ است، جنگی از نوع خاص. در این عرصه‌ی کارزار، هر کسی بتواند به نفع کشور تلاش کند، جهاد کرده است. امروز هر کسی بتواند به اقتصاد کشور کمک بکند، یک حرکت جهادی انجام داده است. این جهاد است.» ۱۳۹۴/۰۱/۰۱ و ثانیا در عرصه‌ی اقتصاد، کار جهادی را با تدبیر و کار عالمانه دنبال کنیم: «برای شکوفایی اقتصاد کشور، به کاری احتیاج داریم که هم مجاهدانه باشد، هم عالمانه باشد. با تنبلی، با بی‌حالی، کم‌انگیزگی، مسئله‌ی اقتصاد کشور حل نخواهد شد. کار جهادی باید انجام بگیرد، مدیریّتهای جهادی باید بر مسائل اقتصادی کشور احاطه داشته باشند... [یعنی] انسان می فهمد که برای خودش، برای پُر کردن کیسه‌ی خودش کار نمی کند، دارد برای مردم کار می کند، برای خدا کار می کند؛ هم این، و هم عالمانه؛ یعنی بنشینند و با موازین علمی، با شیوه‌ی دقیق عالمانه راه‌های صحیح را پیدا کنند؛ هم باسواد باشند، کارآمد باشند.» ۱۳۹۸/۰۱/۰۱

و در نهایت اینکه «بیداری و بصیرت» را با «عمل به تکلیف» و «امید» همراه کنیم: « قضایای معیشت، مردم را فشار می دهد، خیلی‌ها هم اوقاتشان تلخ است، ناراضی‌اند، امّا زیر بار توطئه و خواست سیای آمریکا و فلان رژیم بدبخت روسیاه که ملّت ایران نمی رود! دشمن ضعیف است، دشمن ناتوان است، دشمن شکست‌خورده است و مطمئنّاً در آینده هم دشمن در همه‌ی مراحل شکست خواهد خورد؛ به شرط اینکه من و شما بیدار باشیم، به شرط اینکه من و شما به وظایفمان عمل بکنیم، به شرط اینکه من و شما ناامید نشویم... و من مطمئنّم که ان‌شاءالله دست قدرت الهی پشت این ملّت است.» ۱۳۹۷/۰۵/۲۲

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی سیاست خارجی

دیگر خبرها

  • بررسی ابعاد حقوقی تجمع دانشگاهیان آمریکا در دانشگاه قم
  • رشد اقتصادی ایران در ۲۰۲۳ بر اثر دانش‌بنیان شدن صنعت نفت و گاز به دست آمد/ استفاده حداکثری از توان دانش بنیان‌ها جواب داد
  • دانشجوی آمریکایی: بزرگترین تهدید جهان اسرائیل و آمریکاست
  • ابعاد حقوقی تجمع دانشگاهیان آمریکا در دانشگاه قم بررسی شد
  • نارضایتی مردم آمریکا از سیاست‌های بایدن در قبال جنگ غزه
  • رای‌دهندگان آمریکایی به ترامپ نگاه مثبت‌تری دارند
  • برنامه بایدن برای مقابله با جنبش دانشجویی حامی فلسطین چیست؟
  • آیا اعتراضات دانشجویی باعث تغییر سیاست آمریکا می‌شود؟
  • رایزنی سئول و واشنگتن درباره تقسیم هزینه‌های حضور سربازان آمریکایی
  • اتاق فکر دشمنان چگونه در برابر جمهوری اسلامی شکست خورد؟